Vettel Mercedes’i 2016’da Yenebileceklerinden Emin

Sebastian Vettel, Ferrari’nin 2016 Formula 1 sezonunda son 2 senenin şampiyonu Mercedes’i yakalayamaması için bir nedenin olmadığını söyledi.

Turbo motorlar geldiğinden beri domine güç olan Mercedes’i 2014’te 3 defa Red Bull mağlup ederken bu sene 3 defa Ferrari mağlup edebildi. Diğer galibiyetleri Mercedes pilotları paylaştılar.

Vettel “Tüm sene boyunca yukarı yönde ilerledik. Senenin başında yaklaşık 1.5 sn gerideydik. Şimdi ise yarış mesafesinde 10 – 15 sn geride kalıyoruz.”

“Yapmamız gereken çok iş olduğunu biliyoruz ve Mercedes’in çok güçlü olduğunu da ancak onlardan daha iyi olabiliriz. Onlar yenilebilir.”

“Gelecek sene için heyecanlıyız. Artık kovalayan rolünde olmak istemiyoruz. Durumu tersine çevirip dominant güç olmak istiyoruz.”

“Kafamızı eğip çalışmalıyız. Aracı ve güç ünitesini geliştirebileceğimizi biliyoruz. Pilotlar olarak da daha iyi iş çıkarabiliriz. Her şeyi bir araya getirebilirsek çok güçlü olabiliriz.” dedi.

Vettel son olarak Abu Dhabi’de 4. olarak maksimum sonucu aldığı için memnun olduğunu söyledi.

Vettel “15. sıradan başlayınca yükselmenin çok kolay olmayacağınızı bilirsiniz. Ancak bugün alabileceğimiz en iyi sonuç 3 ve 4.lüktü ve takım olarak bunu alabildik.”

“Harika bir seneydi. Bu şekilde bitirmek güzel.” dedi.


Yorumlar

“Vettel Mercedes’i 2016’da Yenebileceklerinden Emin” için 24 yanıt

  1. Haas 2016 da geleceği için rüzgar tüneli kullanımı konusunda limit yok Ferrari için o yüzden Ferrari 2016 sezonuna aerodinami , şase ve motor kombinasyonu güncellemeleri ile birlikte 1,5 saniye kazanarak başlayacağını düşünüyorum ha bu Mercedes’in yerinde sayacağı anlamına mı geliyor ? Hayır . Mercedes de iyi bir gelişme sağlayacak bir de Haas’ın yeni geliştirilen şasesi SF15-T den daha iyi diyorlar eğer öyle ise Maercedes Williams ve Force İndia’ya güncel motoru vermez ise Haas en iyi 3. araba pozisyonuna yükselir . Tabi bunlar varsayım .

  2. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    @buick arkadaşımız İyi bir noktaya değinmiş.Yıllardır aralarında sıkıntı oldu açık.Ama Ferrariye mi Vettelemi tartışılır söylediklerin.Bir tarafta şampiyonluğu 4 sene elinden alan pilot.Bir tarafta 4 sene şampiyon olamadığı Ferrari.Belki her ikiside.Yarışta bence Alonsonun start anında yaptıkları bu tırt araçla Vetteli startta mağlup etme iç duyusuyla kısaca (ego tatmin etme millete o start ile algı yaratma) oraya buraya çarptı.Başka açıklaması yok.Kısa sektörlerde yol vermesse 1sn kaybetmesi doğal,Alonsonun yine algı yaratmak istemesi.Vettel ve bir çok pilot kısa sektörde geçiş için zorlamıyor.Kısa sektörlerde herkes bir birine yakın.Yol vermemesi olayına gelirsek sadece bu olay değil F1’in genel sorunu.Senden kötü aracı geçişi bile zorlayabiliyorsa sen bir de üstteki pilotların geçiş yapma ihtimalini düşün.Buda Vettelin geçememesi gibi bir durumu değil,F1’in kötü yollarda olduğunun kanıtı.Alonsonun o anlar bu sebeblerle düşünmek onu yarış dışı bırakmak gibi kastiimidir tartılışır.Yanlız içinde belli kaoslar yaşadığı kesin.@f1-racing ismini bilmiyorum,söylersen sevinirim bu arada ben Çağrı 🙂 Ricardo konusuna değindiği için yazıcam.Son kez yazıcam.Bu sitede bir kaç tane arkadaş çok yazıyorlar.Her Vettel kıyaslamalarında Ricardoyu öne atıyorlar.Ricardo bu sene açık şekilde yenildi.Dersenizki Ricardo genel olarak hızlıydı ve yarışta kaldı.Vettelde 4 şampiyonluk yaşadı ve hızlıydı ama kaldı.Kvyat yavaşmıydı ? Sorun yaşamadımı hiç ? Problemler her pilotu yakalar.Gördüğünüz gibi Hamilton bir denge bozulmasında allak bullak oldu.Bunun üstüne bir de şey derler şimdi Vettel kabullendi yenildiğini.Bende diyorumki Vettel kadar açık sözlü konuşan varmıdır.Aksini konuşsa Hamilton gibi mazaretler uydurup şikayet ederek ne değişir ? Bazı pilotlar algı operasyonu yapmaz.Evet kardeşim öyle der geçer.Bu onu ne kadar tatmin etmesede.Mazeret uydurmaya gerek yok.Vettel bence her yönüyle F1’de nesilin en iyi pilotu.Bazılarına göre tartışılır.Benimde umrumda olmaz,onların benim yorumumda umrunda olmadığı gibi.

  3. Kimse söz etmemiş ama yarışın en kayda değer anlarından ikisi Alonso ve Vettel arasında yaşandı.
    Vettel son piti sonrasında Ricciardo’yu geçip Perez’in arkasına yapıştığı anda Alonso’ya tur bindirmeye başladılar. Perez sorunsuz tur bindirdikten sonra Alonso bir süre Vettel’e yol vermedi. Bunun üzerine Vettel telsizden veryansın etti.
    – O benden gerçekten de nefret ediyor olmalı !! Benimle sorununun ne olduğunu bilmiyorum. Bana 1 saniye kaybettirdi.

    Ayrıca Alonso startta Maldonado kazası öncesi Vettel’e dokundu. (Hiç bir sebep yokken) Sırf bu yüzden Maldonado’ya da vurdu. Belki de aklından sadece Vettel’i yarış dışı bırakmak geçiyordu….. Vettel yarıştan sonra bundan da bahsetti.

      1. Birde buna ağladı derler FIA kuralları belli mavi bayrak sallandığında yol vericeksin.

        Ha tur yememiştir Vettel zaten mücadeleye girişir her zaman girişiyor.

    1. Start anını tekrardan izlediniz mi bilmiyorum ama Fernando, Maldo’ya çarpmadan önce, Fernando ile Vettel arasında Nasr var. Fernando zaten Nasr’a temas ediyor, Nasr’da doğal olarak Vettel’e. Yani ikisi arasında direk yaşanan bir temas yok. Ayrıca Fernando’yla Checo’nun arası gayet iyi, iyi arkadaşlar yani. Belki de Fernando, Checo’nun yarışı daha iyi bir noktada bitirmesini istemiştir. Fernando ile Sebastian arasında büyük bir rekabet var. İkisinin dost olmasını veya beraber takılıp gülüp eğlenmelerini beklemiyorum(ruz) ama Fernando’nun hem kendine hem de takımına karşı bazı aldığı sorumluluklar var. Bu sorumluluklardan biri de aracı en iyi şekilde sürüp, sağ salim eve getirmek. Dolayısıyla ben, Fernando’nun üzerine düşen görevleri fazlasıyla yerine getirecek kadar profesyonel ve başkalarının yarışını(düşmanı olsa bile) kendi egosu için hiç etmeyecek duyarlı bir pilot olarak görüyorum.

      1. Evet izledim, dediğiniz gibi Alonso Nasr’a Nasr Vettel’e sonra hepsi Maldonado’ya..

        1. Telemetre teknolojisi bu kadar gelişmişken, bir pilotun kasıtlı olarak başka bir pilota çarpmasının büyük sonuçları olur. Adınız Fernando, Lewis veya Sebastian olsa bile bunun altından kalkamazsınız. Umarım söylediklerinizin Fernando adına bir gerçeklik payı yoktur.

          1. Kasıtla yaptığını kim ima ediyor ki? Belli ki görmemiş veya orada olmadığını düşünmüş. Sadece ikisi çarpışsaydı yarış kazası denirdi. Maldonado patates oldu diye ceza geldi.

            1. Bahsettiğimiz şey Maldo’yla alakalı değil. Buick yorumuna yönelik böyle bir yorum attım. Arkadaş, Alo’nun Vettel’e karşı bir kastı olabileceğini iddia etmiş. Söylediğine göre Vettel’de bunu yarıştan sonra dillendirmiş. Kendimce bir kaç şey yazdım. Ne kadar ikna edici veya kabul edilebilir olduğunu bilmiyorum.

    2. Ferrari Racing avatarı
      Ferrari Racing

      Bu zaten malumun ilanı da asıl dramatik olan nokta Raikkonen 2. pitten çıkarken Vettel Alonsoya tur bindirdi akabinde Alonsonun arkasına Raikkonen geldi. İşte o nokta bir dramdır. İki Ferrari arasında tost vaziyetindesin ve Raikkonen beni kolay geçmesin diye tüm zorlukları çıkarıyorsun lakin yeni soft lastiğin gücüyle vjjt diye geçiveriyor 🙂 Kolay bir durum değil. Yine iyi sakin kaldı da iki Ferrari’den birine toslamadı.

      Yalnız yarışın fastest lap’larında Alonso 3. sırada. Arkada sessiz sedasız fastest lap’a oynamış ama araç izin vermemiş. Yeni lastiklerle 52. turda fastest lap denemesi yapmış.

      Sonuç olarak kariyerinde ilk defa 1 takım arkadaşına puan olarak yenilmiş oldu. Her fani puan yenilgisini er geç tadacaktır neticede. Renault kariyerinin ilk yıllarını tam araştırmadım ama galiba bir ilk.

      Vetteli yenen Ricciardo da Kvyata puanda yenildi. Öncesinde Toro Rossoda zaten Vergne’ye puansal olarak yenildiğini biliyoruz fakat Vetteli yendiği sezonun ertesinde karizmayı çizdirmesi anlamında bu bilgiyi verdim.

      Anlayacağımız F1’de yarışıp takım arkadaşına puansal olarak yenilmeyen hiçbir top 10 pilot kalmadı. Unutmadan Hulkenberg’te Perezden 20 puan fark yedi. Mclaren’in beğenmediği Perez’e yenilen Hulkenberg için büyük takım hayal defterleri böylece kapanmış oldu.

      Alonso’nun Vettel’e olan antipatisi’nin sebebi de şudur; ben senin yüzünden 2010 ve 2012’deki şampiyonayı kaybettim. Sen benden 2 şampiyonluğu aldığın yetmezmiş gibi geldin koltuğuma oturdun. Aslında haketmiyorsun anlamında bir mesaj vermektir. Alonso’nun yerine hangi pilot kendisini koysa aynını yapar, o konuda anlayış gösteriyorum. O da insan.

      Alonso 30 yaşından yeni gün alıyor olsa bu sezon yaşadığı dramları öldürmeyen acı güçlendirir şeklinde yorumlayabilirdik. Ama artık toparlanacak hali de yok. Seneye 3-5 yarış yine puan alamazsa, sezon ortasına kadar zaman geçsin diye yarışır, sonra ara verir tatilini uzatır kim bilir belki tekrar evlenir. 2017 sezonda baba olarak gride kariyerinin son 1-2 senesi için dönebilir.

      Ya da şöyle bir varsayımda gerçekleşebilir; Mclaren 2016’nın ilk yarısında da benzer şekilde kötü olursa ve Renault Lotusu alıp sezona nispeten güçlü bir başlangıç yaparsa sezon ortası Palmeri yedeğe çektirip Renaulta da dönebilir. Yapar mı yapar. Belki de dünkü toslayış Maldonadoya mesajtır.Seneye çarpışan arabalar serisinde beraber yarışalım mı? var mısın adamım! şeklinde sevgilerini iletmiş olabilir. 🙂

  4. Alonso zamaninda Arrivari ve jemas allision yoktu alonso ve vettel arasındaki ferrari kariyer farki buradan belli olacak vettelin şuanki ekibi alonsonun ekibinden çok daha iyi çok daha motive bunuda unutmamak lazim hem jemes Allision kendi demeç vermiş 2015 aracina etkim çok değildi ama 2016 aracina etkim çok fazla olucak diye 2016 araci Allisionun tasarimi olucak

  5. Artık kovalayan rolünde olmak istemiyoruz.

    Bunu Kovalainen okuyup ne alaka diyen tek ben miyim? 🙂

    Kimin ne olacağını bilemeyiz de, ancak Ferrari sezon başındaki atılımını devam ettirmiş gibi görünüyor. Abu Dhabi’de Raikkonen-Hamilton farkına bakın, Vettel’in de orada olduğunu hesaplayın. Gelişme var. Ferrari geçen seneki yarışta tur yemekten son anda kurtulmuştu.

  6. hiçbirşey yapmasa burnu küçük tasarla zaten 0.5sn gelecek, seneye her türlü mercedes’ten daha iyi bir araba çıkacak ortaya.

    1. Niye Mercedes hic gelisim yapmayacagini filan mi acikladi?

      1. Neyi geliştirebilir araç limitlerinde zaten 🙂

      2. Bence Mercedes daha çok gelişsin diye dua etmelisin 🙂

  7. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Falcılar yine sahnede. Herşey olabilir. Biz takıma ve pilotlara inancımızı yineliyoruz. Buna mecburuz. Her sene yeni bir başlangıçtır. Fanı olduğunuz pilotlar ordan oraya gidiyor ama umudunuz da beraber onlarla devam ediyor değil mi ? Ha iş Ferrariye gelince kötü. Umarım en kısa süre içerisinde şampiyon olursun da şu çok bilmişlere kapak gibi bir cevap verirsin.

    1. Her sene kartlar yeniden dağıtılır.Teorik olarak biri bir saniye bulurken diğeri iki saniye bulabilir.Arada sırada birileri bozuk değilse tamir etme kuralını unutup(2013 Mclaren) çuvallar.Avustralyadan önce hepsi spekülasyondan ibaret olacak.

  8. kaç sene oldu hatırlamak güç hala aynı ön kanat..

    biraz değişiklik yapın lütfen..

    vettelinki ucuz iyimserlik

    sezon başında söylediğim klasik

    ferrari poyannacılığı lafımı gelecek sezon içinde söylüyorum bu mesajımı kopyalayan arkadaşlara itafen

    şansa alınan galibiyetler sonrası..)

  9. Biraz fazla iyimser bir açıklama sanki. Ben şimdiden 2016 şampiyonlarının Mercedes ve Hamilton olacağına adım gibi eminim.

  10. Valla Alonso da RedBull için ayni seyleri soyledi ama sampiyon olamadan ayrildi. En verimli yillarini Ferrari’de 2.olarak gecirdi. Sen de ayni olacaksin be Vettel. Sevgili Vettel fanlari, şu takımın bos vaatlerini Vettel ayrilinca anlayacaksiniz.
    Simdi her sey tozpembe gorunuyor.
    Tecrube konusuyor bak 🙂
    5 yil boyunca Ferrari’ye inandik da ne oldu? D-Smart zengin oldu.

    1. ferrari taraftarı avatarı
      ferrari taraftarı

      Mclaren de sözde bu sezona güçlü başlayacaktı. Şimdi senin söyledin diye takımı desteklemeyi bırakalım mı? Her Ferrari haberinde takımı kötülüyorsunuz bir de üstüne Alonso haberine hiç kimsenin yorum yapılmasını istemiyorsunuz hatırlarsan bu sezon Ferrariden bir tek Vettel iddialı konuştu. Amma Mclaren tüm sezon boyunca umut dağıtıyor.Madem çok biliyorsun o zaman Mclarenin de gelecek sene nerede olacağını söylersin. Her Ferrari haberinin altında Alonso fanlari takımı kötülemek için yoğun çaba sarf ediyor. Ben Ferrari fanı olarak Mclaren ve Alonsonun başarılı olmasını ve şampiyonluk için savaşmasını isterim. Amma Mclaren Ferrariden de kötü durumda

  11. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Takima guveniyoruz.Gelecek sene arkasi dar paket ön suspansion ve on kanat degisiklikleri ile evrim bekliyoruz.Bu kaba tır gibi araçtan kurtulalim artik.Mercoyuda gömelim bu spora

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir