2015 Abu Dhabi GP Sıralamalar: Rosberg Hamilton’ı Yendi, 6’da 6 Yaptı!

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın son yarışı olan Abu Dhabi GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes pilotu Nico Rosberg oldu.

Hafta sonuna hızlı bir başlangıç yapan ve ikinci ve üçüncü antrenman seansını zirvede tamamlayan Rosberg, son bölüme güçlü bir başlangıç yaptı ve ikinci hakkında elde ettiği 1.40.327’lik turuyla Hamilton’ı yenerek üst üste 6. pole’ünü kazandı.

Son bölümde Rosberg’le aynı tempoyu tutturmakta zorlanan Hamilton son zaman turunda elde ettiği 1.40.614’lük turuyla 0.377 saniye geride ikinci sırada yer aldı. Hamilton böylelikle son 6 sıralama turlarının tamamında Rosberg’e geçilmiş oldu

Son zaman turunda Perez’i geçmeyi başaran Kimi Raikkonen 0.814 saniye geride üçüncü en hızlı isim olurken, Sergio Perez sürpriz şekilde dördüncü sırada yer aldı.

Ricciardo, Bottas, Hulkenberg, Massa, Kvyat ve Sainz ilk onu tamamlayan diğer isimler oldular.

Max Verstappen son bölüme kalmayı 0.039 saniye ile kaçırıp 11. olurken, bu yıl ilk kez son bölüme kalmaya çok yaklaşayan McLaren’den Jenson Button 12. oldu.

Pastor Maldonado ve Felipe Nasr ise 13. ve 14. oldular.

Vites kutusu problemi yaşayan Romain Grosjean ikinci bölümde tur atamadı ve 15. oldu.

Günün sürprizi Sebastian Vettel oldu. İlk zaman turuna yumuşak lastikle atan ve seansın sonlarına doğru yeniden piste çıkmak zorunda kalan Alman pilot, süper yumuşak lastiklerle derecesini geliştirmeyi başaramadı ve 16. oldu. Vettel, telsizden takıma kendisini trafiğin içine yolladığını söyledi.

Fernando Alonso son turunda lastik patlattı ve 17. sırada kaldı. İspanyol pilot böylelikle birkez daha ilk bölümde elenmiş oldu.

Son zaman turunda mekanik arıza yaşayıp pite dönmek zorunda kalan Ericsson 18, Stevens ve Merhi ise 19 ve 20. oldu.

CU53YDXWEAAmP8I


Yorumlar

“2015 Abu Dhabi GP Sıralamalar: Rosberg Hamilton’ı Yendi, 6’da 6 Yaptı!” için 37 yanıt

  1. Mc ların engin avatarı
    Mc ların engin

    Kim ne derse desin Hamilton un motorunu en az yarım saniye kısılmış

  2. GP2 ENGİNE avatarı

    meşaleleri yakın rai podyuma yakın.

    1. Podyum Kimi için çok bir fark yaratmaz, fark yaratacak tek şey Kimi’nin yarışı almasıdır.Bunun haricindeki başarılar Kimi için farketmez.

  3. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    ROS a tebrikler. Bazıları HAM saldı falan demiş. Böyle bir şey olabilir mi lütfen mantıklı olun bu adamlar sporcu. Hayatlarından hiç bir zaman hırsı eksik edemezler. En havalı takılan RAİ nin bile çok hırslı olduğunu düşünüyorum. Yalnız ROS baskıyla iyi baş edemiyor ve baskı kalktığında hızlanmış olabilir. Tek mantıklı açıklama bu olur olacaksa. Mercedes şampiyon pilotuna komplo kurarak kendi ayağına sıkacak da değil. Çocuk oyuncağı değil bura F1.

    Bu sonuçlarda ”beni kendimden başka kimse yenemez” diyen HAM a tokat niteliğinde.

  4. Rosberg e saydırdığım gibi güzel işler yapınca tebrik etmeyi biliyorum ve tüm f1 fanları böyle olmalı….Tebrikler Ros…

    Lakin son yarışlar rosberg de ki performansı artışı ve hamıltondaki azalışında kişisel sezon sonu rahatlama/ezme olayının olmasından çok;takımın hamılton u bıraz yontmak ve ros un da kırılan gururunu okşamak için bir şeyler yaptığına inanıyorum….

    Yani araç ayarlarıyla oynandı diyenlerdenim…Çünkü günümüzde malesef bir senna dönemi veya öncesi gibi pilotlar saf hızları/yetenekleriyle şampiyon olamıyor…

  5. Hadi bakalım reis sezonu podyumla kapatalım

  6. GP2 ENGİNE avatarı

    alın size bir komplo teorisi, mercedes hamilton rosbergi geçmesin diyee hamın aracının dengesini bozdu ve bunu rosu teselli etmek için yaptı. ham sürekli şikayet ediyor aracın ayarlaından. demek ki şampiyonluğu araç ayarları veya mercedes yönetimi belirliyor pilotaj değil .

    1. Takım kimi isterse o pilot şampiyon veya önde oluyor. F1 in acımasız kanunu bu, sen istersen azınla kuş tut..

      1. GP2 ENGİNE avatarı

        raiye de 2.pilot muamelesi yapıldı. vettel sadece sıralamalarda 2 kere sorun yaşadı bunu da belirtmek lazım.rai yarışa cenabet çıkmazsa podyum garanti.meşaleleri yakın rai podyuma yakın.

        1. 2016 sezonu başlama dan biz fanlar toplanıp gusül ün faydalarını anlatacağız kimi ye. 😀

  7. FelipeMassa19 avatarı
    FelipeMassa19

    Vallahi helal olsun Rosberg’e eski motoruna rağmen polü Hamiltona kaptırmadı inş bunlar 2016 sezonu için birer moral olur kendisine umarım 2016 için daha güçlü bir Rosberg görürüz 🙂

  8. Rosberge Tebrikler Güzel Fark attı Hemde eski motorla.McLaren’e gelince,Button’un arka tutuşu kötü olmasına rağmen iyi performans sergiledi.Alonso’nun lastiği patlamasa Q2 garantiydi.McLarende hareketlenme var.Sene ilerlerler ve Alonso 1 sene ara vermez.

  9. Napolyon1453 avatarı

    Geçen sene abu dhabi brezilya amerika japonya bu dördündü de rosberg poledeydi. Yani geçen sene hamiltonun sorun yaşadığı almanya ve macaristan yada şaibeli monaco aksine sorun yaşamadığı halde hamiltonu geçti. Bu yıl rusya ve yeni pist meksikayıda aldı. Rosberg acaba sezonun son yarısları rahatlıyor mu sürüş stiline daha mı uygun bilmiyorum. 2016da bu pistler de rosberg yine pole alır. Fakat hamilton bu kadar fark yiyecek bir pilot değil tek turda araç içinde rahat olmadığı belli. Yarışları bu kadar kolay kazanamaz.

    1. Detaylı incelemişsin aynı düşünüyorum araçta sorun olmadığı sürece ben 16nın japonya veya yazdığın pistlerin sıralama kazanını şimdiden tahmin edebiliyorum bir şampiyon için iyi şeyler değil bunlar zayıf yanları ortaya çıkıyor

  10. Rosberge teselli hediyesi bunlar.

  11. Numan-Vettel avatarı

    Yarın umarım ki Vettel Abu Dhabi 2012 tekrarlaya bilsin.

  12. Onur Gentas avatarı

    Rosberg’i tebrik etmek ayrı şampiyonu tokat manyağı yapıyor demek ayrı. Adam 3 yarış kala şampiyonluğunu ilan etmiş yani aynı araçla yarışan takım arkadaşına 75 puanın üzerinde fark atmış. Kimse çıkıpta Rosberg sorun yaşadı falan demesin, geçen sene Lewis onca soruna rağmen, neredeyse gökten yıldırım düşse Lewis’i bulacak durumdayken fark atarak şampiyon oldu. Lewis’in karakteri belli adam rekor peşinde falan koşan bir tip değil. Şampiyonluğu kazandı ve gevşedi durum bu kadar basit. Madem Rosberg bu kadar iyiydi Lewis şampiyonluğu ilan edene kadar neredeydi? Arkasında olduğu hangi yarışta Lewis’e yaklaşabildi? Biraz mantık Allah aşkına.

    1. Aynen katılıyorum Rosberg ne hikmetse Hamilton şampiyon olduktan sonra piyasaya çıktı. Ya takım motivasyonu yerlerde olan Rosberg ı motive ediyor. Çünkü hami nin araçta sorunlar çıkmaya başladı. Yada Hamilton şampiyon olduktan sonra çok asılmıyor.

  13. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    6 yarıştada üst üste pole alıyor Rosberg..Kimse demesin Hamilton şampiyon rehavette diye..Bu 1-2-3 yarış olur ama 6dır rosberg alıyorsa bişeyler değişmiştir..Rosberg bence bu momentumla yarışı kazanırsa ki aksilik olmazsa kazanabilir.O zaman 2016’ya iyi bir moralle girip Hamilton’u geçebilir..Ferrari’nin de üst düzey bir şasisi olmadığını gördük.Force india neredeyse aynı zamanı attı S3’te..Bana göre 2015’yılının en iyi şasisi Mercedes Red Bull Ferrari’dir..

  14. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Vettel ne yaptın sen bakim 🙂 Abi madem elenme riski var yolla süper softla tek tur atsın otursun yerinde. Vettel soft lastiklerle pek verimli turlar atmadı. Yetecek gibi görünse de son saniyede Grosjean attı onu kenara. Neyse olur böyle vakalar. Bu hataları tekrarlamayız umarım çünkü bana bir an Domenicali yönetimini hatırlattı. Yarın yarışa renk katacak. Raikkonenden en az podyum bekliyorum. Onun adına yarın yarışta çok iyi bir sonuç alabileceği hissi var. Patronu çıplak ayak bile koştutrabilir. Fark büyük görünse bile.

    Mercedese ve Rosberge tebrikler. Şampiyona bittikten sonra arap atı gibi açıldı ama artık neye yarar demek geliyor içimden. Kurallar mı araçlar mı değişti, Hamilton mu saldı, yoksa cidden Rosberg mi uçyor bilemem ama güzel iş çıkartmaya başladı.

    Bu piste ise söyleyecel söz bulamıyorum. Sıralama turlarında uyuya kalacaktım nerdeyse. Bizim için berbat ötesi bir yer. En kötü anılarımız burda. Neyse umarım yarın güzel bir yarışla hakeden kazanır ve umarım o Raikkonen olur

  15. 7 yarışlık seriye 6 ile cevap verdi o 7nin değeri daha da düştü detaylı incelersek hamilton bu lastik basıncı olayından sonra ortalarda yok singapur monza da dsq edilmeyen mercedesin diyetiydi japonya startta geçebildi rusya bedava galibiyet amerika keza bedava meksika brezilya da nal topladık yarın ros araç yüzünden kalmazsa rahat kazanır cuma simülasyonu çok daha iyiydi sonuç olarak hamilton rüya gibi başlayan sezonunda şampiyon oldu ama buruk kapatacak sezonu avrupadan sonra hamilton yok ortalarda fastest lap ve pole position kupası da hayırlı olsun seneye arayacak bunları şampiyonluktan sonra rahatladı diyenlerde bir daha düşünsün

  16. Yarın Rosberg yarışı kenardan Kimi yazılı şapkasıyla izlemesin! Aman diyeyim…D

  17. son sıralama seansını da böylece bitirmiş olduk..
    son turunda uçuşa geçen rosberg, eski motoruyla adeta şov yaptı. “ancak kendim hata yaparsam yenilirim” diye hamilton, “takım ve hamilton rosberg’e mama veriyor gönül alıyor” diyen f1 taraftarları gayet iyibiliyorlar ki bu iş hamilton’un kendisi olayı olmaktan da, mama olayı olmaktan da çıktı ve şampiyon olan pilotu açık açık yenme olayına dönüştü. neyse ki sezon bitti, ham artık rahat bir nefes alabilir daha fazla dağılmadan. 3 yarış önceki o büyük travmanın ardından bu şekilde ayağa kalkmasını bilen rosberg’e kocaman bir tebrik benden, helal olsun.
    ayrıca vettel’e ne kadar üzüldüysem, raikkonen’in podyumda olmasına da o derce çok sevindim. şahsi fikrim, bugün vet orada olsaydı bile rai vet’i bugün geçecekti bence, eski hızlı günlerinden birini daha gördük rai’nin. tebrikler.
    B şasisi ile coşan f.india williams’ı filan çatır çutur yiyor da geç geldi güncelleme, şanssızlık. özellikle perez de hulk üzerindeki baskısını arttırdıkça artırıyor. bu sene perez gayet başarılı. tebrikler.
    motor pisti diye anılan bu pistte, hıza dayalı ilk 2 sektörde rakiplerinden hiç de geri kalmayan red bull, renault’a yüklenirken biraz daha insaflı olmalı.
    burnu havada havalı max’ı (yarışta başına gelenlerle geride kaldığını gösterir gibi) sıralama turlarında 10-9 mağlup eden sessiz sainz’e de tebrikler.
    ayrıca button’a da bir tebrik. mclaren de yavaş yavaş kıpırdamaya başladı.
    son olarak bitse de gitsek modunda piste çıkan, sinagpur’dan beri araca bir şey eklemeyen, “bizi buyuz, eşeğin kuyruğu gibi ne uzar ne kısalırız” kafası yaşayan, 2013 sezonunun tamamında aldığı puanı (4-5 pıuan filan) geçen yarışki skandalın ardından “şimdi çok para gitmesin boşver” diyerek elinin tersiyle itecek kadar saçmalayan f1 memurları williams takımı, 3. olduk diye sevinirken hem red bull hem de f.india’nın tokadını yemeye alıştı, hoşuna gitmiş de olabilir.
    bottas kafayı rai ile mücadeleye takacağına gerideki takımların pilotlarına sıra kaybetmemeye yoğunlaşmalı. son 4-5 sıralama turlarında araca hakimiyeti massa’ya oranla daha iyi. massa ise geçen yarışta da belirttiğim gibi sezonu çoktan kafada bitirmiş, bitse de gitsen diye takılan angutlardan sadece biri. nerde geçen yıl sezonun 2. yarısında mercedes pilotlarının ardından en çok puan toplayan 3. pilot, nerde bu yıl sezonun 2. yarısında dökülen pilot.. neyse ki sezon bitiyor, inşallah yarın yarışta güzel bir start, güzel bir sürüş ortaya koyar da koca kış sezonunu benden küfür yiyerek geçirmez 🙂
    son yarış olması dışında hiç bir özelliği yok.
    açıkçası yarın da hiç öyle heyecanlı bir yarış olacakmış gibi durmuyor.
    ama yılların alışkanlığı, seyredelim vakit öldürelim sevgili dostlarım..

  18. arkadaslar rai nin gozunde problem mi var yoksa totem mi yapiyor 🙂

    1. Şapka ve gözlük takmayı sevdiğini söylüyor raikkonen, ayrıca ışıktan biraz raharsız oluyormuş gözleri dediğine göre yoksa totemden değil 😀 yine de garip doğru dürüst ışık yok ama işte rainin ilginç huylarından biri.

  19. Rosberg coştu ya. Takım arkadaşına 0.4 saniye fark attı adam. Hamilton seneye kendisine çeki düzen vermezse Rosberg şampiyonluğu kovalar. Mclaren iyi bir sonuç elde etmese de ben beğendim. Alonso’nun lastiği patlamasaydı Q2 garantiydi zaten. Button’da 0.2 saniye ile Q3 kaçırdı. Artık orta gruba baya yakınız yani. Force India’da çok hızlanmış, Raikkonen’in 0.1 saniye gerisine yerleşti hemen. Aston Martin ve yeni sponsorlarla uçuşa geçerler.

  20. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Rosberg iyi bir ritim yakaladı ama bunun ben gelecek sene için herhangi bir momentum oluşturacağı düşüncesinde değilim. Hatta bu Rosberg’in serisini de Hamilton’un şampiyonluk rehavetine bağlıyorum.

    Günün yıldızı Perez, hatta sezonun son bölümlerinin yıldızı Perez. İlk denemesindeki tur harikaydı ancak ikinci denemede aynı gelişmeyi gösteremedi. İyi oldu, yarın umarım sıcak hava, lastik kullanımı gibi faktörlerle RAI ile Mercedes’lere yakın olur, galibiyeti zorlarız.

    VET’e opsiyon lastikleriyle turu atmanın gerek olmadığını kim söylediyse büyük hata yaptı. Çok basit şekilde elendi. Yarın VET için 4. lük fena olmaz.

  21. ferrari vetteli hatalı kararla batırmasa hamiltonla iyi kapışabilirlerdi hem yarışta hem sıralamalarda. Rai’nin de yarış performansı daha iyi oluyor ama bakalım. İyi start alırsa kopmayabilir. Vettelde ilk 5e girer. Ricciardo perezi pitlerde geçer.

  22. Böyle giderse seneye Force India’yla ehm, Aston Martin ile yarışırız.

  23. Lewis hiç bahane bulmasın gitsin Rosberg’i tebrik etsin.

  24. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Rosberg Hamilton’u tek turda fena bir şekilde yenmeye devam ediyor. Böylesi bir pole serisini beklemiyordum ondan.Eski ve dezavantajlı motoruna rağmen 0.377 saniye çok feci fark.Seneye de böyle giderse Hamilton’u hiç görmediğimiz davranışlar/açıklamalar yaparken görebiliriz.Ben Amerika’daki o yakışıksız hareketten beri Rosberg’in tarafındayım bu ikili arasında.

  25. İyi oldu iyi öyle gezerek tozarak havalanma dönemine girmişken böyle bir performansa ihtiyaç vardı.

    Sezon biterken böyle bir uyarı gelecek sene için kazanım olarak geri döner umarım Hamiltona

    Ağustos böceği modunda takılmaya devam ederse Rosberg ben hemen arkandayım dedi.

  26. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Tebrikler Ros.Vallahi söylediğimiz sözleri bir bir yedirtiyorsun bize.Keşke snn hakkında farklı düşünseydim.Hamiltonu son 6 pole tokat manyağı yaptı 🙂

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Ferrarinin pistte ve kenarda kötü olduğu bir seans oldu,yarın olsun hayır olsun.Vettelin yükselmesinden keyif çıkaralım iyi akşamlar herkese.

  27. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Helal rosberg.Keşke Perez 3.olsa ya ne güzel olurdu şu aracları biraz daha downforceli olursa güzel olurdu..yinede bu paraya göre iyi işler yapıyorlar..Tebrikler

  28. Rosberg Sıralama şov devam…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir