Alonso: Ferrari’de Herkes Kendi Yaptıklarını Kanıtlamak İçin Birbirini Suçluyordu

yazar:

kategori: ,

Fernando Alonso, bu yılın kendisi için 2014 yılından çok daha iyi olduğunu söyledi.

İspanyol pilot Ferrari ile son yılında 2 podyum elde etmiş ve galibiyetten uzak kalmıştı.

Bu yıl ise podyuma dahi çıkamayan Alonso 11 puan alabildi.

Alonso “Geçen yıl daha sinir bozucuydu. Herkes kendi yaptıklarını kanıtlamak için birbirlerini suçladı. Bu proje beni daha iyi hale getirdi ve daha iyi bir insan yaptı” dedi.

Alonso Japonya GP’sinde Honda motoruna ‘GP2 motoru’ demiş ve duygusal bir patlama yaşamıştı.

İspanyol şampiyon “O patlamanın Japonya’da olması iyiydi. Çünkü sorunlarımızı ve ne yapmamız gerektiğini biliyorduk. Ama ihtiyacımız olan şey herkesin katılımı, daha fazla bütçe ve daha fazla insan” dedi.

Bu yıl yaşadığı sorunlar karşısında neden bu kadar sakin kaldığı sorusuna cevap veren Alonso “Aslında her zaman kızgın olduğum ya da sorun yaşadığıma dair bir bilgi var”

“Söylemek zorundayım ki bazı şeyler beni şaşırtıyor. Kariyerimde sezonun son yarışında dünya şampiyonlukları kaybettim. 2010 Abu Dhabi, 2012 Brezilya gibi..”

“Ama gittiğim her yerde elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. İyi  bir tutum sergiledim ve ekibimin yanında oldum ve olmaya da devam ediyorum”

“Şimdi Mercedes hakimiyetini görüyorsunuz. Podyumda birbirlerine şapka atıyorlar. Konuşmuyorlar.. Ama kimse birşey demiyor!”

“Ve eminim ki takım ile ne kadar uyum içerisinde olursam olayım, birinci de olsam, ikinci de olsam, onuncu da olsam sürpriz olan şey benim tutumum olacak” dedi.


Yorumlar

“Alonso: Ferrari’de Herkes Kendi Yaptıklarını Kanıtlamak İçin Birbirini Suçluyordu” için 36 yanıt

  1. f 1 gurusu üyeler yine sahne almışlar şahsıma saydıran cinsten uslup kahve düzeni..

    editöre selam ve sevgilerimle onlara mübah..

    biz zatın isminin bir harfini yanlış yazarız müebbet.

    neyse konu o değil meşrubat takımının patronu çıkıyor bir içecek içecek firmasıyız diyor buradaki seviciler

    bunu takıma konduramıyor pehh..

    acaba meşrubat takımı diğerlerinden 1 sn hızlı aracıyla ve illegal edb li delikli nane kıvamındaki aracıyla

    turlarken takım hakkında neler yazıyordunuz.

    birden herkes meşrubattakımı sevici oldu.

    burada kimseye f 1 gurmesi ve ordinarsuyu muamelesi yapmayın

    işinize gelmeyeni yoksayın ve geçin yüksek perdeden çıkışlar zarar verir.

    kendi bilgeliğiniz kendinize..

    neye ve kime göre.

    her kuşun etide yenmez ona göre.

    1. @ellnano
      Sayın kuş gurusu Angut Eti yenir mi?

  2. Raikkonen fanları cuma namazına gelir gibi tam kadro gelmişler.Alonso Rai den bahsetmemiş bile.Alonso emekli olunca bu insanlar ne yapacak merak ediyorum.

    Adam doğru söylemiş kısa zamanda çok değişiklikler oldu.Brawn ve ekibi , kazanma sırası diğer takımlara geçince arkalarına bile bakmadan gittiler.Kalan enkazı ayağa kaldırmak için yeni transferler yeni umutlar oldu.Örneğin FRY ne umutlarla geldi ama adam baktı ki takımın rüzgar tüneli bile yok.Herkes bişeyleri bahane etti ya da kendinden öncekileri suçladı.Şasi motoru , motor şasiyi suçladı.

    Alonso’nun bazı zor zamanlarda verdiği tepkiler hep gündeme oturuyor.Ama Alonso kadar zor zamanlarda olmayanların verdiği tepkiler yaptığı hareketler görmezden geliniyor.Bizim sitede bile Alonso yaptıklarıyla gündeme oturuyor.Öyle oturuyor ki birkaç kişi nickinde bile Alonso’nun Japonyadaki sözünü kullanıyor.

  3. Bosuna bütün yorumlari ojumayin.en bastaki yorumq verilen cevaplar kafidir.

  4. alonso kendi başını kendi yedi ,1.2 ay öncede dedim, ilk fırsatta kaçacaktır, mercedes te biraz kıpırdama olsa oraya gider, alonso nerede hata yapıyor, artık araçlar eskisi kadar pilot odaklı değil, pilot yardımcı destekleri çok fazla ve iyi araç pilot seçmiyor şuan pilotlardan en sondaki pilotu alın mercedes koltuğuna oturtun ya 1. olur yada 2.olur yani ya kendi şampiyon olur yada takım arkadaşı,başka şey olmaz, alonso kafasını değiştirmedikçe, onun gibi düşünmeyen takımlar onu istemez ve ferrari de aynen bu olay yaşandı,kaldıki ferrari 1. pilot odaklı bir takım olduğu halde, alonso ile yollarını ayırdı, artık eskisi gibi değil, az hata yapan ve istikrarlı olan pilot işini yapıyor, fazla konuşan ,kendini dev aynasında gören pilota tahammül edilmiyor, işin özeti bu ama alonso hala eski düzen de zannediyor kendisini, hata yapıyor takıma laf sokmak sadece kendisine zarar verir ve veriyor da

    1. Alonso, Ferrari’den kendi isteğiyle ayrıldı, gönderilmedi. Alonso’yu şutlayacak bir takımın olduğunu sanmıyorum şu anda.

  5. Ne oturmuş içine arkadaş hala Ferrari diyor. Ron amca sana 1 ayar çeker yine. Ferrari diyeceğine gp2 motorlu honda yı gelistirin

  6. ”Alonso’nun yerinde ben olsaydım kafamda saç kalmamıştı, kalanlar da komple beyazlamıştı. Daha neyine konuşuyor anlamış değilim. Seneye Melbourne’de yine sonlarda kalırsa ne diyecek samuraygül”

    yalnız sene sonunda sadece birinci gelen takım kupayı alıyor

    2.ler ise unutulup gider..

    şerefli 2.likler güzel size göre yıllarca bıkıp usanmadan.

    1. O zaman senin pilot 2006 dan unutulmuş gitmiş 🙂

      WHO is Alonso 🙂

  7. ”“Kariyerimde sezonun son yarışında dünya şampiyonlukları kaybettim. 2010 Abu Dhabi, 2012 Brezilya gibi”
    kutsal fanatizmine karşı kendi kendini ihbarlamış 🙂 Bazıları da kendini hiç suçlamadı…

    Hayal kırıklığı, bunalım yaşamayan adam “gp2” , ‘yarışı bırakalım’ demez. Kendisini halen güçlü göstermeye çalışıyor kendince haklı tabi ancak verdiği kararlar hep hatalı oldu, yaşayarak tasdik etmek…”

    ferraride kalıp hep takipte kalmak 2.lik kovalamak süper garanti iş yani öylemi..

    peki honda motoru başarılı olsaydı neler yazacaktınız bilinmez..

    yıllarca 2.lik kovalayan takıma takım iyi yolda dersiniz bu işin içinde kariyerini sona getiren birine veryansın durumları..

    ferrarinin yıllarca meşrubat takımı yolda kalacakta puan alacak durumlarını hemen unutma halleri

    keza bu senede mercolar hata yapacakta ferrari pehh..)

    yıllarca aynı ön kanadı kullanan basiretsiz bir takımı savunma modundan artık kurtulun

    Alonso severler mıchael,kemal emir,abdullah bey,ıgnasyo.x space ve erendost gibi üyelerin sıkça kullandığı yanlış tercih mesajları ve

    bu haberlerden beslenme

    diyetinizden bu menüyü çıkarın bence

    1. Senin diyet nasıl gidiyor? Redbull ve Vettel’i fazla kaçırma bak sonra bünyede hazımsızlık yapıyor biliyorsun 😉

    2. Meşrubat takimi ibaresi seni pek mutlu etse gerek halbuki genclere sans veren tek takim degil mi bu kin nerden geliyor anlamis degilim

    3. Boşa kalaba yapıyorsun 🙂 bir kere de delikanlı ve yaşının adamı ol yazacaksan milletin yorumlarını taşıyıp duracağına altlarına yaz, yaz ki cevabını alasın.. 🙂 Bir sürü lüzumsuzluğun var biz birşey demiyoruz. 🙂
      Yıllardır şu çatlama patlama meşrubatla kafa bulma huyundan vazgeçmedin 🙂 akıl sihhatine zarar yapma bak böyle yaşlı başlı adamsın.. bir türlü anlayamadım bizim senin gibi yorumlarla içe kapanmadığımızı cılkın çıkmadığını 🙂 bizi o saydığın adamları o yüzden anlayamıyorsun kendi sanrıların gibi algılıyorsun 🙂 ne diyelim afiyet olsun ama bak tekrar diyorum akıl sihhatine zarar. 😀 eh malum kırışsan da buruşsan da biz sallamamazlığımıza devam edeceğiz… 🙂

  8. ismail fatih alkan avatarı
    ismail fatih alkan

    Burada en sonunda Nufus tan ilmuhaber alip ona gore kayit edin bizi ;ona gore forumda yorum yazalım diyecem. 18 yaşından küçük çoluk çocuk yada şoyle söyleyeyim de millet(18 yaş altı arkadaşlar) alınmasın. IQ testi yapalım belli yaş altı pardon seviye altı kimseyle buralarda bu iyi bu kötü laf yarıştırmasak.

  9. Sen daha bu gazla devam edersen artık önümüzdeki sezon herhalde McLaren taraftarlarının tamamı Kimi’yi destekleyecek…..DD

  10. Bas Hondanın gazına patlasın motor dağılsın egzos bilyesi,ne işin var senin ferrari den mercedes ten.Bırak şu politikaları

  11. Alonso’nun yerinde ben olsaydım kafamda saç kalmamıştı, kalanlar da komple beyazlamıştı. Daha neyine konuşuyor anlamış değilim. Seneye Melbourne’de yine sonlarda kalırsa ne diyecek samuraygül?

    1. ismail fatih alkan avatarı
      ismail fatih alkan

      Doğru söze ne hacet

  12. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    Yemek yediğin kaplara pislemeye devam. Dediğin gibi umarım daha iyi bir insan yapmıştır.

  13. “Kariyerimde sezonun son yarışında dünya şampiyonlukları kaybettim. 2010 Abu Dhabi, 2012 Brezilya gibi”
    kutsal fanatizmine karşı kendi kendini ihbarlamış 🙂 Bazıları da kendini hiç suçlamadı…

    Hayal kırıklığı, bunalım yaşamayan adam “gp2” , ‘yarışı bırakalım’ demez. Kendisini halen güçlü göstermeye çalışıyor kendince haklı tabi ancak verdiği kararlar hep hatalı oldu, yaşayarak tasdik etmek…

  14. Ferrari’de ne olup ne olmadığını bilemiyoruz maalesef. Üst yönetim de işin içindeydi ve bir karmaşa döndü. Alonso bu karışıklığın neresindeydi bilemiyoruz.

    Elbette pilot sinirlenebilir, hoşuna gitmeyen şartlar altında kalabilir. Ancak ne olursa olsun takımın bir parçası konumunda ve sadece kendisi için yarışmadığını ve kaybedenin sadece kendisinin olmadığını bilmesi gerekiyor. Bir hata olduysa önce takım kaybeder, sonra pilot. Takımın sahibi gibi de sıkıntı çıkarmanın yanlış olduğunu düşünüyorum.

    Mercedes’teki durumla kendi durumunun hiç alakası yok ne yazık ki. Oraya neden değinmiş anlamadım.

    Bu arada Japonya’daki patlamasının da planlı olduğunu öğrenmiş olduk. Yaz kenara…

    1. Bu arada Japonya’daki patlamasının da planlı olduğunu öğrenmiş olduk. Yaz kenara…

      Kesinlikle haberi okurken aynı şeyi düşündüm. Bütçe, insan kaynağı gibi konulara değinmiş olması Honda’nın durumuyla ilgili McLaren’in (Ron’un) pilotlarla çok ciddi görüşmeler yapmış olduğunu gösteriyor.

    2. Japonya olayinin planli oldugunu sen simdi soyluyorsun, biz o gun soylemistik zaten 🙂

    3. xtrabitracing tamam pilot takımın bir parçası ve sadece kendisi için yarışmıyor ama takımın bu spordaki ömrü ile pilotun bu spordaki ömrü aynı değil.Takım yıllarca sırasını bekleyebilir tıpkı McLaren gibi , ama pilot bu kadar sabredemez.Hamilton neden mercedese geçti.Baba evinde bekleyebilir yaıllarca sabredebilirdi değil mi.

  15. cipitu encin cipitu AARRGH! avatarı
    cipitu encin cipitu AARRGH!

    Dogru bu yil ne mclaren hondayi sucladi motor kötü diye ne de honda mclareni sucladi şasi kötü diye

    1. Bende katılıyorum Alonso kesinlikle haklı, Arai hiç şasiye sallamadi, pilotlar(samuray)da Honda motoruna sallamadı.Hepsi birlik ve beraberlik içinde çalışıyor, öyle ki takım patronu pilotun yarişmayabileceğini falan da söylüyor ama kimse birbirini suçlamıyor öyle şey yok Mclaren_Honda da lütfen yani Alonso kesinlikle ve kesinlikle haklı, helal samuray doğruların adamı, senden de bu beklenir aferin..

      1. Bende sana katiliyorum kesinlikle mclaren ile honda arasindaki bag sampiyonluktanda onemli isterse takim sonuncu olsun biz f1 de boyle uyumlu birbirini Kotulemeyen ekip ruhu istiyoruz ve mclaren bunu f1 e gosterdi

  16. Basligi okuyup yorum atanlarla icerigi okuyup yorum atanlari ayiracak cok guzel bir haber.
    Dediklerinin hepsinde sonuna kadar hakli Alonso.
    Mercedes konusuna da değinmiş. Demek ki herkes farkinda podyumlarinin tatsizliginin.

    1. ismail fatih alkan avatarı
      ismail fatih alkan

      Hala daha mantıklı akıllı bir adam olduğunu iddia ederek ne güzel konuşmuş diyebiliyorsun ya sulonso ne yapmak istiyorsun anlayamıyorum. F1 in her kutsal değerine laf atmış dengesiz şikeci birinden bahsediyorsun. Dikkatini çekerim.

      1. Sevmiyorsan saygi duyacaksin. Gridin en iyi pilotuna.

        1. Button mı dedi birisi, sanki öyle duydum 🙂

          1. 2014 Fernando, 2015 Vettel diye duymuşsundur 😀

        2. ismail fatih alkan avatarı
          ismail fatih alkan

          Neden. Saygı duymamı gerektirecek ne yaptı ki. Ferrarinin bilgilerinin çalınmasında attığı mail ler. Piquet jr. Ve briatore nin kurduğu düzmece kaza. Daha anlatalım mı? Neden saygı duyacakmışım? Bir salağın peşinde onlarca tur atıp geçemeyip şampiyonluğu kaybeden sonra başka takıma geçip havalara giren yok şöyle yok böyle iyi diyerek ilk sezonda yarış kazanıp 2. Sezon yani bu sene şampiyonluğa oynayacaz diye ahkam kesip 19 20 sıralarda yarışlara başlayınca ferrari beni bole engelledi yarış becerimi söndürdü yok ferraride millet birbirine böle yapıyordu yok şöyle yapıyordu diyen birisine SAYGI DUYMAM. Sana benden bir tavsiye ister al ister alma o sana kalmış. Buralarda bukadar ateşli tiffosi bile yokken sen bu alonso yu bukadar çok savunma? Sanacaklar ki bu alonsoyu SENNA ile de karşılaştırır alonso daha iyi dersin sakın aman sakın.

          1. Gercekler gun yuzune cikiyor diye kuduruyorsunuz siz. Belli oldu. Alonso ile gurur duyuyorum bu takimin butun kirli camasirlari ortaya doktugu icin.

            1. Alonso ile gurur duymak…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir