Button: "McLaren Sepang'da Daha Hızlı Olacak"

yazar:

kategori:

Avustralya’daki zaferinin ardından Button, bu sefer Red Bull ve Ferrari’ye daha yakın olacaklarını düşünüyor.

Button: “Aracımızın buraya daha uygun olduğunu düşünüyorum. Burada iyi aerodinamiğe sahip olmak çok önemli. Ama bizim için aero, yüksek hızlı virajlarda çok iyi bir şekilde çalışıyor. Düşük hız, bizim üzerine çalışmamız gereken bir konu. Ama bu pist bizim lehimize olmalı. Melbourne kadar veya belki de daha iyi. Bu yüzden heyecanlıyım”

“Burada bize yardımı olacak bir kaç yeni şeye sahip olacağız. Büyük oradan değil ama yardımı olacak bir şeyler. Yarış tempomuz iyi”

“İnsanların tek set lastikte kaldığı Melbourne’de fazlasıyla en hızlı olduğumu düşünüyorum. Belki Red Bull’lar yarışta az bir miktar bizden hızlıydı ama Ferrari’ler bizden hızlı olduğunu düşünmüyorum. Bilmiyorum, bir şey söylemek zor. Ama sıralama üzerine çalışmamız gerek”

“Bana göre buradaki iyi olan şey, lastikleri iyi şekilde çalıştırabiliriz. Melbourne’de sıralamada 3. zaman turumu atmak zorunda kalmıştım, burada ise tek zaman turum olacak. Çünkü iyi bir sıcaklığa sahip olacağız”

Araç hakkında iyimserliğine rağmen Button, sıralamalarda gelişmeleri gerektiğini yineledi.

Avustralya için Button: “Sıralama temposuna bakarsanız, yeteri kadar hızlı olmadığımızı görürsünüz. 0,6 saniye gerideydik. Eğer bunu burada biraz geri çekersek iyi olacak. Burada uzun düzlükler de var ve etkin bir araca sahibiz”

“Olumsuz tarafları da var elbette. Ama düzlük hızımız iyi. Bu yüzden eğer yarışta makul derecede iyi bir tempoya sahip olursak, geçiş yapabiliriz”


Yorumlar

  1. kerim sisman avatarı

    bahreyndeki düzlüklerde malezyadan aşağı kalır yanı yok. belki daha fazla düzlüğe sahip bahreyn. bayrenynde start-finish düzlüğü öncesi ve start-finish düzlüğü sonrası uzun düzlük var. bir tek 2. sektör virajlı. bu yarışın bahreynden farklı olacağını sanmıorum. bahreyn avustralya yarışları arası araçta geliştirme yapmışlardır. avust. malezya arasında zaman yok. avustralyada da bi yağmurlu olmasından sebep pek fikir sahibi olamadık araçlar için. en iyisi hafta sonu izleyip öğrenmek

  2. burak bocek avatarı

    Pist sadece 2 dülükten oluşmuyor.Orada 5km yukarda olsanızda genel turdaki ortalama hız nedir,ortalama derece nedir önemli olan.Bahreynde de kocaman düzlükler vardı.Ayrıca arkadaşa katılıyorum hava şartları çok önemli.

  3. efendimayin  avatarı

    Ben mu mclarenın arabasını anlayamadım malezyada yere basma önemli mclarenda bu konuda sıkıntı yokmu?

  4. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Mclaren şu ana kadar sıralama ayarlarına odaklandı.Ferrari ise yarış.Fakat Mclaren'in uzun attığı turlarda Ferrari ile aynı hemen hemen.Muhtemelen bir Ferrari-Mclaren mücadelesi olacak.Ama Redbull ve hava şartları neler getirecek,Mercedes ve özellikle Schumi burada güçlü görünüyor.

  5. mert merter avatarı

    Tamamam ilk iki sektörde zaman kaybi yasiyorlardi ama bu seneki araclar farkli bakalim ne kadar gelistirmis bizim mühendisler araci .

  6. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    İlk 2 sektörde zaman kaybedecekleri gerçeğinide unutmamak lazım.

  7. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Mclarenin Sepangta hızlı olcağını bilmek için fal açmaya gerek yok,o bitmek bilmeyen iki uzun düzlük mutlaka avantaj sağlayacaktır Mclarene şu anki hızları baz alırsak bence bu yılki en avantajlı yarışı Mclarenin.Bu uzun düzlükler dayanıklılık sorunuda getirebilir tüm takımlar için.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir