Resmi: Red Bull 2016’da TAG Heuer Motoruyla Yarışacak!

yazar:

kategori: ,

Red Bull önümüzdeki sezondan itibaren TAG Heuer markalı motorla yarışacağını resmen açıkladı.

Bu sezon Renault ile kötü bir ilişki yaşayan ve motoru sürekli eleştiren Red Bull başka motor tedarik etme çalışmalarında sonuçsuz kalmıştı ve Renault motoruna geri döneceği konuşuluyordu.

McLaren’dan TAG Heuer sponsorunu kapmayı başaran takımın eskiden McLaren’ın yaptığını yaparak TAG olarak adlandırılmış başka bir motorla yarışacağı söylentileri hız kazanmıştı.

Resmi açıklamayla birlikte Red Bull Racing 2016’da motorsporlarının en ikonik markalarından birisi olan TAG Heuer markalı motorla yarışacak.

Yeni birliktelik Formula 1’in geleneksel tedarik sisteminden uzaklaşıyor ve TAG Heuer takımın Renault tarafından tedarik edilecek güç ünitesinin isim hakkını satın aldı ve araç Red Bull Racing – TAG Heuer RB12 olarak adlandırılacak.

Bu anlaşmayla birlikte TAG Heuer takımın resmi zaman tutucusu, resmi saat sponsoru ve takım performans partneri haline gelecek.

Christian Horner: “TAG Heuer ve Red Bull yarış tutkusu olan iki özel marka ve bu birliktelik bunun kanıtı. TAG Heuer yıllardır Formula 1 ile özdeşleşmiş bir marka ve spora bağlılıklarını bizimle devam ettirmeyi seçtiler.”

“Renault’nun Formula 1’e uzun süreli bağlılığını devam ettirmeyi seçtiğini görmek de bizi mutlu etti. 2007’den bu yana bize yaptığı katkılardan dolayı kendilerine teşekkür etmek isteriz.”

“Ilmor ile olan teknik birlikteliğimiz kendimizden emin olmamızı sağlıyor ve 2016 sezonunu iple çekiyoruz.”

TAG Heuer’in CEO’su Jean-Claude Biver: “Formula 1 TAG Heuer’in DNA’sına derinden işlenmiş bir spor ve Red Bull Racing genç, dinamik ve adanmış bir takım. Bu da bizim pazarlama stratejimize uyuyor.”

“Bu birliktelik TAG Heuer’e harika bir görünürlük sağlayacak ve birlikteliğimizi daha etkileyici, farklı ve yenilikçi yapacak.”


Yorumlar

“Resmi: Red Bull 2016’da TAG Heuer Motoruyla Yarışacak!” için 20 yanıt

  1. Nihayet bu motor olayı kapandı,anlamsız bir şekilde çok uzamıştı zaten orta yolu bulmaları iyi olmuş,saat markasının ürüticisi olmasada motoru olmuş,ilginç.

  2. Vay ve, eski TAG geri dönecek… Red Bull artık motora da sövemez 🙂

    Casio da Mclaren’e gitsin bari, capon capon takılırlar arkada. O değil de Red Bull ne yaptı etti motoru yine bedavaya getirdi.

  3. Yani Renault motorunun telif haklarının satın alıp yarışmak ki bazı insanlar tag heuer’in gerçekten motor ürettiğini sananlar var.RBR’nin bu hamlesi çok saçma Ha renault ha TagHeuer sonuçta renault üreticek o motoru.Açıkçası mantıklı değil bu hamle hemde bir rbr fanı olarak bence saçma

    1. Okadar kötü eleştiri ve birbirini suçlamalar olduki Renault ismi kalsaydı iki taraf içinde özellikle Renault açısından kötü olurdu. Örnekleri olmuş önceden ve bence berni Renault a ekstra pay verileceğini söylediğinde RB ada motor verin demiş olabilir.

  4. İnfiniti’ye ne oldu şimdi? Devam ediyorlar mı sponsor olarak.

  5. Şimdi biz bu motorla yarışlarda Renault u geçersek güzel olur mu olur. Hayırlısı olsun.

    1. Güzel kardeşim ortada farklı iki motor yok…

      Marko: Red Bull Sezonun İlk Testine Hazır Olacak

      “Renault’nun nihayet Lotus’u satın almaya ve Formula 1’de kalmaya karar vermesine sevindim”
      “Gelecek yıl Renault fabrika takımı ile aynı motoru alacağız. Mario Illien, onun şirketi Ilmor ile motoru geliştirmek için Renault ile birlikte çalışacak. Renault bunu söyledi” dedi.

      1. Önceki açıklamalarda motoru alacakları ve bu ilien tarafından geliştireceği söylenmişti. Burda iki tarafta fedakarlık yapmış biraz.ilien Renault yardımcı olacak yani bir nevi dolaylı yoldan RB yine olaya elatmış gibi.zaten 2017 e kadar geçiş yılı olacak. Ben Renault olaya dahil olmasını isterim F1 renklenir ama bu kurar ve motor durumuyla işleri çok zor. Onlarda 3 yıl gerekli diye boşa söylemediler

        1. Fabrika takımına göre üretilmiş bir motor yada Renault motor departmanın dan çıkan bir motor sonradan alınarak bir başkası tarafından geliştirilmesi imkansız diye düşünüyorum neden derseniz gelişim puanı belli sezon içinde yapılacaklar belli bu hakları kullanmış bir motor üreticisi tekrar B şahsı ile gelişim sağlamayız buna başta kurallar izin vermez. RBR maalesef bu sezon izlemiş olduğu yol ile dolaylı yada dolaysız yoldan el atma şansı kalmadı.

          3 Yıl maksimum hedefler sırf motor için değil 12 puanlık gelişim hakkından 7 si kullanıldı bunun 4 puanı turbodaydı 3 puanı içten yanmalı motordaydı RBR yeni bir motor kapağı tasarlayıp maalesef turbo egzoz güncellemesini deneyemedi 2016 egzoz kurallarına göre ben 2016 dan ümitliyim markalar da fabrika takımı olarak üçlük yada dörtlük güzel olur.

      2. Sevindirici haber.
        Yıllarca Mercedes’le birlikte başarılara ulaşan Ilmor’un tekrar spora dönmesi güzel.
        Birlikte neler yapabileceklerini zaman gösterecek.

        1. Yanar o motorlar.

  6. RedBull Tag Heuer 😀

    İlginç

  7. Takımın adı Fernando Jose Altamirano Del Castillo gibi uzayıp gitmiş.

  8. Şimdi seneye Red Bull TAG Heuer’e mi küfür edecek Renault’ya mı?

    1. Yanlış noktaya dikkat etmişsin.

    2. 2017 e kadar sabredecekler. Bu seneden ağızları yandı bir daha böyle bir hataya düşmezler sanırım…

    3. ucu bence yine renault’a dokunur

  9. Olan yine bize oldu. Seneye artık bomboş temiz bir araçla yarışırız.

  10. Hayırlı olsun. Umarım geçen seneden daha iyi olur.

  11. Hadi GG Renault 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir