Ron Dennis: Alonso 2016’da Yarışmayabilir

McLaren patronu Ron Dennis, McLaren Honda’nın bu yıl ile aynı performansı göstermesi halinde Alonso’nun 2016’yı kenarda geçirebileceğini açıkladı.

Bugün ortaya çıkan haberlerde Alonso’nun 2016 yılında takımın performansına göre yarışıp yarışmamaya karar vereceği iddia edilmişti. Bu iddia Eddie Jordan tarafından ortaya atıldı.

Jordan’ın iddiasına göre Alonso gelecek yılki kış testlerinde aracı test edecek ve bu yıl gibi yavaşsa araç gelişene kadar yani 2017 yılına kadar Formula 1’de mücadele etmeyecek.

İspanyol pilotun 3 yıllık sözleşmesi böylelikle dondurulmuş olacak.

McLarne’in patronu Ron Dennis ise bu iddiaları resmen doğruladı.

Dennis “Her şey konusunda açık fikirliyim ve bu tür konuları, bir sene ara verilmesini falan değerlendirdik.”

“Ancak şu an için gelecek sene nasıl olacağımızı bilimiyorum. Japonya’da pilotlarımız açısından zor bir dönem geçirdik. O hafta sonu önemliydi ve kontrolü zordu ancak yine de işte buradayız.”

“Çok fazla pilot seçeneğimiz var ve dünyanın en iyi pilotlarından ikisi araçlarımızda.”

“Karar vermemiz gerektiğinde vereceğiz ancak şu an için gelecek sene pilotlarımızın Fernando Alonso ve Jenson Button olduğunu söyleyebilirim” dedi.


Yorumlar

“Ron Dennis: Alonso 2016’da Yarışmayabilir” için 35 yanıt

  1. Seneye pastadan pay alma çalışmaları bunlar yemeyin gençler bu oyunları. Alonso’nun seneye yarışmaması demek epey izlenme oranının düşmesi demek, Ron Dennis bunu çok iyi biliyor. FIA’ya bu şekilde gözdağı veriyor. Ya bizede ayrıcalık tanırsınız yada siz bilirsiniz gibisinden ufak çapta kriz ortamı yaratıyolar şimdidien. Alonso’da bu konularda çok iyi rol yapar bilirsiniz geçmişte çok örnekleri var.

  2. Ne sürpriz!

  3. Mclaren Alonso’yu postalamanın yolunu arıyor tazminatsız. Bunlar senaryo.. Yerine geçeçek genç ve yetenekli pilotlarda hazır..

  4. Ahaha ah ahaha…bu ne acınası bir adamdır yahu 🙂

  5. Sponsorlar gitti, mühendisler gitti, pilotlarını da kaybederse McLaren bir daha belini doğrultamaz.

  6. Vay be. Bir pilot kafasına göre yarışıp yarışmayacağını, buna aracın performansına göre karar verebileceğini söylüyor, Ron Dennis gibi bir adam da kabul etmek zorunda kalıyor.

    Film kötüyse yarıda çıkarız hesabı.

    Sezon başından bu yana söylüyoruz, takımın kontrolü Honda’nın ellerinde. Yoksa Mclaren batacak, hepsi bu. Ron Dennis artık Arrivabene gibi yönetici konumunda, sözü geçmiyor. Bir pilotu yarışmaya zorlayamayan takım mı olur?

    Bu demek oluyor ki Alonso seneye offline olacak. En azından kafamız rahat eder, Button henüz ‘takım arkadaşımı geçtim’ demecini vermedi, bence vermez de. O öyle birisi değil.

    1. Evet senin ve senin gibiler rahat olsunlar diye yarışmayacak bay profesör

  7. Demek ki neymiş Alonso kardeş, 1 sene boyunca doğru seçimi yaptığını ima etmek de kurtarmıyormuş. Çok büyük bir hata yaptı ve bedelini de ödüyor. İşin ilginç yanı milletin Alonso Mclaren’e ayar vermiş gibi algılıyor oluşu. Alonso’nun sözleşmesi dondurulur, parası ödenmez ve o para araç gelişimine harcanır. Madem puan alamıyorsun ne gereği var pilotlarına onca para yatırmanın? Ben Ron Dennis’in bu planı desteklediğini düşünüyorum. Hatta Button’la sözleşme yenilemek bile hata olabilir. Ayrıca Alonso’nun her fırsatta takıma güvendiğine dair yaptığı açıklamaların da sadece göstermelik olduğunu görmüş olduk. Takımına güveniyorsan kalırsın, aracın gelişimi için elinden geleni yaparsın. Yakışık olan budur.

  8. Yazık oluyor Alonso’ya.

    1. Yazık diye bir şey yoktur

  9. öncelikle ‘ferrari racing’ adlı arkadaşımıza teşekkür ederim çok güzel bir noktaya değinmiş.honda motoru tabiki mükemmel bir motor değil ancak o kadar da kötüde değil motordan ziyade mclaren aracıda da ciddi sorunlar var redbul aracı reno motoruyla mükemmel bir iş çıkartti.Eğer Redbul Honda olsaydı bu yıl Honda klasmanda ciddi anlamda çok yukarıda olurdu.

  10. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Çevirinin ” Ancak şu an için gelecek sene nasıl olacağımızı biliyorum ” kısmı acaba bilmiyorum mu olacak? Çünkü gelecek yıl nasıl olacağını bilse neden böyle bir ihtimali konuşsunlar. Biliyorumdan kasıt yavaş olacağımızı biliyorumsa Alonso bırakır.

    Şimdi ben sektör zamanları vererek sorun Honda’dan mı yoksa Mclarenden mi kaynaklanıyor üstün körü inceleyecem.

    Button’un bugünkü en iyi derecesi Q1’de yaptığı 1.42.570

    Bu dereceyi yaparken 1. sektörde 17.988 yapmış. 1.sektör Mgu-H sorguluyor. Bu açıdan Honda Renault kullanan takımlarla benzer seviyede.

    2.sektörde 42.826 yapmış. Maksimum sürat ve Mgu-K sorgulayan sektörde yine Renault kullanan araçlarla benzer bir sektör derecesi yapmış. Hatta Ricciardodan hızlı.

    3. sektör ise downforce ve çekiş istiyor. 41.756 yapmış. Bu konuda Red Bulldan geride olsa da Williamstan biraz önde. Ferrariye’de yakın

    Çıkan sonuç Honda motoru enerji depolama adına Renaultla başabaş. Dayanıklılık adına Renaulttan kötü, Kontrol ünitesi anlamında da zayıf. Mclaren aracı ise araç bazında aerodinamik geişmişlik adına 5. Williamsla başabaş. O halde şuraya geliyoruz Honda motoru evet kötü ama Mclaren aracı da çok iyi değil. İyi olsa motoru Renault seviyesinde olan araç şu an Red Bull’un olduğu yerde olurdu.

    Benim şahsi tahminim aerodinami için motordan feraget edildiyse; tıpkı Ferrari’nin Marmoriniyi şutlaması gibi Honda da motor bölümü başkanını şutlasın. Bu sayede Seneye en azından motor anlamında Renaultu geçerler. Araç anlamında ise sürpriz yumurta gibi. Çok iyi bir şasi tasarımcısı gelmeden bu araç pekte düzelmez. O yüzden Mclaren seneye bu seneden 1 tık önde olmak üzere ilk 8 mücadelesi verebilir.

    Şayet Alonso geçen sene en zoru gördüm bu sene biraz daha iyi olmak için yarışırım diyorsa yarışır. Benim hedefim galibiyetlerdi, şampiyon olmaktı en azından podyumlardı diyorsa bugünden ayrılsın. Çok büyük mucizeler olmayacak çünkü.

  11. “neyse ki vermek zorunda olduğumuz eşek yüküyle paramız cebimizde kalacak, telekkürler button” demiş melaen.
    puan olarak şimdiye dek hiç kimseye yenilmemeyi, (mclaren hariç) diğer yarıştığı takımlardaki sınırsız desteği (no.1 pilot) yok sayıp kerameti kendinden bilen alo’ya button’ın cevabı ağır gelmiş olmalı.
    seviyorum mclaren’i.
    turnusol kağıdı gibi.
    kim neyse onu gösteriyor.

    1. Alonso Ron ile konuşup kavga etmiş, Massa’nın ön kanadını istemiş, o olmazsa ben takım arkadaşımı geçemem falan demiş, Ron’da aha sana ön kanat iki sene sonra görüşürüz demiş kıyamet kopmuş 🙂 🙂

    2. hemen ilave edeyim ki yanlış anlamalara sebep olmasın.
      mclaren yeni yapılanma sürecinde alonso’ya bel bağladı. açık çek sunup “seninle başaracağız” dediler.
      alonso, bu gücü ve motivasyonu kendinde bulduğunu söyleyip “sıfırdan zireveye yükselmek için buradayım, kendimi %100 hazır hissediyorum” diyerek geldi.
      button ise geçen senenin son günlerine kadar mag ile büyük bir mezat pazarına atıldı ve ucun ucun takımda kalabildi.
      şimdi gelecek sezon araç iyi değilse, “takımın omurgası” göreviyle takıma getirilen as pilot “ben kaçtım oynamıyorum” diyecek,
      burun kıvıra kıvıra hasbel kader takımda tutulan button aracın gelişimi için ter dökecek, takımı sırtlayacak.
      bunca hayallerle ve bunca deli paralarla getirilen, sıfırdan takım yaratmaya gönül verdiğini İDDİA ederek anlaşma imzalayan koskoca alonso’ya “araca bakarak kaçmak yakışıyor” diyorsanız yukarıdaki yorumumu geri alıyorum. ama bu yola baş koyan ve güvenilen as pilot kim olursa olsun kalıp aracı gliştirmek, tecrübesini aktarmak, sıkıntıları birlikte çözümlemek yerine sıvışmayı tercih ediyorsa, isterse robottan süper makine olsun vız gelir. yakışmaz, utanç vericidir ve asla pistlerde yeri yoktur.

  12. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Seneye galibiyet mücadelesi vereceğimiz kesin.

  13. Alonso Button’dan zokayı yiyince bazı şeyleri tekrar düşünmeye ve gündemi değiştirmeye çalışıyor.Ben ne dedim Alonso Button’a yenilirse olaylar karışır dedim.Button’ın önünde olsaydı böyle bir tartışma ve gerginlik kisinlikle olmazdı gülerek izliyorum 😀

    Mclaren’de o ayrıcalığı alamazsın Samuray başka kapıya, tabi varsa böyle bir kapı..

    1. erendost bu sana yeter 20-0

      1. Ya şunla muhatap olmayın. Yazmayın şuna bir şey. Kendi kendine tepinip dursun.

    2. Osman Yıldız avatarı
      Osman Yıldız

      2005 yılında Nürgburgring’de sırf Alonso kazanmasın diye kendini duvara uçurup şampiyonluk hediye eden egolar, önce Alonso sonra Vettel’den ikinci pilot muamelesi gören yetenekler..

      Evet evet bir pilottan bahsediyorum. Zokaysa zoka. Button çok kaliteli bir pilottur merak etmeyin. Alonso’ya en az koyacak şey takım arkadaşı meselesidir bu sene. Hadi “leave me alone”

    3. Önceki senelerde de bol bol zokayı yedirmişti Kimi’ye 😀

    4. Ya erendost niye yazdın öyle bak şunların hallerine ancak alo dan beklenir böyle şeyler Ron amca da basmış kalayı taviz yok helal mclaren e

  14. Yarışır herhalde ya. Yarışmadan duramaz Fernando 😀

  15. Yanlış zaman da takımdan ayrıldın Kevin.

  16. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Noldu şimdi yahu. Şampiyon olamıyonuz mu seneye 🙁 🙁

    1. Motor bulabildiniz mi kardeş ?

      1. MichaelJackson avatarı
        MichaelJackson

        Bulmuşuz Horner imzaladık falan bile demiş okumuşsundur eminim o haberi. Artık takımının korkmasına gerek kalmadı 30 milyon dolarlık(!) Honda motorunu(!) alacağımızı düşünerek.

        1. Parantez içinde ünlem koymuş adam. Kesin bir ima var ama o da anlayamıyor 😀

          1. MichaelJackson avatarı
            MichaelJackson

            Bu yorumu ne amaçla yazdın bilmem ama benim yorumlarıma cevap yazmasan iyi olur senden pek hazetmiyorum.Parantez içinde ünlemin kinaye anlamına geldiğini de söyliyeyim bilmiyorsan eğer.

            Seneye Ferrari 150 puanı geçsin siteyi bırakırım demiştin Vettel’in şuan 267 puanı var galiba.Raikkonen de 130 küsur olması lazım.Senin Alonso daha 15 puanı geçemedi galiba ve sen hâlâ burdasın.Neyse burda ol da benimle muhattap olma.

  17. Diyelim böyle bir karar verdi. Sizce Vandoorne mi gelir yoksa Magnussen veya bir başkası mı?

    1. Vandoorne gelir. Başka birinin gelme ihtimali çok düşük

  18. F1’de yarışmazsa WEC’te, Porsche’la beraber yarışsın. F1’de boş bir sene geçirmektense WEC’te şampiyon olmak çok daha iyi olur. Tabi Alo’nun taraftarları olarak hepimizin gönlünden geçen asıl şey McLaren ve Honda’nın büyük bir atılıma imza atması. Umarım önümüzdeki sezon McLaren-Honda cephesinde güzel şeylere şahitlik ederiz.

  19. Olaya bak cok ilginc bu gidisle bu hadise gerceklesecek gibi.acaba parasini vereceklermi vandoorne mi yarisacak. McLarende sorunlar bitecek gibi durmuyor…

  20. Alonso kanunlari McLaren da da gecerlidir. 🙂
    Sen ne buyuk bir pilotsun ki boyle bir seyi bile kabul ettirmissin.
    Arac iyi olmazsa ben yarismam demek herkesin yapacagi bir is degildir.
    Bu resti cekerek Honda’yi bir kez daha baski altina almis oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir