Lotus, 2013'e Kadar İlk Beş İçinde Olmayı Hedefliyor

yazar:

kategori:

Malezyalı iş adamı Fernandes, efsanevi Lotus ismini Formula 1’e yeniden kazandırmıştı ve takım şimdiye kadar yeni takımların içinde en güçlülerinden biri olarak görünüyor.

Fernandes, Lotus’un gelecek yıl şampiyonada ilk onu zorlayabileceğini ve ardından sonraki iki sezonda da bir adım daha atarak daha yukarı çıkabileceğini düşünüyor.

“Bahreyn’den sonra üç sezon içinde ilk beş takım arasına girebileceğimiz fikrine kapıldım. Gelecek sezon ise ilk on içinde olabiliriz.”

“Eski takımlar için iki saniye hızlanmak zor ama bizim için öyle değil çünkü bizim sadece beş ayımız vardı. Daha ağır bir araç ürettik, yanlış radyatörler kullandık vs. Bu yüzden çalışarak onları yakalayabileceğimizi düşünüyorum.”

“Yarış temposunda çok geride değiliz. Heikki Hulkenberg’i zorluyordu yarış içerisinde. Bu yüzden Sauber, Williams, Renault ve Toro Rossolar’a yaklaşabileceğimize inanıyorum.”

“Umuyorum bu olur (Üç yıl içerisinde ilk beş içinde olmak). Bu yıllar içerisinde çok şeyler değişecek ve işler bizim için kolaylaşabilir.”

Fernandes, takımının F1’de başarıya ulaşabilmesi için devasa bir bütçeye ihtiyaç duymayacağını da düşünüyor.


Yorumlar

  1. Pardon o 2005'ten önceki en güçlü kısım bölümünde 2005 yerine 2009 gelecek.

  2. Mike Gascoyne katıldığı tüm takımlarda bir şeyler başarmış bir teknik adam. Renault'un ilk yarış kazanmasında, Toyota'nın 2005'ten önceki en güçlü zamanında, Spkyer'ın en azından puan potasına girmesinde, Jordan'ın 99 yılında güzel gidebilmesinde Gascoyne'un emeği var. Kanımca yükselişe devam edecek Lotus. Umarım F1'de kalır, alt sıralardan orta sıralara yükselirler.

  3. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Uçmuş bunlar..Ne içmişler acaba.

  4. 2013 e kadar f1de kalabilirlerse mutlaka gelişirler..

  5. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Formula 1'in tarihinin en iyi 4.takımının yükselişini bekleyeceğim. Umarım 4-5 sene sonra şimdiki RedBull gibi şampiyonayada oynayacaklar. O zamanlar takımda kaliteli pilotlar olursa tabi. İkinci bir Senna kariyerinin aynısı gerçekleşiyormuş birde :)) Bruno Lotus'a geçiyor ilk zaferini orada kazanıyor falan acayip olurdu 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir