Brundle, Rosberg’in Yükselişini Açıkladı

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 pilotu ve Sky Sports yorumcusu Martin Brundle, Nico Rosberg’in zihinsel açıdan Lewis Hamilton’u geçmesiyle performansını arttırdığını düşünüyor.

Senenin ilk bölümüne Lewis Hamilton damgasını vururken özellikle son yarışlarda Rosberg çıtayı yükseltti ve art arda 6 pole, 3 galibiyet kazandı.

Hamilton kendisindeki düşüşü Mercedes’in son dönemde araçta yaptığı değişikliklere bağladı.

Brundle “Rosberg Austin sonrası değişti. Oradaki hatasıyla galibiyeti ve şampiyonluğu kaçırdı. Podyum odasındaki şapka skandalı komik ama çok ciddiydi. Şapka Hamilton’dan gelince ve Lewis’in basın toplantısındaki alaycı yorumları ile Rosberg yeni bir kararlılığa sahip oldu.”

“Brezilya’da Sky Sport F1 için röportajında yaşananların kendisini rahatsız ettiğini ve kendisine enerji verdiğini söyledi. Artık kaybedecek bir şey yok. Gömüldüğü yerden çıkmak için harika bir zihne sahipti. Meksika’dan bir kaç gün önce iyileşecek kadar güvene ve güce sahipti.” dedi.

Brundle ayrıca Hamilton’un pist üstündeki başarısı artarken kendisini diğer pilotlardan uzaklaştırması konusuna değindi.

Brundle “Eskiden ‘Bana iyi bir kaybedeni gösterin, size kaybedeni göstereyim’ diye bir laf vardı ancak Lewis’in bu konuyu çok iyi idare ettiğini düşünmüyorum. Sadece Nico’nun kararlılığına ve güvenine katkı sağlamış oldu.”

“Hamilton, özellikle yarış mühendisinin talimatlarına karşı çıkmasıyla kötü davranış sergiledi.”

“Psikologlar için bir diğer konu ise Lewis’in kendisini özellikle yarış öncesi geçit töreninde kendisini diğer pilotlardan soyutlamış olması. Bu yarış günü ve pilot söyleşilerinde bilinçsiz strese neden oldu.”

“Yıllardır tanıdığım gerçek Lewis Hamilton düşünceli, eğlenceli ve ilgili bir kişiydi. Stevenage’den bir çocuğun Los Angeles’taki bir repçiden daha hızlı olabileceğini düşünüyorum. Rosberg onu yenebilir. Rosberg oyununu güçlendirdi.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Brundle, Rosberg’in Yükselişini Açıkladı” için 2 yanıt

  1. mareşalsaidertuğrul avatarı
    mareşalsaidertuğrul

    Geçen Sezon ki gibi eğer Pilotlar Şampiyonluğu Son yarışa kadar devam etseydi acaba Hamilton böyle olurmuydu bunu düşünmek lazım…

  2. Rosberg’in güçlü olması Formula 1 adına iyi olur. Seneye Vettel’de Mercedes ikilisinin arasına katılırsa, hani F1 çok daha iyi bir yer olmaz ama en azından 2016 sezonu çok daha katlanılabilir bir hal alır. İyi olur yani.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir