Hulkenberg Kötü Başlangıcı Kafasına Takmıyor

yazar:

kategori:

Williams pilotu, Bahreyn’de spin atmış ve 14. olmuştu, ardından da geçen hafta Avustralya’da ilk turda Kobayashi’nin kendisine çarpması ile yarış dışı kalmıştı

F1’e girişinde zor bir öğrenme süreci geçirmesine rağmen Hulkenberg, 2008’deki ilk 4 yarışında damalı bayrağı bayrağı göremeyen Vettel’e atıfta bulunarak, bunun kendisine moral verdiğini söyledi.

F1’deki ilk tecrübeleri hakkında Hulkenberg: “Sinir bozucu muydu? Elbette öyleydi. Ama 2008’de Vettel’e bakın. İlk 3 yarışında 1 tur bile tamamlayamadı. Daha sonra öğrenme grafiği ivme kazandı. Şimdi ben de bu yollardan geçiyorum”

“Onun şimdi olduğu kadar başarılı olacağımı söylemiyorum. Ama herkesin öğrenmek zorunda olması normal bir şey. F1’deki pilotlar gerçekten oldukça iyi, dünyadaki en iyiler. GP2’den gelip de hemen herkesi yeneceğim diye bir şey yok. Öğrenmem gerek.”

Hulkenberg, alt kategorilerde başardıkları nedeniyle kendisi hakkında beklentilerin arttığını düşünüyor.

İnsanların kendisine diğer çaylaklardan daha fazla dikkat gösterip göstermediği sorulunca Hulkenberg: “Evet biraz daha fazla. Ama kariyerimde hep bu şekilde oldu. Bununla yaşamaya mecbur kaldım. Bu baskı oluşturmuyor ve performansımı da etkilemiyor. Bununla başa çıkıyorum, canım sıkılmamalı. Odağımı korumalı ve işimi yapmalıyız”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir