McLaren Pilotları Sepang Öncesi Temkinli

yazar:

kategori:

Dünya şampiyonu, takımının ön sıralarda yarışacağına dair inançlı.

Jenson Button Malezya GP’si öncesinde ” Geçen hafta Melbourne’de  ilk zaferimizi kazanmamız çok büyük bir başarı. Bu hafta sonu için takımın her elemanına büyük bir haz veriyor.” dedi.

“Yine de, pistin karakteristik özellikleri diğer araçlara uyduğu kadar bize uymadığı için, Sepang ‘ a giderken dikkatli olmalıyız; fakat ön sıralarda mücadele edeceğime inanıyorum”

Button, Melbourne’deki başarılı bir staratejik kararla McLaren’le ilk zaferini kazandı.

McLaren sürücüsü, Malezya’nın sezonun daha 3. yarışı olmasına rağmen; her takımın rekabetçiliğinin, gelişim oranlarına bağlı olmaya başladığına inanıyor.

” Daha iki yarışta yer aldık; fakat gelişim yarışı şimdiden performanslara etki etmeye başladı.” diye ekledi.” Gelişim hızı, ilk sıralardaki mücadeleleri en çok etkileyecek şeydir.”

“Bu alanda başarılı olduğumuza inanıyorum. 2009 boyunca takımda izlediğim birşeydi, ve takımla konuşmaya karar vermemde en önemli nedenlerden biriydi. Diğer rakiplerimizden daha hızlı gelişebileceğimiz güce sahip olduğumuza inanıyorum”

Takım arkadaşı Lewis Hamilton, araçlarının Malezya’da geçen seneden daha güçlü olacağı konusuna olumlu bakıyor; fakat İngiliz, takımın sıralamada bazı sorunları olabileceğini tahmin ediyor.

“Sepang, takvimde en hızlı virajlardan bazılarına sahip olan pist. Ve bu yıl, piste  geçen sene olduğundan daha uygun bir aracımız var. Bu yüzden, Malezya’ya daha iyi bir sonuç için gidiyorum” dedi.

“Hızlı bir pist. Downforce hızı iyi olan, dengesi ayarlanmış bir araç gerektiriyor.Bazı yerlerde, bu sene sezon başında test yaptığımız Barcelona’ya benziyor. Bu yüzden bu hafta sonu rekabetçi olacağımıza inanıyorum.”

“Fakat yine de, sıralamadaki farkı kapatmanın zor olacağını düşünüyorum. Umarım, mümkün olduğunca çabuk çözebileceğimiz bir şeydir.”

“Geçen sene, hava şartları değiştiği zaman, neler olabilceğini gördük. Umarım, bu yılki yarış kuru zeminde gerçekleşir, yağmur ihtimalini hiç bir zaman göz ardı edemezsiniz. Yine de, rekabetçi olacağız.”


Yorumlar

  1. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    2005 Alonso 2006 Fisico 2007 Alonso 2008 Kimi 2009 Button. 2004 Schumi,2003 Kimi 2002 Ralf 2001 Schumi……

  2. schumi ide düşünelim çünkü 2000 den 2004 e kadar o kazandı tabi 05 06 07 Alonso ya ait ama bakalım 2010 un sürprizi ne olacak

  3. Redbull bundan sonra bu tür şansızlıklar yaşamassa sanırım her pisti forse edecek bir Vettel var karşınızda.

    İlginç bir sezon.

  4. Pistin karekterine en uygun araç Redbullun aracı.Fark birazdaha fazla olabilir.Ama yetmiyor tabi hızlı olmak:D

  5. pistin mclarena uymayacağı belli özelliklede 2.sektörde.3.sektörde belli bir avantaj olur ama 2.sektörde fazlasıyla zaman kaybeder.redbull burda mutlak favori tabi sorun yaşamazlarsa.

  6. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    2 tane cok önemli düzlük var mclarne için avantaj ama 1,2.sektörde zaman kaybedecektr. bu pist en cok ferrariye uyuyor. fernandonun en cok sevdği pist kazanacaktır inş ama mclarenin podyumda olmasını bekliyorum hatta yapmur yağarsa yarışı kazanailr mclaren yağmurda herzman mcalren iyi olmustur

  7. bazı arkadaşlar düzlüklerde uçacaklar demiş.Bu pistin en büyük özelliği hızlı virajlarıdır.O yüzden fazla kanat açısı kullanacaklardır.Düzlüklerde avantajlı olacağı kesin ama son sektöre gelene kadar Mclaren çok zaman kaybedecektir…

  8. mert merter avatarı

    YAAAAAAGMUUUUUUUUUUR lütfen tanrim yagmur yoksa cook can SIKICI bir yaris olacak.

  9. düzlüklerde uçacaklar.

  10. yağmur işleri değiştirir ama kuru zemin olursa diyebilirimki 2.sektör cok belirleyici çünkü yere basma kuvveti cok önemli.cok hızlı dönülen virajlar var ve hata yapmaya cok müsait bir pist malezya.Malezya pisti diyince hep aklıma 2003 gelir.Raikkonen in ilk yarış birinciliği.2002 fransada rasgas da otomobili kontrol edememişti ve liderliği schumachere vermişti.Schumacher de sampiyonlugunu ilan etmiş ve zigzag çizmişti.Malezya her zaman heyecanlı olmustur bakalım neler olacak.

  11. Bence geçen sene en zevkli yarış malezyadaydı.Umarım bu sene tekrardan o derecede bir yağmur yağar 🙂

  12. kerim sisman avatarı

    malezyada hava yağmurlu seyrediyor. büyük ihtimal %60-70 yine yağmurlu, karışık, heyecanlı bi yarış seyredicez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir