Mercedes “Hamilton’un Yavaşlamasının Nedenlerini Bulmalıyız”

yazar:

kategori:

Mercedes, 2015 Formula 1 şampiyonasının son yarışlarında yavaş kalan Lewis Hamilton’un yavaş kalmasındaki sebepleri bulması gerektiğini söyledi.

Son 6 yarışta art arda sıralamalarda takım arkadaşına yenilen Hamilton, son 3 yarışta da galibiyeti kazanamadı. Hamilton, Singapur’dan sonra araçta yapılan değişikliklerin kendisine uymadığından şikayet ediyor.

Toto Wolff “Nico mu hızlandı yoksa araç gelişim açısından onun istediği yönde mi oldu konusunda çok fazla görüşme oldu.”

“Ya da Lewis her şeyi bilinçsiz bir şekilde daha mı hafife aldı? Bilmiyorum.”

“Bu konu hakkında önümüzdeki haftalarda zekice bir liste hazırlamalı ve analiz etmeliyiz. Bunu bulmamız lazım.”

“Ancak günün sonunda Lewis için daha önemli olan dünya şampiyonluğuydu. Ancak son yarışlarda Nico harika sürüşler yaptı.”

“Ayar değişikliklerinin çok büyük ihtimal olduğunu söyleyemem. Araç geliştiriliyor ve Singapur’dan sonra farklı bir yönde ilerledik.”

“Bazı şeyler öğrendik ve o hafta sonundan sonra araç Nico’ya daha fazla uyup Lewis’e uymadı mı bilmiyorum. Bunun etkisi olabilir.”

“Ancak tek bir faktöre indirgemek istemiyorum. Bu konuda bir çok etmen rol oynuyor olabilir.”

“Hamilton’un bilinçli bir şekilde bıraktığını düşünmüyorum. Onun hala çok zorladığına inanıyorum çünkü hala aynı çabayı gösteren aynı yeteneklere sahip pilot. Ancak etkisi olmuş olabilir.” dedi.


Yorumlar

“Mercedes “Hamilton’un Yavaşlamasının Nedenlerini Bulmalıyız”” için 2 yanıt

  1. Yalnız olay Rosberg’in hızlanması değil Hamilton’ın yavaşlaması. Dikkatinizi çekerim 🙂

  2. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    mercedes için sorunu bulmak zor olmamalı yani sonuçta kendi çıkardığı arızayı aramak zorunda değiller ☺. ha birde şöyle bir durum var hamilton için mercedes ayar verdi diyoruz peki rosberg için neden bunu söylemeyelim hele ki mercedes gibi bir takımda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir