Kenan’dan Ülkemize Bir Yarış Pisti Daha!

WSS şampiyonumuz Kenan Sofuoğlu ülkemiz motorsporlarına katkı yapmak için bir pist inşaasında daha görev alacağını duyurdu.

Kenan Sofuoğlu’nun açıklaması şu şekilde:

“Yeni yapılacak olan pist için kararımızı verdik, birkaç aydır farklı lokasyondaki yerleri inceledikten sonra Düzce’nin Cumayeri ilçesinde pisti yapmaya karar verdik. İnşallah önümüzdeki Pazartesi günü ilk çalışmalar başlıyor. Dozerler piste girişi yapacaklar. Allah nasib ederse Mayıs ayında ilk asfaltı atmayı ve Haziran ya da Temmuz ayında Türkiye Şampiyonasının bir ayağını burada gerçekleştirmeyi planlıyoruz. En önemlisi de bu pisti sadece motosiklet pisti olarak görmeyin, öyle bir pist yapılacak ki hem Türkiye Otomobil yarışlarının hem Motosikletlerin her türlü Pist yarışlarının yapılabileceği güvenlik olsun, tasarım olsun bu alanlarda Dünya standartlarında özel bir parkur hazırlanacak. Pistin dizaynını bizzat ben kendim yapacağım. Bütün çalışmalarıyla A dan Z’ye kendim koşturup uğraşacağım. Pisti buraya yapmamızda hem Cumayeri Belediye Başkanımızın yoğun ısrarları ve gösterdikleri itinadan ve bölgenin çok elverişli olmasından dolayı ayrıca Sakarya’da halihazırda bulunan pistimizden ötürü son kararımızı burada yapılması yönünde verdik. Cumayeri Belediye Başkanımız Sayın Recep Tuna’ya gösterdikleri ilgiden ötürü çok teşekkür ederim. Önümüzdeki hafta basınla alakalı gerekli açıklamaları ve bilgilendirmeyi yapacağım. Ülkemize inşaallah hayırlı olsun.”


Yorumlar

“Kenan’dan Ülkemize Bir Yarış Pisti Daha!” için 9 yanıt

  1. Ağaçların katledilmesi modern dünyanın acımasız yüzü malesef.Oturduğumuz apartmanlar ın yerinde bir zamanlar sayısız bahçeli evler vardı insanoğlunun para hırsı ve yaşam standartlarınını tercih yönündeki kararları oksijensiz bir dünyanında kapısını araladı.Birey olarak halen bu hataları yapıyoruz tercihlerimiz ekonomik ve bunun karsılğında doğanın dokusuna zarar veriyoruz.Bir başka yere ağaç dikmek tabiki anlamlı ancak bir yeri ihya ederken bir başka tarafı yok ediyoruz.Bu sorun ancak toplam nüfusun ülke genelinde eşit bir oranda dağılımıyla aşılacak bir sorun en azından büyük şehir olarak ifade ettiğimiz illerin sayılarının çok çok artması gerekiyor ki modern şehir düzeni ve yeşil doku korunabilsin.Büyük sehirlerde kımıldayacak alan kalmadı araçlarımıza dahi artık yer bulamıyoruz kaldırımlar bile doldu yeşili araki bulasın.Türkiye nüfusunun yüzde 19 u İstanbul da yaşıyor 100 ün üzerinde ülkenin toplam nüfusundan fazla nüfusu var İstanbul un 14m un üzerinde bugün.Son 15 yıl içinde İstanbul un nüfusu 2 ye katladı 8 milyon göc.Bütün bunlar birey bazında ekonomik devlet bazında ise büyük oranda ekonomik ve şehir planlaması problemi.Nüfusu yayabilecek ekonomik yatırım gücüne sahip olmak gerekli.

  2. Umarım ağaçlara zarar vermezler. Gerçi Düzce’ye de pist çok gerekliydi ya. İstanbul’dakini kullanan yok daha.

  3. İnsanları anlamak güç. Türkiye’mizin gururu, şampiyonumuz pist yaptırıyor ama tebrik etmek yerine; yok ağaçlar gidecek, ağaç katliamı yapılacak gibi anlamsız cümleler kuruyorlar.

    Bugüne kadar kaç ağaç diktiniz ya da suladınız? Kuru kuruya yorum atıyorsunuz.

    1. Ağaç katliamı veya karşı duruş ne zamandır anlamsız olmuş…
      Türkiyenin bir başka güya gururu! da istanbul da, batının çoğunluğunda topyekün ağaç katliamı yaptı, yaptırdı ne yani karşı durulmasın mı. İmar mazeret olamaz herşeyin bir karşılığı var değil şampiyon reis-i cumhur da olsan farklı değil katliam katliamdır.
      Kestirdiğinden fazlasını dikeceksin en basit nizam budur eh İstanbul’un hali de ortada…
      Dünya ve insan pistler ile yaşamaz, ağaçla yaşar velev ki kişinin tek bir fidan, ot dikmemiş olması da karşı durmasına engel görülemez. Yapmamak bozmaktan, yıkmaktan evladır.
      Türkiye bu yüzden ağaç cenneti olmaktan çıkıp tuğla, beton cenneti olmuş durumda.

      Haricen tebrik, eleştiri ve arkadaşlara eleştiri yönüyle bende yazacaktım ama tekrar tekrar okuyunca vazcaydım. Kusura bakma çıkışın yazdıkların itibariyle her şekilde yanlış kaldı ki arkadaşlar ekseriyetle bir tedbir hakkı da bırakmışlar.
      Yapılacak alanın foto da ki sağda ki yoğun ağaçlık alana yapılıp yapılmayacağı belli değil buna dair kesin bir fikir edinilmiyor ancak şüpheli öyle değilse şayet bu görseli üretenler bunu öngörüp tedbirli olmalıydı kabahat başkasının değil.

      Bu işlerin rant usülü üzerine döndüğünü de bilen biliyor yerel idarelerin bunlar gerçekte umrunda değil istanbul ve sakarya da bu iş böyle döndürüldü yürüdü malesef ki.
      Bu tecrübe bile tedbiren yeterlidir. Türkiyede doğal elverişi düşük, çorak arazi yeteri kadar var bu tip imarda bunlara öncelik verilmesi lazım örnekle tuzla böyle bir alana yapıldı.

      SPA da yoğun ormanlık alana yapılmış bir pist ancak kimse onlardan o işin karşılığının ödenmemesini beklemez Belçika şehirlerinin yeşillik hali ortada biz de ise tecrübeyle sabit olduğundan bekler.
      Buna kızmamak lazım.

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Sana hak vermemek imkansız abi. Pist yapılsın ve Kenanı hepimiz severiz ama ormanlar bizim milli değerimiz. Dünyanın ve ülkemizin yeşilliğe ormana ihtiyacı var. Temiz hava ve suya ihtiyacımız var. O yüzden madem yapacaksın,fazlasını dikeceksin senin de dediğin gibi. Misal ; Hockenheim pisti 2003 yılıydı sanırsam yeni haline getirmek için arka düzlüğün ordan stadyuma kadar olan ağaçları kestiler. Sonra tabi yerine yeni ağaç diktiler. Tek o şartla kabul edilmişti. Maksat orda yarış yapılırken tribün olmadığından ne olduğunun görülememsiydi. Şimdi heryer izleniyor eskiye göre çok daha sırdan zevksiz bir pist. Tabiat için sonradan diktikleri ne kadar etki etti bilinmez ama telafi etme şartıyla diktiklerini biliyorum.Sonra giden yiten pistlerin ardından kaybolan ormana ağlamak durumunda kalırız

  4. Elimizdeki var olan pistleri doğru düzgün kullanmıyorken yeni bir pist yapmak için ne masraf yapmaya ne de ağaçları kesmeye gerek var. Sanki İstanbulpark çok meşgul, yetersiz kalıyor da yenisine ihtiyaç duyuyoruz.

  5. Böyle bir pist yapılması filan güzel şeyler. Hatta işin planlamasında Kenan Sofuoğlu olduğu için bu denli duyarlı bir insanın bazı şeyleri dikkate alacağını düşünüyorum. Ancak;
    “Dozerler piste girişi yapacaklar.”
    Bu cümle ile dozerlerin girdiği gün orda ağaç katliamı yapılacak demek arasında hiçbir fark yok. İnşallah yanılırım.

    1. Ne yapacaklar ki başka? Bildiğin ormanın içine pist yapacaklar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir