Takımlar KERS'i Ciddi Şekilde Gözden Geçiriyor

yazar:

kategori:

Formula 1 Takımları Birliği (FOTA), ilk yarışlarda neler yaşandığını değerlendirmek ve sporun gösteri yönünü geliştirme konusunu görüşmek için toplanacak.

Araçlarla ilgili teknik değişiklikler etrafında konuşmaların yapılması beklenirken kaynaklardan alınan bilgilere göre geçiş hamlelerinin arttırılması için ele alınacak esas konulardan biri KERS.

Bu sistem, geçen sene sonunda, gelişimi için büyük masraflar çıkarması nedeniyle kullanılmaması yönünde iyi niyet anlaşması imzalanmıştı ama KERS, FIA’nın kurallarındaki yerini koruyor.

Bu durumda 2011 için KERS, ciddi bir seçenek olarak görülüyor. İnanılan o ki bu konu hakkında görüşülen ayrıntılar, KERS’in gücünün ne olacağı yanında standart bir tedarikçi olup olmaması üzerine.

Bunun yanında araçların geçiş hamlelerini arttırmak için gündemde başka konular da var. Bunlardan çift katmanlı difüzörler zaten 2011 için kaldırılmıştı. FIA ayrıca gelecek sene için arka lastiklerin genişliğini 450-460 mm.’ye kadar çıkarmayı gözden geçiriyor. Şu andaki ölçü 330 mm.

Yönetim kurulu, bu şekilde daha çok mekanik tutunma elde edip yarışların heyecanını arttırmayı amaçlıyor. Pilotlardan bazılarının da dile getirmiş olduğu gibi gösterinin geliştirilmesi, mekanik tutunmanın arttırılıp aerodinaminin zayıflatılması ile olacak.


Yorumlar

  1. MagicAlonso arkadaş ön lastiklerin inceltilmesi takımların isteğiydi slick lastiklere geri dönülünce asfaltla lastiğin temas ettiği yüzey arttı buda önden kaymaya sebebiyet veriyordu FİA'da ön lastikleri küçülttü kers konusuna gelince ya herkes kers kullansın yada kimse kullanmasın geçen yılki gibi karışıklık olmasın.

  2. MagicAlonso avatarı

    sadece arkayı arttırmak saçma olur tutunmanın en çok sorun yarattığı kısım ön kısım.Ön lastik genişliğini de arttırmalılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir