Schumacher'e Göre Sıralamalarda Daha Fazlası Mümkündü

yazar:

kategori:

Sıralamalarda sekizinci sırada kalan Michael Schumacher, “Bugün elde ettiğim sonuçla biraz hayal kırıklığı yaşıyorum alında. İlk seanslarda da göründüğü gibi bugün oldukça iyiydik ve ben daha iyisini yapabilirdim. Son seanstaki son turumda, yeni bir tur zamanını garantilemek istedim ve sonra ikinci turu attım ama ilk hızlı turumu tamamladığımda lastikler çoktan ölmüştü ve onlarla daha fazlasını yapamazdım. Yarın için yağmur lastiklerinin limitlerini öğrenmek iyi oldu. Şimdi tamamıyla yarışa odaklanmalıyım. Nico’yu da ilk defa takım adına ilk çizgide başlama hakkını elde ettiği için tebrik ediyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. berbat etme meselesi göreceli belkide ben yanıldım.ama gördüğüm kadarıyla sırasıyla sağdan sola button-alonso-schumi ilk viraja giriyorlar.giriş sırasunda schumi aracını sağa doğru alonso ya yanaştırıp sıkıştırıyor.alonsoda mecburen sağa yanaşıp temasdan kaçınmak için buttonu sıkıştırdı ve button bordrün dışına taştı ve sağ ön tekeriyle sağ arka tekeri çimlerdeydi alonsoda ona çok yakındı.bu sırada schumi sola doğru yarış çizgisine geçti ve onlardan birz uzaklaştı ama alonso ile button temas edince alonso schumiye çarptı.olayın başlangıcında ilk viraje girerken schuminin solunu boş bırakıp aracını sağa doğru kırıp alonsoyu sıkıştırması var

  2. Önce birileri 3-4-5-6-7 şampiyonluk kazanacak, kırdığı tüm rekorları egale edecek ondan sonra acaba bu schumi şöyle mi böyle mi diyecekler!!!??!!!!

    Bazı insanlardaki schumi nefreti nedendir acaba?
    7 kez şampiyon olması? Kırılmadık rekor bırakmaması?

  3. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Schumi ile Alonso' yu kıyaslayanlar varya hala ne diyeyim bilmem ki.Bir tarafta 7 dünya şampiyonu ve sayısız başarıların adamı var, diğer tarafta ise 5 yılda dört kez takım değiştiren Alonso..İlginç gerçekten ilginç.Minibüsçü edebiyatı var.Yürrü be Alonso diyecekler yakında.Beyler lütfen biraz seviyeyi yükseltin.Komik duruyorsunuz.

  4. Birileri sanki sarhos gecen yarisi izlemis."Schumi Alonsonun yarisini mahvetmis"Gulmek istemezdim ama iste antiscumaher beni guldurudu.Schumaherliler biz kizmayalim bu yorumlara.Neden boyle yaziyorlar cok iyi biliyoruz.Schumaher sampion olursa bile yine karsi tarafin dili durmayacak.Alonso,Button,Hemilton hepsi gerilerde kaldi,lastik problemimi baska bir seymi,ama gerilerde kaldi.Neden kimse onlar icin konusmuyor.Insallah dedigim cikar da Schumi besinci yaristan sonra iyi bir arac elde edebilir.

  5. m-sc efsane avatarı

    jet man böyle sıradışı yorumlarınla! sanırım ilgi çekmeye çalışıyorsun.. başarılı oluyorsun aslında

  6. kerim sisman avatarı

    schuminin alonsonun yarışını batırdığı görüşüne katılmak mümkün değil. o olay alonso ve buttonin ortak hatasıyla gerçekleşti bence. ayrıca ilk 2 yarışı gördükten sonra schumiden bu sene şampiyonluk beklemek hayalcilik olur. çünkü ne araç hazır ne de schumi hazır. bugün sıralama turlarındaki 3. sektör zaman kaybınıda anlayamadım. son virajda su birikintisi bütün seans boyunca vardı. schumi için avrupayı beklemek lağzım. schuminin bu sene bize izlettireceği güzel sahneler olacağına inanıyorum

  7. efendimayin  avatarı

    Bence schumacher için sezonun ortasını bekelemek lazım çünkü o zamana kadar arabayı kendi tarzına göre hazırlatabilir. Bugün yağmur olmasa eminim rosbergi geride bırakırdı.

  8. Jetman dostum yazmamayım dedim ama tutamadım kendimi.. Eğerki schumi, alonsonun yarışını mahvetti diyebiliyosan hakkındaki düşüncelerimin kanıtlanmış olduğunun belgesidir..Sırf senin yüzünden şu sitedeki yorumları okumak gelmiyor içimden.. Eğer şu arkadaşın yorumlarını görmeyi engelleyebileceğim bir sistem varsa paylaşan arkadaşlara minnettar olurum …

  9. Schumininki de hırs mı sizinkinin yanında:)))

  10. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Jetman 😀 Alonso'nun yarışını Schumi mi batırdı?

    Emin ol senden daha fazla Alonso yu tutuyorum ama bana kalırsa Alonso (istemeyek) batırdı Schumi'nin yarışını.

  11. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Monaco da bilerek park ettiğinde hırstı.Tıpkı Alonso'Nun Lewis i kasıtlı beklettiği gibi.Tıpkı Lewis in startta agresiflikle viraja saldırıp diğerlerinin poziyonunu ciddiye almadığı gibi.Massa nın Lewis e Senna'nın Prost'a kasıtlı çarptığı gibi.

    Ancak Schumi'nin tek eleştirebileceğim yanı (eğer eleştirmekse) sanki biraz daha erken fran yapıyor ve bunu Avustralya da on board kameradan gördüm.Şimdi nerden gördün derseniz yanından Heikki geçti ve gitti.Burdada ilk iki sektörda mor yapıyor fakat 3 te çok zaman kaybediyor.

    Reflexlerinde bir zayıflama oldumu acaba diye düşünüyorum.Ama normal standartlarda bakın.Eğer bunları yapan JV olsaydı (1997 dünya şampiyonu) ne diyecektik?Hala puan alıyor diyecektik.Sanırım bizler Schumi'nin gelir gelmez podyuma çıkacağını düşündük.Ama dediği gibi zamana ihtiyacı var.

  12. niconun ilk çizgiden başlayacak olması jet manı sarhoş etmiş galiba 😀

  13. jet man ne saçmalıyorsun sen biz başka bir yarışmı izledik. schumi alonsonun yarışını berbat etti yani. körlükte bu derece.

  14. herkese yarın iyi seyirler dilerim.iyi pazarlar.

  15. kim olursa olsun kazanma hırsı diğer pilotlara zarar verme hakkını doğurmaz.schumi hırsından zarar veriyor diğerlerine ya yola perk ediyor yada gidip çarpıyor.
    melbournedede schuminin onboard kamerasından starta baktım 1.virajda sol tarafı bomboş bırakmış ordan 2 araba bile geçerdi sağdaki alonsoyu sıkıştırmış ve alonsonun yarışını batırdı.

  16. Bildiğim kadarıyla mansell 92 yılında şampiyon oldu ama zaten 91 yılında da yarışıyordu ve 2. bitirmişti sezonu. Yani dönünce şampiyon olmadı. Üstelik 3.yıl arada vermedi. 93 yılında indy car da şampiyon oldu. Bunlar aynı şey değil.

  17. örnekler hill-villeneuve de a klas değildiler amam şampiyon oldulaer.button da değildi ama en iyi arabayı bukunca oda şampiyon oldu.
    en iyi araba kimde ise şampiyon olabiliyor.schumi gibi

  18. Haklısın monako da aracını bilerek park etti. Çünkü dediğin gibi yenilmeyi hazmedemiyor. (Bu arada 2006 olacaktı) İşte benim hırs dediğimde budur. Senna o yüzden efsane olmuştur. Üstünden onca yıl geçmesine rağmen hala konuşuluyorsa yeri geldiğinde rakibini yumruklayacak kadar hırslı yeri geldiğinde kaza yapan arkadaşının yardımına koşacak kadar insan olmasıdır. Schumi de bir çok kez pistte hatalar yaptı adam yumrukladı garaj bastı ama hepsinin cezasını çekti. Bu onun yarış kazanma hırsıdır. Pilot dediğinde hırs olacak. 5.sıradaysa durumuyla yetinmeyecek her zaman kazanma hırsı olacak.

    Alonso dan nefret ederdim ama adamın bahreyn de yaptıklarını gördükten sonra hırsı yüzünden sevmeye başladım. Flavio o skandala karıştığında ilk ben helal olsun kazanma hırsı budur diye ben söyledim. Umarım hırsın ne demek olduğunu anlatabilmişimdir.

  19. olayın yaşıyla ilgisi yok.nigel mansell da geri döndüğünde yaşlıydı ama döndüğü yıl şampiyon oldu

  20. Schumi herbert, ırvine , rubens ve massayla takım arkadaşı oldu kariyeri boyunca.Bu saydığımız isimlerin hepsimi 2.sınıf pilottu. Takım arkadaşlarını geçtim o dönemde yarıştığı onca isimde mi hep 2.sınıftı?? Diyeceksin ki schuminin altında ferrari vardı. Peki o ferrari schumi gelene kadar nerdeydi?

    Senin söylediğine göre bu saydığım tüm isimler "b klas" bir tek nakajima ve alexander wurz "a klas" Gerçekten ilginç

  21. ya ben olaya mantıklı bakamıyorum şu noktada, schumacher fanı değilim, ama düşmanı hiç değilim, ben schumacher ile bu sporu tanıdım, schumacher'e zaman zaman uyuz oldum(hep kazanmasından dolayı:) ) zaman zaman ise en büyük destekçisi oldum(2003'te)… şunu demek istiyorum, benim sezon öncesi düşündüğüm şey schumacher'in öndekileri çok zorlayacağıydı, 2006'da nasıl bıraktığını hatırlayınca, son yarışı, bu adam iş yapar bu sene de diye düşünerek girdim yeni sezona…

    tamam adamın arabası o kadar iyi değil, ama yapmayın yahu, bu adamın ölüsü rosberg'i geçmeliydi, rosberg kötü pilot değil ama schumacherle karşılaştırılamaz bile, o yüzden işte hayal kırıklığı yaşıyorum, belki yaşındandır, 41 yaşında birinin refleksleri vs. eskisi kadar iyi olacak diye bir şey yok, günümüzün f1 araçlarında herşey çok hızlı kontrol ediliyor. korkum şu ki, olay yaşıyla ilgiliyse, kendisi benjamin button gibi gençleşemeyeceğine göre eski performansını göremeyebiliriz bir daha, aslında herkesin korkupta söyleyemediği bu bence… yapmayın yahu bu adam 6. vitese çıkmayan aracıyla yarış bile kazanmadı mı? ben mi yanlış biliyorum 🙂

    belki otomobile stili uymuyodur diyeceğim ama orda da şöyle bir durum söz konusu, testlerde gerek ayarlar ile gerek yeni parçalar ile buna bir çözüm bulamamışlarsa bu da kötü… belki de taş yerinde ağırdı, mercedes schumiye yaramadı kim bilir…

  22. monaco 2005 demişken monaco 2005 miydi 2006 mı hani schumi monaco da sıralamalarda yolun ortasına park edip alonsonun hızlı tur atmasını engellemişti niye engelledi
    çünkü schumi yenilgiyi hazmedemeyen bi pilot pistte.
    ama pist dışında çok iyi bi insan yiğidi öldür hakkını yeme

  23. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Yani bu konuda konuşmaya gerek bile yok.Armstrong tour de Frace ı 7 kere kazandı ancak geçen sene ancak 3üncü olabildi o aradan sonra.

    Biaggi Superbike ta zorlanıyor.

    Gronhölm wrc deki bu sene İsveç rallisinde çok zorlandı.

    Evet bende Schumi'den iyi işler bekliyorum.Ancak sezon İspanyada başlayacak.Ferrari B şasisini hazırlyor,Mclaren ayarlanabilir yükseklik le uğraşıyor.Mercedes te güncellemeleri yaparken Schumiyi baz alacak.

    İspanya da olmasa bile Schumi Monaco da geri dönecek.Bu sene şampiyonluk şansı zor ve bu aracada bağlı.Ama seneye daha güçlü olacak.

    Zaten kanıtlayacağı birşey yok.O buraya yaptığı en iyi işi yapmaya geldi.Başka serilerde bulamadığı heyecanı.

    Ve onu Alonso-Lewis-Massa-Vettel ve Button gibi şampiyonluk adayları ile yarışırken görmek güzel.Listede adının olması bile güzel.Varsın değil Rosberg,di Grassi geçsin onu.Siz adama sataşmayı bırakında ne kadar şanslı olduğunuzu unutmadan izleyin bu efsaneyi.Hiç birinin başına kaza sorun gelmez umarım ama bir sorun olmassa Alonso-Massa ve Lewis in 10 ar seneleri var bence umarım daha daha uzun olur.Kezaa Vettel'in vs.

    Ama belki 3 sene sonra Schumi bırakacak ve ondan sonra kırmızı halıda serseniz gelmez.Tamam Alonso-Hamilton arası gerginlik,Alonso-Massa,Massa-Lewis Vettel vs…. bu pilotların arasında gerginlik olabilir ve taraftarlarına yansır.Pilotlarını birbirleriyle kıyaslar ve atışırlar.

    Ama burda gelip bana Rosberg ile Schumi yi kıyaslamayın.Değil 3-0 isterse 19 -0 olsun sıralamalar.

    Bu Schumi'nin kalitesinden birşey götürmez,aksine onun kalitesine kalite katar.

    Schumi takım arkadaşı o saydığım pilotlara istinaden,Kimi yada başka bir pilot olsaydıda onların yanında takım arkadaşı olmaktan çekinmezdi.Kaldıki karşısını geçtiği isimler takım arkadaşından daha büyük.O r&b starını değil,dünyaca ünlü rock grubunu yenmeye çalışan bir efsane.

    Şimdi….Siz Rosberg i daha iyi görmeye devam edebilirsiniz.O da sizin kararınız.

  24. birde şunu belirtiyim artık schumin altında ferrari gibi bi araba yok artık hele takım akadaşı barrichello hiç değil.
    bugüne kadar hep a klas değilde b yada c klas takım arkadaşları oldu.ama nico a klas bi pilot ve durum ortada

  25. Jet man ben sana laf söylemedim. Neden hemen atlıyosun?? Hırsı yüzünden gerekirse diskalifiye olsun, gerekirse gridin en sonuna düşsün. Gerçi düştüğü zamanları da biliyoruz ama neyse. (Bknz. Monako 2005) Sürekli 5. olmasından daha iyidir sanırım.

    Sezon sonunda net olarak ortaya çıkacaktır diyosun peki 41 yaşında 3 yıl ara vermiş ve büyük bir sakatlık geçirmiş ayrıca sana görede tarihin en başarılı olmayan bir pilotla neden adamını kıyaslıyorsun. Nasıl olsa vasat bir pilot schumi. Ne yani şimdi nico onu geçince mutlumu olacaksın?? Kendinle çelişiyorsun bence.

  26. schumi hırs yaptıysa işimiz zor.ben onun hırsını biliyorum.hırsından kaç kez diskalifiye olduğunuda biliyorum.
    okey iyi pilot dedik ama schumiyi çok abartıyorsunuz.tarihin en başarılı piloda değil bence.gerçekler sezon sonunda net olarak ortaya çıkacak.

  27. 0versteer seni sevinde ki bir f1 izleyicisinden böylesine taraftarca bir yorum beklemezdim eleştirirken övmek böyle bişey sanırım Ros ile Schumi'i sadece 1. yarışta karşılatırabilirdin o da aralarında yarış sonunda 4 sn bir fark oldugunu görürdün 3 yıl aradan sonra 4 sn 2. yarışta belki görmüşsündür bilmiyorum schumi kanadını kırmasaydı yarışı belki 2.bitirecekti kim bilir henüz kıyaslamak için elimizde veri yok eleştiriler çok gereksiz

  28. Bana göre hala bazı yakıştırmalar için erken. Bu onun 3.yarışı. Tamam bir efsaneden bahsediyoruz hayranları ondan galibiyet bekliyor (bende dahil), antischumicilerde zaten ipini çekmek için an kolluyor her şeyde üzerine giderek. Ama ne olursa olsun schumi tüm bunların üstesinden gelebilecek potansiyele sahip. Bunu en kısa zamanda göreceğimize inanıyorum.

    Ve iddia ediyorum benim bildiğim schumi yarın tüm bu söylenenlere karşılık verecektir. Çünkü inanılmaz derecede hırs yaptı. Hırslı bir schuminin neler yapabildiğini hepimiz biliyoruz.

  29. Hani gelişim psikolojisinde "kritik dönem" diye bir şey vardır. çevreye daha duyarlı olunan zaman diliminde gerekenleri elde edemezse organizma, ondan sonrası çok daha zordur. msc'nin durumu da buna benziyor. zaten hız ve istikrar konusunda oldukça iyi olan – ki zamanında mclaren'e gelmesini istediğim – rosberg'i, sezon başlarında elinden kaçırırsa daha sonra yakalayamaz. nico zaten fazlasıyla fit vaziyette. daha agresif olması lazım msc'nin..

  30. schumi beni durmadan hayal kırıklığına uğratıyor, taraftarları farklı mazeretler üretebilir performans düşüklüğü için, fakat 3. yarıştayız, artık tempoyu tutturması gerekiyordu, nicodan bariz bir şekilde yavaş, tarihin en başarılı pilotu F1'e daha alışamamış olamaz, şu ana kadar ki yapılan yarışlarda en azından 1 galibiyeti olan, rekorları alt üst eden bir pilot, beklentiler bu kadar yüksekken durmadan takım arkadaşından geride kalıyorsa sıkıntı var demektir… Alışamadı nedir yahu? Grosjean'dan Algersuariden bahsetmiyoruzki, Schumacher bu!

  31. Nico beni geçtin tebrik ederim:)))))Şimdi bunu dedi diyelim ne olacak ki:)

  32. Electro_adu avatarı

    Yorumları da bi oku jetman,ne hakkında konuştuğumuzu bi algıla,ondan sonra yaz ne yazacaksan…

  33. thrillerd bi şey yazmayacaktım ama sataşma var nico yine 5.olur yazmış baksana

  34. Yarın ne olacağını bilmiyorum;ama Schuminin bugün çok büyük bir fırsatı kaçırdığını kesinlikle biliyorum.Hazır büyük takımlar elenmişken pol olmazsa bile en azında ilk üçe rahat gireceğini düşündüm.Açıkçası Schuminin q3 te gösterdiği performans benim için çok büyük hayal kırıklığıydı.Böyle altın tepside sunulan fırsatları kaçırmamak lazım kim bilir belki de bu sezon bir daha asla böyle bir fırsat ele geçmeyecek.Schuminin bunu değerlendirmesi gerekirdi.7 dünya şampiyonu olan birisine hiç yakışmadı hele de lakabı rain man olan birisine.

    Bu arada jet man sen de schumiye saldırmayı dörgözle beklediğin için yazıyı doğru dürüst okumuyorsun bile tavsiyem bir daha oku.

  35. murat levent sen başlattın.

    ayrıcada mazeret üretmeyin su birikintisi falan şartlar herkes için aynıydı

  36. murat levent nico yu daha tanımamışsın ama tanıyacaksın.sende takma kafana
    iddialıyız nico yarın galip gelebilir.

  37. murat levent avatarı

    Nico 5. olur yarın takmayın 🙂

  38. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    bende demiştim 1.-2.sektör iyiydi. Serhan Acar'da son virajın olduğu bölümde su birikintisinin çok olduğunu söylüyordu hep. 3.sektör Schumi temkinli gitti galiba onun için derece gelişmedi.

  39. Aynı olay benimde dikkatimi çekti. Q2 de son zaman turunda 1 ve 2 sektörde en iyi olarak gelirken 3 sektörde neredeyse 2 sn kaybetti. Zaten dikkat ederseniz en iyi 2.sektör zamanı schumiye ait. Ben nasıl olsa ilk 10 kaldı diye zorlamadı diye düşündüm. Ama aynı olay son seansta da oldu. Çokta iyi olmasa da kendisini yukarılara taşıyacak tur zamanıyla gelirken 3 sektörde adeta durdu. Anlam veremedim.

  40. Schumi yarışa dokuncu değil 8.sırada başlayacak. Düzeltilmesi gerekiyor sanırım. Pekte önemli değil ama bir sıra bir sıradır:))

  41. Electro_adu avatarı

    Schumi Q2 de miydi tam hatırlamıyorum ama ilk iki sektörde – ile gelirken son sektörde 1-2 sn arası zaman kaybediyordu…Sebebini bilen war mı arkadaşlar,acaba son sektörde daha mı fazla su birikintisi wardı ? Schumi başlangıçta gayet iyiydi,ilk 3 beklerken ondan 8.lik hayal kırıklığı oldu biraz…

  42. takım adına tebrik etmesi güzel nicoyu.(aslında bu sözle kendisini geçtiği içinde tebrik etmiş oluyor.ama açıkça diyemiyor)

  43. utku güneş avatarı

    massathebest kardeşim açıkçası bende ilk seanstan sonra pole bekliyordum. aslında çokta güçlü gözüküyordu. niye böle olduğuna bir anlam veremiyorum. hadi schumi bare rosbergi geçte eleştiriler kesilsin

  44. bundan daha fazlası falan değil; ben açıkça schumacher'i pole alır diye bekledim, ümit ettim. artık sebepleri her neyse, schumacher bir an önce formuna kavuşup rakiplerini alt etmeli. biz alışık değiliz onun bu sıralarda kalmasına.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir