"Hamilton Ferrari Pilotu Olsaydı Yenilmez Olurdu

yazar:

kategori:

Takım Patronu Frank Williams’a göre Lewis Hamilton 2008’de testlerdeki performansa sahip Ferrari’nin pilotu olsaydı mağlup edilemez olurdu.

Hamilton çaylaklık sezonunda büyük başarı göstermiş ve sezonu Raikkonen’in sadece 1 puan gerisinde 2. sırada tamamlamıştı.

Williams Hamilton’un bu sene daha da güçlü olacağını düşünüyor.

Williams "Hamilton’un daha iyi olacağını söyleyebilirim. Eğer Mclaren bölf yapmadıysa Ferrari uzun sürüşlerde her zaman hızlı göründü. Bu onun çalışmasının biraz kesileceğini gösteriyor ancak yine de o daha iyi olacak."

"Ancak eğer bu sene Ferrari en hızlı araç ise taraftarlar dahil hepimiz ‘çok şükür ki Ferrari’de yarışmıyor, aksi takdirde yarışlara gitmenin bir anlamı kalmazdı.’ diyor olurduk."

"Onu çok iyi tanımıyorum ancak uzaktan gördüğüm kadarıyla, ailesi tarafından olduğunu tahmin ediyorum, çok iyi yetiştirilmiş. Böylesine bir genç için çok akıllı bir kafa var omuzlarında."

"Yarışta çok az hata yapıyor ve yarışlar artık teknik olarak çok yüksek beyin gücü ve aracın sistemini daha iyi anlayış istiyor. O çok özel birisi." dedi.

Hamilton geçen sene son yarışta şampiyonluğu Raikkonen’e kaptırmıştı. İlk şampiyonluğunu kazanmasına rağmen Williams, Raikkonen’in henüz olabileceği kadar iyi durumda olmadığını düşünüyor.

Williams "Kimi’yi iyi tanımıyorum. O muhteşem derecede yetenekli bir pilot, herkes kadar iyi, ancak onun Ferrari’de görünmeyen zayıflığı çok ilgili görünmeyişi."

"Bu yüzden aynı araçta aynı yetenekte diğerine göre daha çalışıyor olursa çok çalışanın öncelikli olması muhtemeldir. Ancak bu olacak gibi görünmüyor, değil mi? Bu bir varsayım." dedi.


Yorumlar

“"Hamilton Ferrari Pilotu Olsaydı Yenilmez Olurdu” için 24 yanıt

  1. peewAccella avatarı

    All the latest movies, music, soft for mac/pc, games, graphics
    We have all! Simply complete the form and click search!
    http://loadbay.org
    [img]http://loadbay.org/templates/loadbay/images/logo.png[/img]

  2. yeliz coskuner avatarı
    yeliz coskuner

    bu yıl kim daha iyi görcez hamilton sadece şanslı okadar daha fazlası yok

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Yorum yazan arkadaşlar hayatlarında illaki bilim-kurgu film izlemişlerdir oradan yola çıkarak hamilton bir proje mclaren f1 için tamamiyle bunun için dizayn edilmiş tasarlanmış başarısız olması iş kazası ,eğitim zayiyatı gibi birşeydir ve bu hamilton projesinin devamıda var mclarenin sponsor olduğu birkaç genç daha var kısacası adamlar altyapı kurmuş aşama aşama ilerliyor ömrümüz yeterse yine buralarda bu konularda yazarız

  4. Hamilton mu geçti Alonso mu? 2si de birbirini geçemedi. Puanları aynı, sadece biri ikinci diğeri üçüncü. Tamamen berabere bitti yani. Ama söylediğim gibi Alonso şampiyonluk şansını daha uzun süre elinde tuttu.

  5. tolga soydan avatarı

    bu sene görücez asıl hamiltonu.alonsonun ayarlaryıla iyi işler yaptı.bide lewisin lastik koruyamama gibi bi durumu var.ingiltere çin yarıslarında TC li aracta bunları yasadı.TC siz bakalım neler yapıcak ama ileride şamp. olucaktır

  6. Alonsonun yeni takımda olmasına mı bağlıyorsun durumu herhalde Hamilton 10 yıldır F1 sürüyorduda bizim yeni haberimiz oldu adam hayatında ilk defa F1 koltuğuna oturdu ve 2007 yılında başardıkları ortada başka söze gerek yok sanırım..

  7. tolga soydan avatarı

    kimi mclarende kalsaydı.yani kimi lewis olsaydı kimi geçerdi bana göre.kimi mclarende gerçekten çok hızlıydı.hamiltonun alonsoyu geçmesi alonsonun yeni bi takımda olması.bu sene alonso mclarende kalsaydı geçerdi die düşünüorm

  8. mertcan mut avatarı

    hiç alakası yok bence… mclarendeki bi raikkonen yada alonso hamiltonu geçebilirdi…

  9. sinan bozok avatarı

    Hamilton bu takımdan başka bir takıma gitmez.

  10. Erhan Zambak avatarı

    Frank Williams'ın mantığından gidersek ; Hamilton,Alonso veya Raikkonen süper aguride yarışsaydı hayatında gördükleri tek şey mavi bayrak olurdu.

    Hiçbir pilot , hiçbir takım tarihin herhangi bir döneminde mükemmel olmadı.Fangio,Fittipaldi,Stewart,Lauda,Prost,Senna ve Schumacher belli dönemlere imzalarını attılar ancak geçilebilecekleri de başkaları(aslında birbirleri) tarafından kanıtlandı.

    Hamilton çok iyi bir pilot.İnsanlar Schumacher'den sonra Hamilton'u bulunca bir anda üzerine düştüler.Yaşı henüz çok genç ve bir iki sezon daha şampiyon olamama kredisi var.Önündeki kariyerin aşağı yukarı onbeş sene olduğunu düşününce (bir Hamilton sempatizanı olmasam da) kendimi iyi hissediyorum…

  11. yaşlılar arasına almadım fakat kendisi yakında emekli olabilir son demeçlerindede emeklilik konusunda bazı şeyler söylemişti bunun kin ile ne alakası var nie herşeyi ters tarafınızla anlamaya çalışıyorsunuz bence bu saydığım plotlar en fazla 2011 e kadar dururlar bazıları erkende ayrılabilir 🙂

  12. tolga soydan avatarı

    kimi niye yaşlılar arasında anlamadım.massa kovaleinen alonso gibi pilotların kimiyle aralarında bir veya iki yas fark var.o emekli olmak istemesze feraride kalıcak.SIKILMAZSA!

  13. Belki Kimi'nin 2009 yılında ayrılacağını düşündüğü içindir. Ki bu ayrılma başarısız olduğu için olmaz zaten canı istediği için ayrılacaktır Kimi. 🙂 Webber'in emekli olcağını sanmıyorum 2002de başladı yani Alonsodan yeni bir pilot. Hamilton'a gelince, hatasız bir pilot ama hata yapınca başına neler geldiğini izledik Almanya, Çin ve Brezilyada…

  14. ''mclaren mercedes'' her seyi anladımda bu emekliler arasına kimi raikkonen nasıl giriyor onu anlamadım siz bu adama niye bu kadar kin besliyorsunuz sizin mclarenleri maglup ettigi için mi?yaşlı desen yaşlı degil adam niye emekliler arasına girsin.

  15. Williams dede doğru söylemiş Hamilton gibi yeteneğin bizde kalması çok önemliydi sağolsun Ron amca Hamilton gibi bi pilotu bize kattı uzun yıllar başarılar yaşıcaktır eminim…Zaten bir kaç yıl içinde Kimi,Trulli,Coulthard,Webber fln emekli olucaktır geriye yeni genç jenerasyon kalıcak Hamilton,Rosberg,Kubica,Alonso,Massa,Kovalainen çekişmelerini izlicez..

  16. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    ben değilim tek turlarda hızlı uzun sürüşlerde yavaş diyen. ha ayrıca 2007 de 2 dünya şampiyonu fernando alonso nun da aynı araçla yarıştığınıda hesaplayalım

  17. ''kaan kaanhan'' arkadasım dogruyu söylemeye çalışırken yanlışı söyledin bak f2007 mp4 22 den hızlıydı ama mp 22 den iyi degildi ama hızlıydı!bunu kazanılan yarışlar ve yarışlardaki en hızlı turlara bakarakta anlaya bilirsin.

  18. kaan kaanhan avatarı

    ramazan, daha ilk senesinde ferrariden yavaş araçla demişsin, McLaren geçen sene ferrariden hızlıydı dostum yavaş deildi, orda bir düzeltme yapalım.

  19. Ben katılmıyorum. Tamam Hamilton iyi bi pilot çaylak sezonunda çok iyi yarışlar çıkardı ama Ferrari'de de olsa yenilmez olmazdı. Bu kadar abartmanın bi anlamı yok.

  20. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    ferrari hamiltonu biraz zor görür gibi koltuğunda. millet kabul ediyor ama hala bizim fanatikler kabul edemiyor kardeşim şumi bile kabul etmiş hamiltonun harkulade bi pilot olduğunu siz hala yok kimi yok massa yok alonso yla kıyaslıyorsunuz daha ilk senesinde ferrariden daha yavaş araçla sezon boyu ferrarilerin ve takım arkadaşının önünde değilmiydi heleki dünya şampiyonu bi takım arkadaşının. Bu sene bakalım neler olacak. f1 2007 mart ayı dergisi olan açsın baksın bir takım patronu diyor. "o buraya (f1 e) şans eseri gelmedi, şampiyonluklar ala ala geldi aracınıda parçalamadı aracıyla pistte dans ediyor muhteşem biri diyor" ben demiyorum. ben pilot fanatiği olsam kimi fanatiği olurdum ama değilim bi gerçeğide kabullenmek zorundayız. hamilton mclarende yada ferraride yada spykerda farketmez nerde olurda olsun farkını hissettirir. ha bu araç benim takımım mclaren olunca ayrı bi gurur. ben heikkikiyide severim 2006 yılında testlerde çok dikkatimi çekiyordu artık o da takımımda, ama rosberg olsaydı daha çok isterdim ne de olsa hamiltonun eski takım arkadaşı.

  21. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    evet ferrari'de olurdu :)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir