Button Rahat Değil, Hamilton Gelişim Görüyor

yazar:

kategori:

Avustralya’daki galibiyetinin bir hafta sonrasında Button, Malezya’daki Cuma antrenmanlarında sırasıyla 3. ve 4. oldu ama şimdiye kadar zorlandığını kabul etti.

Button: “Yavaş yavaş hazır hale geliyorum ama uzun bir öğleden sonra oldu. Araçta tutunma elde edemedim. Dengede gerçekten sıkıntı yaşadım ve (araç) istediğim gibi değildi”

“Arka gerçekten oynaktı ve şu anda bununla başa çıkamıyorum. Bu yüzden üzerine çalıştık. Nihayetinde antrenmanın sonuna doğru biraz daha iyi hissetmeye başladım ama mutlu olmam için daha çok şey yapmamız gerek. Bu yüzden uzun bir gece olacak.”

Bugün bir çok pilot yumuşak lastiklerde denge sorunundan şikâyet etti. Button da antrenman sırasında telsizden hem önden kayma hem de arkanın dengesizliğinden şikayet etmişti.

Takım arkadaşı Lewis Hamilton ise aksine, Sepang’da McLaren’in bu sezon şimdiye kadar göründüğündne daha iyi olduğunu düşünüyor ama Red Bull ve Ferrari ile baş edebileceklerinden emin değil.

Hamilton: “Kötü bir gün olmadı. Araçta kendimi iyi hissettim, muhtemelen bu pistte kendimi bundan iyi hissetmemiştim”

“İyi bir programımız vardı, buna sadık kaldık. Yine lastikleri anlamaya çalışıyoruz. Yapmamız gereken bazı değişiklikler var ama pek ciddi şeyler değil”

Hamilton, antrenmanlardaki performansının kendisine sıralama birinciliği konusunda tam güven sağlamadığını da kabul etti.

Hamilton: “Rahat olamazsınız. Bu yüzden rahat olduğumu söyleyemem. Sıralama tempomuz son iki yarışta harika değildi. Umarım yarın daha iyi olacak ama havaya dikkat etmeliyiz”

“Oldukça rekabetçi göründük ama diğerlerinin hangi yakıt yükleri ile çalıştıklarını bilemiyoruz”

İngiliz pilot, rakiplerine göre nerede oldukları konusunda tahmin yapmaktan da kaçındı.

Hamilton: “Onlara yaklaşıp yaklaşmadığımızı bilmiyorum. Ama küçük bir adım atmışız gibi hissediyorum. Her yarış için de amacımız bu zaten”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir