Alonso: "Schumacher'in Engelleme Şüphesi Saçma"

yazar:

kategori:

Albert Park’ta sıralamalar sonrasında Alonso ve Schumacher’in bir konu hakkında konuştuklarını resmeden bir fotoğraf yayınlanmıştı.

Daha sonrasında bu durumun muhabirler tarafından sorulması ardından Schumacher, Alonso’ya ‘(hızlı turunda) takımının ona haber verip vermediğini sordum, o da hayır dedi’ dediğini fiade etmişti.

Alman spox.com’daki bir söyleşide Alonso: “Evet, onu hızlı turunda bilerek engellediğimi düşünmüş. Ama bu saçma”

“Aynalarda onu göremezdim. Telsizde de bir bilgi yoktu. Bu yüzden o geldiğinde ancak çekilebildim”

Avustralya GP ardından Alonso’nun İspanyol taraftarları, Ferrari’nin Massa’ya talimat verip Alonso’ya yol vermesini istememesine kızgın.

Stefano Domenicali ise artık takım emirlerini benimsemediklerini söylemişti.

El Pais’e konuşan Alonso, patronunu üzmek istemediğini söyledi.

Alonso: “Eğer bir başka pilot olsaydı denerdim ama takım arkadaşınızla mücadele etmek zor”


Yorumlar

  1. quva arkadaş tekrar bak yazdığım sıralamaya.2 pit yapanları aradan çıkarırsan sıralama yarış sonu sıralaması zaten.yani herkes pozisyonunu korumuş olsaydı ve bir kaza olmasaydı yarış bu şekilde sonuçlanırdı.lastik koruma adı altında atakda yapılmıyormuş ya ben onun için bir gösterge olsun diye yazdım.

  2. kirve arkadaş bahsettiğin olaylar pistin hala ıslak olduğu zamanlardı.o zamanlarda ideal çizgi bir tane idi.Bu çizginin dışından viraj esnasında atak yapmak kolay değil.Hele başka lastiğiniz yoksa bu riske girmek yanlış olabilir.herkes 1.pitle kalıp lastiklerini değiştirmemiş olsaydı lewis kubicanın arkasında olmayacak mıydı.Yazdıkların başka ,yaptığın sıralama başka.Hedefte yine Alonso var..

  3. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    saçma kelimesini kullanması yakışıksız. kendsini makullüğe davet ediyorum.

  4. neden komik olmuş,anlamadım ?

  5. sami büyükyıldırım avatarı
    sami büyükyıldırım

    kirve 12 yaptığın sıralama çok komik olmuş.

  6. kerim sisman avatarı

    alonsonun bilerek engelleyeceğini hiç sanmıyorum. zaten sıralama turlarında boşluk bulmak oldukça zor. bi bayrak hatasıyla önünüze bi araç çıkabilir. nitekim scumi alonsonun rakibi pozisyonunda değil şuanda. sezonun sonundada değiliz. kritik bi puan durumuda yok. schuminin bu kadar agresif olması ona zarar verir.

  7. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    lewis te Alonso yu izler.İster kuru ister ıslak.Haydi ben kaçtım.Kuru olsunda bir kaç yarış duble yapalım.Daha sonra ıslakta yapalım.Hep yapalım hep yapalım.

  8. iyi peki,bak buraya yazıyorum bu yorumu sakla.eğer yağmur olursa hamilton show yapar diğerleri onu izler .başkada bir şey demiyorum.söz uçar yazı kalır bunu yazdım sen hatırlat.

  9. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Gelir gelir….Hatta gelsin.Yani hayır,Lewis pite girmese Ferrariler girse tam tersi olacaktı.Lewis çok hızlı diyoruz ama demekki Webber da çok hızlıymış…..

  10. doğmamış çocuğa don biçecek değiliz ya,en yakın yarış avustralya dolayısıyla onu konusuyoruz.antremanlar başlasın o zaman malezyaya gelir sıra.

  11. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Evet doğru.Zten ondan sonra bir anda Ferrariler 2 sn kadar geriye düşüyorlar.İşte lastikleri koruyorlar.Biz burda neyin tartışmasını yapıyoruz?Artık sırada Malezya var.

  12. herkes 1. pitini yapıp lastiklerini değiştirdikten sonra pozisyonu korumaya gitmiş olsaydı sıralama şu şekilde olacaktı.vettel yarış dışı kaldığı için yazmaya gerek yok..

    1.Button
    2.Kubica
    3.Rosberg
    4.Massa
    5.Webber
    6.Hamilton
    7.Alonso

    Webber 15. turda masayı geçerken,hamiltonda aynı turda önce massayı sonra webberi geçiyor ama webberin ilk teması ile hamiltonun massaya pozisyonu kaybetmesine sebep oluyor,webberde alonsoya pozisyon kaybediyor.21. turda hamilton massayı geçiyor,fırsatı kullanmak isteyen alonso massayı geçemiyor ama webbere geçiliyor.daha sonrada hamilton rosbergi geçip kubicanın arkasına geliyor.

  13. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Alonso Massa yı zorladı ancak yeterince değil.Bunun nedeni lastikler muhtemelen.Bakalım bu hafta herşey biraz daha netleşecek.Umarım güzel bir yarış olur ve iyi bir sonuç.Ancak bakın buraya yazıyorum.Fia nın yüzünden bu yarış yarıda kalacak.Muson yağmurları yine o saatte damgasını vurur.Tabi yağmur olsun ancak tsunami derecesinde değil.

  14. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Eğer Lewis lastiklerle devam etse,Ferrariler pite gelse yeni lastiklerle onlarda aynı etkiyi gösterirdi.Alonso bir virajda ıslak noktada kayıp Webber'a geçildikten sonra lastiklerini korumaya başladı .Neyse fikirler değişmez.

  15. Sir Jack B.  avatarı

    Evet benim için yarışmıyorlar ne yazık ki. Bunun için tonla kural değişti ama aynı tas aynı hamam gene adamlar puanımda puanım diyor. Yok sıraların arasında ki puan farkı açılsında adamlar geçiş yapmaya zorlasın felan fişman. Yok yok gene olmuyor. O yüzden ilk önce kafayı değiştireceksin 🙂 Onuda değiştiremiyorsan dizeceksin ters şekilde yiyosa yükselmeye çalışmasın 🙂

    Başkalarından örnek vermişsinde Alonsoyu al vur Schumacher'e yani. 2000 li yıllarda oda milletin canını az sıkmadı. Kiminin ne yaptığı zaten belli değil kafasına esiyor yakıyor gemileri kafasına esiyor gidiyor duvara vuruyor. Vettel desen bu konuda beceriksizlerin önde gideni 😀 Şimşekleri çok üzerime çektim heralde :p ama yanlışta değil söylediklerim.

    Alonso iyi yükseldi biryere kadar buna birşey demiyorum. Benim asıl kızdığım nokta hızı ve bolca zamanı olmasına rağmen bir noktada durması. Adam okadar çabuk yükseldiki yarışın yarısından fazlasını massanın dibinde geçirdi. Ben hiç böyle bir stratejiyle uğraşacağını düşünmüyordum artık. Hani Alonso değişti felan dendi ya mclarenden sonra iyiydi adam beğeniyorduk. Hatta bahreynde vettel sorun yaşamasa çatır çatır geçerdi diye düşünüyordum. Ama son yarıştan sonra fikirlerim değişti açıkcası. Şimdi diyorumki bahreynde de atak yapmazdı heralde.

    Ayrıca şunuda ekleyim. Hamilton yada başkaları tek pitte yapabilirdi. Haberlerini okuyoruz. Alonso onlar pite girince şaşırmıştı yani kendine 7.liği benimsemişti diyelim. Onlar pite girmese performansları düşsede Ferrari pilotları onları geçebilecekmiydi acaba ? Yada Hamilton ve Webberin 2 pite rağmen Alonsoyu geçme ihtimalleri yokmuydu ? Keşke Webber o hatayı yapmasaydı da neler olacağını son tura kadar seyretseydik.

  16. valla en son gördüğümde kimse Sir Jack B. eğlensin diye yarışmıyordu, herkes dünya şampiyonu olmak için yarışıyor ve strateji+ iyi bir sürüşle Alonso iyi puanlar aldı, beğenmek zorunda değilsiniz 🙂 başkaları heyecan kattı, ne güzel, ama bilmem kaç puan gerideler, üstelik ben Alonso'nun geriden gelmesinden haz aldım, başka pilotlarda yaptı bunu zamanında, kimi olsun schumacher olsun, onlar her pilotu teker teker mi geçti? hani çifte standartlı yorumculuk bu olsa gerek 🙂 Hamilton bir sürü kişiyi geçti ama buna sebebiyet veren, kendisini diğerlerinden çok daha hızlı yapan stratejisiydi, kötü stratejisi…

    sözlerimi şöyle noktalayayım, Vettel'in sıralama turlarından sonraki basın toplantısında bahsettiği şeyler şunlardı, "umarım yarınki yarış başladığı gibi biter, üzgünüm sıkıcı olacak ama bu şekilde kazanmak zorndayız" pilotlar ihtiyaçları olan puanları da toplamak zorundalar çarpışan otomobil değil bunlar, uzun bir şampiyonadayız

  17. Sir Jack B.  avatarı

    Geçiş yapmakla kaza yapmak ne zaman aynı anlama geldi. Her yerde her zaman risk vardır. Araba yarışlarını özel yapan tampon tampona mücadeledir. Kaza yapmayım diye rakibine yaklaşıyorsan zaten fazla birşey yapamazsın.

    Arkadaşlar geçiş uzamanı felan ilan etmişler ama benim aklıma Massayı Ringde geçişinden başka bir şey gelmiyor. En azından önemli bir geçiş olarak fazla bir şey göremedik. Ben Alonsoyu en çok Mclarende beğeniyordum o hırçın sürüşünü ilk kez görmüştük. Renaultta da iyi mücadele ediyordu 2. gelişinde. Ama Avustralyada sanki 2005 de ki gibi sürdü. Buda fazlasıyla sıkıcı.

    Böyle bir adam 18.likten 4.lüğe tırmanınca kahraman ilan edilmesini artık normal karşılıyorum. Ama saysan bir elin parmağını geçmez geçtiği adam. Petrov Delarosa Barrichello birde virgineri felanda sayarsak 5. Geri kalanını pitte geride bıraktı. Massanın arkasına geldiğinde 6. mıydı neydi. sonra webbere geçildi 7. oldu. Öndekiler pite girmeseydi birkaç puanla kapatacaktı hem massa hem alonso. Haa beklemenin ödülünü 4. olarak aldı. Daha iyisinide yapabilirdi ama yapmadı. Lastikler felan hikaye. Hamiltondan Webberden daha kötü değildi durumu. Onlar baştan sona mücadele içindelerdi. Massayıda hiç zorlanmadan geçtiler. Anladığım kadarıyla Alonso ayıp olmasın diye zorlamadı 😀 halen cicim aylarındalar anlaşılan. Geçen startta massa alonsoya açtı kapıyı şimdide alonso ona kıyak geçti ? Bırakın arkadaşım bu ayakları kardeş kardeş rekabet etmeyin. Adam gibi yarışın mücadele edin.

  18. MagicAlonso avatarı

    ayrıca Alonso massanın arkasına gelene kadar atak yapmaktan imtina etmemiştir.Kaldı ki önünde massa değil de kubica olsaydı kesinlikle atak deniyecekti.Atak konusunda en son söz söylenecek pilotlardan biridir Alonso

  19. MagicAlonso avatarı

    ezbere konuşan adamlar yine başlamışlar.eskiden birbirine çarpıp yarış dışı kalan takım arkadaşlarını çok gördük ve bunlara en hafif tabiriyle salak deniyordu.Pistte başka arabayı bulamadı da gitti takım arkadaşına çarptı.Montoyanın ayrılmasında patlak veren amerika yarışını unuttunuz galiba.Böyle bir durum olması durumunda takım hoşnut kalmayacaktır bu durumdan.Sezon sonunda yaa keşke o kazayı yaşamasaydık yoksa bizim takım şampiyon olurdu dediğiniz anda takımların kaybedeceği 100 milyonlarca dolar heba olacaktır ve kimse o pilota ama abi sende süper atak yaptık helali hoş olsun demeyecektir.Bizim millet işkemden sallamayı boş konuşmayı çok sever.O koltuğa keşke şurda gereksiz konuşanların bazıları otursa da neler yapabileceğini görürdük.

  20. ispanyollar hala alonso'yu renault'da zannediyor galiba. bir daha ki yarışta tersi durum olsa, bu sefer de alonso'nun massa'ya neden yol vermesi için takım talimat vermedi diyecekler mi? demeyecekler. çünkü şımarıklık kanlarında var. alışmışlar fisi'li pike'li dönemlere. boşuna değil hamilton'a ispanya'da "protesto" adı altında yaptıkları rezillikler.

    patronu üzmek istemeyen, ilk yarışın ilk virajında ayağını gazdan çekip, sol tarafta yeteri kadar boşluk bırakan massa'ydı. eğer gözü karartacaksa bu iki pilot, massa da asla geri kalmayacaktır.

  21. hakan özcan avatarı

    arkadaşlar bır sorum olacak yarışı izleyemedim şifreden dolayı.trt arşivlerinde veya başka bir arşivde izleme şansım varmı yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler…

  22. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    niye,bak hamilton takım arkadaşına pat diye yapıyor atağını,evet riskli ama ''aman bana birşey olmasın takıma zeval gelmesin'' düşüncesi seni şampiyon yapar evet ama kimseye iyi bir seyir zevki vermez..biz seyir zevki alalım diye yarışını heba mı etsin adam gibi şeyler söylecekse birileri,şimdiden söyliyim;elbette bunu yapmak zorunda değil,ama işte o zaman da ben ve benim gibi düşünenlerde,taa 2005 yıllarına dayanan o puancı garantici pilot imajını üzerinden atamazsın..

  23. Her seyi bir pilot goremez,bunu telsizden ekip uyarabilirdi.Bu durumda Alonsoyu suclu bulamiyorum,ama Schumininde kizmak icin haki var.Telsizden Massaya,Alonsoya yol ver deseydiler yarisin tadi kalmazdi.Tabi Alonsoda risk almadi atak icin cunku carpisaydi takim arkadasiyle cok kotu olurdu.

  24. Schumi bence Alonso'ya değil ekibine sinirlendi.

  25. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Kasıt olmadığı açık.Schumi niye bu kadar sinirlendi anlamadım.Kasıt olacak bir durum yoktu ortada bence.

  26. "Evet, onu hızlı turunda bilerek engellediğimi düşünmüş. Ama bu saçma"
    ama bu cidden saçma. burda schumi nin engellendiğini düşünerek FIA ya başvurmasına saçma diyen yok. alonso nun bunu kasten yaptığını düşünmesi saçmalık.

  27. "Evet, onu hızlı turunda bilerek engellediğimi düşünmüş. Ama bu saçma"

  28. "Evet, onu hızlı turunda bilerek engellediğimi düşünmüş. Ama bu saçma"

  29. Alonso severler geriye 12 puanla döndük,Ferrari takımı 27 puanla döndü.Sanırım…kiçde kötü değil .

  30. sevgi_tekefsaneschumi  avatarı
    sevgi_tekefsaneschumi

    Kimsenin onu suclamak için pusuda beklediği felan yok ve en önemlisi kimsenin direk onu sucladıgı yok:)) en azından ben yorumumda bunu belirttim bana atfen yazdıgını düşünürsek suclu buldugum alonso değil onu uyarması gerekenlerdir. Kendisine yapılması ile kasdettiğim ise, gecmişte benzer örneklerini cok yasadı itirazda bulunurken acaba sacma bişey yapıyormuyumdur diye hiç düşündüğü olmuşmudur:)) Kimseyi düşündüklerinden dolayı sacma diye yargılayamassınız karar mercii kimse karar ona bırakılır. Kasıtlı yaptıgına inansaydım eger o koltugu haketmediğinden birkez daha emin olmus olurdum 😀

  31. kasti yapıldığının düşünülmesini saçma bulmuş, yani bu konuda suçlanmasını, yoksa schumacher burada bir sıkntı yaşamış zaten, hemen Alonso'ya saldırmayın boşu boşuna 🙂 pusuda mı bekliyorsunuz napıyorsunuz bilmiyorm ki 😀

    Massaya atak konusunda ben farklı düşünüyorum, bence atak yapabilirdi, ama isterse rahat geçerdi gibilernden söylemler yanlış, 1-2 kere kafasını gösterdi ama Massanın işini kolaylaştırmayacağını ve yerini doğal oalrak savunacağnı anlayınca riskli bir ataktan kaçındı, atak yapsa ve geçse ben daha mutlu olrdum ama, riski almaması da eve 12 puanla dönmemizi sağladı

  32. sevgi_tekefsaneschumi  avatarı
    sevgi_tekefsaneschumi

    Kendisine yapılsaymıs aynı sey sacmamı bulacakmıs acaba. Peki ağlanıp sızlanırken aynı sey ona yapıldıgından sacma olabilecegini hiçmi düşünmemiş beyefendi. Ewet bencede takımın onu uyarmasını beklemek hataydı. Yarıs içerisinde onca ikinci pit ini yapıpta lastiklerin hızına yarayıp verim sagladıgı pilot olmasına rahmen Hala Alonsoya telsizden rakiplerim neden pite girdi sorusuna karsılık michael de girdi ama hala hızlı değil diyen takımdan neden hala Schuminin hızlı tur attıgına dair bir uyarı yapılması beklensin ki? Alıp veremedikleri ney acaba Schumi ile anlamak zor:))) Benzerlerini ve hatta dahada ileri derecedekilerini önümüzdeki yarıslarda sık sık görücez korkarımki…

  33. massay atak yapmadı çünkü şampiyonada liderdi.4.lüklede liderliğini koruyacaktı.atak yapıp her iki ferrariyide riske atmak istemdi.
    ama kendisine yakışanı yapıp atak yapmalıydı bence.alonso için en önemli şey şampiyonada lider kalmak hele rakipleri onun gerisindeyse

  34. El Pais'e konuşan Alonso, patronunu üzmek istemediğini söyledi.

    Alonso: "Eğer bir başka pilot olsaydı denerdim ama takım arkadaşınızla mücadele etmek zor"

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir