Rosberg: "Takımların Hızları Malezya'da Belli Olacak"

yazar:

kategori:

Nico Rosberg: “Malezya, Formula 1 takvimindeki favori pistlerimden birisi. Sepang’ı sürmesi ilginç bir yer yapan çeşitli virajları ve güzel çizgisi ile hızlı ve zorlayıcıbir pist. Orada genellikle sıralamalarım iyi geçmiştir. Geçen sene 4. sıradan, 2006’da ise 3. sıradan başlamıştım. Avustralya’da potansiyelimizi sıralama ve yarışta tam olarak ortaya koyamammış olmamıza rağmen hafta sonu boyunca aracın ayarları konusundan iyi bir gelişim kaydettik. Sepang, Albert Park’a göre farklı tipte bir pist ama bu gelişimler bize fayda sağlamalı.

“Şu anda her bir takımın ne kadar hızlı olduğunun görülmesi adına iyi bir pist. Puanlı bitirişlerimize devam etmeyi ve şampiyonada liderlere yakın kalmayı umuyoruz. İsim sponsorumuz Petronas’ın evi ve yarış hafta sonu öncesinde Çarşamba günü Petronas’ın demo sürüşünde bulunacağım”


Yorumlar

  1. forever Mclaren ortalama downforce mu???:) Bu pistin özelliği hızlı virazjlarıdır.Yüksek yere basma gücü ister bu pist.Button da bu yönde açıklama yapmış bize uymuyor bu pist diye…

  2. kerim sisman avatarı

    bende malezya gpsi bahreyne benzer geçer. redbull ve ferrariler arasında olur. en azından vettel ve alonso kapışır yine. vettel çok temiz kullanıyor aracı. malezya pisti çok geniş bi pist. aracın limitlerinin zorlanabileceği bir pist. mclarenin, ferrari ve redbull ile mücadele etmesini beklemiyorum.

  3. şuanda nico ve schumi arasında hiç bi şey net değil.bu konudada yorum yapmak istemiyorum(nico gibi)
    sabırlı olup sezon sonunu beklemek gerek.(3-5 yarışa göre yorum yapmak hata olur)

  4. "schumi hakkındada basın sıkıştırdığı için elinden geldiğince mantıklı yorumlar yapıyor."

    Evet ama sen ve senin gibiler elinden geldiğince Schumi hakkında her fırsatta demediğini bırakmıyor. Az kaldı ama gereken cevabı çok yakında alacaksınız.

  5. doğru söylüyorsun.ancak rosberg kendisi ve takımı ve pistler hakkında yorum yapıyor.gördüğüm kadarıyla.webber gibi bu pilot şöyle şu pilot böyle yada diğer konularda yorum yapmıyor.schumi hakkındada basın sıkıştırdığı için elinden geldiğince mantıklı yorumlar yapıyor.

  6. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    ortalama downforce istendiği için Sepangda Mclaren iki uzun düzlükte f-duckın yardımıyla avantajlı olacaktır. ferrarilerde hızlı olacaktır. ancak redbullar dayanıklılık problemi yaşamazlarsa yine ilk cep onların olabilir…

  7. "jet man", burada rosberg yetenekli bir pilot kimse onun yeteneğini sorgulamıyor, 2 yarışta da schumacher i geride bıraktı, önceki takımlarında da güzel yarışlar çıkardı. fakat çok konuşan ve fazlasıyla yorum yapan pilotlar maalesef çok fazla konuya dahil oluyorlar ve bu konuşmalar yeteneklerini ve performanslarını çoğu zaman gölgede bırakıyor.

    yazdığım yorum içerisinde bu haberle ilgili bir yorum yok zaten, genel anlamda çok fazla olay içerisine dahil oluyor. bugün webber için hangi eleştiriler yapılıyor ve olumsuz karşılanıyorsa gelecek zamanlarda rosbergin de aynı kimliğe bürünerek imajına zarar vermesi, tartışma odağı olması olumsuz bir durum olur.

    bugün kimi raikkonen i herkes yarışları, geçişleri ve galibiyetleri ile hatırlıyor ise bu diğer konulara çok fazla kendini çekmediğinden ve her olayın içinde yorum bırakmadığından dolayıdır. bundan dolayı hiçbir zaman zarar görmedi.

    bugün alonso çok yetenekli bir pilot fakat, yorumları ve konuşmaları onun bu özelliklerini geride bıraktığı zamanlar oldu.

    pilotun dikkatini, odağını yarışa vermesi daha önemli. o bağlamda pilot gazetecinin mesleğini üstlenmek yerine kendi performansına yoğunlaşmalıdır. pilotun yorumu yarış içerisindeki performansı ve zaferleridir.

    bu arada yaptığım yorum kişisel cevap değildir sadece bir değerlendirmedir..

  8. gercekden avusturalyada daha iyi olabilirdi herşey.Hızlıydı otomobil ama şansızlıklar ve yanlıs stratejiler daha da önemlisi lastik sorunları yüzünden iyi netice alınamadı.malezya pistinde 2.sektör oldukça fazla yere basma kuvveti istiyor.diğer senktörler düzlük genelde.Redbull hızlı olacaktır bence ama Mclaren ve Ferraride iyi olacaktır.Mercedes bu 3 takımın gerisind e kalacak büyük ihtimal ama yinede yağmur büyük rol oynayacak.avusturalya gibi strateji kazanacak

  9. sinan ergin:saygıdeğer pilotdaşım.
    ne desin nico yanlış bi şey söylemiyorki.ayrıca zaten basın onu schumi konusunda sorgulayıp duruyor.ama o cevaaplarını pistte veriyor.
    bu sözüm sana değil pilotdaşım.anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az.buda anlayanlara cevap isteyenlere

  10. Bu pist ORTA DOWNFORCE isteyen bir pist takımların gerçek hızları açığa çıkacaktır.

  11. rosberg aynı hıncal uluç gibisin 🙂 her şey hakkında yorumun var.

    hıncal abi sağolsun; sabah yemek programında, öğlen finans programında, akşam haber yorumcusu, geceye yakın güzellik yarışmasında jüri, gece yarısı futbol yorumcusu, diğer sabahın köründe ise bunların yorumlarını içerden yazılarıyla köşe yazarı.

    ne diyim artık, rosberg yakında dam aktarırım ben derse şaşırmam :))

  12. mert merter avatarı

    Gecen yarisda yazmistim Malezya icinde yaziyorum RetBuL teknik problem yasayacak vettel tabiki weber de zaten probleme gerek yok kendisi yoktsan problem yaratir:))

    McLaren,ferari kapisir.

  13. Mclarenler uzun iki düzlükte çok hızlı olacaklardır ve avantaj yakalayabilirler ama diğer sektörlerde önemli bu avantajı korumada.Bence Redbull motoru bu tam gaz geçilen düzlüklere dayanamayabilir,motor problemi yaşama ihtimalleri var bence…

  14. efendimayin  avatarı

    Redbull uçar tahminimce. Pist sağlam yere basma kuvveti istiyor. Fren dengeside çok önemli. Rosbergin dediği gibi burda güçler belli olur iyi bir araba olmassa bir sürücü malezyada hiç bir şey yapamaz.

  15. burak bocek avatarı

    Redbukl da güçlü olucaktır.Hatta dengeler pek değişmeyecektir.Neticede en hızlı araç bir sorun yaşamadıklarında favori onlar.Ancak finish görmedikten sonra önemsiz.Burası daha fazla downfoce isteyen bir pist ve tabiki bizde iyi olacağızAncak yağmur ihtimali şimdiden yüzde 40larda ve yağış var.Rüzgarda yarış günü kuvvetli olabilir.Mclaren uzun düzlüklerde uçucaktır son sektörde onlara fena değil hani.Bakalım çok çekişmeli olucak ama Monza da bu fduct takımlar kopyalamazsa o zaman Mclaren dahada uçar:)

  16. mclaren uzun düzlüklerde hızlı olacaktır.ferrarininde gücü ortada.
    ferrari-mclaren kapışması bekliyorum.ferrari ve diğer takımlar uzun düzlük sonunda atak yememek için ayarları düzlüğe göre yapacaklardır.mclaren düzlüklerde avantajlı.redbull muamma.mercedes bildiğimiz gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir