Red Bull Vettel'i Malezya'da Kanatlandırdı!

yazar:

kategori:

Vettel, 3. sıradan başladığı yarışın daha ilk virajında liderliği ele geçirdi ve bu avantajı yarış sonuna kadar sürdürerek damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu.

Vettel, ilk 2 yarışta lider giderken yakasını bırakmayan dayanıklılık sorunlarını bu yarışta geride bırakarak bu sezon ilk yarışını kazandı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Red Bull’un Avustralyalı sürücüsü Mark Webber, ilk virajda takım arkadaşına geçilmesinin ardından takım arkadaşının performansına karşılık veremedi ve yarışı Vettel’in 4.8 sn arkasından 2. sırada tamamladı.

Duble zaferi elde eden Red Bull’u yarışa 2. sıradan başlayan Mercedes GP pilotu Nico Rosberg takip etti. Rosberg, yeni takımıyla 3. olarak takımına ilk podyum zaferini kazandıran isim oldu.

Avustralya’da 2. olarak Renault ile çok iyi bir sonuç elde eden Robert Kubica, Malezya’da da sessiz sedasız götürdüğü yarışta 4. olarak takımına çok değerli puanlar kazandırdı.

Force India’nın Alman sürücüsü Adrian Sutil, kendisi için çok iyi geçmeyen ilk 2 yarışın ardından Malezya’da oldukça güçlü yarış çıkardı ve Lewis Hamilton’dan gelen baskıya cevap vererek 5. olmayı başardı.

Dünkü sıralamalardaki hataları nedeniyle yarışa 20. sıradan başlayan Mclaren Mercedes sürücüsü Lewis Hamilton, oldukça güçlü ve bol geçişli bir yarışın ardından 6.lığa kadar yükseldi.

Hamilton, geç girdiği pitin ardından lastik avantajını en iyi şekilde kullandı ve 6.lığa kadar yükseldi ancak şampiyon sürücü, Mercedes motoru kullanan Sutil’i geçemeyerek 6.lıkla yetinmek zorunda kaldı.

Hamilton’ın arkasından yarışa başlayan Ferrari pilotu Felipe Massa, geç pite girdiği Malezya’da yükselmeyi başaran isimlerden birisiydi ve Massa, uzun süre takip ettiği Jenson Button’u geçmeyi başararak 7.liğe yükseldi. Massa Malezya’da aldığı sonuçlar ile ilk 3 yarışın ardından pilotlar klasmanında liderliğe yükselerek ilk defa bir sezona böyle iyi bir başlangıç yapmış oldu.

Jenson Button, yarışın daha 10. turunda pite girmesinin ardından yarışın kalan 45 turunu aynı set lastiklerle giderek büyük risk aldı. Yarışın son bölümlerinde Ferrari pilotlarına zor anlar yaşatan Button, Malezya’da ancak 8. olabildi.

Yarışın en büyük hayalkırıklıklarından birisini Ferrari pilotu Fernando alonso kazandı. Hamilton ve Massa ile birlikte arkalardan yükselmeye çalışan Alonso, pite en geç giren isimlerden birisiydi ve pitten sonra önündeki rakipleri ile farkı kapattı. Button’ı uzun süre takip ettikten sonra yarışın bitmesine 2 tur kala atak yapan Alonso’nun motoru o anda iflas etti ve İspanyol sürücü yarış dışı kaldı.

Yarışta son puanlar Toro Rosso ile ilk tam senesini geçirecek olan Jaime Alguersuari’ye ve Williams’ın çaylak sürücüsü Nico Hulkenberg’e gitti. Her iki sürücü de Formula 1’deki ilk puanlarını kazandılar.

Toro Rosso’nun deneyimli sürücüsü Sebastien Buemi yarışı aynı tur içerisinde tamamlayan son isim olurken 12. sıradaki Rubens Barrichello 1 tur geriden tamamladı.

Alonso 2 tur önce yarış dışı kalmasına rağmen 12. olarak klasmana girerken onu Virgin’den Lucas di Grassi takip etti ve Brezilyalı sürücü yeni takımlar içerisinde takımını en üst sıraya çıkardı.

HRT’nin her iki sürücüsü yarışı tamamlamayı başarırken klasmana son giren isim Jarno Trulli oldu.

Yarışa iyi bir startla başlayan ve 6. sırada devam eden Mercedes GP pilotu Michael Schumacher, gevşeyen somun sorunu nedeniyle yarış dışı kaldı.

Sezonun 3. yarışının ardından Felipe Massa pilotlar klasmanında liderliğe yükselirken onu yenilenen puan sistemi ile  yarışın galibi Vettel takip etti. Alonso ise 3. sıraya geriledi.

Takımlar klasmanında ise 76 puanla Ferrari liderliğini sürdürürken 10 puan geride Mclaren yer alıyor.

Sezonun 4. yarışı 2 hafta sonra Çin’de koşulacak.

Poz  Pilot       Takım                  Fark
1. Vettel Red Bull-Renault
2. Webber Red Bull-Renault + 4.8s
3. Rosberg Mercedes + 13.5s
4. Kubica Renault + 18.5s
5. Sutil Force India-Mercedes + 21.0s
6. Hamilton McLaren-Mercedes + 23.4s
7. Massa Ferrari + 27.0s
8. Button McLaren-Mercedes + 37.9s
9. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 1m10.6s
10. Hulkenberg Williams + 1m13.3s
11. Buemi Toro Rosso-Ferrari + 1m18.9s
12. Barrichello Williams-Cosworth + 1 lap
13. Alonso Ferrari + 2 laps
14. Di Grassi Virgin-Cosworth + 3 laps
15. Chandhok Hispania-Cosworth + 3 laps
16. Senna Hispania-Cosworth + 4 laps
17. Trulli Lotus-Cosworth + 5 laps

Yarış Dışı:

Kovalainen Lotus-Cosworth 46 laps
Petrov Renault 32 laps
Liuzzi Force India-Mercedes 12 laps
Schumacher Mercedes 9 laps
Kobayashi Sauber-Ferrari 8 laps
Glock Virgin-Cosworth 2 laps
De la Rosa Sauber-Ferrari 0 laps

Puan Durumu:

Pilotlar: Takımlar:
1. Massa 39 1. Ferrari 76
2. Vettel 37 2. McLaren-Mercedes 66
3. Alonso 37 3. Red Bull-Renault 61
4. Button 35 4. Mercedes 44
5. Rosberg 35 5. Renault 20
6. Hamilton 31 6. Force India-Mercedes 18
7. Kubica 30 7. Williams-Cosworth 6
8. Webber 24 8. Toro Rosso-Ferrari 2
9. Sutil 10
10. Schumacher 9
11. Liuzzi 8
12. Barrichello 5
13. Alguersuari 2


Yorumlar

  1. " mert merter " Hamiltonun petrova yaptığı şeyin yarış kuralları içinde bir hareket olduğunu düşünen arkadaşlar var haliyle de bunun tartışması dönüyor. Halbuki kurallara göre yasak. Bunu kabel etseler tartışma olmayacak ama ..

  2. yarışın adamı:hamilton-sutil
    sıralamaların adamı:vetteli geçen rosberg
    yarış sonrası genel durum:herkes şampiyonluk kotasında mercedes-ve renault hariç çünkü bu iki takım rbr-ferrari-mclaren 3 lüsünden daha zayıf bi arabaya sahip
    çıkarılacak ders:renault ve özellikle mercedes şapkasını önüne koyup düşünmeli.şampiyonluk şansı varken arabayı geliştirip mücadeleye katılalımmı.

  3. cuma günü antreman turlarında ki derecelere bakmayın demiştim sıralama ve yarış tur derceleri 1,35 altına inmez demiştim bazı yorumcu arkadaşlar 1.35.00 bu f1 araçları için çok kolay demişlerdi ben yarış esnasında 1.37.. altında en iyi tur dercesi görmedim gören varmı yok o zaman şu demek ki bu araçlar 2007 -2008 araçlarında yavaş

  4. Sir Jack B.  avatarı

    Arkadan kalkan dörtlüye rağmen yarış heyecanı beklentilerin altında kaldı. Beklide izlenen taktikler yarışın heyecanını düşürüyor. Çünkü yükselme çabası gösteren sadece Hamilton vardı. Diğerleri de önündekini izle lastiklerini koru mantığı ile Hamilton’un arkasında yarışı bitirdiler. Hamilton da yarın bir gün ben niye riske giriyorum derse sezon boyunca parça parça trenler seyrederiz.
    Hamilton’un Sutil’e takılması da endişe gerektirecek bir durum. Geçiş yapmaya en müsait araç olan MP4-25 + Hamilton kombinasyonu hızlı olmasına rağmen biraz güçlü bir aracı geçemiyor. STR gibi daha güçsüz araçları Ferrari geçemiyor (yada geçme çabası göstermiyor). Bunları göz önüne alırsak olağan dışı olayların olmadığı yarışların tıpkı Bahreyn gibi sıkıcı olması kaçınılmaz.
    Yarışa gelecek olursak nihayet Red Bull yarışı bitirebildi. RB6 gerçekten hızlı, dayanıklılık sorunu da olmasa sezonu domine edebilirlerdi herhalde. Neyse ki farklı sonuçlar görebiliyoruz ve şimdilik şampiyonada bir denge var. Şampiyonluk için yetersiz aracıyla Rosberg bile şampiyonaya ortak görünüyor. Daha da zayıf aracıyla Kubica muazzam bir iş çıkarıyor. Sutil de nihayet iyi bir sonuç aldı. Renault ve Force India yakın güçlerde gözüküyor. Williams bu hafta sonu zayıf gösterdi buna rağmen Hulk’un puan alması iyi oldu. Eğer yağmur yağsaydı daha iyi sonuç alabilirlerdi belki. Alguersuari de ilk kez güzel bir yarış çıkardı diyebilirim. Virgin ilk kez finiş gördü ve iki HRT de yarışı bitirdi.
    Hamilton yarışa en renk katan isimdi yine. Petrov ile olan mücadelesi güzeldi. Çok zigzag yapması kurallara aykırı olsada bence çokta önemsenmemeli. Çünkü mesele bloke etmek değil hava koridoruna girmesini engellemek. Yarışı etkileyecek bir ceza çok ağır olurdu uyarı kararı yerindeydi. Massa sessiz sakin bir sürüşle Hamilton’un arkasında rahat bitirdi. Button farklı bir taktik izledi. Dörtlü grubun en gerisine düşmesine rağmen pitlerden sonra en öne bile geçebilirdi. Ancak bitmiş lastiklerle çok dayanması mümkün değildi. Massa’ya geçildi Alonso da vites sorunu yaşamasa geçebilirdi. Son yaptığı atak belki de kendi sonunu getirdi. Çok hızlı geldi viraja ve vitesleri aniden düşürmesi motora ekstra yük bindirmiş olabilir. 2 puan çok önemli değil ama puan avcısı Alonso bunlarında hesabını yapardı. Massa 3 yarışta çok iyi performans gösterememiş olabilir ama şuanda lider ve bu takımda ki konumu açısından önemli. Bana her an arka plana atılabilecekmiş gibi geliyor. Alonso ile mücadele edecekse hata yapma hakkı yok ve bir an önce eski temposunu bulmalı.
    Bu arada Serhan Acar’ın dediğine göre sıralama turlarına en geç çıkan isimler geride ki dörtlü değilmiş ilk çizgide ki Webber ve Rosberg’miş. Hamilton’un Alonso’nun spin attığını görmüştük belki de geride kalmaları kendi hatalarıydı. Button kendini kurtarmıştı ama oda çakıla girince 2. Seansa çıkamadı.

  5. Hamiltonun zig zag olayı kurallara aykırı. Bunu tartışmaya gerek yok bence Petrov un hava kolidoruna girerek rüzgar direncinden kurtulmasını haliyle de hızlanmasını engellemek için sağ sol yaptı. İşe de yaradı. Bu ikili mücadele ilginç görünse de kabul edilemez. Uyarı yeterliydi pitten geçme cezası falan ağır olurdu.

  6. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    hamiltonf1,dediğin gibi malesef empati duygusunda sorunlar yaşanıyor. her ne kadar bu sitede sataşmalar olsada diğer sitelere göre çok şükür diyorum. Ama diğer sitelerdeki yorum oradaki kullanıcıların sorunu buradakileri bundan sorumlu tutamayız…F1'de sulh, yorumda sulh diyorum,iyi geceler diliyorum:)

  7. http://www.youtube.com/watch?v=H2kGNnGAcT0

    Lütfen bir bakın orada Hamilton-Petrov dışında 7 pilot daha var. Hatta biraz arkalarında Alguersuari Massa'ya defans yapıyor. Hiç Hamilton gibi davranan pilot var mı? Sola yarış çizgisine geçiyor daha sonra sağa kırıyor tekrar sola geçiyor en sonunda düzlük sonunda tekrar sağa kırıyor. Yuh yani. 3 tane sanmıştım ama 4 kere yer değiştirmiş. videonun başında önceki düzlükte hamilton Petrov a atak yapıyor Petrov gayet normal defans çizgisinden gidiyor. tıpkı diğer pilotların( mesela arkadaki Alguersuari) yaptığı gibi. asıl olay şu ki tam ters durumda olsalar yani Petrov böyle zigzag çizse ne olurdu merak ediyorum. Burada nasıl yorumlar yapılırdı acaba? pek güzel olacağını zannetmiyorum. Aklıma şimdilik sadece geçen seneki Webber- Raikkonen olayı geliyor. orada yapılan yorumlarla buradakiler arasındaki fark inanılmaz. Webber yapınca "f1 de yeri yok", "bunu dövmek lazım", hamilton yapınca "bırakın yarışsınlar", "yarışa heyecan katıyor" oluyor. bunu anlayamıyorum bu çifte standart niye. Webber ile Hamilton'u ayıran şey nedir? birinin Mclaren diğerinin Red bull da olması mı?

  8. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Çünkü kimse onun yaptığı gibi rakiplerini umursamadan savunma yapmıyor.Giden gider.Kalan kalır.Kim kendini birşey zannediyor bilemem.

    Ama ille birileri gidecekse istisnasız her Alonso haberinin altına kışkırtıcı yorum yapan kişileri uyarsın.Çünkü olayın başlama sebebidir.Alonso nun yarış dışı kalmasını Kimi ile bağdaştıranlarda cabası.

  9. Resim çok hoş 🙂 Red Bull pilotları arasındaki tatlı-sert uyum mükemmel..

  10. kirve olmadı adamım…
    sen eğer düşüncelerinde haklıysan(ki her yazdığının altına imzamı atarım)bu kararın senin kalbini kıran insanların ekmeğine yağ sürer. senle bu site sayesinde tanıştım. inanıyorum ki buradaki arkadaşların ciddi bir kısmı gerçek hayatlarında senin gibi değerli arkadaşlardır. ama ne hikmetse yüz yüze söyleyemeyeceğimiz ifadeleri karşımızdakini görmediğimizden olsa gerek nalına mıhına bakmadan yağdırıyoruz.

    buradaki tartışmaların hiçbir zaman galibi olmadı bundan sonrada olmayacaktırda…önemli olan kalp kırmadan birşeyler yazabilmektir ki bunu başarabilen arkadaş sayısıda maalesef azdır(ben o sakin aklı başında toğluluğun içinde olmadım bundan sonrada zor olurum). toplum itibarıyla önce konuşan sonra düşünen bir yapımız olduğu için bu kadar hararetli tartışmaların kavgaların gürültülerin olması kaçınılmaz hale gelmektedir.

    bir ara fatih gülmez(admin) arkadaşla mailleşmiştik. bana sen yaş itibariyle buradaki birçok arkadaştan büyüksün. gerilimin tırmandığı zamanlar sakinleştirici ve birleştirici yorumlar yaparak bizlere yardımcı olabilirsin demişti. ama nerdee tam tersi fitili ateşleyen genelde ben olmuşumdur. ulan bu adamın kafasına taşmı düştüde bunları yazıyor diyebilirsiniz.

    ''Ben bilinmeyen bir hazine idim bilinmek istedim.'' demiş Allah c.c. ve bizleri yaratmış 18000 alemin sultanı olarak…bizler iyiyi isteriz Allah yaratır kötüyü isteriz Allah yaratır. insanoğlu niyeti itibariyle mahkeme-i kübrada hesap verecektir. velhasıl burada kim ne niyetle bulanmaktadır? neden takılıyoruz? ne yapıyoruz? yazdıklarımız ne işe yarıyor? birilerini kızdırarak anamızı konunun içine ne kadar dahil ediyoruz? bu soruya herkes kendine göre belli bir mazeret içinde mutlaka cevap verebilir. Allah biliyor ya çok kez kendi kendime ben burada ne arıyorum bu arkadaşlarla neden kavga ediyorum diye çok kez sormuşumdur…meşru daire keyfe kafidir demiş büyük bir zat. ben bu daireyi bu ahir zamanda meşru bir daire olarak görüyorum. eğer doğru kullanabilirsek günaha girmeden hoş vakit geçireceğimiz çok güzel bir site çok güzel bir spor. ben bu spordan sonra neredeyse futbol seyretmeyi bıraktım.

    buradaki kavgaların genelde başlangıç sebebi bir haber altına o takımı veya pilotu tutmayan bir arkadaşın negatif bir yorum yapmasıdır. en sevdiği değerleri eleştirseler boşver yaa diyecek birçok arkadaş burada takımı veya pilotu hakkında en ufak bir yoruma aslan kesilip negatif yorum yapan şahsı küçümseyecek tavırlarla kötü ifadelerle hakeretlerle sindirmeye çalışmaktadır. bu kavgalar böyle sürüp gitmektedir.

    bu işlerin belkide en üzücü kısmı f1 i çok seven bilen yaşayan kirve gibi değerli abide şahsiyetlerin buradaki tartışmalardan etkilenip aramızdan ayrılması…

    aarank ve espoir arkadaşlardan ricam olayı tatlıya bağlama adına birkaç kelam edip kirvenin gönlünü almaları…kalp kolay kırılıyorda tamiri zor oluyor.

    kirvem bu kararın seni çok seven arkadaşlarını üzecektir. lütfen sakinleş te bir an evvel aramıza dön lütfen…

  11. mert merter avatarı

    LEWiS F1 in ne dara önemli bir pilotu oldu 3 yil icinde suraya bir bakarmisiniz heryaptigi bir olay
    1-7 kez dünya sampiyonu olmus bir summi yaris disi kalmis tik yok
    iki arac daha mekanik problemden kaldi ferari pilotu dahil fazla yorum yok
    3- ama lewis savunma yapti olay :))
    sen ne önemli bir pilot olsun be lewis 3 yil icinde tebrikler.

  12. WRC sevenler trt3 ü izlesin. 🙂

  13. mert merter avatarı

    Kirve coluk cocuga kizip böyle güzel bir sitede yorum yapmaman ortami kusa kurda teslim etmek anlamina gelir burda cok degerli arkadaslar var tek tek isim vermeme gerek yok sende bu dostlardan birisin kimseye direk saldirdigini görmedim bence devam et dostum (yoksa bu bebeler kendilerini birsey sanacaklar) onlar yani saldirganlar kendini iyi bilir ,
    Site yönetiminden bir ricam var direk sahsa yapilan saldirgan yorumlarin sahiplerine bir iki yaris uzaklastirsaniz takim ayirt etmeden iyi olur diye düsünüyorum,
    Biz gercek F1 severler icin bir iki site var tabiki ortamda istenmeyen parazitler ortami gerecek sahislar olabilir ama ortami onlara birakmak Türkiyedeki F1 in seviyesini cok cok düsürür devam kirve dost ..
    sana bir tavsiye ikili diyolaklara girme direk takim lara pilotlara yorumunu yap ismine birsey yazarlarsada GALE alma cünki ben öyle yapiyorum .ha eksi vermisler arti vermisler takma :))

  14. yaa o derece valla :)))

  15. yok artık =)o derece diyorsun yani…

  16. eyvallah massathebest kardesim; sagolasin 🙂

    ama insan merak ediyor iste. bir haberde de r30'un bir sorusuna sauber ferrari motoru kullaniyor yazmisim, sifir yorum, sifir subjektiflik ama ona da yemisim eksiyi. ilginc tabi. her neyse 🙂

  17. güzel bir değerlendirme olmuş katafalk kardeşim. boşver.

  18. bu arada bana bol bol eksi veren arkadaslarin hangi sebepten oturu bunlari yaptiklarini gercekten merak ediyorum. hani bakiyorum oyle asiri derecede ters bir seyler yazmamisim gibi. kendilerini ifsa etmek zorunda degiller tabi ki ama az bucuk makul seyler yazdigimi dusunuyordum halbuki 🙂 biri ciksa elestirse ustune boyle olsa neyse de; yanlis bir sey mi yazdim arkadaslar merak ettim valla. uyarin bari 😛

  19. mert merter avatarı

    su anki sistem Hala can SIKICI neden bakmayin siz McLaren ferari geriden basladi ReTBuL Lar beles den 1-2 oldu yoksa bu kadar rahat olamazlardi acilen 2 pitstop veya benzin ikmali dönmeli

  20. heyecan dolu bir yarıştı red bulla tebrikler.. ama bence günün en iyileri başta felipe'm sonra hamılton ve alonso idi.. gerçekten çok iyi iş çıkardılar ve ne kadar iyi pilot olduklarını kanıtladılar. ferrarimiz gümbür gümbür feliyor felipe'm de öyle süperdi bugün felipee ölürüm sana 🙂

  21. espoir(Al10so)
    aynısı hamilton için de yapılıyor emin ol başka bir sitede hamilton yapabileceğimin en iyisini yaptım dediği haberin altına sana o bile çok demiş sen alonsoyu desteklediğin için sanki hep ona yapılıyormuş gibi geliyor ama bil ki ne eksik ne fazla ben de hep siz yapıyorsunuz denilince kendimi tutamadım
    empatinin zerresinin olmadığı bir toplumda yaşıyoruz bunu anladım
    daha da yazmıyacağım sanırım anlatmak istediğimi herkes anlamıştır saygılar iyi akşamlar

  22. yaw simdi tek tek yorum yapmayacagim dedim pilotlara, icim gitti. canim cekti. hemen yapiyorum 🙂

    1. vettel. tebrikler. bu sezon yarisan pilotlar arasindan sevdigim pilotlardan oldugunu her firsatta soyluyorum zaten. muthis bir start ve ortalarda gorunmeden kazanilan bir yaris. fazlasiyla hak etmisti. iyi is cikardi. malezya'da ozellikle de yagmur olmayinca dayaniklilik sorunlari olacagini dusunmustum ama olmadi. devami gelmesi lazim tabi. puan sistemi de isine yaradi 😉

    2. kuru zemin de olsa ilk virajda zorluk cikarmamasina sasirdim dogrusu 😀 soyle ustune surmeler vettel'in falan dedim. neyse saka saka, taraftarlari alinmasin 😀 o da iyi is cikardi. yine vettel gibi ortalarda gorunmedi. podyumun 1. basamagi ile 2. basamagini start belirledi velhasil.

    3. 2. basladi ama 3. bitirdi. ama ben burada onda suc bulmuyorum. vettel cok iyi kalkti ve kirli taraftaydi rosberg. schumacher'i 3. defa gecmis oldu ve bu soru isaretleri yaratabilir. takim ici mucadelede schumacher'i tutan ben ve benim gibi bircok arkadasi sasirtmata devam ediyor. her ne kadar schumacher bu yarista mekanik ariza yasamis olsa da… kendini ispatladi ve mercedes gp'ye ilk podyumunu getirdi. tebrikler.

    4. kubica, dun sanirim onu yeren birkac arkadasa cevabini verdi. siradan bir pilot olmadigini, renault'nun cok ustun olmayan araciyla bile neler yapabilecegini ispatladi. bir ara rosberg'e 1-2 sn kadar yaklasti ama risk almak istemedi sanirim. yine podyumda gorebilirdik yoksa. kirli taraftan kalkmasina ragmen iyi start aldi. gerisi de corap sokugu gibi geldi zaten. ama r30'un hiz olarak nerede oldugunu gormek icin erken diyorum.

    5. sutil… adamim ya 😛 fani degilim ama cok severim bu adami. kimi ile sutil'i bir arada sevmek 2008 ve 2009'u hatirlayinca bir acayip gorunuyor olabilir, farkindayim 😀

    start o kadar iyi olmasa da once shumacher'i tuttu. daha sonra ilerleyen turlarda 2 hatta sanirim bir ara 2,5 sn fark kapatan hamilton gibi hizli bir pilotu tuttu. daha sonra lastiklerden mi neden bilmiyorum hamilton pek atak girisiminde bulunmasi. cok iyi savunma yapti, tebrikler. bu sezon ilk puanlarini aldi. buna ragmen tek yarisin puanlari ile liuzzi'yi 1 puanla gecti.

    6. hamilton… 20'den 6'ya, eh. beklentiler de bu yondeydi zaten. button'i avustralya'dan sonra bir daha pist ustunde gectigini gordum. ya da tersi miydi kafam karisti simdi. her neyse, guzel yaristi. tebrikler.

    az daha unutuyordum. petrov ile kapismiasi tek kelime ile "ilginc" ti. bu arada bu zik – zak konusunda bir kuralin oldugunu ilk defa goruyorum, yeni ogrendim valla. isterseniz "Cahiiilll" diyin. f1'de ogrenecek sey bitmiyor mubarek. 1-2 falan iyiydi de bir duzlukte o kadar kovalamaca fazlasi oldugunda hos gorunmuyor be. yine de daha iyisini beklerdim, en azindan petrov'a karsi.

    7. massa… basa guresenlerden en karli cikan adam. 21'den 7'ye tirmandi. hamilton ile birlikte en iyi tirmanicilardandi bugun. button'i valentino rossi tarziyla, sabirla gecti. gecen yaris ne kadar hosnutsuz isem bu adamdan bu yarista da o kadar gonlumu aldi. tebrikler.

    8. button… butonum, dugmem. seni severim, severdim. gecen yildan daha da once. ama bu yumusak surus stiline guvenmekle, bir taktigin tutmasiyla ne bu ozguven yahu bir dur, hemen pite girdin be adam. massa'ya karsi iyi savunamadin kendini. bu yaris pek iyi degildin adamim, kusura bakma valla.

    9. alguersuari. abi bu adam, daha dogrusu cocuk yaris kazansa, sampiyon bile olsa sevinmem. ama bugun hakkini yememek gerek. onundekiler sorun yasadi ama cok guzel ataklar yapti. 5. virajda atak yapti sanirim birine kime hatirlamiyorum. neyine senin booolum 🙂 her neyse bos degilmis bu cocuk da. daha once kendisine saydirdiklarimi bir bir yalattiriyor. buemi'yi gecmesi ve bu sezon toro rosso'nun ilk puanlarini almasi bir basari, wikipedia'dan baktigima gore vettel'den sonra en genc puan alan pilot olmasi ayri bir basaridiri. eferim 🙂

    10. hulenberg. 10 numarali adam son puani aldi ama hak etti. dogruya dogru. yine jaime'ye gecildi sanirsam ama grid pozisyonu fazlasiyla avantaj getirdi. daha ilk yarista bu adamda isik goruyordum, oyle de oldu. bos degil. masallah. buyuk takimlar uzun vadede dusunmeli bu adami.

    puan alamayanlardan…

    11. buemi. bu adami da seviyorum. siralamalarda jaime'den daha iyi olsa da yaris sonucuna gore 3. defa yenilmis durumda. puan barajina yaklasmisti. toro rosso'nun ilk puanlarini onun almasini isterdim ama olmadi. kismet ne diyelim. kendini gelistirecektir daha. bugun toro rosso'lari ayrica agresif buldum.

    12. barrichello… 2 yaris dayandin be rubinho… gerci hulkenberg'in yagmurda siralamarda iyi bir grid pozisyonu tutturmasi da onemli burada ama en tecrubeli pilotsun su f1'de. tipik rubens. son demlerini yasiyor ama daha iyi degerlendirmeli bunu.

    13. ugursuz sayi… yarisi bitiremedi. simdi ben yarisi bitirdigini varsaysam bile massa bugun ondan daha iyiydi. malum bitirememe nedenine gelince; abi 2 yil once (simdi aklima bu ornek geliyor, nerden cikti kimi f1'den gitti hala ismi geciyor denmesin) 2008'de valencia'da kimi heikki'nin arkasina takilip kalmisti ve neler oldugunu gormustuk. zaten yarisin basindan itibaren sorunlas yasiyorsun. zorlamanin alemi ne? alacagin bir iki puanin bile ileride ne kadar onemli olabilecegini biliyoruz iyice son birkac yildir. ha denk gelmis de olabilir, emin degilim ancak pozisyonuna razi olmaliydi. bu benim gorusum tabi.

    bircok fanatik arkadas isine geldiginde bazi pilotlari "savasci", bazilarini yaris zekasi dusuk olmasindan dolayi (bunu da yanlis anlamayin simdi, "yaris" zekasi, gerizekali demedim. ona gore…) "ahmak" olarak nitelendiriyor ya hani; ben burada bir "savasci" ruh goremedim. bircok ornek verebilirim bircok bakis acisindan ama ben buna inaniyorum. aracin hava akimini kesip nefes almasini engellersen olacagi budur. dogal seleksiyon, tartismaya bile gerek yok.

    bir pilot, nerede temkinli nerede agresif olacagini bilmeli. (en buyuk ornegi prof, prost…) ha; cogu pilot cok cok iyi biliyor ama dedigim gibi pilotlari coook ama cok kucuk de farklar ayiriyor.

    tartismalar ozellikle alonso uzerinde durdugu icin bu ara, fikrimi belirteyim istedim 🙂

    arka gruplardan sozum senna'ya… ya kardesim karun'dan bile 1 tur geride geliyorsun. ayrton'un yegeni oldugundan suphelenmeye basladim valla.

    virgin ilk defa yaris bitirdi sanirsam. ama tahminlerim glock'un bitirecegi yonunde olmasina ragmen di grassi bitirdi yarisi. eh, bu da artik gunumuzde basari sayilmaya baslandi, ne diyelim. tebrikler.

    karun hindu falan ama 2. defa yaris bitiriyor adam. helal ya 😛

    trulli trenin bu sefer son vagonunu olusturdu. hem de 5 tur geriden gelerek 😀

    klasmana giremiyenlerden ozellikle schumacher'e ama daha sonra liuzzi'ye cok uzuldum. sauber yine dokuluyor hem de ikisi birden motor arizasi ile ayrildi yaristan. ilginc… glock yine basini taslara vuruyordur sanirim.

    schumacher'in yasadigi sorun ise gercekten sinir bozucuydu. artik para da var kardesim, artik yasanmasin yani bu tur sorunlar. hem de ross brawn gibi bir adamin ekibin basinda oldugunu dusunursek.

    petrov ise basta hamilton'a olmak uzere iyi direnmisti, eli ayagi titrememisti; bbu yonunu takdir ettim ama yazik oldu ona da. ha puan alir miydi yine alamazdi belki ama bos olmadigini ispatladi bence.

    ———————————

    kisaca tekrar belirtecegim uzere guzel yaristi. yagmur yagmadi, seller akmadi, malezyali kiz camdan bakmadi ama kirmizi bayraklarla yarisin durdurulmasindan, yarim yamalak bitirilmesinden iyiydi. saatler ile ilgili duzenlemeye gidilir umarim. bu pist normalde de guzel, gecise imkan taniyor zaten.

    bu arada 3 yaris sonrasi pilotlar ve takimlar sampiyonasinda guzel bir siralama var, yakinlik bakimindan. ilk yaris sonrasi ne kadar can sikici olsa da f1 benim icin, su an o kadar moddayim.

    2 hafta sonra cin gp'si… sabah f1, aksam motogp guzel bir haftasonu olacak biz motorsporlari sevenler icin 😉

  23. Biraz karaladım,bir şeyler yazayım dedim sonra vazgeçtim ne geçecek elime ??

    Aarank sen bana o gün hakaret ettin tam olarak ne söylediğini anımsamıyorum ama çok kızdım ve sana (sen hakaret ettiğin için) sen benim eğlencemsin tarzında bir şeyler yazdım.hem senın hem benım yorumum silindi.dolayısıyla bu site sahiblerinden yada adminlerinden tanıdığım,fayda gördüğüm kimse yok sanki öyleymiş gibi yazmışsın,adamların günahını aldın….

    espoir neyse kardeşim uzun etmeyelim senin dediğin gibi olsun ben zararlı bir insanım ben olmayınca daha güzel olacak buralar,çokda anlayışsızım..

    utandım artık çol çocuğun maskarası olduk biri boş konuşuyosun diyor diğeri sen bu haberlere yorum yazma dıyor öteki çocuksun diyor,yeter.

    bundan sonra bu sitedeki herhangi bir haber altına her hangi bir yorum yazmayacağım..bilmeden hata ettiysem af ola..hoşçakalın..

  24. Öncelikle Seb Vetteli kutlarım,kendini sevmem ama gerçekten yetenekli bir pilot ve bu galibiyeti hak etti.
    Hami Massa Ve Alonso sayelerinde çok güzel bir yarış izledik ve ben hamiyide sevmem ama ona bu yarıştan sonra çok büyük bi hayranlık duymaya başladım
    Şimdi gelelim Massa ve Alonsoya;
    Hamilton lastiklerini değiştirdikten sonra çok zorladı sutilin arkasına kadar gidebildi ama Massa onun kadar zorlıyamadı sanırım risk almak istemedi,ama tebrik ediyorum felipe massayı çok iyi bir iş çıkardı
    Aynı şeyi Alonso için söyliyemem.Alonsoda güzel bi yarış izletti keşke buttonuda geçseydi olmadı neyse
    Petrov Hami olayına gelelim:Bence bu olayda olan bir suç yok sadece hamilton aşırı zig zak çizdi ama bu benim çok hoşuma gitti keşke diğer yarışlardada böyle şeyler yapabilseler ama gerçekten tehlikeli bir durum ve pilotlar 1 kere savunma hamlesinden başka savunma yapmamaları kendi güvenlikleri için iyi.
    Ayrıca Hami ve Petrov mücadeleside bana çok keyif verdı çok güzeldi
    Sauber bir Hispenia kadar olamadı Dallara Hispeniaya dayanıklı bir şase yapmış ama çokta hızlı değiller sizinde bildiğiniz gibi Di Grassi 2 Hispenia pilotunun önünde bitirdi Benzin Tasarrufuda yaptı üstelik!!Virgin kesinlikle yenilerin içinde en hızlısı.
    Alquersuariyide tebrik ederim kariyerinin ilk puanını aldı ve güzel ataklar yaptı,Tororosso gerçekten iyiydi bu gün.
    Sutilide tebrik ederim keşke Luizzide yarışı bitirseydi olmadı sağlık olsun.
    Msc'nin aracındaki parçanın kopması gerçekten beni üzdü umarım diğerki yarışlarda iyi puanlar alabilir
    Şuminin bu durumu 2006 veya 2005 teki monzayı hatırlattı bana bildiğiniz gibi 1.giderken pite girdikten sonra motoru iflas etmişti,olsun sağlık olsun güzel bir yarıştı umarım çindede böyle bir yarış izleriz çinde yağmur yağabilir belli olmaz :=)

  25. massa'nın yeni puan sistemiyle birlikte lider olduğu düşüncesi nasıl oluştu anlamadım. eski puan sistemi olsa da lider olacaktı zaten…

  26. inci incili avatarı

    vettel sonunda kazandı. tebrikler vettel.

  27. ben zaten martin brundle gelip bu yazıyı okuyacak diye deil massathebest in dedigi gibi onun zihniyetindeki yarış severler için yazdım. onlarda kendilerini biliyorlar.neymiş hiç kimseyi hiçbir şekilde küçümsememek lazimmiş evet onlara cevabı massa pist üzerinde veriyor bu durmdan fazlasıyla mutluyuz böyle devam massa

  28. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    “Startım berbattı. Opsiyon lastikleriyle çıkarak zaten bir hata yaptım, çünkü gerçekten arkada yol tutuşu hiç yoktu. Yüksek hızlarda durum faciaydı”
    Button'da sana katılıyor:)

  29. o zaman yumuşak lastiklerle başlaması hataydı diyelim:)

  30. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    j.button, button kendi yaptığı açıklamada ilk set lastikleriyle tutşa sahip olamadığını bu yüzden lastik değiştirdiğinden bahsetti…yani stratejileri mantıklıydı aslında… fazla kaybı engellemek için daha az kaybı göze aldılar ki sonucada bakınca meyve vermiş…

  31. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Biz ,siz olayı değil bu… Bazıları , bazıları olayı…Sataşmadan yorum yapan Hamilton ve Mclaren taraftarlıda var Alonso ve Ferrari taraftarlarıda… Ama diyorum ki sadece haberlerin altına bakman yeterli…çok alakasız yere bir çok sataşma görüyoruz Alonso haberlerinin altında…Mesela biri çıkıp hala yok Santander şöyle yaparsa diyor,biri çok alakasız bir haberin altına Alonso yakında ortalğı karıştırır diyor falanda filan…Bunu karşıya yapan Alonso taraftarları daha az… Ama yok değil…

    McLaren benim ilk takımımdır,zaten Hakkinen'den sonra Alonso dönemim ve takım tutmama dönemim başlar:D Mclaren'i ve Hamilton'u sevmem, ama sevmemem onlara ön yargıyla yaklaştığım anlamına gelmez. Gerekli gördüğümde Hamiltonuda savunurum, Mclaren'i de… Ki daha öncelerde de savundum,savunuyorum ve haklı oldukları durumda gerek duyarsam savunurumda. bundan gocunmam da…

    Ama malesef bu laf atmalar çok oluyor hamiltonf1… Alonso X diyor, birileri çıkıp vay efendim x dedi ama aslında y demek istedi diyor. Adam böyle böyle diyor, birileri diyor ki bunu bunu demek istedi diyor… Hatta bazen adam sinek diyor bazıları papatyanın sarısı diyor. O kadar alakasız yerlere o kadar alakasız yorumlar konduruluyor. Aynı durumda kendi pilotları veya takımları olunca toz kondurulmuyor. Amaç tartışmak olsa eyvallah ama amaç saldırmak…Sonra cevap verincede niye saldırıyorsun,ayıp ayıp diye laf söyleniyor:D

    Testlerden beri güzel geçinelim,birbirimizi kırmayalım falan diyorum ona bile eksi veren var. Veya aynı haber altında birinin nicki Alonso ile ilgili birinin x'le, aynı yorum aynı bakış açısı, biri – biri artı:D

    Millet iğneyi yedekte tutup çuvaldızı başkasına saplama derdinde… öyle oluncada…olmuyor…

  32. radbull ikilisine tebrikler.yarış aslında beklenenden daha iyi oldu.(kuru hava tahminlerine göre).button startta iyi kalkış yapmadı ve önünde kalkamayan rubens yüzünden sola kaydı bu da viraja dişardan girip fazla sıra kazanamamasına neden oldu.10.turda pite girmek kötü bir karardı.karar kime ait bilemiyorum ama yazık tamam button lastiklere nazik davranıyo ama son turlarda eziyet oluyordur onun için.buttonın massaya yaptığı atak sonuç verseydi daha iyi puanlar alabilirdik.burda bazı arkadaşlar tartışmış benim görüşüm bence hamiltonın petrova yaptığı savunma doğru değildi.alguersuariyi ilk puanları için tebrik ediyorum.redbullun yarış performansı o kadar üstün değildi umarım çinde farklar azalır.

  33. yazımda bir karmaşa oldu özür dilerim noklamalara dikkat edemedim. biliyorum çaylak demedin ben onu genel anlamda söyledim ki bu 4 yıldır böyle en büyük sataşma ifadesidir.
    alonsothebest_massa arkadaşıma karşıydı yazdıklarım
    kimsenin kimseden arta kalır yanı yok (sonuçta herkes taraflı). ama buraya gelip sanki en doğru yorumları hep alonso taraftarları yapıyormuş gibi ezilmişsiniz gibi tavır sergiledi.
    kendisiyle çelişti. geçen yarış alonso iyiyse aynı performansı bu hafta sergileyen hamilton da iyiydi demelisin. sebep olarak da arkadaş geçen yarış alonsoya laf attığımızı ima ediyor unutmayalımki hamiltonun performası hakkında çoğunuz da hiç yapıcı değildiniz o yarışta.
    asıl demek istediğim evet alonsoya önyargılarımız var unutmayın sizin de hamilton ve mclarene karşı var birbirimizi kandırmayalım. birbirimizden ne eksiğiz ne fazlayız
    alonsoyu bugün takdir ettim ama siz de boş yere olsa bile zorlayıp yarış dışı kaldığında vay be adam zorladı en azından yarışçılık bu deyin
    tekrar özür diliyorum karışıklık için

  34. sennalonso benim bildiğim Mclaren'in mekanik yol tutuşunun iyi olmasıyla alakalı bir durum.
    Gerçi bu sene Mclaren dingil mesafesini artırdı cadde pistlerde eski başarısını sağlamayabilir.
    Herneyse Mclaren'de çözümler bitmiyor dingil mesafesi arttı ama şimdi de F kanal sistemiyle düzlükte daha hızlılar.

    Herneyse benim bildiklerim bunlar,diğer arkadaşlarda bildiklerini paylaşırlarsa öğrenmiş oluruz Mclaren'in geçiş konusundaki sırrını.

  35. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    hamiltonf1 ben aaa Hamilton çaylak diye birşey demedim demem. Şunuda belirtmek gerekir ki birine sadece sen kötü söylüyorsun demek çok garip. Açın bakın Alonso haberlerinin altını,hatta Alonso'dan alakasız haberlerin altını,bir sürü gereksiz sataşma görürsünüz. Yani yok bizim mahalle yapmıyor,sizin mahalle laf atıyor muhabbetini geçelim. Her iki gruptada bazı arkadaşlar var, mümkün olduğunca bulandırıyorlar ortalığı…Ama orana vuracaksan Hamilton haberlerine ve Alonso haberlerine bakmanız yeterli olacaktır.

    Alonso'nun aracının motoru niye iflas etti net bi açıklama gelmedi, Massa'da button'un arkasında takıldı ama birşey olmadı…Sorunun kirli havadan olduğunu sanmıyorum..Zaten can çekişiyordu motor ömrü bu kadarmış…Alonso'da yaptığı açıklamada yarış boyunca gaza yüklenmek zorunda kaldığını söyledi debriyaj probleminden dolayı…

    Hamilton'u sevmem,ama çok çok yetenekli bir pilot eyvallah, ona sözüm yok. Benim hamilton'un pilotaj olarak tek sevmediim yeri her zaman risk alması. Risk alınacak yer vardır,alınmayacak yer vardır. F1 şampiyonluğu 100 metre koşusu değil bir maraton…Eğer Hamilton bunun farkına varırsa Schuminin rekorlarını zorlayacak en güçlü iki adaydan biri… Sadece bazen basit hatalar yapıyor. 3. giderken alınan riskle 9. giderken alınan riskler bir değil ki bu yarışta bunları bile kıyaslayamayız. İşin özü bunu -birçok kez söyledim- yorum yaparken geçmişi kendi koşullarında incelememiz lazım,aksi takdirde çıkan sonuçlar hiç sağlıklı olmaz…

  36. Arkadaşlar,benim anlamadıgım bir nokta var.Raikkonen mclarendeyken inanılmaz geçişleri vardı,yakaladımı affetmiyordu.Alonsonun renault ve mclarende inanılmaz atakları vardı,ve kolay araç eksiltiyordu.

    Rai Ferraride 1 şampiyonuluguna ragmen eski rai hiç olmadı.Hızlı gidiyordu ama eski geçişleri yoktu,ki Kimi agresif sürüş stiliyle tanınan bir pilot.Şimdi(henüz 3. yarış ama..)Alonso bu sorunu yaşıyor gibi.

    Yani demek istedigim,McLaren sanki her sene geçişe ve ataga en müsait araç yapıyorlar,Ferrari is hızlı ama geçiş kabiliyeti çok daha az gibi..Bunun nedeni ne olabilir acaba.

    Yine cadde(tarzı)pistlerde MCLarenler her sene mükkemel oluyor,garip bir durum aslında.Kimi ve şimdi(erken daha ama..)Alonsonun sürüş stilleri degişti gibi.Yoka Kİmide ALoda çok agresif ve tehlikeli geçişler yapan pilotlar.Bir nedenden dolayı bu geçişleri ve stili FErraride uygulıyamıyorlar gibi..

  37. ya öyle bişey diyorsunki
    arkadaşım sen her yorumunda hamiltonu veya buttonu göklere mi çıkarıyorsun fırsatını gördün mü odunu eksik etmiyorsun kalkmış halen yok alonsoyu eleştiriyorsun kendi pilotlarını göklere çıkarıyorsun diyorsun napalım sen hamiltonu yağla balla ben de alonsoyu
    espoir evet tamamen aynı durum değil biliyorum o yüzden australyayı da bi yorumumda kattım lastikleri tükenmiş böyle olacağı belliydi çok zorluyor falan da filan bu da mı yeterli kanıt değil alonsocuların yeri geldiğinde laf sokmasını bildiğinin bu gün gördüm ki bazılarınızın yaptığı yetmiyor üstüne tüm suçu bize yüklüyor
    monza uç bir örnekti belki de ama araçta sorun olduğunu bile bile bu sıcakta o kadar yakından takip etmekle monzada yetişmek için zorlamak arasında pek de bir fark olacağını düşünmüyorum sonuçta ikisi de düşüncesizce denebilir ama ben bu tarz zorlamaların renk kattığını düşünüyorum ama size göre alonso yapınca şahane helal olsun hamilton yapınca bu adam hala çaylak bana göre ikisi de böyle olmalı limitte olmazsanız unutulur gidersiniz kaç şampiyonluğunuz olursa olsun

  38. Eski puan sistemi olsada sıralama pek degişmiyor.İstikrarlı olmak gercekten cok önemli.

  39. anlamamaya yeminlisin. son kez söylüyorum burada senden başka pilot kötüleyen kimse yok bir sen varsın! bir tek sen! anladımmı?

    (O zaman sen önce objektif ol.Lewis i iyi görüp diğerlerini kötüleme)
    bu hangi yorumuma göre yazdın? kendine fantezi arıyorsan burası doğru yerdeğil!!

  40. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    @Alonsothebest_Massa:Bizim pilotlarımız daha kaliteli.

    @Alonsothebest_Massa:gördükki pilotlarda eşit.
    arkadaşa ambulans çağıralım vah vah. sankinleştirici filan yokmu.

  41. alonsothebest_massa kardeşim, serdar'ın ve benim bu yazılarımın nereye gittiğini, 3-4 kişi olan muhatapları sayın üyeler, kendilerini biliyor. bir çok fernando taraftarı arkadaşımı ayrı tutuyorum.

  42. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    massathebest…kimsenin martin'in yorumlarına göre yarışmadığını herkes bilitor.Zaten bu puan sistemindede ya çok yakın olurlar.Yada birileri fark açıp gider.

  43. martin brundle ve onun kafasında yarışları izleyen bir takım insanlar için güzel bir cevap oldu bu yarış serdar.

  44. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    O zaman sen önce objektif ol.Lewis i iyi görüp diğerlerini kötüleme.

    Mesela cuma antremanlarda 1.4 sn fark diye konuşuyorsunuz.Ama yarışta gördükki iki takımda eşit.Pilotlarınızı övüp bazılarını küçük görüyorsunuzki gördükki pilotlarda eşit.Tabi sen iyi bulursun,ben iyi bulurum o başka.Ancak geçen hafta laf edenlerin bu hafta neden durdu kısmınıda irdelemeleri gerek.Alonso nun sorunu ne kadar büyük bilemem ancak sorunu olduğu seslerden belliydi.

    Benim takıldığım nokta pilotu olmayan biri burda hala sonun başlangıcımı gibisinden yorum yapıyor.3 yarışta ne sonu.Evet takım emirleri olmamalı.Kaldıki hiçbiride takım emtiyle geçmeye muhtaç değil.Ama takım arkadaşını önünde gören birden daha fazla dikkat kesiliyorki gördük Lewis-Button pit çıkışında.

    Puan sistemi güzel.8 tane pilot iddalı.Gelişimlerede bağlı ancak Rosberg mesela.5-5-3 yaptı ve 35 puan.Massa 39.Hız kadar dayanıklılıkta önemli olacak ve umarım Alonso bu 2 puanı aramaz.

    Petrov'a yaptığı harektin savunlacak hiç bir yanı yok.Siz böyle birşey gördünüzmü daha önce.?

  45. sezon başındaki sıkıcı geçmesi beklenen bir sezon olacak düşünceleri yavaş yavaş rafa kalktıgını hissettiren yarışlar izliyoruz .burdan tek söylemek istedigim şey martin brandle denilen şahsiyetin şampiyonanın puan durumuna bakmasıdır…gecen yarıştan sonra yaptıgı açıklamalar ferrari takım emri uygulamalıydı gibi yaptıgı açıklamyı şimdi nereye sıgdıracak şampiyonanın tepesinde massa var tamam puan sisteminin bi getirisi ama sonuçta en tepedemi olay bitmiştir .gecen yarış alonso önünde massa oldugu için atak yapamamış falan filan al işte farklı bi plot geldi önüne geçsene tutan yok bana aractaki sorundan bahsetmeyin massathebest in dedigi gibi buttun ın arkasınada aynı muhtemel sorunla geldi o hızla sonuçta gecemedi .
    massa buttun a yaptıgı atakla da işte massa bu dedirttigini düşünüyorum ..özellikle alonso hazretlerinin önünü tıkadıgını ve alonsoya karşı bişi yapamayacagını düşünen takım içersinde ve dışarsındaki anti massacılara logar kapagı gibi bi yarış izledik.
    maclarenler ferrari ile arasındaki farkı kapattıklarını gördük artık terazi dengede bu iki efsane takım dengeleri performans olarak çok yakın iş artık yetenekli plotlara kaldı ilerleyen yarışlarda görecegiz …
    redbullar şeytanın bacagını kırdılar hiç ekrana gelmeden yarışı kazandılar .rosberg mercedese ilk podyumunu getirdi bu mercedes adına sevindirici shumacher adına üzücü olsa gerek gerçi yarış dışı kalmamış olsada 7.likten öteye gitmesi çok zordu halen beklemedeyiz çin ve sonrası için umudumuzu kaybetmiş deiliz 2006 sezonunu unutmadık sezonun 2. yarısı için umutlarımız sürmekte bekleyip görecegiz

  46. sen ve senin gibilerin mantığında ferrari'ci mclaren'ci reno'cu gibi kavramlardan oluşan kötüde olsa iyide olsa durumu savunmak, gördüğü halde görmezden gelmek gibi tepkileri vardır.
    burada haber ve yorumları takip eden f1 tutkunu takım ve pilot taraftarı vardır bunlar aynı gürültüden hoşlanıp aynı adrenalin den zevk alır. iyiyi ve kötüyü objektif olarak yorumlar
    ama bazılarının tek bir amacı vardır'ki oda durum ne olursa olsun egosunu tatmin etmektir.

    burası ego tatmin yeri değil..!

    mantıktan,bilimde,spordan,objektiflikten uzak yorumlardan vazgeçme vaktiniz gelmedimi???

  47. Arkadaşlar biri bir pilotu eleştirdiğinde diğeri o pilotu savunmaya kalkarsa bu işin sonu Arkadaşlar bırakında herkes istediği pilotu özgürce eleştirsin pilotu savunmaya kalkan da geçmişten örnek vermesin bir zahmet yoksa sonu gelmez bu tartışmaların 🙂 Nacizane tavsiyem budur sanane tartışırız sana mı soracaz diye düşüşen arkadaşlar da haklılar ama keyif veren tartışmalar değil bunlar bıraknın Alonuyu da eleştirelim massayı da hamiltonu da. Fanatiği olduğunuz pilotu savunmaya gerek yok bana göre.Herbiri zaten birbirini kanıtlamış pilotlar. Bak şimdi ne diyeceğimi de unuttum Petrov dan bahsedecektim sanırım neyse artık başka sefere yazarım 🙂

  48. mert merter avatarı

    mekanik ariza veya baska bir ariza her pilot yaris disi kala bilir:)) yaris disi kaldi diye ariza dan dolayi kimseyi elestiremeyiz bence yanlis,
    2009 monza da ben puan alamadigina üzüldüm 3 tur kalmisti yoksa lewis in cani sagolsun ilk defa yaris disi kalmadi son defada olmayacakti.

  49. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    katafalk valla ben kıllanmaya başladım bu durumdan:D

    good boy, baby stay cool… that's the way aha aha i like it aha aha ya geçerse işler kötü:D

  50. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    2009 Monza,3 tur kala önündekini yakalasa bile geçmeye fırsatı olmayan Hamilton kerblere taşıp yarış dışı kalıyor…
    2010 Malezya, yarış başından beri problemden etkilenen motor son nefesini 2 tur kala veriyor…

    Araç arızası, pilotaj hatası… tamam bazen iki pilotun tarftarları çok gereksiz ve saçma konularda birbirine yükleniyor ama; bu eşleştirme çok yanlış

  51. kuru zeminde yapilan bir yarisa gore iyiydi bence yaris.

    uzatmayacagim, gecen yarislardaki gibi her pilota sirayla yorum yapmak yoruyor beni artik 🙂

    yarista aklimda kalan en eglenceli an, massa'nin button'i gecisi uzerine gelen telsiz konusmasi:

    "good boy! beautiful!"

    😀

  52. mert merter avatarı

    N e yalan söyleyim 2009 italya monza da lewise bende kizdim üzüldüm yaris disi kalmasina :)) o kadar sonra düsündüm cocuk ben safkan bir yarisciyim dogamda bu var zorlamak diye aciklama geldi.her pilotun bir yapsisi var mesela button saglamci bir pilot massada öyle saglamci lewis saglamci deyil sonuna kadar zorlayan bir pilot summi de öyleydi ama suminin bir sansi vardi ferari o yillarda cok cok iyidi.

  53. bu arada haberde renault'un puanı 20 yazılmıs 30 olacaktı :))

  54. eğer yanlış hatrlamıyosam kobayashi geçensene spora girince frenleme noktasında çılgınca yön değişimi yaptığı için pilotlar bu durumdan endişeleniyodu.

  55. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ben Ferrarici arkadaşlarıma birşey demedimki özür dileyeyim.
    İkincisi Alonso sorunlu araçla iyi idare etmiş.Çin yine aynı tarzda bir pist ve umarım daha iyi oluruz.
    Evet en iyi pilotlar bizde.Diğerlerine lafım yok ama burda geçen hafta neden !neden diye sorgulayanlar bu haftada sogulasınlar neden!Sadece Lewis geçtide diğerleri yarış dışı kalanlardan yararlandı diye birşey yok.

    ve evet..Petrov ve onun aldığı sonuçlar benim için daha önemli.Petrov'a saygı duyuyorum.Üzücü haftanın ardından keşke puanlar alabilseydi muhtemelen ülkesi için güzel bir olay olurdu.

    Kimsenin birinin yarışını mahvetme hakkı yoktur.Madem istediğin gibi hareket edeceksin o zaman geçen hafta Webber'ın canı öyle fren yapmak istedi.Saygı duyuyorum.Ben şimdiye kadar görmedimki bir pilot 4 kere çizgi değiştirsin.

    Neden yapıyor?Savunma yapan tek pilot o mu pistte????

  56. yeri geldiğinde siz de hamiltona karşı odunu eksik etmiyorsunuz (bkz monza 2009,australia 2010) yok ne gerek vardı zorlamaya falan filan.
    yoksa o sözleri de başkası mı söyledi? şimdi ne oldu da birden ağız değişti? sağlamcı akıllı pilot gereksiz yere zorlayıp motor patlatınca?
    ben aracı zorlayan pilotu severim bu konuda alonsoya lafım yok
    lafım bizi kendi pilotumuzu körü körüne savunmkla suçlayıp aynı hatada (bana göre zorlamak hata değil) kendi pilotlarını göklere çıkaranlara..
    monza 2009-malezya 2010 neden değişti fikiler?
    hani sadece biz alonsoyu her daim eleştiriyorduk bana biz yapmıyoruz diye laf yapma eziklere yatma

  57. burak bocek avatarı

    Uyarı geldiğine göre yarışın herhangi bir bölümünde formasyon turu hariç zikzak yapılamaz ben öyle biliyorum.Tabi arkanızda araç yoksa lastik ısıtma amaçlı yapabilirsiniz.Ancak burda Serhan Acar da söyledi kurallar tek yön değiştirmeye izin veriyor diye.Neyse çok önemi yok olan oldu artık:)

  58. her ikisindede fia için yarış için de güvenlik riske giriyo. ve bu durumlarda çoğunlukla uyarı bazen de pitten geçme cezası verile biiliyo.

  59. mert merter avatarı

    McLAREN TEAM
    yorumuna % 300 katiliyorum .

  60. Kural, birden fazla yön değiştirmeye mi, yoksa frenleme anında yön değiştirmeye mi karşı çıkıyor? 'Kesin' emin olan bir arkadaşımız cevaplayabilir mi?

  61. mehmet cihan ferhatoğlu avatarı
    mehmet cihan ferhatoğlu

    erdal arkadaşım yorumuna yüzde yüz katılıyorum

  62. senin pilotlarını senden başka aşağılayan kimse yok burda. bu kadar kasmana'de gerek yok
    petrovdan özürdilemek sanamı kaldı? özürdileyeceksen önce buradaki arkadaşlardan dile..

  63. Petrov olayı;kural dışıydı fakat ceza gerektirecek bir durum yoktu bana kalırsa uyarı yerinde oldu.Ancak aynı şeyi devam ettirmiş olsaydı ceza verilmesi gerekirdi.

  64. mert merter avatarı

    Biz McLaren ciler icinde rakip takim pilotuna düsmanlik yapacak kimse oldugunu sanmiyorum, elestiri yapmak ayri birsey alonso hakinda bu yil hic bir yazi yorum yapmamaya gayret ediyorum McLaren ci dostlara da nacizane tzavsiyem sizde yapmayin.

  65. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Evet geçen hafta hakkını vermediysen bu haftada lewis süper demeyeceksin.

    Yada Lewis süper Alonso-Massa kötü demeyeceksin.

    Ne yeter? Sen Lewis'i o iki muthiş pilottan önemli görüp aşağılayacaksın sonra birde kendininkini öveceksin.Ne oldu?Neyse 2 hafta sonra umarım yerimiz aynı kalırken puanlarımız artar.

    Petrov dan özür diyorum lewis ve Mclarenciler adına.Neyseki birşey olmadı aracına ve Petrov'a.

    Öyle birşeyi Alonso yapsaydı ne derlerdi bazıları.Neyse.

  66. bu zigzagları hamilton değil değil de herhangi bir pilot da yamış olsa yine aynı şeyleri söylerdim kendi adıma. aşağıoda bir arkadaş yazmış; eğer hamilton'ın petrov'a yaptığını pilotlar birbirine yapsa, değil hamilton, feriştahı gelse kimse kimseyi geçemez pist üstünde. geçmeye çalışan da ön kanadını kırar gider yarıştan. işte bunun için " atak yiyen pilotun 1 kez yer değiştirme hakkı vardır" gibi bir kural konmuştur fia tarafından.

    eğer bu kural olmasa atak yememek için çok hızlı olmaya gerek yok. örneğin heiiki lotus'u ile öyle zigzaglar çizer ki mclarenli hamilton gelse 60 tur geçiş yapamaz. neden? öndekinin yapması gereken tek şey aynalarını kontrol edip sürekli arkadakinin önüne kırmaktır da onun için.

  67. Alonsothebest_Massa, sonuca bakacak olursak 2007 senesi hariç her zaman takım arkadaşının önünde olmasıyla övülen alonso henüz 3 yarış sonrasında ölümden dönen takım arkadaşının arkasında.renoda takım arkadaşlarını geride bırakıyordu ama mclaren ve ferraride durum öyle değil ve sıkıntı yavaş yavaş başlıyor haberiniz olsun.ibrahimede dedim,demedi demeyin 🙂 ha hamiltonda buttonun arkasında ama el insaf 2 yarışda 2 kez pist üzerinde solladı buttonu,lastık koruyacağım takım arkadaşıma çarpmıcam diye sollamıcam,arkadan geleni kollayayımki takım arkadasımı geçemesin yok bizde.durmak yok yola devam .

  68. Alonsothebest_Massa
    sen haklısın inanılmaz terbiyesiz bir taraftar grubuyuz biz her zaman alonsoyu haksız yere eleştiriyoruz
    ben hamiltonun bu yarışta kendini aştığını düşünmedim düşünenler olabilir
    umarım geçen hafta hissettiklerimizi anlamışsınızdır
    çerezleri geçmekle muhteşem olunmuyor üstüne bir de muhteşem denince insanın ne kadar zoruna gidiyormuş dimi?
    bi de bize o kadar laf ettiniz diyorsun hamiltonu beğenmediysen bu yarışta geçen hafta için çok da haksız sayılmaz mışız 😀

  69. Alonsothebest_Massa! arkadaşım yeterli artık
    hamilton sutil'e atak yapamayacak kadar pilotajı zayıf bir pilot tamam kabul ettik.
    Liuzzi,Schumi sorun yaşayınca geçtik ama massa-alonso onları yarışarak geçti..
    tamammı?

  70. Arkadaşım, Lewis o hareketi 1 kez yapsa sorun değil, ama yanlış hatırlamıyorsam 3 kere yer değiştiriyor. Nasıl takip edecek Petrov? Lewis atak yaparken kimse ona böyle davranmadı. Bu diğer pilotlar için de geçerli. Kuralı ben koymuş değilim, Serhan Acar defalarca bahsetti birden fazla defa yer değiştirmek yasaktır diye. Ben daha önce böyle 3 kere yer değiştiren pilot görmedim o yüzden bu konunun üzerinde duruyorum. Karşıdan çok ilginç gözüküyordu. Bir de yine "Lewis düşmanlığı" ile itham edilmişim, Kendi pilotunuza eleştiri yapılınca hemen savunma moduna geçiyorsunuz. Psikoloji dersinde görüyorduk bunları defans mekanizması deniyordu sanırım. Neyse hamiltonf1 o dediğin arkadaki için geçerli değil. yani dediğinin tam tersi.

  71. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Yarışta geçiş zor görürdük.Lewis Sutil'i Massa-ALonso Buemi yi geçemedi.Yani bir bakıma esas takımlar,uydu takımları geçemedi.Keşke dün bu hatalar yapılmasaydı.

  72. mert merter avatarı

    Hala kimi diyorlar kimi F1 de yok o zaman bende bir pilot ismi vereyim
    MONTOYA F1 in en cesaretli pilotuydu summiye bile kaca kez kafa tutdu ikisinin olaylarida coktur lewis den önce MONTOYA vardi saf kan F1 pilotu ondan montoya dan öncede senna vardi daha eskisini bilmyiorum arkadaslar.

  73. Tabiat ana yaptı yine yapacağını. Sıralamadaki yağış gridi alt üst etti. Onun eseri bir mücadele vardı.Bay E bundan sonra pistlerin yarıştan önce ıslatılması talimatı verir heralde . Yoksa bu sene ancak lastik mücadelesi izleyeceğiz 🙂
    Alonso ya helal olsun harika iş çıkardı. Hamilton yine yarışa tat kattı massa da öyle ama sıralama kuru pistte yapılsaydı bu yarıştya bu kadar geçiş görürmüydük düşünmek lazım.

  74. Bazıları Lewis 'i haraketinden dolayı eleştirmiş bazıları savunmuş fakat petrov 'a karşı yapılan haraket kurallara uygun degildir geçişlere bakarsanız hepsinde petrox levis'e ne kadar yakınsa onlarda geçtikleri pilota o kadar yakındırlar bu durumda öndeki pilotlar sürekli yer degiştirse yarışlarda hiç geçiş olmaz zaten sonuç olarak uyarı ile sıyırmıştır

  75. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Hayır Lewis atak yaptı ama kimlere yaptı.Oda önünde Liuzzi,Schumi sorun yaşayınca geçti.Yumuşak lastikelere rağmen Sutil'e atak bile yapamadı.

    1-Geçen yarış Alonso ya söyleyenler bunun cevabını versin.

    2-Alonso nun sponsorla Massa yı geçmeye ihtiyacı yok.Ancak neden Ferrari bugün çok iyi değildi acaba hatalı lastik seçimimi.

    3-Ferrari-Mclaren birbirlerine yakınlar ama bakalım Çin de Ferrari başarılı olabilecekmi.Ordada yine iki uzun düzlük var ve ikisi yakın olacaklar.Bakalım Redbull neler yapacak.

    4-Lewis 20-6 Massa 21-7 ve yarışın sonlarında daha hızlıydı.

    5-Alonso'nun anlattıkları sanırım onun ne kadar büyük iş yaptığını kanıtlıyor.Sonuca gidemedi ama olsun.

    6-Aralarında ne var bilemem ama bazı insanların her Alonso olayına Kimi ile ilgili yorum yazması ve sonun başlangıcı vs gibi yorumları artık sabrımı taşırıyor.

    7-Lewis'i harika görüp diğer pilotları küçümseyenler hangi hakla geçen yarış Alonso nun Massa yı geçmemesine laf edip,bugün Sutil'e 20! tur atak yapamayan Lewis'i savunuyorlar.

    8-Lauda Redbull şampiyon olamaz derken bugün resmen dünkü hatalardan avantaj elde ettiler.43 puan..

    Sonuçta bakalım.Bence şansımız yok denecek kadar azaldı.Bu araç şampiyon olamaz.

  76. burak bocek avatarı

    Ya sizde şimdi Hamiltonu savunmayın arkadaşlar.Kurallar tek yön değiştirme diyor lütfen biraz gerçekçi olun.2 kez zikzak yaptılar uyarıyıda aldılar.Tamam cezalık değil ama bu durum devam etse alırdı olay bu kadar basit.1 tur daha aynı mücadele olsa bu sefer uyarıdan fazlası olucaktı.Suçlamak ne kadar anlamsız ise savunmakta o kadar anlamsız

  77. ecrin deniz avatarı

    kimiden sonra izlerken en çok keyif aldığım pilot hamilton… yarışa keyif kattığını düşünüyorum.hulkenberg in de puan almasına ayrıca çok sevindim.

  78. kirve bence arkadan başlamaları da işe yaramdı pek bi aksiyon görmedim açıkçası. ferrariler toro rossoların arkasında kalmasaydı daha zevkli olabilirdi. mclaren ferrari çekişmesi yarışın tamamına yayılırdı en azından. son turdaki o tek geçiş yeterli etkiyi yaratmadı bende

  79. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    bu sırada ufak bir not, Alonso ile Button'ın arasındaki tur farkları her yorumda artıyor,10 saniyeye kadar çıkacak yakında:D

    İlk turlarında 2 saniye civarıyken yaklaştıkça fark 1.3 civarlarına düştü, ondan sonraki olaylarıda biliyorsunuz zaten, niye geçemediğinin ayrıntılı bilgisi için bakınız:

    http://www.trf1.net/index.php/formula1_haberler/13522-alonso-kariyerimin-en-zor-yarisiydi-haberi.html

    Sadece bir hatırlatma yapayım dedim..

  80. mert merter avatarı

    Renault
    iki yaristir iyi puanlar aliyor sasi yi biraz daha gelistirise mercedesGP gecer diye düsünüyorum.
    kirve dostum sana katilyiorum ortada gezinen ama istikrarli olan puan aliyor sanirim bu yil istikrar copk önemli olacak.

  81. ilk 5 cepte başlayanlar start haricinde birbirlerini geçtimi?? bence bu yarışda ön sıralarda hiç ama hiç heyecan yoktu,beğenmedim.ferrari ve mclarende önde başlamış olsalardı start anında olan geçişlerle kalabilirdik diye düşünüyorum,benim fikrim bu….

  82. mert merter avatarı

    Dayanamadim Tekrar yazacagim Lewis arkasindaki petrow hava koridoruna girmesin diye kaciyor petrow kovaliyor OLAY bu bunu herzaman gördük buna ceza diye cigirtkanlik yapan arkadaslar bu kadar da Lewis düsmani olmasak diyorum. ayip denen bisey var. cok cok zevkli bir mücadeleydi iki pilotuda tebrik ederim böyle seyleri hep izlemek isteriz benim sahsen simdi tekrar izledim kayit etmistim, yarisin en hos hareketlerinden biriydi .

  83. hamilton inatla çizgi değiştiriyorken o da inat ederse ikisi de suçlu derim yani zaten dibindesin otursana çizgine eğer hamilton yapsa petrov çizgisine geçse ve geride kalsa hamilton suçlu derim ama ikisi de bir o yana bir bu yana ben bunu eleştirdim birden fazla yön değiştirmeme kuralı sanırım sanırım sadece öndeki için geçerli değil
    ikisi de abarttı dedim petrov suçlu demedim okumuyor musun yorumun tamamını?

  84. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    kirve sana katılıyorum.Ben anlamadım bu puan sistemini sevsemmi nefretmi etsem.Hayır yarış kazanana değil,ortalarda gezinenlere avantaj sağlamış.Rosberg ve Kubica nın puanlarına bakın.

  85. hamilton un sürüş sitili bildiğim kadarıyla çok sert ve agrasif,buda f1 e heyecan katıyo.lastikleri çok kolay bitirebiliyo.sutilin arkasında ilk iki üç tur kastı ama daha sonra lastikleini koruması gerekiyodu ve riske grmedi puanlarını aldı ve damalı bayrağı gördü.

  86. kerim sisman avatarı

    evet gerçekten kimi tartışması çok sıktı. her haberin altında kimi tartışması oluyor. kimi f1 de yok. eğer geri dönerse konuşuruz. ayrıca petrov çok şaşırttı beni. hamiltonı geçişi çok güzeldi ve beklenmedik bişeydi. her zaman göremiyoruz böyle geçişleri. bide mclarenin düzlükte fkanal sistemini kullandığını düşünürsek bu geçiş gerçekten iyiydi. sonrasında geçildi. 2.defa denedi ama hamilton zigzag yaptı. yoksa bi daha geçecekti

  87. Semo_Ferrari  avatarı

    Red Bull’a ve Vettel’e tebrikler, 3. Yarışın sonunda hem takım hem de pilotlar istediklerini aldılar. Bir kez daha da Red Bull’un ne kadar hızlı olduğunu gördük. Dayanıklılık sorununun üstesinden gelirlerse (Veya geldilerse) şampiyonluğun en büyük favorisi onlar bence.
    Yarış Bahreyn’den iyi olsa da çok tatmin edici değildi bence. Hamilton-Petrov ve Alonso-Button mücadeleleri yarışa renk katsa da çok fazla çekişme görmedik yarışta. Rosberg, Kubica ve Sutil sessiz sakin arabalarını sürüp takımlarına puan kazandırdılar. Çaylaklar iyi iş çıkardılar, Hulkenberg yarışta gerilere düşse de puan aldı, Petrov her ne kadar yarış dışı kalsa da araba bozulana kadar iyi gidiyordu (Yakında ilk puanlarını da toplamaya başlayacak bence), Algersuari de 9. olarak küçük bir sürpriz yaptı, ve bence Algersuari gayet yetenekli bir pilot. Melbourne’de Schumi’yi uzun süre arkasında tutması ve burada da 5. virajda dıştan yaptığı cesur atak (Kime yaptığını hatırlamıyorum ama gerçekten etkileyiciydi :D) bunun göstergesi.
    Schumi ve Alonso’ya ayrı üzüldüm. 3 yarışı arkamızda bırakmamıza rağmen malesef Schumi kendini gösterecek bir fırsat bulamadı. Üstelik, Schumi’nin Ferrari’de yarışmamasını hala hazmedemeyen İtalyan basını bu yarıştan bile Schumi’yi eleştirecek malzeme çıkarır muhtemelen. Dilerim Schumi en kısa sürede toparlanır. Alonso da çok iyi iş çıkardı (Tabi Hamilton, Massa ve Button da öyle, gridin sonlarından başladıkları varsayılırsa büyük başarı bu yaptıkları) ama Button’a yaptığı son atak ona önemli puanlara mal oldu. Eminim o atağın ne kadar riskli olduğunu kendisi de biliyordu, yazık oldu, yine de tebrikler.

  88. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Arkadaşlar savunma için yaptığında,arkadakini engellemek için ceza verilebilir.Ben mi yanlıl gördüm hatırlamıyorum ama Hamilton Petrovu engellemek için değil arkasındaki avantajını kaybetmesi için şerit değiştirdi. Petrov AVANTAJ İÇİN Hamiltonu takip etti. Yani burada Petrov avantaj sağlıyor,Hamilton değil. Bilmiyorum en azından ben öyle gördüm,videolar düşsün izleriz tekrar.

  89. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Seyır zevkı bakımından gecen haftanın gerısınde kalmasına ragmen yınede guzel bır yarıstı.vettel kubıca ve algersuerı yı tebrık etmek ıstıyorum.vettel startı cok ıyı degerlendırı ve yarısı ole bıtırdı.kubıca reno ya bır ıstıkrar getırdı.ve gecen sene gelıstırme sampıyonu pılotun yapamadıklarını yapıp oyle yada boyle guzel puanlar topluyor.algersuerı cok guzel bır yarıs cıkardı hem savunması hemde bazı atakları ıle gelecek vaadettı.

    Gerıden baslıyan dortluye gelınce ıclerınde en heyecan verenı yıne hamılton du.daha baslar baslamaz ataklara basladı.onun gectıklerı pılotları gecemeyen ıkı sampıyon alonso ve buton ve ferarının dıger pılotu massa gecemezken hala alonso neden sutılı gecmeedı dıye ısı kısır bır cekısmeye sokan alonso massa nıcklı arkadasların yorumlarıda ayrıca dıkkat cekıcı.ıyıde arkadaslar hamılton sutılı gecemdı.(sutıl aynı motoru kullanıyor).yarısın basında hamıltonun gectıgı pılotları neden alonso massa ve hatta buton gecmedı dıye sormuyorsunuz kendınıze.ustelık daha yavas pılotları…yok efendım alonso nun vıtes sorunu varmıs.olabılır.herkes heryerde sorun yasıyabılıyor.bahanede hazır.oysa alonso ıkıncı pıtten sonra buton ve masaysa 2.5 sanıye farkı azalarak gelıyordu.hatta bır ara kesın massa butonu gecemesse bu sefer massa ya atak yapar dıye beklerken onunde butonu buldu .ama 2.5 sanıye hız farkıyla gelen alonso neden butonu gecmedı dıye soracaklarına efendım hamılton neden sutılı gecemedı dıye saptırma cabaları var.massa butonu sabrederek gectı.onuda tebrık etmem gerek.ama hamıltonun yerı baksa.adam her zaman her yerde denıyor.

    Sonucta redbul her sartta daha hızlı ve cın ın en buyuk adayı yıne red bullar.mc laren ferrarı bıraz gerıde ama yarıs performansları aslında redbuldan daha ıyı gıbı duruyor.dunkı yagmur muhabbetı olmasa redbulu zorlayabılırlerdı dıye dusunuyorum…rosberg aksıyondan beladan uzak gıdıyor.kımseyı gecmeden kımseyede gelılmeden kendı kendıne yarısıyor.schumı ıcın dramatıktı.oysa ben onun podyum yapabılecegını dusunmustum bugun.olmayınca olmuyor…onumudekı yarısa ınsallah.

  90. Hamilton'ın petrov'a yaptığı savunma kağıt üstünde kurallara aykırı, öte yandan böyle şeylere ceza gelmemeli, ne güzel mücadele işte, frenajda önüne kırmasından iyidir en azından… yine de bu emsal teşkil etmeli, ileride bunu yapan başka bir pilot ceza alırsa o zaman işte insanlar kazan kaldırır ve madem bu tip şeyler ceza gerektirmiyorsa kurallarla çelişir hakemlerin kararı, bu da güveni azaltır hakemlere…

    ceza vermesinler, iyiki de vermediler, fakat garip bir görüntüydü, ikisininde bir çizgiye oturtması gerekiyordu, ilk yön değişiminden sonra araçları

  91. elif çivici avatarı

    Pilotlar için Sezon yeniden başlıyor puan durumu 39-37-37,yarış yağmursuz oldugu için beklenenden düşüktü ama yine de Bahreyn den kat be kat hoştu.Vettel şeytanın bacagını kırdı,üstündeki baskı da kalkmış oldu.Hamilton da müthişti cidden çok göz doldurdu.Alonso talihsizlikler yaşadı ama sezon uzun oldugu için çok da önemli değil.Algersuare ilk defa iyi bir yarış çıkardı,Petrov da keza öyleydi.Renault cidden oldukça hızlı ve Kubica çok iyi götürdü.Takıma katılan yeni kanlar çok iyi gelmiş olmalı.

  92. arkasına yapışmakla, petrov mu suçlu oldu yani?????????????? valla helal olsun size….. diyecek söz bulamadım şimdi..

  93. Sonunda Sebastien hak ettiği birinciliği aldı.Yanlış hatırlamıyorsam ilk turlarda Vettel'in motor soğutma problemi yaşadığı söylendi Webber'e.İçimden 'yine mi? Nedense hep Vettel'i buluyor ! ' demiştim.Neyseki hem Vettel hem de takmı açısından sorunsuz bir yarış oldu.Ayrıca Petrov ile Hamilton'ın çekişmesi de harikaydı ancak ceza almaları gerekirdi.Nedenini Minardi arkadaşımız güzel açıklamış.Neyse heyecan kattı yarışa =)Hamilton gerçekten iyi yükseldi zaten pilotluğuna söylenecek bir şey yok.Ferrariler de STR'lerin arkasında fazla zaman kaybettiler.Kubica Renault'sunu yine iyi bir yere taşıyarak geçen haftaki harika performansını tekrarladı.Umarım Renault eski formuna hızla kavuşur.Petrov ve Alguersuari de göz doldurdu =)

  94. bazı arkadaşlar iyice hırs yapmış.
    tamam ben kabul ediyorum günün yıldızı massa ve alonso en güzel geçişleri onlardan gördük diğerlerinin yaptıkları önemsiz herzamanki halleri 2-3 araç geçmiş geçse ne geçmese ne…!

  95. Bu arada hamilton hep gereksiz yere zorladı diye eleştirilirdi şimdi ben de alonsoya aynı eleştrileri yöneltiyorum vites sorunlu ve motoru zorluyor, hava sıcak, ferraride soğutma problemli ve button iyi direniyor niye dibinden gidip motoru boğuyorsun şimdi savaşçı falan demeyin hamilton yapınca savaştı en azından diyoruz anlamıyorsunuz şimdi de ben anlamamak da direnecem

  96. hımm,sezonunilk yarış startında alonsoya geçilip ikinci olan,2. yarışda webbere,hamiltona geçilip hiç bir varlık gösteremeyen,3. yarışda 17-18 tur kadar toro rossoyu takip edip kendinden 17 tur önce lastiğini değiştiren buttonu 8-9 tur takip ettikden sonra geçip 7. olan massa şampiyona lideri.ne diyebilirimki.kesinlikle massayı küçümsemiyorum ve onu buttondan daha çok sevdiğimide söyleyebilirim ama anlamadım ben bu işten bir şey,puan sistemimi bunun sebepi yoksa yeni kurallarmı..

    button lastik stratejisini yine kendi belirlemiştir sanırım ve bence çıkıp hata yaptığını söylemeli,en az 10 tur daha fazla atabilirdi.alonsoya savunması ise gerçekten çok iyiydi,kendinden 29 tur sonra lastiklerini değişen ve her tur 2 saniye hızlı araçla alonsoya geçit vermedi,sutil de kendinden 10 tur sonra lastik değiştiren 1,5 saniye kadar hızlı hamiltona yol vermedi.massa temiz bir atakla buttonu geçti.schumayere üzüldüm.red bullar (bu yarış için sıralamalardaki ferrari ve mclaren ahmaklığı nedeniyle) hak ettikleri yerdeler diyemem ama geçen 2 yarışın acısı çıktı.

    hamiltonun petrovla yaşadığı mücadeleye kurallar ceza verilmesini gerektiriyorsa fianın çıkıp cezayı vermesını beklıyorum.tam olarak ne cezası verilir bilemem ama versinler.webberi kınayanlar hamiltona neden ceza vermediler anlamış değilim tabi cezalık bir hareketse.

    hamiltonuda tebrik ediyorum,kendinden yavaş araçları kuru bir pistte geçti.tam olarak kimleri geçti sayamam ama takım arkadaşını son 2 yarışdada pist üzerinde geri bırakması diğerlerine bir işaret olsun.

  97. mert merter avatarı

    Tabiki herkesin takimi bite bazi arkadaslar gibi pilot taraftarlari var yine yazayim ceza gerektirse inanin FIA geciktirmeden cezayi yazardi Lewis e
    kendi pilotonun disindaki pilota düsmanlik beslemek de neyin nesi :))
    tamam eletire biliriz ama düsmanlik sacma sapan birsey, birde kimmi diye bir yazi gecti kimi F1 de deyilki neden burada kimi düsmanlari olsun deyilmi.

  98. Hem petrov hem de hamilton abarttı yani zaten iyice yaklaşmışsın otursana çizgine ne diye inatla aracın bi taraflarına yapışıp gidiyorsun avantajlı çizgiye geç frenini yap hamilton kaçıyor o da dibinde amaç sanırım kaza yapmak aynısı hamilton için de geçerli abartmanın lüzmu yok
    Ayrıca geçen hafta verilen kınamadan sonra enfazla uyarı verilmesi bence makul fia kendisiyle çelişmedi
    Bu haftaki hamilton ile geçen haftaki alonso arasında fark göremiyorum çerezleri geç sonra gel az da olsa mukavemet gösterebilecek bir pilotun arkasında tin tin git ben bu hafta hamiltondan zevk alamadım açıkçası çünkü geçen hafta çıtayı benim için çok yükseltti

  99. http://www.trf1.net/index.php/formula1_haberler/10850-podyumu-kaciran-raikkonenin-gozune-yakit-kacmis-haberi.html

    Bak şimdi herkes hemfikir Webber'in hatalı olduğu konusunda, ki adamın yaptığı sağdan sola geçmek bu esnada raikkonen'in ön kanadı kırılıyor. Lewis'e gelirsek onca geçiş denemesi oldu, misal massa-button, böyle davranan başka pilot gördünüz mü? Nedense herkes öndekinin hava koridoruna girmek için çabalıyor, ama Lewis resmen kaçıyor Petrov'dan. Ben de diyorum ki, eğer bu harekete birşey demiyorsak, Webber'inkine ve diğer benzer hareketlere de birşey demememiz lazım. Biri mclaren pilotu olduğu için " süper yarıştı iyi mücadele oldu" deniyor, diğerinin pek destekçisi olmadığı için yerin dibine geçiriliyorsa orada bir sorun var demektir. Herkese eşit davranılmalı. Ayrıca Alonso'yu eleştirince "anti-Alonso'cu", Lewis'i eleştirince "Lewis düşmanı" Raikkonen'i eleştirince "Raikkonen'i çekememezlik" oluyor. bilemiyorum burada artı oy için yazmıyorum o yüzden o konuda bir sıkıntım yok. Eksi rekorunu kırsa bile umrumda değil, sadece bana doğru gelen şeyleri yazıyorum. Burasının adı da "Yorum sayfası" yani herkes kişisel fikrini yazıyor. Bana doğru gelen sana yanlış geiyor olabilir, ama bunu düşman gibi bir kelimeyle belirtmemek lazım.

  100. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    tebrikler RedBull ve Vettel'in
    harika bir yarış çıkardılar Vettel startta çok iyi kalktı ve üçüncülükten birinciliğe yükseldi herşey istediği gibiydi zaten bunu görmemek imkansızdı iki yarışta yaşadığı talihsizliklerden sonra Vettel'in sevinci görülmeye değerdi onunla birlikte bende çok sevindim sonunda onlara kim olduklarını gösterdiler!!!
    umarım bundan sonra herşey istediği gibi olur sene sonu hak ettiği yerde olur..

  101. kerim sisman avatarı

    burak bocek arkadaşım yarıştan zevk aldıysan sevindim. zevk alabilen arkadaşları görmek güzel :)) ben zevk almadım. beklentilerimiz farklı sanırım. bu sistemde kimin hızlı kimin yavaş olduğu açık şekilde görülemiyor. biri diğerinin arkasına takılsa lastikleri koruyo diyoruz. pitten çıkan adam en hızlı turları atsa biliyoruzki daha sonra dezavantajlı duruma düşecek. bide hızlı tabir ettiğimiz pilotların arkadan başlamasının heyecan getireceği tahmininde bulunuyoruz bende dahil. fakat ferrariler tororossoyu bile geçmediler. seyrettiğimiz 3 tane f1 yarışı değil le mans yarışı sanki. bu pilotlarada yazık. adamların saçları beyazlayacak. hamiltonin petrova yaptığı savunmada tabi kural dışı. kuralda sadece bi kere yön değişimine izin veriyor. ama bu kuralın yaptırımı nedir bilmiyorum. bilen varsa açıklasın.

  102. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Massathebest e söylemesi gerekeni söylemiş.İlk yarışta Alonso yu izledik.İkinci yarışta yine Alonso nun yükselişini.Siz bu adamı görmeszden geldiğiniz sürece bende sizinkini görmezden geleceğim.Schumi-Liuzzi vs yarış dışı kalınca Lewis yükselmedimi?Birtek Massa ALonso Button mı yararlandı bundan?Madem öyle neden Sutil e atak bile yapamadı?Massa Lewis'in hemen arkasındaydı ve takım durmadan uyarıyordu.Alonso-Massa-Vettel lewis ten daha kalitelidir.

    Hiç öyle lewis süper diğerleri kötü geyiklerine girmeyin.

    Peki 4 kere çizgi değiştiriyor.Petrov Un sırasına yazık değilmi?Button arkasında ALonso-Massa varken yerini koruyordu Lewis ne hikmetse 4 kere yer değişitiryor.

  103. mert merter avatarı

    Ben yine tekrarlayayim kimseyle ikili tartismaya girmem benim tarzim deyil ben genel bir cevap verdim .
    15 yildir F1 izlerim ne gecisler izledik ne cezalar gördük ama bu kadar basit seylere ceza gelecekse seyretmeyelim daha iyi kasti birsey yok olsa zaten FIA aninda cezalandiridi McLaren i biliyorsunuz FIA lewis ve McLarene ceza kesmeyi cok sever yoksa FIA hakemleri rahat uyuyamaz :))
    adamlar geceden yatiyor sabah yarisda lewise ne ceza uyduralim diye uyanip abuk subuk cezalar kesiyorlardi simdi hakem olayi degisti eski pilotlar hakem ve onlardan daha iyi bilmiyoruz herhalde bu isi …

  104. Tebrikden önce Alonso nun sorununa yazmayayım dedim ama…
    Webber ve Vettel e tebrikler…kazanmış olmaları çok sevindirici.Yarışın başını izlemedim fakat çok zevkli oldığunu izlediğim yerden itibaren söyleyebilirim.Benim için tek üzücü an,Alonso nun motor sorunuyla yarışının bitmesiydi.Burada bazıları açıklama yapmış vebende bu konuda bir iki (tecrübelerimden dolayı) senaryo yazayım.Debriyajda sorun olabilirki vites değiştirmede sorun yaşıyordu.Bu sırada umarım motoru zarar görmez diye içimden geçti.Vitesin aktif olarak çalışmadığı anda (uygun zamanda vites küçültüp uygun zamanda ve hızlı olarak yükseltemediği anda aktif yavaşlayıp aktif hızlanamaz) Button ı çok rahat geçemeyecekti.Ben şuna inanıyorum ki;Button ı ilk denemesinde geçebilirdi.Button ın arkasında kalma hikayesi o sorundan mütevellitdir.

  105. hamilton'u tebrik edelim de, bazı şeyleri biz de izledik arkadaşlar. öyle uyduruyormuşuz gibi yazı da yazmasın bazıları. hamilton'un arkasında olup da massa button ve alonso'nun önündeki 3-4 araç yarışdışı kaldı, ondan yükseldiler… falan gibi sözlerle yanıltmayalım insanları. o yarışdışı kalan bir çok pilot, henüz hamilton'un önündeyken yarışdışı kaldılar. massa'nın button gibi mclaren aracı kullanan bir pilotu geçmesini küçümseyip, hamilton'un sutil'e takılıp kalmasını nasıl atlıyorlar anlamış değilim.

    sonuçta muhteşem hamilton ile, ferrari'nin massa'sı arasında yalnızca 4 saniye fark vardı.

    bir de, bu kadar insan bir tarafından uydurmuyor ceza konusu ile ilgili. kurallar açık; önde giden pilot yalnızca 1 kez yön değitirebilir atak yerken. fazlası ceza gerektirir. kaldı ki mclaren mühendisi bu konuda uyarı aldıklarını da söyledi hamilton'a. ceza gelmediği için şükredileceği yerde, ceza konusunu açan arkadaşlara püskürmek, hedef şaşırtmaktan başka bir şey değildir.

  106. Kadir YILMAZ avatarı

    Çığırtkanlık hoş bir tabir değil ayrıca bizleri F1 e yeni başlamış saymanda çok hoş olmuş, açıkçası uzun zamandır yorum yapan biri olman sebiyle yakıştıramadım. Tartışmamak için bir daha yazmayacağım ama "benim bildiğim pilotlar atak yerken yalnızca bir kere yön değiştirebilir" ayrıca Web in kasap olduğunu da bağırdık durduk. Yanlış biliyorsam öğrenmeye açığım ama seni eleştiremeyeceğim.
    Bu da bnm bu yarışa son yazmı olsun. Alg i tebrik etmeyi unutmuşum, ona da bir helal.

  107. mert merter avatarı

    evet button un erken pit stop yapmasina bende sasirdim neyine güvendinki yagmur yok bisey yok en azindan 15 tur daha ata bilirdin ilk 4 de bitire bilirdi button yarisi 15 tur daha gitseydi ilk bölümde.
    Lewis e laf atan arkadaslar son iki yaristir Lewis den baska ne izliyorsunuz ögrene bilirmiyim lewis F1 in summi den sonra gelen altin pilotu biz türklerde bir söz vardir
    YiGiDi ÖLDÜR AMA HAKINI YEME bizede bu yakisr deyilmi.

  108. mclarenteam tebrikler çok iyi noktaya parmak bastın hamilton atak yaparak massa yarış dışı kalanları geçti button hariç ama hemen hamiltonun arkasında bitirdi yarışı

  109. Sebestien nihayet olması gereken yerde puan sistemi de sezonu epeyce heyecanlı hale sokacak gibi gözüküyor 1.massa ile 7.kubica arasında 9 puan fark var ve 8 pilot(vettel webber alonso massa hamilton button rosberg ve kubica)bu son yıllarda gördüğümüz en rekabetçi sezon kubica ve sutil'i de ayrıca tebrik edicem kubica gene müthiş bir start aldı tıpkı ılk ıkı yarıstakı gibi ve sımdıden 30 puanımız var bu cok iyi B şasimiz gelene kadar mümkün oldugunca fazla puan toplamalıyız ve kubica'da öyle yapıyor ilk 4 sırada 3 renault motorunun olmasıda takımım adına sevindirici bir gelişme sıralama performansımızı da geliştirebilirsek kubica bu potada sezon sonuna kadar kalabilir aracımızın yarıs performansı gayet iyi ve artık petrov'da bişeyler yapmalı!!

  110. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ferrari deki pilotlar Lewis ten daha kaliteki Görkem sen kafana takma.Bir yarış sorun çıkınca hemen o adamdan medet ummaya gerek yok.Kaldıki 2 klasmandada lideriz.Sorun Ferrari de kazanacak güç varmı yokmu.Lewis çok geçiyorda Sutil'i neden geçemedi.Avustralyada ALonso neden durdu neden durdu diye soruyordunuz.LEWİS NEDEN DURDU?

    Start-finish çizgisinde tam 4 kere yer değiştirdi.Normalde 1 den fazlasına hoş bakılmıyor.Petrov un geçilmesine yazık değilmi?

  111. herkesin beklediği gibi bugün yine "HAMİLTON" show izledik.
    massa alonso button dan beklidğim geçişler olmadı. massanın button'u geçişinde başka hiçbir heyecan yoktu hamiltonun arkasında 3-4 pilot yarışdışı kaldığı için onlarda iyi puanlar aldı.
    redbull'a tebrikler.

  112. Yavuz Balcı avatarı

    ayrıca yarış içinde buttona çok kızdım.alonsoyu geçtikten sonra pite giriyor.kardeşim her yarış bunu denemek zorunda değilsinki.hazır geçmişken alonsoyu devam etsene.hem kendine hemde McLarene yazık etti.ondan sonra o lastiklerle ferrariye karşı iyi savaştı hakkınıda teslim edelim ama buna hiç gerek yoktu.

  113. burak bocek avatarı

    Her yarışta bir 1. çıkıyor buda ne kadar çekişmenin dorukta olduğunu gösteriyor.Bahreyn yarışından sonra kurallar değişsin,yarışlar çok zevksiz diye veryansın etmenin de bir anlamı yokmuş.Son 2 yarış epey keyifli geçti.Bu sefer sıralama turlarıda piyangoydu.Yani bazı pilotlar arkada başlayınca ve pistinde yapısı uygun olunca rekabet üst seviyede olur.Dilerim bir sonraki yarışta aynı keyfi alırız.Bir Ferrari,bir Mclaren ve bir de Redbull zaferi izledik.Şimdi sıra Mercedeste mi?Bu perfonmans ile zor ancak rakipleri sorun yaşarsa ama gelişip öne fırlayacaklarsa neden olmasın.Şimdi hatalardan ders alıp araçları geliştirme vakti.Redbull hızlı ancak şampiyona uzun.Avrupaya kadar 1-2 yarış daha kazanmamız lazım.Ferrari yerinde saymamalı gelişim açısından

  114. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Evet Lewis'in lastik seçimi daha iyiydi.Ancak bir kaç pilotu geçtikten sonra Petrov ve Sutil'İn arkasında takıldı.Sutil'i geçemedi.Bu kadar düzenlemeyle 2008 arasında bir fark yok ise neden herşey değiştirildi.

    İlk 2 yarışta Alonso daha iyiydi.Burda Massa.Button'ı geçişi güzeldi.21 başlayıp 7 bitirdi.Lewis 20-6.Alonso even önü boşken iyi geliyordu.Ancak o kirli hava ile birlikte çok fazla arkasında bekleyip yaptığı agresif atakla f10 nun ipini çekti.

    Markalarda birinci-Pilotlarda 1-2 yiz.Ancak Mclaren ve Redbull pilotları ile Rosberg-Kubica da çok yakın.Markalarda yine öyle.

    Ferrari'nin yapması gereken Çinde kazanmak.Tabi eğer aracın max'ı bu değilse.Sonuçta Ferrari ve Mclaren dün elenmesydi bugün ne olurdu.Rosberg veya Kubica gibi erken kopmayacakalrını düşünüyorum.

    Alonso lastik seçimindende olsa iyi yarışmadı ancak vites ve motordan gelen sesleri duymadıysanız diyecek birşey yok.Keşke yapmasaydı o atağı.

  115. mert merter avatarı

    Görkem lewis is ferariye bekleme dileklerine ictenlikle katilmiyorum bir McLaren ci olarak :))

    Lewis e ceza diye cigirtkanlik yapan arkadaslar F1 seyircisimiz yoksa lewis düsmanimi bu F1 motor spor u pisiklet yarisi deyil olmasi gibi gereken ataklari yapti kendi araclarinizin yetersizligini baska takimlardan pilotlardan cikarmayin …
    lewis cok cok centilmence bir yaris cikatdi
    gecen hafta webere traktör kamyon sürücüsü deyil de lewis bu hafta tü maka oldu yuh diyorum baska birsey demiyorum…

  116. enerji içecek değil kardeş takımın ismi redbull yazması zor değil hemde daha kısa alaycı olmayalım

  117. Yavuz Balcı avatarı

    öncelikle şunu belirteyim McLaren ve ferrari epey geriden start almasalardı redbull bu kadar kolay kazanamazdı.hız olarak bence sıralamalarda yavaş ama yarışta hızlılar.ilk 6 da başlasalardı bence McLaren veya ferrari kazanırdı.lewis e denecek bir şey yok.bu adamı izlemek bile yetiyor.

    yarışın görülmeyen isimlerden birini yani alguersuariyi tebrik ederim.bence müthiş bir iş çıkardı.kusursuz sürdü.

    ayrıca önünde duran araç olan yanlış görmediysem massaydı alonso değildi.yanılabilirim tabi.

    yinede redbull ve vettele tebrikler tabiki.

    inş. sezon ilerleyen yarışlarda daha zevkli hale gelir.görünende o.iyi gidiyoruz iyi.

  118. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Hamilton'a niye ceza verilsinki? Hamilton kaçıyor Petrov onun peşine gidiyordu hız avantajı için… Bence cezalık bir durum yok,tam tersine seyir zevki muhteşem oldu ve petrov çok iyi bir iş başardı orada!

  119. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Lewis'te olmasa seyir zevkimiz ne olurdu pist üzerinde muhteşem tek kelimeyle. Bir McLaren, iki Ferrari'den koptu gitti pilotaj farkını ortaya koyuyor adam tebrik ediyorum. Birgün Ferrari'ye bekliyorum 😀

  120. kaan kaanhan avatarı

    Lewis harika, daha iyi bir pozisyonu kesinlikle hakediyordu. ilk önce sert sonra yumşak seçimi daha mantıklı göründü lewis ve ferrarilere bakınca. güzel yarış oldu. lewis tadı tuzu bu işin. redbullar nihayet başardılar.

  121. Ben yarıştan pek zevk almadım. Alonso yarış dışı kalmasından mıdır nedir bilemem. Ama mutlu olduğum şey, Red Bull'dan birinin kazanması oldu. Çünkü bunu bekliyordum. Vettel'in bu zafere, Red Bull'un da bu dubleye ihtiyacı vardı.

    Aynı ihtiyaç Mercedes için de geçerli, McLaren ve Ferrari'Nin geride olduğu zamanlarda Mercedes'in podyumda olması mükemmel. Rosberg için büyük bir moral kaynağı. Ross Brawn ve Haug mutluydu.

    Alonso hakkında da söylencekler söylenmiş. Vites kutusundan çıkan garip sesleri duymuşsunuzdur diye umut ediyorum.

    Bu arada Lewis çok kaliteli ataklar yaptı. Ama yarış sonucuna bakarsak Massa'nın sadece bir sıra önündeydi. Massa'nın yarışı mı Lewis'in yarışı mı olması gerekenki gibi teknik olarak tartışılır ama Lewis daha iyi görünüyor şov olarak.

    Petrov, Alguersuari ve Hulkenberg güzel pilotlar. Alguersuarinin ve Hulkenberg'İn puanına sevindim. Petrov da puan ile tanışacaktır.

  122. alonso ve takım çok hatalı bence avusturya yarışında felipeyi uyardıkları gibi alonsoyuda uyarmaları lazımdı o kadar kirli hava ve vites arızası olunca aracı eve getirmeleri gerekirdi 2 puan 2 puandır.

  123. Tebrikler Vettel, Tebrikler Red Bull. Vettel muhteşem start alıp yarışı aldı götürdü. İyi bir yarıştı, özellikle sert-yumuşak lastik farkı iyice oraya çıktı. Yalnız sorunlar keyfimi kaçırdı, çok fazla pilot ilk turlarda yarış dışı kaldı. Hani yorumlara bakıyorum sadece Alonso'nun adı geçiyor ondan dedim. Schumacher-Liuzzi- Kobayashi-De la rosa- Barrichello bu pilotlar diğer 4 pilottan önde başlayacaklardı. Massa epey iyiydi Button'u geçmesi çok önemliydi. Button çok erken girdi pite, belki biraz daha geç girebilirdi. Lewis iyi yükseldi ama Petrov'a yaptığı hareketten ceza almalıydı bence. Hayır düşünüyorum, aklıma geçen seneki brezilya yarışı geliyor. İlk turda Raikkonen-Webber olayında tek yaptığı hareket yarış çizgisinden defansif çizgiye geçmek olan webber burada adeta linç edilmiş, f1 de yeri olmadığından girilmiş biçerdöverliğinden çıkılmıştı. hatta linki de bulabilirsem eklerim sonra. Bu yarışta ise traktörle tarla sürer gibi giden Hamilton a sadece uyarı verildi. bu yarıştan sonra bu hareketi emsal olacaktır. Sutil ve Kubica ya ayrıca Rosberg ve Alguersuari e ye de tebrikler.

  124. Kadir YILMAZ avatarı

    Ya dayanamıyorum yazıları okumak beni yazmaya itiyor, istediğiniz eksiyi verin ama bazı fanatik Rai taraftarlarını aratmıyor Alo cular. O bile bu kadar bahane üretmemiştir eminim. Öncelikle vites problemi için üzgünüm keşke olmasaydı ve yükselebilseydi ama yorumlarınıza gelince Mas ı küçümser gibisiniz. Sezon sonu önde olsa bile ikidir starta kaybettiği gerçeği değişmiyor. Ayrıca garantici olduğu ile ilgili tartışmaları hatırlıyor ve destekliyorum, o zamanlar öyleydi ve sizler doğru olanı yapıyor motor mu patlatsın diyordunuz, şimdi değişti saldırıyor bazen sıkıntıların yaşıyor ama şimdi helal olsun oluyor. Neyse bence iyi pilot ve kimse kimsenin fikrini kolayca değiştiremeyecek.
    Bir parantez Ham a, her ne kadar yarışından zevk alsamda, Petrov ile mücadelesine ceza gerekiyordu, BENCE, Mclaren taraftarları hep derdi biz olsak diye, şimdi ceza almamasına da umarım objektif yaklaşırlar, ya da benim göremediğim bir şey oldu o zaman da kabul etmesini bilirim.

  125. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Benim anlamadığım Ferrari nin neden performansı kötüydü bugün.Alonso ya gelince bir tane f1 den anlayan insan!nın yorumuna bakara değil f1 güznden bakmak lazım.İlk yarışı kazanmış ikincisinde geride gelip tırmanmış.BU yarışta gerçekçi şans dün bitmişti bugün yağmur olmayınca,Pilotlarda 1-2 yiz,Markalarda lideriz.

    Ama Alonso Button'ı takip ederken vites düşürüken normal sesler gelmiyordu.Button'nın arkasında kirli havadan etkilendi.

    Eğer Ferrari nin performansı bitmediyse Çinde geri döneceklerdir.Ancak bütün alacakları buysa sezon bitti demektir.Puan sistemi süper.Ortalarda dolaşan Rosberg'in 35. puanı var.Redbull markalarda bir andan potaya girdi.Daha çok şey değişir eğer Ferrari bitmediyse performans olarak.

  126. mert merter avatarı

    Bazi arkadaslara katiliyorum McLaren ve Ferari cekismesi öndeki iki enerji icecek GP araclarindan daha cok zevk verdi
    yine yatiyorum McLaren ve Ferariler ön siralarda olsa bu kadar rahat kazanamaz lastik koruyamaz 1-2 olamazlardi AB yarislarina döndügümüzde icecek GP bu kadar önlerde olmayacaklardir.
    19 ve 20 lerden gelip 20 saniye gibi farkla bitirmek kolay deyil. iki pit stop veya benzin ikmali tekrar dönsün diyenlerdeyim yoksa yinede zevkli deyil.

  127. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    HAMILTON sen hep yarış, kazanmasanda olur, keyif katıyorsun.

  128. ben bu yarışta mclaren ve ferrari mücadesinin f1 için nekadar önemli bi unsur olduğunu tekrar anladım.alonsonun vites kutusu sorunu vardı vites düşürrken acayip sesler çıkıyodu.çok yazık oldu.massa yarışın başında sertlastiklerle bueminin arkasına takıldı ama massada sert lastikler vardı ferrari sert lastikler le yavaş mclarene oranla ama yumuşak lastiklerle çok hızlıydı ferrari.rosberg e tebrikler mercedesiyle iyi bir yarış çıkardı özellikle pitstoplarda çok hızlıydılardı.sutil mclarene karşı iyi savundu pozisyonunu oda iyidi.

  129. Alonso ya o kadar laf söylüyorsunuz da ilk basta, sert lastiklerle gitti uzun bir süre onun için geçiş yapamadı diyebilriz. En son kısımda da button un arkasında cok zorladı motoru sogutmaya bile vakit bulamadı bence. Button, Alonso ve Massa direk geçiş yapmadılar ama genede iyi yukseldiler
    En göze batan pilot Hamilton ve Algersuari diyebiliriz.

    Gelecek yarıslarda red bull larıda gerilerden yukselirken görmek istiyorum bakalım o zaman ne kadar hızlı olabilecekler yada lastikleri ne kadar koruyacaklar. En önde kimseyle mücadele etmeden giderken lastikleri korumak o kadar da zor olmasa gerek.

  130. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Jonathan onu sen yaşıyorsun.Bir yarışta kimse sonun başlangıcını yaşamaz.Sorunlara rağmen fena değildi.Mclaren Ferrari birbirine yakındı.Ancak geçiş yapmakta zorlandılar.Neyse sen hem cahil hem zavallısın.Acıyorum sana sadece.Hatta acıyamıyorum.Alonso nun 1000 de biri kadar insan olabilsen keşke.

  131. burak bocek avatarı

    Biraz Dominicali gibi konuşacağım ama:"Panik yok:)"

  132. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    jonathan başka kapıya:D

  133. Kadir YILMAZ avatarı

    Tebrikler Vettel! Tabiki dayanıklılık bu sporun doğasında var ama yinede muhtemel (ilk yarış tartışılır) 75 puanı olabilecek bir performans, böyle devam et.
    Ham a yazık oldu, diğerlerine göre bariz daha iyi geçiş hamleleri yapıyor ama iyi bir savunma gelince (en azından şimdilik, Sutil, Kubica) tren başlıyor, tüm avantajlarını kaybediyor. Ferrariler bence üzülmeli, Tororossoları pist üzerinde geçmediler sanırım. Alo yine şanslı sayılır kaybettiği sadece 2 puan. Öyle ya da böyle Mas Alo yu geçti ve But ı da geçme fırsatı buldu (Alo daha genç lastiklerle daha yaşlı lastikleri geçemedi, kısmet), ama Alo önü açıkken daha iyi sanırım.
    Schumi dön artık 🙁
    İyiki Redbull sorun yaşıyor, yoksa 3 yarışta da ortak korkumuz gerçekleşip en hızlı araç alıp yarışı gidecekti. Yine de Tebrikler Vet, Tebrikler Kub ve Sut.
    Kubica Reanult ile iyi işler yapıyor, dikkatinize…

  134. kerim sisman avatarı

    yine çok sıkıcı yarışlardan bi tanesi. bir an evvel yakıt ikmalinin gelmesi lağzım. pilotlar lastikleri koruyacam diye hiç bişey yapmıyolar. massanın onboard görüntüleri gp2 aracı gibi. hamilton hariç atak yapmayı düşünen kimse yok. oda olmasa hiç seyredilmeyecek bi yarış. tabi mclarena fkanal sistemi olmasa ne olurdu sorusunu sormak lağzım. hamilton yavaş araçları kolaylıkla gecti. ama sutili zorlayamadı bile. performansını çok kötü bulduğum massa performansı yarışın en iyisi diyebileceğimiz hamiltonla farkı sadece 4 sn. böyle yarış sistemi olmaz. hızlı araçlar görmek istiyorum. alonso beyfendi bi kerede massayı geçmeyi denesen. massayı geçse herşey çok farklı olacak. hadi geçen yarış lastiklerin bitmişti. bu yarışta noldu. son anda motor patlattı. ferrarinin bunu en kısa zamanda çözmesi lağzım. Allah'tan kayıp büyük değil. dün burda söylemiştim kuru yarış olursa anca 6-7 olurlar diye. nitekim böyle oldu. hatırlamak istemeyeceğim bi yarış

  135. MagicAlonso avatarı

    başında yoktu bence çünkü daha serhan acar bahsetmeden bile ilk viraja geldiğinde aractan ilginç sesler geldiğini anlamıştım sonra serhan acar söyleyince şüphemde emindim.Sağlık olsun demekten başka çaremiz yok yarışta herşey olabilir ve hem massanın hemde diğer pilotların da bu tarz sorunlar mutlaka gelecektir.

  136. Alonso hasarlı araçlarla yarışmayı becerebilen bir pilot, vites düşürme problemine göre bir sürüş stili geliştirdiğini tahmin ediyorum, böylece zararı minimuma indirmiştir, fakat atak yaparken vites düşürmek çok önemli ve kritiktir, hem aracı durdurmak hem de aracın arkasını toplamak ve understeerden kurtulmak adına, bunu çok basit bir F1 simulasyonu kullanan biri bile anlayabilir, uzman olmaya gerek yok, atak yaparken o yüzden sıkıntı çekti gibime geliyor… bir de Alonso yarışın yarısından fazlasında bir pilotun kirli havasında sürüş yaptı, üstüne Ferrari'nin motor problemi(De la rosa da yarışa motordan dolayı çıkamadı, bahreynde motorlar değişti) ve vites kutusuda eklenince, Alonso'da garantici tutumunu bir kenara atınca motor dayanmadı malesef…

  137. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Görkem yarışın başından beri zaten vites kutusunda problem yaşıyordu. Önünde pilot olmadığı zaman hızlıydı çünkü viteste ve çizgide istediği gibi dengelemeyi yapıyordu. Ancak başka aracın arkasına gelince özellikle virajlar hızlı olsa bile yaşadığı çekiş kaybı yüzünden temiz atak yapamıyordu.. O yüzden önü açıkken 1.3 civarı fark atarken Button'a malesef temiz atak yapamadı…iki sefer start finiş düzlüğünde denedi…E frenajlarda zaten devir diye birşey kalmıyor… Birinde olmadı,2. de motor güm :S Eğer geçebilseydi ilk denemede yarışın sonuna kadar idare ederdi diye düşünüyorum motoru!

  138. sadece benmi gördüm. startta alonso nun önünde bi araç yavaş kalmadımı.

  139. Güzel bir yarış oldu.red bulla tebrikler.Herhalde bir daha vettel poleden başlamaz yarışlara:)
    Hamilton yarışa heyecan katan isimdi.Petrov ile olan mücadelesi iyiydi.Petrovda oldukca iyi iş yaptı ama reno yine dayanmadı.Massa başta biraz daha agresif olsa iyiydi,buttonu gecişi cok güzeldi,şampiyona liderligine de yükselmiş oldu.Alonso için durum kötü oldu.Hulkenberg ve alguersuari ilk puanlarını almış oldular.Bugün;jaime gercekten güzel geçişler yaptı.

  140. mert merter avatarı

    ReTbUL Dünkü siralamarin sayesinde cok rahat bir yaris cikardi cünkü onlari zorlayacak kimse yoktu arkalarinda,LEWiS e özelikle tebrik etmek gerekir yine yarisa zevk katdi gecisleriyle Masayida tebrik etmek gerekir Button u gece bildi en sonunda,Button eyerki erken pite girmeseydi ilk 4 de bitiridi yarisi neden o kadar erken girdi anlamis deyilim gecen yarisda kendi istegiyle girmisti erken pite bu seferde ayni sanirim ,
    bu yaris iki tane ferari motoru bitdi sauber ve ferari.
    summiy e yazik oldu
    RetBul A tebrikler …

  141. yalnızca felipe ile ilgili bir şeyler yazasım var bugün.. startta harika, lasik kontrolünde harika, ve tabi ki geçişte harika.. geriden yükselemiyor diyenler iyi izlemiştir umarım. 21'den 7'ye çıktı. izlerken büyük zevk aldım felipemiz'i. hele button'ı geçişi 10 numaraydı. tam zamanında ve kusursuzca.

    yalnızca 2-3 kişinin geçen yarıştaki yorumuna ithafen bir şey hatırlatmak istiyorum. bir çok arkadaşımı tenzih ederim. öncelikle belirteyim ki, alonso'nun da button'ı geçmesini isterdim. massa, daha eski lastikleriyle button'ı avladı geçti. alonso ise daha yeni lastikleriyle button'a takıldı. geçiş denemeleri hüsranla bitti. vites kutusu neden gösterilebilir fakat, alonso yine aynı vites kutusu ile farkı 2şer saniye kapatarak geliyordu, unutmayalım. demek ki, önceki yarışta massa neden yol vermemişmiş, alonso isetese geçermişmiş gibi laflar yalnızca laf salatasıymış.

    alonso button'ın arkasında hem kirli hava hem de fazla zorlaması sonucu motorundan oldu. ferrari'nin sıcaklık probelmi, bahreyn'de felipe'yi vurduğu gibi burada da alonso'yu vurdu. alonso adına üzgün olduğumu da belirtmek isterim.

    birkaç kişi de neden massa avustralya'da yol vermedi diyordu.. sebebi, driver's chamiponship'de yazıyor. massa, şampiyonanın en güçlü adaylarından biridir ve kimse massa'yı hafife alamaz.

    driver's championship: no1- f.massa =)))

    tebrikler felipe..

  142. espoir yanlış anlama ama…nazar boncuğundan ziyade sonun başlangıcı olmasın? öyle çok iyi kullandığı filan yok aracı…eşit statü uyguluyorlar sanırım buda alonsonun moralini bozuyor.

  143. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Neredeyse tüm kural değişikliklerinin maksadı arkadan hızlı gelen aracın öndeki araçtan kaynaklı türbülanslardan etkilenmemesi.

    bunu çözemedikleri sürece tam bir rekabete şahit olamayacağız.

    uçan Hamilton sutil'e takıldı
    alonso daha yavaş button'a

    pilotlarının max. podyumu nedir asla göremiyoruz.

  144. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Suratsız herifin laneti takımımızdan gitsede rahat etsek.Sevinenlerin sevincini kursağında bırakacak olaylar olmasını diliyorum her ne anlama çekerseniz çekin.

    Alonso'nun sorunları varmış.Ona rağmen fena değildi.Atak yapmadı dimi 😀 Hamilton'ın gördük çaylaktan korkup zikzak çizdi tam 4 kere ve ceza yok.Sutil i nasıl 20 tur geçemediğinide gördük.

    Puan tablosuna bakarsak Kubica'Nın bile iddalı durumda olduğunu görüyoruz.

    Ferrari Mclaren e eşit güçte ancak sezon bitmişitir.Redbull dayanıklılığı çözerse durdurulamaz.

  145. MagicAlonso avatarı

    Alonso kötü starta almadı hatayı dışarıdan gelmekle yaptı ilk virajda kirli tarafta dışta kalınca kaydı ve içeriden gelen pilotlar geçti.Yoksa kötü bir kalkış yapmadı.Keşke içeriye kapansaydı massa ve hamilton gibi

  146. burak bocek avatarı

    Massa Alonso olayında bu sefer pek suçlamamak lazım Massayı.Bu adamlar en büyük rakipleri birbirlerinin ve her 1 puanın peşindeler.Massa üst üste 2 yarıştır Alonso'nun önünde.Durum 2-1 oldu sıralama turları ise 2-2.Demekki iki pilotta birbirini geçebiliyormuş istisna olmadan.Startlarda yavaş kalmasını anlamıyorum Alonso'nun çünkü geçen yarışta geçildi ama Bahreyn de harika kalktı.Daha sonrada Massa Buttonu zorlarken onu geçti fakat yerini koruyamadı.Bunda en büyük etken belki vites problemiydi çünkü can çekişiyordu araç vites küçültürken.Herşeye rağmen 2 pilotta iyi yarıştı ancak bende artık pek arka arkaya gelmelerini istemiyorum çünkü çok vakit kaybediyorlar.Puan çalmalar olucak böyle giderse sezon çok uzun.

  147. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Alonso'nun motor niye patladı söyleyim. Button'ın arkasında çok uzun süre kirli hava akımına maruz kaldı motora nefes aldırmadı en sonunda iflas etti. Bir de benim anlamadığım nasıl olduda Alonso bir türlü geçemedi farkı kapatırken Massa'dan daha çabuk kapattı ama bir türlü geçemedi hızlı olmasına rağmen.

  148. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    yarısn starttndada acaba o vites sorunu varmıydı.:(.nese sonuna kadar fernando.

  149. aLonsoKenan  avatarı

    aLonso_ kardeşim aynen öyle oldu hamilton tek tek geçerken massa armut toplar gibi bekledi öyle acayip sinir bozucuydu.

    Sonlara doğru buttona baskı uygulamaya başlayınca alonso massa aldı başını gitti massanın işine yarıyor bu aralar bu durum :S:S

  150. massa o ağır kazadan sonra yavaş yavaş ısınıp alonsoyu 3.yarışta yakaladı ve önüne geçti. tahminim üç beş yarış sonra eğer santander müdahale etmezse massa ağırlığını iyice ortaya koyacak sanırım ikinci yarıdan itibaren alonso massanın şampiyonluğu için ona yardım etmeye başlayacak…

  151. MagicAlonso avatarı

    sert fren noktalarında vites düşürürken Alonsonun nekadar zorlandığı ortadaydı.Araçla boğuşuyordu resmen ona rağmen oldukça istikrarlı götürdü yarışı.Araçtan vites düşürürken çıkan sesler herşeyi anlatıyordu.Zaten o vites problemiyle motorun arızalanmaması süpriz olurdu benze ben daha erkenden bir motor arızası bekliyorum.Alonso nun button a yaptığı atakla motor patlamadı sonuçta tesadüf oldu bir nevi motoru çok zorladı vites değişimleri sağlık olsun yarış dışı kalma da var Formula 1 budur tıpkı ilk 2 yarışta vettelin yarış dışı kalması gibi.Sezon çok uzun çok güzel çekişmelere şahit olacağız

  152. Güzel yarıştı.Red-Bull ve Mercedes in şampiyonaya yeniden ortak olması önümüzdeki yarışlarda seyir zevkini arttıracak.

  153. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    alonso kötü strtlar almaya basladı massa cok daha ii cekiş sağlıo startta

  154. burak bocek avatarı

    En sonunda kazandı ufaklık tebrikler Vettel:)Redbull her koşulda en hızlı araç.Bugün daha zorlu bir pistte ilk kez bu kadar dayanıklı kaldılar.Ferrari'nin bile motor patlattığı yarışta onlar motoru ve lastikleri çok iyi korudu.Bir anda işler hemen değişti.Halen lideriz neyseki.Çin de umarım daha iyi olur işler bizim için.Mclaren oraya bazı güncellemeleri getirip perfonmans arttırabilir.Bizde biran evvel birşeyler yapıp karşılık vermeliyiz.Böyle delikler açmak zorunda kalıyoruz ve bu bize perfonmans kaybettiriyor.Barcelona dan sonra aynalarda değişecek takım farklı çözümler aramalaı.Motor konusunada çözüm bulunmalı.Elbette taktik hata sayesinde arkalardan başladık ancak Mclaren de bu hatayı yaptı sonuçta güzel,keyifli bir mücadele idi.Fazla söze gerek yok.1 puan için bu kadar zorladı Alonso tebrik etmek lazım onuda.Ancak vites sorununa rağmen,aşırı hararete rağmen biraz aracı koruyup puanı cebe indirebilirdi.Her puan çok kritik şampiyona için.Massa da güzel yarıştı start dışında biraz suskun kalıp arka tarafı tutsada iyi toparladı.Buttona atağıda çok güzeldi.Mclaren'nin avantajı Hamilton gibi gözükara bir pilota sahip olması.Çok çabuk tırmanıyor cidden tebrik etmek lazım.Bu sayede altın değerinde puanlar topladı.Takımların Redbulu yakalamak için çok çalışması lazım

  155. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Nazar boncuğumuz olsun, kurbanımız olsun bu seneye diyelim önümüzdeki maçlara bakalım:D:D

  156. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    tebrikler vettel redbull. lewiside tebrk etmek gerekir yarısn basıdna cok ii yükseldi. massanın bi olumlu yanı buttonu gecmesi buda ona yetti.

  157. massa taraftarı arkadaşlar kızmasın ama ben gerçekten massaya uyuz olmaya başladım, ne zaman Alonso hızlı olsa önünde massayı buluyor, hız farkı yeterli olmadığından atakta yapılmıyor, son iki yarıştır bu böyle, tabi ki suç Alonso'da, sen iki yarıştır startlarda başarılı olamayıp Massa'nın arkasına düş, ardından hızlı olmana rağmen geçeme 🙁 Massa Button'ı iyi geçti ama tebrikler

  158. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    canın sağolsun fernando. FERNANDO ALONSO:))) vites düşürürken motordan cok kötü sesler geliyordu :(((

  159. aLonsoKenan  avatarı

    Vettel'e ve redbula tebrikler iyi iş çıkardılar.
    Ayrıca hamilton ve massayıda tebrik etmek lazım.

    ALonso senin canın saolsun adamım probleme rağmen iyi gidiyordu ama olacağı varmış ne diyelim..

  160. startta yanlış görmediysem 1 pilot tamda alonso nun önünde yavaş kaldı. bu alonso nun yarışını daha baştan bitirdi. sonrada dayanıksız motor damgasını vurdu. neyse canı sağ olsun. ama ferrari rakiplerine nazaran yavaş kaldı bu yarışta. ilk turlarda lewis tek tek geçerken massa tek geçiş bile yapamadı. e tabi onun arkasında kalan alonso da.

  161. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Güzel yarıştı.Hamilton,Massa,Button ve Alonso güzel tırmandı. Ancak yarışın başından beri vites kutusu problemiyle uğraşan Alonso için son iki turda artık aracın iflas etmesi kötü oldu. Zirvede puanlar birbirine çok yakın hale geldi…Bu da rekabeti artıracaktır…

    Alonso'nun sorunlarla uğraşıp son iki tura kadar baskılı gidip yarış dışı kalması,Vettel'in zirveye müthiş bir geri dönüş yapması, Hamilton'un başarılı bir yarış çıkarması ekstra motive sağlayacaktır…Gelecek yarışın kokusu güzel geliyor burnuma:D

    Bu sırada Alonso-Massa 3-3 oldu:D bence Massa'nın aynaya bir hologram yapıştıralım, Alonso arkada olunca coşuyor, olmazsa duruluyor:D

  162. Alonso ne atağı yaptıda atak yapıyor diyelim ki Massa Buttonu geçti Alonsoda motoru yedi 🙂

  163. Tebrikler Red Bull ve Vettel… Umarım bu yarış, Alonso garantici atak yapmıyor diyenlere cevap olur, arızalı aracıyla bile yarışını bitirme pahasına atak yaptı, bence bekleseydi 2 puan alsaydı daha akıllıca olabilirdi ama risk aldı ve araç dayanmadı 🙂 Neyse olan 2-3 puana olsun, canın sağolsun Alonso:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir