Raikkonen: Bugün Mercedes’leri Yenmek Mümkün Değildi

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Abu Dhabi’deki sıralama turlarından maksimumu aldığı görüşünde.

Fin pilot Vettel’in ilk bölümde elenmesiyle sıralamalara devam eden tek Ferrari oldu ve son bölümdeki son turuyla üçüncü sıranın sahibi oldu.

Ancak Raikkonen Rosberg’den 0.8 saniye yavaş kaldı.

Raikkonen “Bu sonuç bir sır değil. Lastiklerim ideal olmasa da hafta sonu boyunca aracımızın seviyesi iyiydi”

“İlk zaman turumun ardından daha iyisini yapabileceğimi anladım. Elimden gelen herşeyi yaptım ancak bugün bu pistte Mercedes’i yenmek mümkün değildi”

“Yarın neler olacağını bilmiyorum. Lastik aşınması özellikle yumuşak lastiklerde herkes için bir sorun.”

“Yarış için iyi bir yerdeyiz ve yarış performansımızın daha iyi olmasını bekliyoruz. Neler olacağını göreceğiz. Umarım sezonu iyi bir sonuç ile bitirebiliriz” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: Bugün Mercedes’leri Yenmek Mümkün Değildi” için 6 yanıt

  1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Tam da ben de arkadaşların dediğim gibi Kimi’nin prime lastiklerinde option lastiklerine oranla daha iyi gözüktüğünü söylemeye gelmiştim. Umarım yarın yarışta bu yardımcı olur. Bir de Mercedes’lerden bir fazla opsiyon lastiğine sahip. Bahreyn benzeri bir yarış görebiliriz umarım.

  2. Olması gereken bu Vettel olsaydı 4 başlayacaktı. Sıralamalarda Vettel çoğunlukla geçer Kimi yi çünkü hem daha iyi bir sıralama pilotu hemde lastikleri daha iyi ısıtıp optimumda tutabiliyor diye düşünüyorum. Kimi belki iyi bir start la Lewis i geçebilir ama yarışta yine geçilir gibi. Bir aksilik olmazsa Mercolar 1-2 olurlar. Vettel de arkalardan tırmanma işlerine girer zevkli olur.

  3. Yumuşak lastikte Kimi Vettel’den daha iyiydi, süper yumuşak lastikte tam tersi Vettel daha iyi.Yarın startta bir anormallik olmaz ise ilk pitler sonunda yumuşak lastiklerle Mercedes’e yakın olabilir.Start çok önemli, belki Bahreyn vari bir start alırsa yumuşak lastikle surpriz görebilir yada iğrenç bir yarış izleyebiliriz.Ancak Kimi iyi durumda özellikle sıralamalar için bu sene iyi iş çıkardı.Monza’da neredeyse polu alıyordu.Umarım seneye ön taraftaki artan Downforce ve Push-rod ile birlikte hassas bir mekanik tutuş yakalamayı başarır Ferrari.

  4. Vettel’in sıralaması daha iyi, muhtemelen Rosberg ile fark 0,5sn falan olurdu diyorum..

  5. Daha sert olan lastiği çok iyi çalıştırıyor kimi bu hafta.Umarım yarışta faydası olur.

    1. Aslında bu lastikler Kimi’yi mahvediyor, yumuşak dayanmıyor, sert ise hızlı olmuyor. Bridgestone zamanında da çok sorun yaşadı. O’nun lastikleri Michelin’di..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir