Alguersuari: "Bir Puan Kaybettim Ama Daha Fazlasını Aldım"

yazar:

kategori:

20 yaşındaki pilot, ilk pitler sonrasında Schumacher’i 12 tur arkasında tuttu ve dahası ikinci pitlerden sonra da 22 tur geçit vermedi ama son turlar yaklaşırken Alman pilot 10.’luğa yükselerek son puanı aldı.

Puan alamamasına rağmen Alguersuari, Schumacher ile olan uzun mücadelesinde 2010 lastikleri ile ilgili çok şey öğrendiğini belirtti.

Alguersuari: “Schumacher 1 puanı aldı ama bunun haricinde bana daha fazlasını verd. Lastikleri nasıl daha iyi kullanacağımı öğretti. Eğer daha iyi bir şekilde korunsaydılar, tek pit yapabilirdim ve eminim ki o zaman puan alırdım”

“Bununla birlikte çok kısa zamanda lastikleri daha iyi kullanabileceğimi farkettim, özellikle de yumuşak olanları. Daha uzun süre korumam gerekse de sert olanlardan azami performans seviyesine ulaşmaya başlıyorum”

İspsnyol pilot, yaptıkları mücadelede Schumacher’in yaklaşımına da övgüde bulundu

Alguersuari: “Michael konusuna gelirsek, sadece şunu söyleyebilirim: bir süper profesyonel gibi davrandı. Üzerime çok baskı uyguladı ama ikimiz arasında bir çarpışma yaratabilecek herhangi bir şey yapmadı. Sadece puanı korumayla ilgilendim. Bu puanı benden almak isteyen bir gri aracın ataklarını gördüm. Schumacher olup olmadığını veya destansı bir iş yapıp yapmadığımı düşünmedim. Benimle aynı şeyi isteyen bir başka pilottu sadece”

“Sonra lastikleri bitmiş olan Perdo’yu yakaladım ama onu geçmek kolay olmadı ve yarış bitiyordu. Pedro’yu geçmek için bir virajda biraz dışa çıktım ve Michael, bundan avantaj sağladı. Kapıyı kapadım, onu dışarı ittim, tekerlek tekerleğe. Ama bir sonraki virajda avantajı vardı ve ısrar etmedim. Açıkçası 2 saatin ardından Pedro, Michael ve ben, üçümüz de puanı hak ediyorduk”


Yorumlar

  1. Jaime'nin sözlerini çok beğendim. Bu çocukta iş var gerçekten.

  2. hatta kavga falan olursa "senin yasin kadar benim f1'de yarismisligim var." 😀

  3. Benimle aynı şeyi isteyen bir başka pilottu sadece
    işte bu profesyonelliktir.aferin alguersuari.
    yani rakibiniz kim olursa olsun ne kadar büyük olursa olsun mücadele etmelisiniz.oda sizin gibi bi pilot.korkudan eliniz ayağınıza dolanmamalı.

  4. Hatta babası yaşında dedek yeridir.Bu çocuktan çok şey bekliyorum,çok genç ve f1de 2. senesi.Yolun açık olsun Jaime.

  5. Gçkhan Türk arkadaşım çok güldüm yorumuna yarı şaka yarı ciddi haklısında.Alguersuari efsanenin yarı yaşında.

  6. michael abi diceksin terbiyesiz rütbeni bil 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir