Webber: Raikkonen Kariyerinin Sonuna Yaklaştı

yazar:

kategori:

Mark Webber’e göre Raikkonen artık kariyerinin zirvesinde değil

Fin pilot 2014 yılında Ferrari’ye geçtikten sonra önce Alonso’ya daha sonra ise Vettel’e yenilmişti.

Gelecek yıl Ferrari ile yarışmaya devam edecek Raikkonen’in koltuğu sezon başlamadan sallanmaya devam ediyor.

Mark Webber “”Kimi’nin giderek bana benzediğini düşünüyorum. O artık kariyerinin zirvesinde değil hepimizin başına geldiği gibi onun da kariyeri sona yaklaştı”

“Motivasyonunu yüksek tutabilmek ve performansınızı artırabilmek için küçük ayrıntıları bir araya getirmeye çalışmanın ne demek olduğunu biliyorum. Bu durum Sebastian gibi genç pilotlara karşı durumunuzu daha da zor hale getiriyor”

“Kimi’ye büyük saygı duyuyorum. Muhtemelen şuana kadar gördüğümüz en iyi F1 pilotlarından birisi. Sadece kariyerinin sona yaklaştığını düşünüyorum” dedi.

Hakkinen ise “Kimi ilk önce takım arkadaşını yenmeli. Son bir sonraki adımı (galibiyeti) düşünebilir. Önümüzdeki sezonun naslı gideceğini görmek ilginç olacak” dedi.


Yorumlar

“Webber: Raikkonen Kariyerinin Sonuna Yaklaştı” için 14 yanıt

  1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    Devir değişti. Yaş ilerledi. Bunlar mevcut durumu güçleştiriyor. Ferrari seneye Mercedes gibi bir otomobil çıkarsa da sende ilk yarışlarda şanssızlık yaşamayıp VET e karşı psikolojik üstünlüğü ele alsan sonrası ip söküğü gibi gelse. Pek çok düşük ihtimalli formülün bileşimi bu dediklerim ama olur mu olur. Sonrasını bize bırak yıkalım şurayı. Bayrağı elime alıp tura çıkmazsam ne olayım.

  2. Raikkonenin altına push-rod ön süspansiyon sistemine sahip, kendi stiline uyacak şekilde ayarlanabilen hızlı bir araç verildiğinde yenilmez bir güce dönüşeceğini burdaki birçok F1 takipçisi adı gibi iyi bilir. Hamilton gibi altındaki süper araca rağmen vasat pilotlara boyun eğecek yeteneklerle kıyaslanmamalıdır. Raikkoneni günümüz F1’inde kısıtlayan 2 faktör vardır; 1.si, yeni kuralların gelmesiyle(yakıt ikmali yasağı, dayanıksız lastikler gibi) saf hızın bir başarı kıstası olmaktan çıkması ve gelişen sürüş yardım sistemleri sayesinde söz gelimi artık yarış mühendislerinin aracı sürdüğü teenager pilotların türemesiyle Raikkonen gibi oldschool pilotlarla arasındaki kalite farkı dişe dokunur olmaktan çıkmıştır. Telsiz konuşmalarında yarış mühendisleri tarafından kısıtlandığı direktiflere karşı pilotların ağlamalarına çokça şahit oluyoruz bu bir utanç kaynağıdır. Raikkonen gibi pilotlar kemik gibi üst üste aynı tempoda sonuna kadar zorlayarak, en hızlı finishe gelecek şekilde yarışan bir neslin pilotudur. 2. kısıtlayan faktör, daha önce belirttiğim gibi Raikkonenin kendi sürüş tarzına uymayan bir araç dinamiğine sahip olması gerçek hızının gölgelenmesine sebep olmaktadır.

    Maranello’dan gelen, Ferrarinin de 2016 sezonu için süspansiyon sisteminde değişikliğe gidip gelecek sene bahsettiğim aracın üzerinde çalıştıklarının haberleri Raikkonen düşmanlarının gözünü korkutmaktadır. Bu sebeple Fin pilotun yaşına atıfta bulunarak “dezenformasyon lobisi” kurulmuştur. Ancak bilinmelidir ki Raikkonen fırsatı yakaladğı anda bu savaşta atılacak son bir kurşunu daha vardır.

  3. İnsanların anlayamadığı şey şu, Raikkonen dediğiniz adam sadece kazanacak bir aracı bulduğunda sürer, yoksa ortalıkta takılır. İnanın podyuma çıktığına üzülüyor bu adam. Kazanamayacaksa sonuncu olsa da onun için fark etmez. Raikkonen bu haliyle Luca Badoer’e bile yenilir, inanırım. Ama yarışta favori olacak olan bir aracı verin Vettel de geçilir ona bir başkası da. Beğenin ya da beğenmeyin, galibiyet şansı yoksa Raikkonen de yok.

  4. Kimi ile aynı yaştayız ve inanın sim yarışlarında bu pirelli lastikleri ile tam performansımı sadece 10~15 Tur gösterebiliyorum, Sonrasında tutunma sorunları başlıyor. Bence Kimi 2001’den bu yana yarıştığı yarışlarda, Hep sağlam rakipleri vardı ama 2011’de geri döndüğünde hep rakipleri iyi değil hemde lastikler F1 araçlarına uymayacak kadar çabuk biter oldu ve Kimi’nin stiline uymuyan bu lastiklerle bu kadar performans verebiliryor. kısaca kimi’de eski hızının %90 var ama önceleri Sumi ile kapışırken onun gibi Performansını %120’lere çıkarabiliyordu. Biraz virajlarda mekanik yol tutuşu iyi araç olsa eminim %110’ları zorlayabilir. Kimi en azında Alonso ile birlikte 4 şampiyonluk alabilecek yetenekte pilotlar şimdiki Mercedes’leri Kimi, Alonso, Vettel, Ham ve Rosberg kullansalar eşit araçlar ile Ham sadece Rosberg’i geçebilir diye düşünüyorum.

  5. Erendost kardeşim mantıklı tespitlerde bulunuyor. Hemen saldırıya geçmeyin. Uzun zamandır siteyi ve yorumları takip ederim. Ben Kimi’yi standart dışı olduğundan dolayı severim. Bana Alonso’da lazım. F1 seviyorum. Bu pilotlar olmazsa kapışmazlarsa neyi seveceğiz. O hızlı veya bu hızlı. Geçtiğimiz yıllardan bu yana kimin hızlı oldğu değil daha çok kimin izlettirdiğidir önemli olan. Şu anki Rosberg-Hamilton kapışması seyir açısından iyi değilmi? Dış seslere bakmamak lazım. Neticede şov dünyası. Bizde agresif ve kurnaz pilotların sürüşlerini görerek keyif alacağız değilmi???

  6. Ne olduysa 2014 yılından sonra oldu. Şok yaşadı herhalde.

  7. Öyle de Webber bu adam 1 sene de bu hale gelmez.2013 de Bernie yılın pilotu olarak Kimi’yi göstermişti.2014’ü biliyoruz.Kimi gerçekçi biri.Her zaman söylüyor hızlı olmadığımı görürsem bırakırım diye.Kimi’nin hız sorunu yok böyle bir algı oluşturulmaya çalışılıyor bunu anlamış değilim.Bu sene bir hesap yaptım, Kiminin başına patlayan hatalar olmasaydı Kimi 220 240 arası puan alacaktı.Kimi’ye sadece istediği arabayı verin, gerisini hep birlikte izleyelim.36 yaşına geldi ancak hala çok hızlı ve seneye de bu hızı yeterli olacak.Dediğim gibi son yarışta bile pit hatası belki de Kimi’ye 2.lik veya yarısı kazanmasına bile engel olmuş olabilir.

    Vettelin tek eksik yani özgüven eksikliği, eğer ard arda Kimi Vetteli geçmeye başlarsa Vettel yapmayacağı hatalar yapmaya başlar.Ancak burada Ferrari devreye girer pit hatası sıralama hatası, antrenman da arıza vs vs gibi ki ben böyle olmasını bekliyorum Kiminin tabiki de hızı kesilir herkes ötmeye başlar Webber gibi.

    Sonuçta Kimi hız anlamında Hamilton ile ilk ikide ama takımın desteği de hız kadar önemli, çok küçük farklar iki pilot arasında dengeyi değiştirebiliyor.

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Bir algı oluşturulmaya çalışıyor diyorsun.Desteklediğin pilotun yarıştığı takıma bazı ithamlarda bulunuyorsun.Yanlız sende sürekli Ferrarinin,Kimiye yapılan veya yapılacak şeylerden bahsediyorsun.Bu da bir algı operasyonudur.Demekki sende böyle bir algı oluşturmaya çalışıyorsun.Benim anladığım bu.Sende biliyorsunki Ferrari en baskın pilotu destekler her zaman.Ama bu diğerine kasti yaptırım yapıcak anlamına gelmiyor.Ferrariyi hala bu konudan eleştirmenize anlam veremiyorum.

      1. Satır arasında Erendost cevabı veriyor, fakat Vettel ve Hamilton’la mukayese ederek hataya düşüyor.
        Adam reklam yapmayı sevmiyor. İşin enteresan tarafı Kimi’yle mevcut F1’i hızlandırmaya çalışıyor. Nafile uğraşıyor çünkü içten yanmalı motorların sonu geliyor. Bernie’de, O’nu böyle pazarlıyor.

  8. Eski araçları 2000’lerin F1’ini getirsinler Kimi heyecanla ihtiyar kadroyla daha uzun yıllar yarışır…

    1. Görüyor ve arttırıyorum. O araçlar gelse Fangio gibi 40’lı yaşlarında bile şampiyonluk bile alabilir.

  9. Hakkinen,ne kadar uğraşırsan uğraş Bottas ı o koltuğa oturtmazlar

  10. Ferrari 2012-2013 Lotus tarzı bir araç yapsada Rai gerçek gücünü gösterse,tamam sıralamalarda Vetteli geçemezde yinede güçlü yarışlar çıkartır..

  11. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Kimi Raikkonen’in muhtemelen gelecek yıl son yılı olacak. çok büyük bir yarışçı ve bence 1 şampiyonluk onun için az. 2005 yılında çok şansızdı önde gittiği yarışlarda sorunlar yaşadı ve dünya şampiyonluğunu kaçırdı. f1 için büyük bir yarışçı her zaman saygı duyulacak bir yarışçı. umarım gelecek yıl onun için işler iyi gider ve 1-2 galibiyet alır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir