Michelin ile Lastik Savaşı da Geri Dönebilir

yazar:

kategori:

Kesin karar verilmemesine rağmen, kaynaklar Fransız lastik üreticisinin 2006 sonunda ayrılışından beri ilk kez FIA’yla anlaşma yaptığını söyledi.

Michelin’in dönüşünü bu ay içinde duyuracağına inanılıyor.

Şimdiki lastik üreticisi Bridgestone, Japon firmasının spora yaptığı yatırımından yeteri kadar yararlanamadığı gerekçesiyle,bu sezonun sonunda F1’den ayrılıyor.

Standart lastik tedarikçisinin seçimi, FIA’nın bir ihale açmasını gerektirmesine rağmen inanılan o ki yönetim kurulu, bir kriter ekleyerek buna uyan üreticileri spora alabilir ve eskisi gibi lastik tedarikçileri arasında da mücadeleye geri dönüşü sağlayabilir.

Michelin’in geri dönüşe yeşil ışık yakması halinde F1’e girmeyi düşünen Hankook ve Kumbo gibi diğer lastik üreticilerine karşı mücadeleye girmiş olacak.

Michelin’in F1’de son çalışması 2001’den 2006’a kadardı. Renault’la dünya şampiyonluğunu elde etmiş ve 2005 de güvenlik nedeniyle US Grand Prix’den geri çekilmeye zorlanmasıyla ortaya çıkan tartışmalara dayanmıştı.

Michelin F1′ e yatırım yapılacaksa, firmaların rekabet içinde olması gerektiğine inanarak, tender işlemi 2008 için açıldığında,sadece lastik üreticisi olmakla ilgilenmedi.

Bu ayın başlarında, Michelin yönetici partneri Jean- Dominique Senard Bloomberg haber ajansına, Fransız firmanın eğer ortamla ilgili güvence verilirse ,geri dönüşe açık olduğunu söyledi.

“Geri dönmeyi düşünebiliriz; fakat bazı kesin şartlar var.” dedi.


Yorumlar

  1. MagicAlonso avatarı

    Önümüzdeki sene michelin tek lastik sağlayıcısı olur veya çok sağlayıcılı bir durumda ferrari michelin kullanırsa Alonso önümüzdeki sezon en azından sezon ortasına kadar rakiplerine oranla özellikle hamilton vettel gibi michelin kullanmamış pilotlara karşı önemli avantaja sahip olacaktır.

  2. tek lastik tedarikcisi en iyisi 2 veya daha fazla olursa bu seferde senin lastik benimkinden iyi performanlıydı yok seninki kötüydü olayı oluyor.tek lastik olursa pilotlar arasındaki farkları daha net görüyoruz.

  3. Tam tersi Michelin kuru zemin lastiği asıl çok hızlıydılar, Bridgestone az daha kötüydü yağmurlu havalarda da iyiydi, osman Alonso çok iyi kullanıyor yağmurda macaristan'ı kast ediyorsan yada arabanın aracı yağmura ayarlıydı, mantıklı gelen.

  4. Bir Goodyear vardı ne oldu ona? Bu haberi görünce aklıma onlar geldi.

  5. michelin ıslak zeminde bristondan çok daha iyiydi,en son alonsonun macaristanda gerilerden gelip hatta schumacheri dışardan geçtiği yarışı çok iyi hatırlıyorum,gerçi o yarışı alonso kazanmamıştı,ama diğer tüm michelin kullanıcılarının,bristona nazaran yol tutuşu mükemmeldi.

  6. Arkadaşlar benim her Mich. ve Bris. haberinde sizlere söylediğim şey yavaş yavaş gerçek oluyor .

    Benim fikrime göre : Michelin ve Bristone bir anlaşma imzaladılar ve f1 de tek lastik üreticisinin kalmasında karar verdiler ve sanırım bu iki firmanın f1 de kalmasıyla ilgili anlaşma 3 veya 4 yıllıktı ve Bristonun süresi doldu sıra Michelin de ..

    Tam Bristonun anlaşması bitmeye başlamıştı ki medayaya bristonun f1 den ayrılabilecegi gibi haberler sızmaya michelin geri dönmeye hazırlandıgı gibi haberler ortaya çıkıyor.

    Yani herkesin analyabileceği gibi 2 firma daha çok kar etmek için bu antlaşmayı kendi aralarında yapmış olabilirler çünkü Michelin o Reno ve Mclarenle harika başarılar elde ettiği zamanları , tam da en parlak oldugu dönemde bir anda iptal etmesi sizcede ilginç degil mi ??

  7. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    sayın arkadaşlar brigestone gitmiş michelin gelmiş hiç fark etmez. veya alışkın olan pilotlar avantaj sağlar filan diye birşey yok bu adamlar f1 pilotu herşeyi mükkemmel yapabildikleri için ordalar 1 yarış sonra hepsi adapte oluyor.. araçlar mesela alonso massa 5. yılı ferraride ama alonso hızlı olabiliyor 2 yarıştı gördüğümüz gibi

  8. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    sayın arkadaşlar brigestone gitmiş michelin gelmiş hiç fark etmez. veya alışkın olan pilotlar avantaj sağlar filan diye birşey yok bu adamlar f1 pilotu herşeyi mükkemmel yapabildikleri için ordalar 1 yarış sonra hepsi adapte oluyor.. araçlar mesela alonso massa 5. yılı ferraride ama alonso hızlı olabiliyor 2 yarıştı gördüğümüz gibi

  9. michelin 2001 yılında girmişti ve lastik rekabeti vardı.Standart lastik uygulaması yanlış bir seçim.Rekabet önemli.Eskisi gibi Good Year,Michelin,Bridgestone olursa tabi good year eskilerde kaldı ama oluksuz lastikler konusunda başarılı olabilirler.formula 1 de herşey standart oldu zaten; lastik standart motor standart yakında şasi de standart olacak herhalde hatta ben yakında hız yapan pilota ceza verileceğini düşünmeye başladım.

  10. LAS SA gelsin abi 10 numara olur 🙂

  11. Michelin'in az da olsa fikrinin değişmesi güzel bir şey.
    Bridg. gelişmeler bu şekilde devam ettiği sürece kalmak istemeyecek bence.
    Benim içimden Michelin, Continental ve diğer iki üreticinin de davet ve güzel imkanlar ile F1'in içinde olması geçiyor. Olay FIA'da bitiyor isteyenin istediği seçimi yapabileceği, fiyat rekabetinin de olduğu bol üreticinin yer alabileceği bir ortam oluşturmalılar.

  12. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    eğer mıcheal geri dönerse renault kesnlikle yenıdn zirveye oynar ve ferrari mıcheale gecer se alonso için cok büyük avantaj. bu seferde lewis shumi sorun yasar cünkü onalr bringstoan alıskınlar

  13. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Keşke dönseler.Bridgestone nunda fikrini değiştirebilirler bu kararla.Sonuçta istedikleri rekabet.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir