"Williams Hamilton ile Anlaşabilirdi"

yazar:

kategori:

Williams 2004 sezonunda Hamilton ile anlaşma imzalayabilirdi ancak takımın o zamanki motor partneri BMW bu fırsatı es geçti. Bu açıklama Williams’ın ortağı Patrick Head’e ait.

Head, Formula 3 Avrupa serisinde yarışırken Mclaren ile anlaşamayan Lewis Hamilton ve babası Anthony Hamilton’un fabrikalarını ziyaret ettiklerinisöyledi.

Head "Bizi aradılar ve ziyarette bulunup görüşmek istediklerini belirttiler. Geldiler ve Mclaren Patronu Ron Dennis’in kendilerinden vazgeçtiğini söylediler."

"O zaman BMW ile ortaktık ve Frank BMW Motorsporları Başkanı Mario Theissen’i aradı ve ‘Bak, bu çocuk çok iyi yapabilecek gibi görünüyor ve bizim onlara yardım edip edemeyeceğimizi sormaya geldiler.’ dedi."

"Sanırım Mario henüz destekleyebilecek olmadıklarını söyledi ve biz de finansal olarak onun yarışmasını destekleyebilecek konumda değildik."

"Frank oldukça üzüntülü çünkü o Lewis’i Williams’ta yarıştırabilirdi." dedi.

Formula 1’in ilk siyah pilotu olan Hamilton ilk senesinde 4 yarış galibiyeti ve sezonu çaylak olmasına rağmen 1 puan geriden 2. sırada tamamladı.

Mclaren geçtiğimiz sezonun sonunda Hamilton ile 5 yıllık anlaşma imzaladığını duyurdu, bu onun 2012 sonuna kadar Mclaren’de olacağı anlamına geliyor.

10 yılı aşkın süreden beri Mclaren tarafından desteklenen Hamilton’un yolu 2004 sonunda Mclaren ile ayrı düşmüştü. O bir üst seride yarışmak istiyordu ancak Formula 3 Avrupa’da devam etmesini istiyordu.

Hamilton bu konuya "Benim Hikayem" adlı yeni kitabında yer veriyor.Hamilton kitabında "Bu benim istediğim şey değildi. Orada bir sene daha kalmaktansa Mclaren ile olan anlaşmamdan vazgeçmeye hazır olduğum kararını almıştım." diyor.

Head ise kaçan bu fırsattan pişman olmadığını belirtiyor. Head "Pişmanlığın faydası yok. Çeşitli zamanlarda olabilecek kişilere sahiptik ancak bu sadece köprünün altındaki su." dedi.

Head ayrıca 2008’de de Hamilton ve Raikkonen arasında şampiyonluk mücadelesi yaşanacağını düşünüyor.

Head "Kimi ve Lewis arasında çok ciddi bir mücadele olacağını düşünüyorum. Benim izlenimim Lewis’in gerçekten klas bir pilot olduğu yönünde. Gerçekten çok zorluyor."

"Onun beklenmedik şekilde Michael Schumacher’e benzer bazı özelliklere sahip olduğunu düşünüyorum."

"O, Kimi’yi yenmek için en üst seviyesinde olması gerektiğini biliyor ve mümkün olduğu kadar her tur rahat noktadan neredeyse pistin dışına uçabileceği noktaya kadar her yerde kendisini zorluyor."

"Michael de aynı şekilde böyleydi." dedi.

 

 


Yorumlar

  1. sabaWillims Toyota avatarı
    sabaWillims Toyota

    nicoyla iyi bir ikili olabilirlerdi ama olmadı

  2. mertcan mut avatarı

    montoya schuamchere çok zor etti ama… f2004 schumi ikilisi tarihin en hızlısıydı dolayısıyla maontoya FW26 ikilisi hayli geri kaldı… bide cidden demezlermi f2004 katili die :P:P

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Raikkonen f1 e başladığında schumacher le karşılaştırılıyordu fakat mclaren sebebiyle yarı yolda kalmıştı bakalım mclaren kendi yetiştirdiği kişi olan hamilton ada aynısınımı yapacak gerçi italya mahkeme muhabbetine aynısını yapmaya başladı bakalım seyir zevkini bozmasınlarda

  4. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    düzeltiyorum çift omurga vardı ya 🙂 mclaren yapıyordu önceden. FW26'nınki ikiz omurgaydı ama buda vardı. ikiz omurgayı sauber icat etti.

  5. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    evet çift omurgaydı. buda BMW-Williams'ın buluşu oldu herhalde. tek, sıfır ve V omurgalar vardı.

  6. omurgasız yazmısım. 2 omurgalıydı yanlıs hatırlamıyosam

  7. Evet görkem şu omurgasız farklı görünüşlü araç montoyayada yaramadı.

  8. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    şu yukarıdaki FW26ya F2004 katili diyorlardı bide :))) radikal burun hiç birşeye yaramayınca sezon ortasında eskisine döndüler geliştirmeye çalıştılar yine olmadı. hamilton bmw-williams'a gelse bile o otomobille hiç birşey yapamazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir