Vettel: Sorun Yoktu Sadece Yanlış Karar Verdik

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Abu Dhabi’de ilk antrenman seansında elenmesinden sonra yanlış karar verdiklerini söyledi.

Alman pilot ilk bölümde yumuşak lastikle bir tur attı ve pite döndü. Ancak bu tur Vettel’e yetmedi ve Alman pilot son dakikalarda süper yumuşak lastiklerle piste çıktı.

Fakat Vettel piste çıktığı zaman trafikte kaldı ve 16. olarak ilk bölümde elendi.

Vettel “Araçta hiçbir sorun yoktu. Attığımız turun ikinci bölüme kalmamız için yeterli olacağını düşündük ama öyle olmadı”

“Takım olarak doğru karar vermediğiniz zaman bunun büyük sonuçları olur”

“Burada geçiş yapmak mümkün. Hızla yükselebililiriz. Neler olacağını göreceğiz” dedi.


Yorumlar

“Vettel: Sorun Yoktu Sadece Yanlış Karar Verdik” için 5 yanıt

  1. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Podyum ve yarış zaferine sebep oldular resmen, bi akıllanamadı Ferrari şu sıralama turlarında, kaç kere de Rai’nin sıralamasını mahvetmişlerdi.Burada yine yükselecektir ama podyum çok çok zor, şanslı olursa bir güvenlik aracında periyodu ile tepeye yaklaşır aksi takdirde ilk 5 zor görünüyor.

  2. Şimdiye kadar böyle şeyler hep ikinci pilotun başına gelirdi, biz de gelir şikayet ederdik. Bu sefer Vettel’in başına gelmesine şaşırdık. Adamlar harbiden şaşkınlarmış 🙂

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      İsim verilmemiş ama RAİ den bahsediliyorsa ikinci pilot diye yanlış yapılıyor. Yarış sonuçlarının daha kötü olması RAİ yi ikinci pilot yapmaz. Şanssız olmasının yapmayacağı gibi. RAİ her zaman şanssız olmuştur. Bakınız 2005.

  3. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Sky Sports’da Power Loss yazınca bir sorun olduğunu sanmıştım. Ferrari bu haftasonu kendine çok güvendi. Mercedes bile yumuşak lastikle attığı tura güvenmeyip süper yumuşağa geçtiyse Ferrari de geçmek zorundaydı.

    Uzun sürüşlerde iyiyiz, yarışı kazanmak için lastikleri harcamayalım diye düşünürken; sıralamada elenme durumu olmuş olabilir. İki lastik arasında 1.5-2 saniye fark var. Muhtemelen Raikkonen yumuşak lastikle Hamilton’un Q1’de yaptığı dereceden 1.5 saniye yavaş kalınca Ferrari belki pole için mücadele ederiz diye de lastik saklamak istemiş olabilir. Ama Mercedesin gerçek potansiyelini Rosberg açığa çıkardı.

    Beni şaşırtan nokta Rosbergin baskınlığı oldu. Hamilton bu hafta pole + galibiyetle kapar sanmıştım fakat Rosberg herkes gibi beni de ters köşe yaptı. Vettel 3. sektörde bir şekilde ekstra bir şeyler yapıyordu kim bilir bu haftasonu belki de Hamiltonu 000.1 saniyeyle geçip 2. bile olabilirdi.

    Tabii bunlar birer varsayım. Özellikle şampiyonlar yarışını kazandıktan sonra Vettel bu seneyi psikolojik olarak kapatmış gibi gözlemledim. Antrenmanlarda da 1-2 derece hariç umut vermemişti. Git-gel yaşadı, standartını tutturamadı.

    Yarın ilk 5’e girebilir mi bilmiyorum erkenden yarış dışı bile kalabilir. Çünkü bu haftasonu motivasyonunu pek beğenmedim. Umarım Raikkonen ön grupta Vettel olmadan rahat bir yarış çıkarabilir ve mümkün olan en iyi sonucu alır.

  4. Bu kaçıncı, beceriksizler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir