Hamilton, Takımın Açıklaması Sonrası Yumuşadı

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, takım onu yeni lastikler için pite çağırdığında Robert Kubica’yı ikincilik için zorluyordu.

Bu hamle Hamilton’u 5. sıraya geriletti ve öndekiler Button, Kubica, Massa ve Alonso eski lastikleri ile yarışın sonuna kadar gitmeye karar verdi. Daha sonra Hamilton, yeni lastikleri sayesinde farkı hızlı bir şekilde eritti ama önündekileri geçemedi; ardından da Webber’in kendisine çarpması nedeniyle geriye düştü.

Hamilton: “Takım, ikinci pit kararı arkasındaki nedenleri bana anlattı. Yarışın sonraki dönemlerinde beni Webber ve Rosberg’e karşı korumak istemelerini anlıyorum”

“Bu seneki lastikleri ve aşınmalarını hâlâ öğrenmeye çalışıyoruz. Belki de öndekilerin yaşayacağı aşınmayı fazla büyütmüştük. Bu, ders alınacak bir durum ve bu sezon boyunca gelişmek için bu bilgileri kullanacağız”

İngiliz pilot, McLaren’in 2010’daki ilk zaferini Button ile almış olmasından rahatsızlık duymadığını da ekledi.

Hamilton: “Jenson basın konferansını bitirir bitirmez onu görmeye gittim ve kucakladım. Avustralya’daki sürüşüne kesinlikle gölge düşüremezsiniz. Hatasızdı ve zaferi hak etti.”

“Ve her galibiyet özeldir. Kazanmayı her zaman seversiniz ama bu benim başıma gelmiyorsa, takım arkadaşımın olmasını isterim”

“Takımın, Jenson’un galibiyetini kutladığını görmek güzeldi. Zaferler takımımız için çok önemlidir. Çünkü (zaferler) sadece herkesi bir araya getirmekle kalmıyor, bunun yanında yaptığımız işi ve benimsediğimiz yaklaşımı onaylıyor. Zor geçen 2009 sezonu ve kış boyunca olan yeniden yapılanmamızın ardından Avustralya’daki galibiyetin takımı çok daha güçlü yapacağını düşünüyorum”


Yorumlar

  1. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Karar son derece hatalı idi.

    Antreman ve testlerin yasaklanmasının en bariz olumsuzluğunu görmüş olduk.

  2. erhan aydın avatarı

    şurası bir gerçekki bu sene lastikleri korumak çok önemli ve bu durum agresif sürücüleri çok zorlayacak gibi.hamilton bunların başında bence.ben ferrari taraftarı olarak hamiltonun sürüşünün f1 e çok büyük bir keyif verdiğini düşünüyorum.gerçi kimi zaman bu tarzı kazalara,birilerini engellemelere de neden olabiliyo.şimdi agresif sürmek lastiklere böylesine zarar veriyorsa kimse çok zorlamaz diye korkuyorum.tabi bu durum,bu tarz en çok da buttonın işine geliyo gibi.herşeyi gözönünde bulundurursak en komple takım ferrari.

  3. Polyanna Polyanna haklı mısın değilmisin bilemiyorum ama yorumun çok komik 😀

  4. gökhan 3799tr avatarı
    gökhan 3799tr

    Lewis gibi bir yeteneği yarışırken izlemek bence büyük bir ayrıcalık.mika hakkinen zamanında histettigim seleri hissediyorum onu izlerken hatta daha fazlasını.McLaren'e teşekkürler F1'i izlenebilir kıldığı için.

  5. mert merter avatarı

    Hamilton: "Jenson basın konferansını bitirir bitirmez onu görmeye gittim ve kucakladım. Avustralya'daki sürüşüne kesinlikle gölge düşüremezsiniz. Hatasızdı ve zaferi hak etti."

    TEBRiKLER Lewis sanada bu yakisir.

    McLaren bu yil en iyi pilot ikilisine sahip sezon sonu ipi biz gögüslerin insallah…kiskananlar….

  6. Elbette yumuşar takım takım değil Hamiltonun özel masaj ve rahatlatma merkezi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir