Alonso, Mercedes'in Mücadeleye Girmesini Bekliyor

yazar:

kategori:

Rosberg, sezonun ilk iki yarışından da 5. olarak ayrılırken Schumacher daha gerilerde kaldı

Ama şampiyona lideri Alonso, Alman takımın ve pilotlarının her an mücadeleye girebileceğini düşünüyor.

Alonso: “Şu anda Mercedes, Red Bull ve Ferrari’ye göre yeteri kadar hızlı olmamış olabilir ama Mercedes’in, veya Nico ve Michael’in, şampiyonanın bir anında, belki Çin belki Barselona’da, çok güçlü olarak geri döneceklerini aklımızdan çıkarmamalıyız”

“Şampiyona çok uzun ve Michael, her zaman rekabetçi olacaktır.”

“McLaren’ler, Red Bull’lar ve Mercedes, asıl rakiplerimiz ve senenin daha sonraki dönemlerinde bu takımların 8 pilotundan hangisinin pilotlar şampiyonluğuna aday olduğunu görebileceğiz”

“Şu anda en hızlı araç Red Bull’da, mükemmel bir hafta sonu için her şeyi bir araya getiremeseler de takip edilmesi gereken onlar ama yine de sadece 2 yarış yapılmışken hâlâ herkes aday ve mücadelenin içinde”

“Eğer her şeyi bir araya getirirlerse, yarışı 1-2 olarak bitirebilirler. Bu yüzden rahatlayamayız ve aracı geliştirmeye devam etmeliyiz, özellikle de McLaren ve Mercedes’in çok yakın zamanda mücadelenin daha çok içinde olacağını düşününce”

Avustralya’da kazanma şansının da bulunduğunu düşünen Ferrari pilotu, yine de aldığı sonucun harika olduğunu söyledi.

Alonso: “Herkes için harika bir gösteriydi. İzlenecek iyi bir yarış, kokpitin içinden de keyif verici. Grubun gerisine düştükten sonra araç, benim adıma geçiş için yeteri kadar hızlıydı. Sonunda 4.lük, takım adına iyi bir ödüldü ve bundan çok memnunum”

“Belki ilk virajdaki spin kazanma şansımı yok etti ama böyle şeyler oluyor. Şampiyonadaki durumumuz için çok iyi oldu”


Yorumlar

  1. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Kimi Raikkonen arkadaş yanlış anlama tartışmak değil amaç sadece birşey belirtmek istiyorum.

    Şans herkese deil hazır olana gelir. Mesela Singapur yarışı skandalsız bir yarış olsaydı işte o şanstı.Veya Alonso bu yarışta 16. kalkıp güvenlik aracıyla falan önündekilerin yarış dışıda kalmasyıla vasat bir tempoda podyum alsa bu şanstı. Ama o şansın kendine gelmesi için hep ensesinde durdu. En yakın örnek mi? Bahreyn. Vettel sorun yaşadı ilk o geçti. Webber'e yaradı mı bu,veya Rosberg'e hayır. Çünkü onlar uzaktaydılar. Hani futboldada çok kullanılan bir söz vardır ya. Gol için doğru zamanda doğru yerde bulunabilen bir adam Alonso. İyi olmadığı yarışlarda bile iyiye en yakın yerde dolaşabilen bir adam… Bu yüzden başkalarının başarısızlıkları(MC-Merc) onun şanslılığı değil… Başkalarının başarısızlığı başkalarının başarısızlığı,onun başarıları onun isitkrarı… Aynı mantığı tam tersine kuramıyoruz mesela.. Diyoruz ki Mclaren'in aracı o sene dayanıklı olsa kesin şampiyon olurdu…Onun düşünürken aslında aynı ihtimal şansına sahip Renault Mc-Merc kadar hızlı olsaydı kesin şampiyon olurdu diyemiyoruz… F1 bir paker işi.. F1 bir doğal sayı deil toplama işlemi… Ne kadar çok üstüste koyabildiğiniz sayı varsa o kadar çok başarılı olma ihtimaliniz var…Ve bundan yıllar sonra insanlar ufak işlemleri değil,bu büyük işlemleri hatırlayacak.Aynı şu anda bizim geçmişten hatırladığımız isimler gibi..

    Kusura bakma biraz uzun oldu ama dediğim gibi amacım tartışma değil,sadece bardağın diğer tarafından biraz bahsetme…

  2. Mclaren düzlük hızı anlamında pist üzerinde en iyi araç konumunda,ferrar avrupa yarışlarına kadar f kanalsistemini aracına iyi bir şekilde monte erderse,ferrari düzlük hızınıda geliştirmiş olacaktır.

  3. Ben Red Bull'un sezonun geri kalanında kopacağı fikrine pek katılmıyorum. Çünkü geçen sene de Brezilya'da Webber kazandı, üstüne son yarışta duble yaptılar. Açıkçası sonuna kadar maksimumu yapmaya çalıştılar desem yanlış olmaz.

    Mercedes şu anki durumunda podyum mücadelesi vermese bile Rosberg ve Schumacher ile en azından 5. lik gibi sıralar için ilk isimler. Sezon ortasında podyum veya yarış kazanma gelir bence.

  4. mercedes bekleneni verememiş olabilir ancak araçla ilgili sorunların cok büyük oldugunu düşünmüyorum.avusturalyada fena değildi hızımız.eksik noktalar tespit ediliyor elbette.ben mercedesin döneceğine eminim.fazla zaman geçmeden dönmek lazım.

  5. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Konuyla çok alakası yok ama Alonsonun çok şanslı bir pilot olduğunu düşünüyorum.Yeteneklide tabiki.Ancak 2005 de gördüğümüz bir seneryoyu tekrar göreceğiz gibi.kimi nin yerinde vettel var sadece.

  6. ferrarinin tek rakibi red bull oda serseri mayın gibi.yarışlarda bakarsın 1 gelir bakarsın son gelir.bu istikrarsızlıktada alonso gibi istikrarlı bi pilot puanları hamuduyla götürür.gördüğüm kadarıyla şu an ve daha sonrasında alonsonun en büyük rakibi massa onunda üstesinden gelecektir.mercedes ve diğerleri gelişirken ferraride yan gelip yatmıyor.hep arabayı geliştiriyor.hatta belkide onlardan daha fazla

  7. Her zaman demistim ki besinci yaristan sonra Mercedes GP basarili olacak.Bakalim ne olacak.

  8. kerim sisman avatarı

    herşey sene içi araç geliştirmelerine bağlı. geçen sene iyi bir örnek. brawnın aracı geliştirememesi sonucu redbull onları yakaladı. bu senede redbull ve ferrari sezon başlangıcı için en hızlı 2 takım. diğerleri çalışırlarsa yakalayabilirler. mclaren'in bi yarışta redbull ve ferrari ile mücadele edecek seviyeye gelebileceğini sanmıyorum. zaman içersinde yakalayabilirler. tabi ferrari ve redbullda boş durmayacaklardır.

  9. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Redbull kolay kolay kopmaz.Vettel varken.Ama markalarda işleri zor.

  10. mercedes'in mücadeleye katılabileceğini düşünmüyorum. ross brawn'ın birkaç açıklaması oldu bu konu ile ilgili, diğer takımlardan daha küçüğüz ve gelişimde geri kalıyoruz gibi şeyler söylemişti. geçen seneki başarı açıkçası honda'ya aitti. ondan sonra bu takım 3'te 1 oranında küçüldü ve halen daha sanırım öyleler. mercedes markası tabiki artı bir değerdir ancak yeterli değil.

    özellikle ispanya'dan sonra mclaren ve ferrari'nin zirve mücadelesini izleyeceğimizi düşünüyorum. redbull'da bir yerden sonra kopacaktır. araçları çok iyi olsa bile o pilotlarla başarı elde edemezler, bunu geçen yıl da gördük.

  11. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Yahu ne gazı verecek.Ne köşe dönmesi.F1 bu.Öyle köşe dönmek vs…Artı rakipler de ciddi ve hepsi iyi hazırlanmışlar.Bence Renault tada dikkat etmeye başlamalıyız.

  12. alonso ver gazı mercedes ve diğerleri işin içine girene kadar (tabi girerlermi oda ayrı )sen köşeyi çoktan dönersin.aradaki farkı açarsın.sonrasındada rahat rahat risk almadan yarışırsın

  13. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Güzel konuşmuş.Nico istikrarlı gidiyor ve Schumi Melbourne de çok daha rahattı.Muhtemelen Mercedes en geç İspanyada mücadelenin içinde olacak ve o kadar çok puan çalmalar olacakki,Webber bile şampiyon olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir