FIA, Ecclestone ve Todt’a Kurallarda Değişiklik Yapma Yetkisini Verdi!

FIA, başkan Jean Todt ve Formula 1’in Patronu Bernie Ecclestone’a sporun geleceğini garanti altına alabilmeleri için kurallarda gerekli değişiklikleri yapma hakkını verdi.

Bugünkü Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısında takımların gelişmeleri engellemeleri nedeniyle oluşan belirsizlikler sonucunda Todt ve Ecclestone’a Formula 1’in yönetimi, motorlar, harcamaları düşürme gibi konularda kullanabilecekleri sürpriz haklar verildi.

Yapılan açıklamada “Dünya Motor Sporları Konseyi neredeyse tüm oylarla FIA Başkanı Jean Todt’a ve Ticari Hak Sahiplerinin temsilcisi Bernie Ecclestone’a Formula 1’in yönetimi, Güç üniteleri ve harcamaları düşürme gibi konularda öneride bulunma ve karar verme yetkisini verdi.”

“Bay Todt ve Bay Ecclestone, 31 Ocak 2016’ya kadar bu konularda çözüm bulma yolundaki niyetlerini belirttiler.” sözlerine yer verildi.

DİĞER DEĞİŞİKLİKLER

FIA ayrıca gelecek sene için üreticilerin motor gelişiminde 32 hak kullanacaklarını, 2017’de bu rakamın 25’e düşeceğini açıkladı.

Güvenlik için ise pilotların kasklarının yanlarında bulunan korumaların yükseleceği açıklandı.

FIA ayrıca takımların yarışlarda kullanmak istedikleri lastikleri kullanabilecekleri yönünde kural değişikliği yaptı. Bu değişiklik kapsamında Pirelli her 3 lastik türünü de her yarışa getirecek ve takımlar istedikleri lastikleri seçebilecekler.

FIA son olarak güvenliği arttırmak için antrenman seanslarının kırmızı bayraklarla durdurulması yerine sanal güvenlik aracının kullanabileceğini duyurdu.


Yorumlar

“FIA, Ecclestone ve Todt’a Kurallarda Değişiklik Yapma Yetkisini Verdi!” için 13 yanıt

  1. Sebastian sempatizanları biraz daha sabır. 2,5 sn. mevzuu çözülmek üzere.

  2. Pilotlar zaten motor geliştirme hakkının sınırlı olmasından şikayetçi, utanmadan 32’den 25’e indiriyorlar. Her şeyi sınırlayarak bitirecekler sporu.

  3. Bora Vardar avatarı

    ne zamanki bu sporda güç ünitesinde kersler ersler girdi, o zaman zevki kayboldu.Kardeşim formula-e yi yaptınız gidin uzaktan kumandalı arabalarınızla orda oynayın.Neymiş yol araçlarına öncülükmüş f1 de olanlar bırakın bu işleri ya.Yol araçlarına öncülük edilen tek nokta ruhsuzluktur.Ya bakıyorum sokağa yeni araçlarda tuh yok be arkadaş.Dönün şu atmosferik motorlara babalar gibi.Bay E işin parasında diyorsunuz beğenmiyorsunuzda ona kalsa düzelticek bu saçmalıkları, böyle giderse sevdiği para da gidiyor nihayetinde.jean marie balestre gibi eski kafa bir diktatör ve bay e bu işi çözer.Ha bu arada şu tilke in cebide dolduysa artık aç gözlülük yapmadan tasarım işini bıraksın.İşleyen çark niye bozulur ki senede 21 yarış ney ya. Avrupa kardeşim ağırlığı avrupadan alırsan tökezlersin.Amerikada 2 grand prix düzenlicem diyor.Amerikalıların zevki ortada drag,nascar,amerikan futbolu,beyzbol hangisi çekici geliyor? Çok uzak zevkleri var onların avrupadan. Çok karışık ordan oraya atlamalı saçma bir yorum oldu farkındayım ama bıcak kemiğe dayandı bizde saçmalıyoruz anlayış için teşekkürler

  4. Daha bir kaç gün önce Ecclestone’un açıklaması vardı bazı takımlar kendini çok akıllı sanıyor ama biz aptal değiliz diye.
    Adamın bir bildiği varmış zaten Redbull’da 2017’de motor konusunda kendilerine söz verildiğini söylemişti

  5. Bikere de taraftarları düşünerek güzel kararlar verin. Bu şekilde devam ederse F1’i izleyen kimse kalmayacak.

  6. Hadi düzgün bir şeyler yap ecclestone.

  7. Bırak şu zımbırtıların harcamalarını düşürmeyi direk düşük maliyetli kersli bi V8 getir olsun bitsin işte. Tabi aldığı yetki motorları değiştirmeye yetmiyorsa boşuna almış o yetkiyi. Maliyeti düşürünce F1’i değil F1’deki takımları kurtarmış olacak. F1’deki takımların ekonomisi düzelince izlenme oranları artmıyor maalesef. Tek motorla bitse gene iyi, öyle bi sıvadınız ki her yeri dökülüyor sporun(ya da büyük şirketlerin ticaret yaptığı rezil ortamın).

  8. Bu açıkça Mercedes ve Ferrari başta olmak üzere tüm talımlara “Patron Benim” ve “konvansiyonel dönem sadece pistte değil, masada da bitti beyler” demektir. CVC sonuçta bu işe para yatırıyor. Bu bir ticaret, bir endüstri. Kendine ait olan bir ürünün geleceğini, marka değerini ve en önemlisi “maddi ederini” korumak ve arttırmak için Mercedes ve Ferrari gibi bu ürünü kendi tekelinde zanneden ve tehdit eden şirketlere FIA eliyle haddini bildirecek gibi görünüyor. Hanimiş bakıyım F1’den büyük şeyler sizi, hanimiş gelin bi seviyim ?

  9. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Takımları işin içinden uzak tutun. Yoksa her şeye gizli mektup,itiraz vs. Pirelli de esnek tekliflere devam etsin. Daha yumuşak lastik ve istediğin seti seçme özgürlüğü. Kurallar önceden servis edilmesin. Bay E ve Fia takımların strateji grubunu spordan uzaklaştırsın yada danışmanlık dışında kullanmasın. Kesinlikle karar alma mekanşzması olmasın. Oy çokluğu falan saçmalık

  10. Bakalım daha önceden yapıldığı gibi “Yap-Boz” kuralları gibi mi devam mı edecek yoksa kalıcı ve düzgün kurallar getirebilcekler mi?

  11. hadi bakalım neler yapacaksınız 🙂

    1. Bottas:136-Puan
      Massa:121-Puan

      F1 2005 şampiyona sonucu 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir