Malezya GP "İddaa" Programı ve Yorumları

Sezonun ilk iki yarışında en hızlı araç olarak Red bull ön palana çıktı ama dayanıklılık sorunları nedeniyle hem Bahreyn’de hem de Avustralya’da potansiyel galibiyetten oldular.

Değerlendirmeye geçmeden önce hatırlatmamız gerek ki Malezya’daki hava şartları Cumartesi ve Pazar günkü sonuçları etkileyebilir. Tahminler, normal şartlar düşünülerek yapılmıştır.

Red Bull, bu haftaya da favori olarak giriyor ama bu sefer işleri biraz daha zor. Cuma günü çalışmalarındna sonra Vettel, açıkça önceki gibi hızlı olmadıklarını itiraf etti. Takım arkadaşı Webber de motor arıza nedeniyle aracını durdurmak zorunda kalmıştı ama sorun önemsenmiyor. Sıralama için yine öne çıkacaklardır ama sadece Vettel’in aday olduğunu düşünüyorum. Webber de potaya girebilir fakat istikrarsız olması ve takım arkadaşına göre geride kalsı onu ikinci plana atıyor.

Ferrari Cuma günü daha çok yarış hazırlıkları ile uğraştı o yüzden diğerlerine göre nerede olduklarını söylemek zor ama yine de güçlü olacaklarında şüphe yok. Eğer Sepang’daki yarışta sıcaklık çok yüksek olursa Ferrari’nin motorunda ısınma, dolayısıyla yakıt tüketimi sorunları yaşanabilir. Bu da yarışın ilerleyen bölümlerinde sıkıntı doğurabilir.

McLaren, antrenmanlarda iyi göründü. Button, aracın ayarlarından memnun kalmamıştı ama Hamilton gayet olumlu konuştu. Malezya’nın uzun düzlüklerinde, F-kanal sisteminin yardımını görecekler. Geride kalsalar bile geçiş hamleleriyle önlere yükselebilir. Takım, Red Bull ve Ferrari’ye sıralamada olmasa da yarışta kafa tutabilir.

Mercedes’in Cuma çalışmaları olumlu geçmiş görünüyor. Takım gerçekten memnun. Schumacher de kendini sıralama için daha hazır hissediyor. Rosberg ise yine lindeki paketten en iyisini çıkacaktır. Bu iyimser havalarına rağmen sıralamada önlere çıkmalarıunı beklemiyorum ama yarış farklı gelişebilir.

Sıralama:

Sıralama için Vettel yine favori elbette. Oranı düşük ama en hızlı araç onun altında. Onu zorlayacak ilk isim, henüz tam bir sıralama hazırlığı yapmamış olan Ferrari’ler ve Lewis Hamilton. Ama beklenti yine Vettel’in ilk sırayı kapması yönünde. Sıralama sonucunun en iyi göstergesi aslında Cumartesi sabahı yapılan antrenman. Çünkü Cuma günü harika ayarlara sahip olduğunu düşünen takımların Cumartesi sabahı ve sıralamada araçlarından şikayet ettiklerini çok duyduk.

Sıralama için tahmin : Vettel (Sürpriz düşünenler Massa üzerine oynayabilir)

Gruplar

Grup A (Alonso-Hamilton-Massa-Vettel) : Vettel artık 3. yarışta da sorun yaşarsa buradan özel olarak onun adına kurban kesmek gerekecek. Red Bull aracının, en azından Vettel’in aracının bu sefer sorunsuz damalı bayrağı geçeceğini düşünüyorum. Belki bu sefer sorun sırası Webber’dedir. Burada zaten Vettel ilk gelemezse ortalık karışır. Oranı da gerçekten çok iyi.

Grup B (Button-Massa-Rosberg-Schumacher) : Normal şartlarda Massa daha ön planda görünüyor. Yarış temposunda Ferrari iyi ama McLaren yaklaşmış görünüyor. Mercedes’in de Malezya’daki çalışmaları ümit verdi. Sıralamada Massa’nın önde olacağını, kalkışta da iyi performans gösterebileceğini düşünürsek bu grupta ön çıkıyor. Zor bir grup. Button’un düzlük avantajı, Schumacher’in daha alışmışlığı ve Rosberg’in istikrarı. Tahmin Massa. Sürpriz düşünenler için Schumacher göz önünde bulundurulabilir.

Grup C (Barrichello-Kubica-Liuzzi-Sutil) : Açıkçası ilk iki yarıştaki göründü ki Kubica, geride kalanların en iyisi. Sıralamada onu Sutil zorlayacak gibi görünse de yarış içinde Kubica ağırlığını koyuyor. Yarışa önde başlayacaktır, geride olsa bile her ne kadar araç takibi zor olsa da agresif stili ile yükselecektir. Oran yüksek değil ama Formula 1’in tahmin edilemezleri ölçüsünde güvenilir tahmin.

Grup D (Alguersuari-Buemi-Hulkenberg-Petrov) : Açıkçası bir zor grup dabu. Cadı kazanı misali. Renault ile Petrov güçlü görünüyor, hafta sonuna da nispeten iyi başladılar diyebiliriz. Williams burada pek iyi sonuç alacak gibi görünmüyor. Bahreyn’de sıcaklıkla başa çıkamamışlardır. Burada da farklı bir Williams beklemiyorum. O yüzden, pilot olarak gelecek görmeme, güvenmeme rağmen Hulkenberg’i bu sefer tutmuyorum. Toro Rosso, benim için hayal kırıklığı oldu. Sezon öncesi çok şey bekliyordum ama beklediklerim olmadı. Burada da Renault kadar güçlü olacaklarını hiç sanmıyorum. Petrov’un yarışı tamamlaması durumunda damalı bayrağı ilk ol geçecek diye düşünüyorum.

Grup E (De la Rosa-Kobayashi-Kovalainen-Trulli) : Lotus’un önde olması sadece Sauber’in her iki pilotunun da yarışı tamamlayamaması halinde olabilir. O yüzden hepsi yarışın sonuna kadar gidebilirse Kobayashi ve De la Rosa arasında seçim yapmamız daha mantıklı. Bu durumda da çaylak Kobayashi’nin hata ve hatta kaza yapma olasılığı yüksek olmasına rağmen beklentim, performans açısından tecrübeli de la Rosa’ya üstünlük sağlaması. Her ikisi de araçlarından makul seviyede memnun ve belki pist üzerinde birbirleriyle güzel bir çekişme içine bile girebilirler

Grup F (Chandhok-Di Grassi-Glock-Senna) : Burası çok karışık ve özellikle uzak durulması gereken bir grup. Açıkçası şansa kalmış. Kimin önce yarış dışı kalacağı hiç belli olmaz. Glock diğerlerine göre tecrübeli ama aracının yakıt deposu, yarışı tamamlayacak kadar büyük değil. Yani HRT pilotlarının damalı bayrağı görmesi demek, seçeneklerimizi ikiye indirir ki bu durum da içindne kolayca çıkılacak gibi değil. Şartların nasıl olacağını bilmemekle birlikte, sıcak koşullar düşünülürse bu dörtlünün yarışı tamamlamasını öngörmüyorum. Son yarış dışı kalacak isim ise tamamıyla şans eseri belli olacak. Bu gruptan uzak durun. İlla ki bir şey yazacaksanız HRT pilotlarının oranları güzel, düşünülebilir.

Hazırlayan: Gökhan Kamil

 

iddmal_552662276.jpg


Yorumlar

  1. Nizamettin Demircioğlu avatarı
    Nizamettin Demircioğlu

    Malezya burası..Hiçbirşey belli olmaz..
    Bir yağmur başlar hersey alt ust olur ve 1 e 1500.00 veren Chandok bile kazanabilir. x)))

    yok yok çok abartı oldu..neyse bekleyıp gorelım ama pole için tahminim (Sebastian Vettel) yarış Sonucu (Lewis Hamilton) .. ALonso'da çok zorlıycaktır bu pistte istatistikleri çok iyi

  2. MagicAlonso avatarı

    polü bilmem ama yarışı Alonsonun alma ihtimali en yüksek

  3. Msn değil burası Aziz Büyükbayram !

  4. Aziz Büyükbayram avatarı
    Aziz Büyükbayram

    ferari forewer
    yorumlarını beğeniyorum gerçekten.Sen yorum yaptın mı benim yorum yapmama gerek kalmıyor 😀 bu arada yaş kaçtı senin ?

  5. mert merter avatarı

    Arkadaslar hic paranizi vettele yatirmayin yüzde% yaris disi kalacak .

  6. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    kesnlkle alonsonun en cok sevdği pistlerndn biri burası .ondn cok rahatm.

  7. Aziz Büyükbayram avatarı
    Aziz Büyükbayram

    Alonso nun sevdiği pist eğer bir hata yapmassa polu alır diye düşünüyorum.

  8. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Bence pole Vettel,Alonso veya Lewis yarış.

  9. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    alonso polu alacak inş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir