Red Bull Süspansiyon Konusunda FIA'dan Açıklama İstiyor

yazar:

kategori:

Rakip takımlar, Red Bull’un süspansiyon konusunda zekice bir yola başvurarak, sıralamalarda daha düşük sürüş yüksekliği ve ekstra hız sağlayan bir çözüm oluşturduğundan şüpheleniyordu.

Bu konuda ortaya atılan teorilerden biri gaz basıncının sıralamalarda düşük yakıt yükündeyken aracı optimum yükseklik seviyesine ulaştırıyor ve araç yarışta ağırken de araın yüksekliği düşüyor ve araç yere değebilecek kadar alçalıyor. Ancak Whitmarsh, Red Bull’un aracında böyle bir durumun olmadığını düşünüyor.

Ancak Red Bull Racing araçta sıradan olmayan bir şey uygulamadıklarını söylüyor ve Christian Horner, Whitmarsh’ın iddialarının ardından konu hakkında FIA’dan yapılacak olan bir açıklamanın kendilerini memnun edeceğini söyledi.

“McLaren son zamanlarda çok fazla yorum yaptı, yakıt tankımız konusunda, gelecekteki pilotlarımız konusunda ve aracımızda olduğunu düşündükleri sistemler konusunda.”

“Otomobilimizde öyle bir şey yok. İddialar ortaya atmak onlara kalmış bir şey ama konuya bir açıklık getirilmesi herke için iyi olurdu.”

Horner ayrıca rakip takımların saldırılarının aslında kendileri için iyiye işaret olduğunu ve bu iddiaların takımının ne kadar ciddi bir tehlike olduğunu kanıtladığını söylüyor.

“Başkalarından gelen yorumları görmezden geliyoruz ama bunlar doğru şeyler yaptığımızı gösteriyor.”

Mercedes GP patronu Ross Brawn da geçen hafta sıralamaların ardından süspansiyonda hangi değişikliklerin yapılabileceği konusuna açıklık getirmenin iyi olabileceğini söylemişti.


Yorumlar

  1. elif çivici avatarı

    Bence bu iş meyve ağaç sorunsalından çok hak arama gibi.Her takım birbirlerinin araçlarını incelemk istiyor,mercek altına almak istiyor,bir şeyleri deniyor,kopyalıyor,üstüne koyuyor ve geliştiriyor.Eğer bu iş yasalsa biz de yapalım gibi bir netlik arayışı var sadece.

  2. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    horner tam bir showman olmuş … tam gaz showa devam…

  3. Horner "McLaren son zamanlarda çok fazla yorum yaptı, yakıt tankımız konusunda, gelecekteki pilotlarımız konusunda ve aracımızda olduğunu düşündükleri sistemler konusunda."…tam yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali bir cümle bu sezonun en çok konuşanı sensin horner…Ama neyse ki aracınız çok hızlı ve çok dayanıksız tıpkı MP4-20 gibi…tüm sezonu sorunlarla boğuşarak geçirmeniz dileğiyle…:)

  4. horner şimdi böyle diyorda sene basında mclaren için kendisi aynı şeyleri söylemiyor muydu ? McLaren ne yaptı gelsin FIA yetkilileri kontrol etsin dedi.

  5. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    bu ağaç malesef meyve yerine bol bol arıza veriyor 😀

  6. umit isbilen avatarı

    kıskananlar çatlasın demiş yani:) bi de yarışı bitirebilen bir araç olsa da biz de artık sevinsek…

  7. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Meydan okusa ne olur iki de sıfır çektiler. böyle giderlerse süper hızlı bir hiçleri olacak.

  8. Meyve veren ağaç taşlanır hornerciğim çekemeyenler utansın adam resmen hodiri meydan demiş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir