Schumacher: "Podyuma Çıkabilirdik"

yazar:

kategori:

Yedi dünya şampiyonluğu bulunan pilot, Melbourne’de 7. sıradan başladığı yarışta ilk virajdaki temas sonrası ön kanadına zarar vermiş ve pite girmek zorunda kalmıştı. Daha sonrasında ise Alman pilot, gerilerden yükselmekte zorlanmış, Toro Rosso pilotu Alguersuari’nin arkasında uzunca süre takılıp kalmıştı.

Schumacher: “Garip gelebilir biliyorum ama Melbourne’deki yarış hafta sonundan bir çok olumlu şey çıkardım”

“Şüphesiz bu ilk bakışta görünmüyor ama hafta sonuna daha ayrıntılı bakınca çok geliştiğimizi ve tatmin olmak için iyi bir nedenimiz olduğunu görüyorum”

Alman pilot, Mercedes’in Avustralya’da görünenden çok daha hızlı olduğunu da belirtti.

Schumacher: “Sıralamalar incelendiğinde hem Nico’nun hem de benim 2-3 sıra daha yukarıda olabileceğimizi düşünüyorum”

“Sonuçta çok muhafazakar bir ayarım vardı, yarışa doğru üzerine çok yoğunlaşılmıştı. Buna ilave olarak ön kanadımda kopma yaşadım ve bu bana çok zamana mâl oldu. Yarışa daha iyi olan bu sıralardan başlamış olsaydık, podyum için mücadele edebilirdik”

“Bütün bunlardan, çok uzakta olmadığımız anlamı çıkıyor. Dahasının geleceğine de fazlasıyla inanıyorum. Bu yüzden Malezya’ya, Bahreyn’den bu yana tempomuzu geliştirdiğimizi bilerek gidiyoruz. Bu da iyi bir his”

“Sadece bir puan alsak da Melbourne’de mücadele etmek büyük keyifti. Sepang’da da tekrar mücadelenin keyfini yaşayacağım”


Yorumlar

  1. Nico'yu Hamilton'dan başka biri geçemedi. Hamilton'ın da geçmediği kimse kalmadı zaten:))) Diyorsunuz ki Schumi önde olsa Alonso zorlar Massa'yı geçerdi; ancak orda bi ara Hamilton vardı ve bence onun peşine düşmeyi daha çok ister Alonso. Massa'nın birkaç kere kendi hatasıyla dışa taşmaları sonucu zorlanması haricinde Alonso tarafından zorlanmamıştır veya zorlanamamıştır. Massa rahattı ama geçemedi Kubicayı.Özellikle Hamilton Alonsonun arkasına geldikten sonra daha fazla rahatladı. Yani orda Schumi olsa belkş daha arzulu olacaklardı ama Schumide de fazlası olduğu için çok bişey fark etmeyecekti:))))(Schumide fazlası olmasa neden daha fazla istesinler geçmeyi)

  2. schumici arkadaşlar benim gördüğüm bi şey var.bilmem siz farkındamısınız.schumiyi tüm takımlar ve pilotlar.özellikle alonso-massa-hamilton-rosberg kesinlikle geçmek istiyor.ve bunun için ellerinden gelen her şeyi yapacaklardır.
    bu yarış için konuşuyorum.schumi alonso ve massanın önünde olsaydı.özellikle alonso ve massa da schumiyi geçmek için bütün güçlerini ortaya koyacaklardı.çünkü schumi onlar için hala büyük bi rakip.schumi bu mercedesle onlara karşı koyabilirmiydi soru bu.lastik açısından ferrariler çok değil biraz daha kötüydü schumiden ama schuminin merccedesindende güçlüydüler.

  3. Eger Mercedeste bir eksiklik varsa Schumaheri suclamayalim.Ferrari iy bir arac bu yil cikarmis,ama nasil oldu da hem Hemilton hemde Rosberg Ferrarileri son turlarda yakaladi.Bana gure Schumaherin araci hasar gurmeseydi ucunculuge ulasirdi.

  4. alonso massayı geçebilirmiydi ?
    ferrariler renaultu geçebilirmiydi ? (hamilton a defans yapıyorlardı.renaultu geçmeyi o an hiç düşünmediler. webber hamiltona çarptıktan sonra) renaultu geçebilirleymiydi.
    massa alonsoya defans yapıyordu.renaultu geçmek önemsizdi.massa için önemli olan alonsoyu arkada tutmakdı..alonsoda şampiyonada nasıl olsa bu puanla liderliğimi koruyorum.niye risk alayımım diye düşündü.massaya atak yapmadı.
    bence soruların cevabı evet.
    ama önlerinde schumi olsaydı alonso massayı geçmek isteyip schuminin peşine düşecekti.massa hızlanıp alonsoya geçilmeden schumiyi geçmek isteyecekti.

  5. Bu kurallarla geçiş çok zor arkadaşım.Anlayı bunu artık Mclarende kanadı sayesinde yapıyor bunu.Eğer Malezyada hava çok sıcak olursa tekrar sıkıcı bir yarış bizleri bekliyor…

  6. Schumacher, Rosberg'in başaramadığını kalkıştaki kaza olmasaydı başarabileceği bir pozisyonda olduğu için bazılarının zoruna gitmiş ki hemen haberin altına atlamışlar.

    Albert Park'ta 1. olan Button ve Hamilton'u takip eden Weber değil miydi Bahreyn'de Schumacher'i takip edip geçemeyen?

    Massa'yı geçemeyen Alonso nasıl geçecekti Schumacher'i?

    Şu saçma muhalefeti bırak artık arkadaşım. Yeteri kadar battın.

  7. jetman ferrairiler renaultu geçebildilermiki mercedesi geçecekler.Biraz mantıklı düşünmekte yarar var.Renaulttan çok daha hızlı bir otomobil olan Mercedesin o şartlar altında podyumu alması çok normaldi.

  8. o dediğin kişilerin hepsi tek pit yaptı jet man.rosgerg webber ve hamilton çift yaptı.emin ol hamiltonun lastikleri bitmese alonsoyu sonra massayı sonra kubicayı avlayacaktı hatta sonra buttonu niye bu kadar abartıyorum biliyomusun siz ferrariyi o kadar abartıyosunuz ki bu az bile kalır yanında.Ferrari hiçbişey gerçekden alonso sayesinde kırmızılar adam muamelesi görüyor.Alonso ya hangi otomobili versen bişey yapar.Kendi takımızı tutun başkalarına da camur atmayın.Ve birazda objektif bakın olaylara

  9. adam diyorki podyuma çıkardık.yani button-massa-alonso üçlüsünden en az birinin önünde olurdum.bu mercedeslemi.bu melbournedemi.bu hava şartlarındamı.mantıklımı.bence değil.hemde hiç değil.

  10. alttaki yorumları yapanların formula 1 den ve arabalardan ne kadar anladığı belli.podyum mücadelesi verirdik dediğini anlamıyorsunuz.Kubica o sıraya nasıl geldi.Temas olmasa Schumacher kubicanında önünde olacaktı.Birde yazmışlar Ferrarilere geçilirdi kesin.Yarışta rosberge atak yaptımı hamilton dışında biri.hamiltonun atağında da rosberg dışta kalmalıydı hamiltonun dıstan atak yapacağını düşünmedi.sonrasında da sarı bayraklar vardı ve risk almak anlamsızdı.En hızlı turlara bakın mercedesler oldukca iyi.lastiğe bağlayanlara da buttonun yarıştaki en hızlı turunu son turlarda attığını hatırlatırım.Mercedesin düzlük hızını biraz artırması lazım.Malezya da daha iyi olacağını umuyorum.

  11. efendimayin  avatarı

    Kubicadandamı yavaş olacaktı 🙂

  12. eyvallah thrillercd

  13. jet man, ortak bir noktada buluştuğumuza sevindim 🙂 o da mercedesin atak yapmaya uygun bir araç üretmediğidir.

  14. schumi alonsonun ve massa nın önünde olsaydı 1.virajı 4.bile dönseydi.ferrariler onu yine geçerdi.
    çünkğ mercedes atak yapamayan ve atak yiyen bi araba idi melbournde

  15. Bence podyuma çıkabilirdi, yani en azından ilk virajı 4. dönebilseydi kubicanın önünde olacaktı ve de yarışta kubicaya da geçilmeyeceğini tahmin ediyorum;ama bu demek değildir ki mercedesin aracının kötü olmadığı.Hakkaten beklenilenin çok altında bir araç çıkarmışlar.Böyle giderse takımlarda anca üçüncülük pilotlarda 7 ve 8. lik için savaşırlar.

  16. podyuma çıkamazdı mercedes.nico önündeki pilotlardan hiç birine 1 kez bile atak yapamadı ve arkadaki hızlı pilotların ataklarınada karşılık veremedi.mercedesin kapasitesi bu kadar.
    kaldıki renaultta almış başını gidiyor.malezyada renault mercdedesi geçerse hiç şaşırmam.
    podyuma çıkmak için ferrarileri geçmek gerekirdi.buda bu mercedesle na mümkün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir