Alonso "Kariyerimin En Zor Yarışıydı"

yazar:

kategori:

Alonso, Malezya’da yarışı dışı kalmadan önce tüm yarış vites kutusu sorunuyla uğraşmak zorunda kalmıştu. Alonso yaşadığı soruna rağmen Massa ve Button’la mücadelelere girebildi.

Yarışın ardından konuşan Alonso “Starttan itibaren işler yolunda gitmemeye başladı. Formasyon turunda vites kutusunda sorun oldu ve yarış içerisinde debriyajım yoktu bu yüzden garip bir şekilde freni kullanıyordum.”

“Önce vitesi düşürüp ardından gaza çok sert basmak zorundaydım böylece o virajda doğru vitese geçirebiliyordum.”

“Bu yüzden sürüş açısından büyük ihtimalle kariyerimin en zor yarışı oldu çünkü her virajda doğaçlama hareket ediyordum. Tüm bunlara rağmen bir kaç puan alacaktım ancak sonunda motor yüzünden bu mümkün olmadı.”

“Ancak eğer motor iflas edecekse bunun liderken ve 25 puan kazanmaya doğru ilerlemektense 9. giderken olması daha iyi.”

“Zor bir hafta sonuydu. Bazen biz zorlanıyoruz, bazen diğerledi. Fırsatları değerlendirmek lazım.” dedi.


Yorumlar

  1. Daha öncede yazdım ama sizin gibi insanlar buradaki yorum yazılarını provoke etmenizden ötürü saygıyı kaybetmişsiniz.Benim yaptığım bir yorum hiçde cebri zafiyet içermemesine rağmen -10 gibi rakamlara ulaşırken kimsenin itiraz etmemesi bir yana 'adam gibi bir yazı olsa -10 lu rakamları göremezdin demişler. Birilerinin haklı yorumlarını taf-raftarlıklarını kullanarak – değerlendirme yapanların yorumlarıda negatif olarak değerlendirildiğinde zoruna gitmesi komik olmuş olsa gerek.Klan dan toplanıp burada insanlara puanlar verenler tekil olarak negatif değerlendirildiğinde birilerinin çoğul hale gelmesini konuşmaya başladılar.
    Ben Alonso seven bir Mercedes GP taraftarıyım ve tek başımayım… tıpkı diğer arkadaşlarım belkide hatta sizin gibi(umarım) tekilsinizdir.Müslüman mahallesinde salyangoz satmayın…

  2. erman yiğit Tarih: 06.04.2010 11:54:31
    sormak istiyorum size. biraysel olarakmı takılıyorsunuz yoksa grup olarakmı takılıyorsunuz puanlama olayında 😀 vallahi pes fan değil holigan olmuşsunuz!! ERMAN-OKADAR DOGRU KONUSMUSSUNKI BIR YIL BILE KONUSMASAN KABUL EDERIM.HELAL SANA.

  3. N.Enes Demircioğlu avatarı
    N.Enes Demircioğlu

    Alonso gerçekten inanılmazdı.Eleştirenler arabadaki sesi de mi duymadınız ya bu kadar körü körüne izlemeyin ve bir zahmet yorum yaparken holigan taraftarlığı bir yana bırakın .. FAKAT ANLAMADIGIM BIRSEY VAR..
    @ALONSO -FERRARI..

    Massa 2 yıl Kimi'ye ağır mı bastı dedin ????

  4. N.Enes Demircioğlu avatarı
    N.Enes Demircioğlu

    @AARank

    Kubica kimmiş ya ateş parçası falan…
    Bu adamı bu kadar abartmayın..Iddıa ediyorum Liuzzi'ye bile eşit şartlarda araba verseler Kubica Liuzzi'nin bile önünde bitiremez..
    Kubica'da abartıcak hiçbirşey yok..
    Fernando&Lewis&Vettel&MSC..gibilerinin ismi geçerken Kubica'nın akla gelmesi bile hata..

  5. ALonso nun komple pilot olarak en iyi olduğunu birileri söyleyip durdu (bizim lafımız değil).Alonso kadar iyi olan pilotun Vettel olduğunu söylemek çok iddialı olacakdır.Kubica,Hamilton,MSC,.. vss dururken en iyilerin başında Vettel in olduğunu söylemek abartı olur.Çok iyi bir araçla Kubica tam bir ateş parçasıdır,Hamilton da çok iyi bir pilotdur ama ben sevmedim ve sevmeyeceğim.Bir insanın yüzünün karalığı Allah vergisidir ve hiç kimse bunu yeremez ama gönlünün karalığı kendi zibilidir ki benim gibiler için sorun olan da budur.Kubica hızlı becerikli rizikoyu seven fakat çok huysuz bir pilotdur.Vettel oldukça iyidir ama bu gurup arasında en iyi değildir ve tecrübesiyle bir miktar alt kısımlardadır.Yarın mükemmel bir pilot olurmu… tabiiki olabilir(Benim sevdiğim 4-5 pilotdan birisidir).Juan Pablo Montoya da çılgın bir pilot du,Hakinen i çok severdim o da bambaşkaydı.
    Alonso nun parıltısı her zaman dikkatimi çekmişdi.Renodayken nefret ederdim (bizim pilotumuz değildi ve rakip takımın başarısı için çabalıyordu) ama McLaren pilotu oldukdan sonrasında benim için pilot ALonso dur.Benim ne demek istediğimi en iyi MSC seven Ferrari taraftarları anlar.
    Bu gün McLaren de olmamasının sebebide Mclaren yönetimi ve Hamilton dur (kimse iitiraz etmesin ikiside kabül ettiler).2007 yi Alonso yta verseydiler şimdi her yarışın başında McLaren ismi var olmakla birlikte Hamilton da daha başarılıydı.

  6. 2rule
    Devamında genelde size hüsran oluyor, 2005'ten beri, seneye görüşürüz, bir sonraki yarış görüşürüz muhabbetinde arkadaşlar, sene 2010, kimin hanesinde daha çok başarı var gözüküyor, o yüzden bence beklentilerinizi boşuna yükseltmeyin, bu ancak size yıkılacak hayaller olarak geri döner, hayal kırıklığı yaşamak istiyorsanız, kendi bileceğiniz iş…

  7. iki tur kala yarışı tamamlayamamak zorunda kalsanda sorunlu bir araçla gösterdiğin performasın usta işi olduğunu biliyoruz gerçekten tebrik ettim

  8. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    bence zorlamadı ama zorlasa bıle baska caresı yok dedıgı gıbı 1 ıken motor yakmakla 9 ken motor yakmak aynı degılayrıyetten 1 2 3 baslamadı zaten 2 veya3 baslayıpvıtes problemı yasamasa 1 olurdu cok rahat bu yuzden gayet rahat alonso redbullar karsısında ama vettelın hakkı yenmez eger ıyı pılot dıyosanız alonsodan sonra vetteldır bu adam boyle medya tarafından falanda sıısrılmıyo hamılton gıbı ama hamıltonun belalısı ve ooo gercekten kusursuz pılot

  9. Massa kazayı atlatamamış gibi duruyor.Rossi den 2,5 saniye daha hızlı . Bir durgunluk var gibime geliyor.

  10. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    adamın aracı starttan berı arızalı ama gene massadan hızlı ben anlamadım massa alonso arasında bukadarmı fark var arkadasya kı massa 2 yıl kımıye agır basmıstı ama alonsya bıraz zor gozukuyo alo busene sampıyon ve barselona da 1 beklıyo aloyu

  11. AARank sen motorlardan çok anlıyorsun gibi geldi bana. o kadar gözü kör bir şekilde alonso taraftarısınız ki gerçekleri kabullenemiyorsunuz. hatta bırakın kabullenmeyi göremiyorsunuz. ektiğinizi biçiyorsunuz derken siz doğru yorumlara değil de keyfinize göre kullanıyorsunuz yani puanlandırma olayını. tebrikler o sistem tam da o amaç için konulmuştu zaten!!! her türlü durumda buradayız biz sizin gibi bir varolup bir kaybolan türlerden değiliz. adamı yarıştaki performansından dolayı tebrik edip strateji yanlışı dolayısıyla eleştirdim fakat her yorumuma – puan verilmiş ki Agron Küçük – KOSOVALI arkadaşın yorumunda okumasam farkına bile varmayacaktım. ha birde bir soru sormak istiyorum size. biraysel olarakmı takılıyorsunuz yoksa grup olarakmı takılıyorsunuz puanlama olayında 😀 vallahi pes fan değil holigan olmuşsunuz!!

  12. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ok:)

  13. Kosovalı bey kardeşim… insanlar okuyorlar ama bişe fayda etmiyor çünkü bu değerlendirme psoblemini burada – alan arkadaşların ilgilendikleri kısım yapmaya başladı.Alonso ile ilgili haberlerin altına yazdığımız şeylere dahi bizi haksız çıkarırcasına bir dünya şey yazdılarki yetmedi benim gibilerin yorumlarınıda bol bol – değerlendirmeye tabi tuttular.Bu pozisyon ekme biçme meselesidir.
    Alonso zorlamasaydı felan filan gibi laflar duygusal çözümlerimiz olabilir.Belki Ferrari nin seçimidir.Button ın arakasında kalacağına bu rekabetin getirileri 2 puandan daha fazla olabilir.Sonuç olarak 25 puan alınan bir galibiyet herşeyi silip süpürür.O yüzden 2 puana takılmayın.Arenada Boğa savaşırken ölüyor.
    Kosovalı bey kardeşimde Alonso ya ve Ferrari yte bir dünya laf yazdıkdan sonra burada eleştirel yanaşıp birde + beklemen zor iş.
    Bir arkadaşımız -30 larda gezeceğine -15 gibi değerlerde kalıvermiş.Amacınız üzüm yemekse bahçe kurban olsun… amacınız bağcıyı dövmekse üzüm size haram olsun.
    Alonsoya aşırı hakaret edenler bu gün gelip eleştirirlerse insanlar duygusal olarak negatif yorum hakkını kullanıyorlar o kadar.ALonso da 2 puanını ne demek olduğunu iyi bilir.Motorun neden arıza yaptığı bir açıklansında ondan sonra Alonso nun pilotluğuna laf yazacaklar ortaya çıksınlar.

  14. Arkadaslar :sadece inat icin birbirimizle kavga etmeyelim.Dogru konusalim.Bazilari sanki hic okumadan yorumlara eksi yada arti vermis.Bakmayalim bu Mercedes yada bu Ferrari taraftariymis.Pilotlara gelince Schumaher,Alonso,Hemilton,Massa,Vettel,hepsi bi kategorideler.(Belkide birilerini unutmus olabilirim).Bunlardan herbirisi Alonsonun yaptigini yapabilirdi.Ama bir sey kabul etmek lazim ki bu strateji yanlisti.En iyisi Alonso Buttonun arkasinda kalsaydi bari puan alirdi.Sezon sonu icin bir puan bile cok onemli.Bunu 2008-de gormustuk.Vettel inat etseydi Bahreynde yarismada puansiz kalirdi.Ama en dogrusunu yapti.Yarali beygiri kosusturamasin,kabul etmek lazim.
    Kirve 12 diyor ki- BAZI ARKADASLAR GECEN HAFTA ALONSONUN MASSAYA ATAK YAPMAMIS OLMASINI VE YERINI KORUMUS OLAMSINI OVMUS.Ve hemen -3 Kirveye gelmis.
    Berkan Oglucan Akcay diyor ki- BOYLE BIR DURUM KIMI ICIN SOZ KONUSU OLDUGUNDA”ARACI GEREKSIZ ZORLAYIP MOTOR PATLATIYORDU” SEKLINDE ERESTIRILERI COK DUYDUK.Ve ona -6 gelmis.
    Emrah 66-MOTORU ZORLA VE PATLAT,KAHRAMAN OL.-2 gelmis.
    Erman Yigit-BEN ALONSO AKILLI VEYA AKILSIZ DEMIYORUM.BUNU TARTISMAK,KONUSMAK,SOYLEMEK BANA DUSMEZ,YAKISMAZ DA ZATEN.Onada hemen -4 verilmis.Ben bu yorumlari yanlis gormedim.Onun icin yorumlari okumadan oy vermeyin.Paralar Schumahere,Alonsoya ve diger pilotlaragidiyor.Biz bosu bosuna kizmayalim.Sonunda en iyisi kazansin,kim olursa olsun ona saygi duymak lazim.

  15. turkce olarak son birkac sezon disinda bulman cok zor be dostum… anca yayinlayan kanallarin arsivinde vardir o da ulasabilirsen adamlara…

  16. Schumii Kimi avatarı

    Arkadaşlar konuyla tamamen alakasız birşey soracam. F1 izlemeye 2002den itibaren başladım. yeni olduğum içinde o zamanlar bişey anlamıyodum. eski Formula 1 yarışlarını indirebileceğim biyer varmı bildiğiniz. ben baktım alonsonun fan sitesinin birinde ve başka sitelerde de var ama bazılarının video kalitesi kötü bazılarıda Türkçe değil. Türkiye'de yayınlanmaya başladığı sezondan itibaren Türkçe olan öncesi de napalım ingilizce olsun 🙂 bildiğiniz biyer varsa yardımcı olursanız sevinirim.

  17. sağdan soldan atlamayalım aklımızın ermediği konulara!!!

  18. burak bocek avatarı

    Lafım sana değil erdal zaten isim belirttim sana yazdığım yorumda.aşağıda hemen senden sonra yazan arkadaşımıza dedim.o yüzden önemli dğeil:)

  19. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Benimde 10.tur hoşuma gitti.

  20. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    2rule.Bu sene Alonso ismini zirvede duymaya alışın.Duymak istemiyorsa duymak istemiyordur.Kimse kulağını kirletmek zorunda değil.

  21. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    He yani sen Alonso'dan hayatının en iyi yarışını daha iyi biliyorsan dicek laf yok.Arkadaşım o sıralar yarışı tamamlasa yeterdi Alonso sen neden bahsediyorsun?

    bu cvp banaysa kusura bakma okuyup anlamadan cvp verıyorsun dıycem.cunkı okursan bende aynı seyı soyluyorum.arkasında hıc bır baskı yok.neden buttonu zorluyorsun.zorlamayıp az rolantıye alsa ıkı tur sonra yarıs bıtecek ıkı puanı alacaktı.bende sende aynı seylerı soyluyorz ama ıs alonsoyu objektıf olarak elestırınce gozler neden kararıyor ya.

    o cvp bana degılse bu yorumu dıkkate alma burak arkadasım.

  22. bu alonso yalan söylemede ve abartmadama f1 in bir numaralı pilotu.

  23. bu alonso yalan söylemede ve abartmadama f1 in bir numaralı pilotu.

  24. yaşar kardeşim bu savunma olarak kabul edilemez. alonso avustralya da hamilton kadar agresif olmamıştır bu 1.si. 2.si ise alonso zaten massayı geçemezdi massanın buna izin vereceğini umanlar hatalıdırlar. son yarışta benim anlatmak istediğimi anladığını sanmıyorum pek anlaşılır yazamamış olabilirim. motorunun şanzımanının ve rakibinin durumunu bilmene karşılık yerini korumalıydı diyorum. button yavaştı fln hikaye. alonso hızlıydı da geçebildimi? tabiki hayır üstelik yarış dışıda kaldı. hoş benim hoşuma gitti schumi ve massa taraftarı olarak. bu şekilde bir kaç yarış daha geçtikten sonra görelim alonsonun ruh halini ve tutumunu.

  25. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    burarı f1 .tabıkı herkes son ana kadar zorlayacak.onundekını gecmek ıın herseyı yapan nerde olursa kacıncı tur olursa olsun zorlayan pılot u tutarım ben.bu yuzden kımı ve hamıltonu hep tuttum sevdım.alonso da zorlayacak elbette.ama dun kı yarısta degıl.cunkı sartlar aleyhıne calısıyordu.aracında muhtemel bır arıza var vearızalar herzaman koplıke olup zıncırleme bır sekılde dıger kısımlarada zarar verebılır.tecrubelı alonso nun bana gore zorlamaması gerekırdı.zıra onundekı massa ve muttona 2 2.5 sanıye farklarla yetıstı.ve buttona yaptıgı zorlamaları hepımız gorduk.vıtes kutusundakı arıza motoruda zorladıkı yarıs dısı kaldı bunun sebebıde bana gore o zorlamalardı.eger pıtten cıktıktan sonra onundekıler ve arkasındakılerle aynı tempoyu tutursaydı yarısı 9.bıtıtrıp 2 puanı alacaktı.ıkı uc tur daha dayanırdı.alonso 11.olsa eyvallah.bır puan ıcın zorla nasılsa puan alamıycaksın barı bır puan ıcın bastır arac bıterse bıtısın derdım.sonucta kaybedecek bırsey ozaman olmazdı.ama sımdı kaybedecek ıkı puanı vardı ve kaybettı.

  26. erman kardeşim tımanıp gelirken lastiklerin ne kadar yıprandığını herhalde en iyiiki pit stop yapmasına rağmen lewis göstermiştir.ki alonso da tırmanıp gelmiştir massanın arkasına kadar.zaten tek pit stop yapacak olması durumu dahada zorlaştırıyor.hatta bir sefer denedide massaya atak yapmayı ama massada ne hikmetse herkese gel geç yaptı alonsoya gelince kaplan kesildi ki buda iyi bir şey.ama sepangta tamamen farklıydı.geç yapmış olduğu ki bana göre hatalıdır pit stoptan sonra ondan çok daha önce pitstop yapmış buttoa karşı yapılması gerekeni yapmıştır.ama muhtemelen vites arızasından kaynaklanan bir nedenden dolayı motoru iflas etmiştir.

  27. bazı arkadaşlar öyle konuşmuş ki alonso inanılmazı başardı sanırsınız.

    yaşar arkadaşın yaptığı anlatıma göre hareket ettiyse alonso gerçekten bence saçmalamıştır. şampiyonadaki rakibin puan alamayacak konumdayken sen zorlarsın. ne kadar fazla puan alırsan bu durumda o kadar karlı çıkarsın. ama sepangtaki gibi bir durumda rakibin yarışı domine etmişse starttan itibaren ve üstelik senin aracında sorun varsa sakin olur alacağın 1 puanın bile ne kadar önemli olabileceğini düşünür yerini korursun ve aracını bitiş çizgisine getirmeye uğraşırsın. akıllıysa bir pilot bunu yapmalıdır.

    ben alonso akıllı veya akılsız demiyorum bunu tartışmak konuşmak söylemek bana düşmez, yakışmaz da zaten.

  28. arkadaşlar alonso avusturalyada niye zorlamadı ben açıklayayım:

    zaten kazadan sonra olabileceği en iyi yerdeydi ve tek pitstop yapacaktı birde şampiyonadaki en büyük rakibi(bana göre)vettelin yarış dışı kaldığını düşünürsek.gereksiz hareketlerde bulunup(lewisin son turlarda yaptığı gibi)kazaya karışıp yarış dışı kalmakta vardı işin ucunda.

    sepangta niye zorladı:zaten 9. sırada kaybedecek çok bir şeyide yoktu.red bullar almış başını gitmiş lewis iki sıra önünde.yani iki puan yerine ya hep ya hiç mantığı güderek yapılmış bir zorlamaydı.aracının arızalı olaması bana göre yarış dışı kalmasının en büyük nedeni o ayrı.yani komple pilotluk böyle bir şey olsa gerek nerde ne yapması gerektiğini bileceksin.

    şimdi bazı arkadaşlar diyorlarki zorlasa en iyi pilot zorlamasa en iyi pilot.işte o zaman yukarıdaki paragrafın son cümlesi devreye giriyor.aynı şey hamilton içinde geçerli.hamilton sürekli zorluyor buda sizin için iyi bir pilot ve biz alonso cularda tebrik ettik herzaman yarışa renk kattığı için.ama siz ne hikmetse bir türlü kabullenemediniz.

    son olarak ferrari ya veya alonsoya artık stratejiyi kim belirledi ise iki çift sözüm olacak.neden bu kadar geç pite girdiniz.muhtemelen yağmur beklediniz ama işte her zaman yağmur yağmıyormuş demekki.

  29. kerim sisman avatarı

    arkadaşlar alonso belkide zorlamamıştır aracı. bencede zorlamadı. sanki alonso 10 tane araç geçti, büyük farklar kapattı. çok rölantide gidiyordu. buttona yaklaştı, ama buttonin okadar yavaş olması alonsonun suşu değil. buttun en erken pite giren adam. pistteki en aşınmış lastik ondaydı. bir pilota zorlamadı demek için sonuncumu gitmesi gerek. alonso zaten 9.cuydu. aradaki araçların yarış dışı kalmasıyla 9.culuğa çıktı. araçta olan her arıza zorlanmaması taktirde mutlaka finish görür diyede bişey yok. zaten ferraride hararet sorunu olduğu söyleniyor. bide bu şanzıman problemi tuzu biberi oldu. ne yapsaydı aracı garajamı çekseydi.

  30. Yarışı bitirip 2 puan alsa kimse bu kadar konuşturmaz ve yorumda yapmazdı. taktik şu Motoru zorla ve patlat Kahraman ol.

  31. şu "komple pilot" muhabbetine de hastayım. nedir arkadaşım komple pilot? arabasını en hızlı süren daha iyidir, bu kadar basit. Alonso dolayısıyla eskiden Raikkonen bugün de Hamilton karşısında ikinci plandadır. pist üzerinde Kimi'ya karşı atraksiyonu varsa buyrun. mp4-21 ile bile daha hızlıydı ondan. hamilton zaten daha sezon başında "bilmek istemiyorum" dedirtti alonsoya..devamı var alonsocular..

  32. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Dostum Alonso kariyerli pilot. Çok daha zor haftasonları geçirmiştir emin ol.

  33. burak bocek avatarı

    He yani sen Alonso'dan hayatının en iyi yarışını daha iyi biliyorsan dicek laf yok.Arkadaşım o sıralar yarışı tamamlasa yeterdi Alonso sen neden bahsediyorsun?

  34. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Hayatının en zor yarışı filan değildi. Minardi yıllarını unutmasın.

  35. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Alonso severlere şunu soracağım. Böyle bir durum Kimi için söz konusu olduğunda onu yerden yere vurmak için "aracı gereksiz zorlayıp motor patladıyordu, komple pilot değil sadece zorluyor" şeklinde eleştirileri çok duyduk. Şimdi çok benzer bir olay ve siz Alonso'yu yere göğe sığdıramıyorsunuz. Bu büyük bir çelişki değil midir?

  36. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Sırasına gore gıdelım.yarıs baslamadan alonso ya sanzıman ıle ılgılı bır sıkıntıs oldugu soylendı.sanzıman da sorunu olan alonso vıtes gecırmemekten sıkayetcı ıdı.bu durum tum yarıs boyunca ona sorun yasatacaktı.alonso nun bunda hıc bır sucu yok.bunu soyledıkten sonra alonsonun yapması gereknelerı sıralamam gerekırse oncelıkle tum yarıs boyu ıstıkrarlı bır sekılde gıdıp aracını zorlamamsı gerekıyordu.yanı sartlara gore hareket etmesı puan almak ıcın hıc bır rıske gırmemesı gerekıyordu.aslında bunuda basarıyordu.ıkıncı pıtten sonra alonso gereksız yere zorladı.massa ve buton ıle arasında 12 sanıye cıvarında bır fark vardı arkasındakılerın ona yetısmek gıbı bır sorunuda yoktualonso arkadakılerle ondekılere gore bır tempoda yarısı bıtırıp alması gereken puanlarla yetınmesı gerekıyordu..oysa alonso en hızlı turları atarak butonun arkasına kadar geldı. Ve lımıtlerın uzerınde zorladı.en lımıtte frenler.en yuksek devırlere cıkmalar vs.sonucta aractakı sorunu alonsoya baglamıyorum.ama bulundugu durumdan puan alabılecekken elı bos dondu.hatası bu.celıskı ıse surada.gecen yarısta alonso nun hıc bır sorunu yokken kendısınden daha yavas gorunen hatta sorunu olan yanlıs hatırlamıyorsam massansın arkasına button un arkasına geldıgı gıbı gelıp hıc bır sekılde buttona kurdugu baskıyı massaysa kurmamasıydı.sırf takım arkadası dıye atak yapma gırısımınde bulunmamamısnı elestırıyorum.yanı zormalaması gereken yerde degıl sorunu varken ve bunu bılıyor ıken zorlamasını elestırıyorum hepsı bu.gecen yarısta hos massa yol vemelıydı elestırılerıne de katılmıyorum ama alonso nun takım arkadası fılan dınlememsı atak yapması gerektıgını soylemıstım.ıkı yarısı karsılastırarak bır yorum yaptım.yoksa elbette herkesın herkese son tura kadar zorlamasını bende ısterım.kısacası bu yarısta alonso bıle bıle lades yaptı

  37. Bu habere yorum yapanların şanzımanın ne olduğunu bilmesi çok önemli.Sorunlu bir şanzımanın lastiklere yeterince güç iletememesi yanında mevcut hareketi zeminden motora dahi iletebilirde.Tıpkı insanların hıçkırması yada aksırmasının verdiği darbe gibi motora zarar verebilir.Button ı izlediği konumda kirli havadan çok etkilense göstergelerin uyarılarını birileri ona anlatırdı.Oysa,şanzımanın verdiği zarar biten bir motorla görülebilinir.Button ın arkasına 2 saniye gibi zaman aralıklarıyla gelebilmesi iyi bir pilotajla mümkün.Aracı,mevcut durumu sadece pistden etkilenerek idare ediyordu.Virajı önceden ayarlayıp fren ve gaz ayarlarını fazla etkileşim olmadan ayarlayabiliyordu.Button ın arkasında fren ve hızlanma ayarına birde önündeki aracın durumunuda değerlendirereksürüşünü yapmak zorunda kalınca motora giden baskı daha fazla artıyor.Görüntülerdende göründüğü üzre ;vites alçaltırken birşeylerin zorlanması gaz verildiğinde motorun sağırlaşması ve boğulur gibi sesler çıkarması bütün hadisenin lisanını konuşur gibiydi.
    Bu sene uzun yola giderken almış olduğum kötü benzinden ötürü aracım arıza sinyali verdi.1000 km yakın arızanın eşiği altında gitmekdense arızanın sıfırlanmasını yapmam gerekti.Vaktimin az olmasından dolayı arızayı beyinden tam silemedim ve otomatik şanzıman olan arabamın gaz yemediği ve boşta gitmem gerektiği durumlar haricinde düşük devirli olarak yol almam gereken kısımlarda aracın stop etme tehlikesiyle karşı karşıyaydım. 100 km hızla giderken aracın stop etmesi hele otomatik şanzıman da ne kadar tehlike içerdiği bilenler iyi bilirler.Şehir içlerinde ışıklarda ve benzeri yerlerde aracın stop etmesini önlemek için ekstrdan ne kadar uğraştığım akıllara zarar.Önümde rastladığım bir kazadan sonra bir miktar zaman kaybetmeyi göze almak zorunda kaldım ve aracı kenara çekip elektronik sistemine müdahalede bulundum.Biraz kişisel bir anlatım oldu ama şanzıman arızası zor meseledir ve bunu anlatmak istedim.

  38. şu alonsoyu ciddi ciddi en iyi pilot yapanlar beni krize sokmayı başarıp stresimi alıyosunuz helal olsun valla :)) hatta birisi yazmış uzaydan mı geldi nedir en iyisi olduğu kesin şapka çıkartılır diye..sizin alonsonuz uzaydan geldiyse, bizim hammy nerden geliyo çok merak ediyorum. bu kadar mı kör olur insanlar yahu! performanslarının birbiriyle alakası yok. neyse biz muhabbete bi şarkı arası verelim, hepiniz için son günlerin moda şarkısı alonso'dan geliyor:

    I don't want to know!

  39. motor ve vites kutusu bu durumdayken üst üste en hızlı tur zamanlarını attı. büyük başarı..

  40. burak bocek avatarı

    "motoru ıslas ettıgı yarıs dısı kaldıgı ıcın alonsoyu asla suclayamam.motor ıflas edıyorsa pılotun az bır sucu oldugu gecegı var.zıra takım saglam dayanlabılen aracı verecekkkı pılot zorlayabılsın.hasbel kader bır sorunun oldugu bellı herneyse ona gore kullanmalıydı.gecen yarıs cok hızlıydı massa nın arkasına kadar gelıp hıc bır sorunu yokken takım arkadasına atak yapmayıp bu gun sorunlarla bogusmasına bu sıak havanın motoru bıteme ıhtımalı oldugunu bılen tecrubelı bır pılot alonso.ona gore gıtmelıydı.yıne soyluyorum.gecen yarıs massa yı hıc zorlamaması ne kadar yanlıssa bu gun buttonu zorlaması okadar yanlıstı.ama ferrarı ve alonsocu arkadaslarım benım tersımı dusunuyor."
    Şimdi burada bir çelişki yok mu erdal arkadaşım.Acaba motoru mu yoksa Alonsoyu mu suçlu buluyorsun yada eleştrin dayanıksız araca ise o zaman Alonso çok zorlaması normal değil mi?Ben anlamadım ne demek istediğini.

  41. sinan karan avatarı

    tf1 gerçekten sizi tebrik ediyorum espoir katılıyorum her konuda ortaya laf atıp tartışma çıkaran adamın yorumlarını deilde bizim yorumlarımızı siliyorsunuz valla alkışlıyorum sizi süper bi habercilik anlayısız var..

  42. Biraz karaladım,bir şeyler yazayım dedim sonra vazgeçtim ne geçecek elime ??

    Aarank sen bana o gün hakaret ettin tam olarak ne söylediğini anımsamıyorum ama çok kızdım ve sana (sen hakaret ettiğin için) sen benim eğlencemsin tarzında bir şeyler yazdım.hem senın hem benım yorumum silindi.dolayısıyla bu site sahiblerinden yada adminlerinden tanıdığım,fayda gördüğüm kimse yok sanki öyleymiş gibi yazmışsın,adamların günahını aldın….

    espoir neyse kardeşim uzun etmeyelim senin dediğin gibi olsun ben zararlı bir insanım ben olmayınca daha güzel olacak buralar,çokda anlayışsızım..

    utandım artık çol çocuğun maskarası olduk biri boş konuşuyosun diyor diğeri sen bu haberlere yorum yazma dıyor öteki çocuksun diyor,yeter.

    bundan sonra bu sitedeki herhangi bir haber altına her hangi bir yorum yazmayacağım..bilmeden hata ettiysem af ola..hoşçakalın..

  43. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    @espoir ,sen şimdi yanlış anlamadıysam benim anlayışsız olduğumu belirtmek istedin.:) senlede çok güzel bir uslubumuz var fakat anlayamadığım bu söylemin oldu !! …ama haklısın senınle ilk tartışdığımız konu 1 mclaren taraftarının aynı zamanda bir alonso fanı olup olamayacağıydı.senın verdiğin örnek dün gibi aklımda.insan hem fenernahçe taraftarı olup hemde messi hayranı olamazmı diye sabaha kadar diretmiş bende bu yorumununun ne alaka olduğunu anlatmak için sabaha kadar çabalamıştım.şimdi sen bana anlayışsız diyorsun ya ne diyim ben sana : )

    örnein benim buna verdiğim cevap silinmişken cevap verdiğim şeyin silinmemesi…ortaya laf atıp sataşan olmadıkça, cevap vermememize rağmen bizim yorumumuzun silinmesi ve laf atanın yorumunun silinmemesi… garip…amacım size de laf atmak değil.sadece bu tarz silme politikası güvenilirliğinizi zedeliyor. en azından kendi adıma…

  44. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Ayrıca adminlerden rica ediyorum. Biri benim adıma yorum yapıyor,cevap veriyorum benim yorumum siliniyor dier kişinin yorumu silinmiyor. Madem tartışma ortamını kaldırmak amaç o kişinin de yorumunu silmeniz daha iyi olmaz mı?

  45. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    http://www.trf1.net/index.php/formula1_haberler/13540-massa-ve-ferrarinin-tesellisi-liderlikler-haberi.html
    http://www.trf1.net/index.php/formula1_haberler/13541-alonso-red-bullun-hizi-karsisinda-sakin-haberi.html
    http://www.trf1.net/index.php/formula1_haberler/13516-red-bull-vetteli-malezyada-kanatlandirdi-haberi.html
    ve bu haberin altındaki yorumların… Ve ben seni tahrik ortamına çekmeye çalışıyorum öyle mi? sebebi de seni siteden attırmak istemem öyle mi?:D Haklısın çok büyük rakibimsin!? ve sen varken buralarda malesef bana laf düşmüyor.. o yüzden seni bu siteden uzaklaştırmaya çalışıyorum..hedefimde bir gün admin olabilmek, bu sayede senin üyeliklerini kabul edip edip silicem:D iyisin di mi?

    Öncelikle ben karşımdaki nasılsa öyle hitap ederim. Büyükse büyük gibi küçükse küçük gibi…Kimseye olduğundan farklı davranmam ki bu yüzden kimseyi küçümsediğim yok!

    Benden farklı olanlara saygım yok mu?(benden farklı diye bahsettiğin kişiler kimlerse??) Buna açıklama bile yapmıyorum gülüyorum "hah hah" geçiyorum.

    Karakter analizi yaparak bir ironiye daha ev sahipliği yaptığın için tebrik ediyorum. Güvenip güvenmemenin benim için önemli olduğunu düşünüp dile getirmenden dolayı üzülüyorum.

    hani bugünde dedim ya jonathan,niye yorumları okumuyorsun,başka kapıya…

  46. espoir…
    sağ gösterip sol vurmaya sol gösterip sağ vurmaya aslında çok sakin beyefendi yorumlar yaptığını sürekli ifade edip kendini öyle göstermeye ama biri birşey yazdımı karşındakini küçümsemeye bayağı özen gösteriyorsun. sana birşey diyeyimmi sen kendinden olmayanlara saygı duymuyorsun ve çok küçümsüyorsun. benim bu siteden birçok sefer atıldığımı bildiğin için sürekli tahrik ortamına sokup ben tekrar attırmaya çalıştığını çok iyi biliyorum. sana gel msn de yazışalım dediğimde işine gelmiyor neden biliyorsun ki ben senin kadar gerilim yapsam atılacağım veya yok edileceğim buradaki yazışmalarda…arkadaş bende ve sevdiğim arkadaşlarımdan uzak dur sen tehlikeli bir insansın. senin gibilere çok güvenmedim güvenmemde. aynen tuttuğun pilotun gibi bir karakterin var. lütfen şahsımın adını artık kullanma zira artniyetli olduğuna inanıyorum. lütfen…

  47. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    alonsoma helal olsun. sırada çin ve sonra barcelona eğer dayanıklılık sorunu yaşamazsa alonsou barcelonada zafer bekliyor.

  48. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    merak etme sana başka sıfatlar yakıştırmıyorum… ki kelimelere takılıp başka anlamlar çıkarma,anlamlara takılman daha iyi olacaktır…

    bak bir ironi daha yapmışsın "değmez üç günlük dünya için bu kadar hak yemeye… "

    Farkında olmadan yaptığın ironilere değil,yaptığın ironilerin ironi olduğunu anladığın zaman beğenirim,o yüzden teşekkürünü saklı tut;)

  49. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    daha nedım helal olsun alonsoonumuze bakıcaz gayet keyıf aldım bu yarıstan pekı ya sız?

  50. yaratmak Allaha mahsus espoir arkadaşım…biz öyle üç kuruşluk aklımızla birşeyler yazmaya çalışıyoruz. beğendiğin için teşekkür ederim:)

  51. aarank arkadaş…
    kirve arkadaşım şahsen görüştüğüm bir insan bilgisayarında yakın tarihin bütün yarışları mevcut. dakika dakika ne olduğunu anlatan bir insan. önemli bütün haber ve yorumları kaydeder saklar. f1 i bu kadar seven kaç insan vardır bu ülkede bilemem ama en azından bu konuda saygı duyulması gereken bir insan…burada birçok arkadaş (her arkadaş değil)kargaya yavrusu şahin gibidir söylemi pilotuna bir negatif yorum yapıldımı sümük salya hemen hakaret etmeye başlıyor. kalp kırmaya başlıyor. bunlar hoş şeyler değil. değmez üç günlük dünya için bu kadar hak yemeye…

  52. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    çok ironik bir yazı yazmışsın jonathan… umarım yarattığın ironiyi sende farketmişsindir.

  53. espoir kardeş; Kirve hiçbişeyden anlamaz ama Alonso ile ilgili yazamadanda duramaz.Bunların durumunu en güzel Ron Dennis tahlil edip anlamışdı ve öyle müdahalede bulunmuşdu.Alonso, McLaren de şampiyon olsaydı yere göğe sığdıramayacaklarını anlayan Ron Dennis hemen müdahalede bulunmuşdu… bilmem anlatabildimmi… :).
    Kirve burada kimse sana bişe yapamaz.Bu kanaate varmamın sebebi:Geçenlerde yine Alonso ya saldırmaya başlamıştınızda mevcutdaki dilden bir kaç cevap mahiyetinde yorum yazısı yazdığımda çok kolay bir şekilde siteye yorum yazılarım engellenmişdi.

  54. hep suç araçta zaten bu ferraride hiç iyi araç yapmıyor. nasılsa dili yok aracın bir kerede ben bu kadar sürdüm diyen yok. birisi geçtimi onun iyi aracı var pilot geçerse iyi bir pilotaj sergiledim açıklamaları…desene bir kerede kardeşim bin in yarısı beşyüz o da bende yok…

  55. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    "geçtimiz yıllarda kiminin aracını çok zorladığı için eleştirenler şimdi arızalı aracı zorlayan alonsoya övgüler yağdırıyorlar" Cümlenin içinde zaten nasıl bir çelişki olduğu yatıyor ama…Kendi yazdığından çok başkası ne yazmış diye düşünen kişilerden zaten farklı birşey beklemiyorum.

    Bak -isteyince-ne güzel anlıyorsun=) Evet kirve o tartışmayı hatırlıyorum. Hani benim mantığımla verdiğim kendi örneğimin benim mantığıma uymadığını anlatmaya çalışmıştında bende sana bu örneği anlatmak için bir sürü farklı örnek vermeye çalışlmıştımda yine anlamamıştın. Bugün ki gibi,önceki günlerde ki gibi…
    Birşey deme kirve çünkü garip şeyler söylüyorsun. Ortada bir durum yokken gelip Alonso haberlerinin altına yorum! yapıp bundan zevk alıyorsun..Bir türlü içindeki bazı şeyler bitmiyor..ve durmadan ısrarla anlamamaya devam ediyorsun… dedim ya bendekide umut,anlatmaya çalışıyorum durmadan.

    Alonso'yu neden övdüğümüzüde önceki yorumları,bu haberi okuyarak anlayabilirsiniz,okuduğunuzu anlayabilirseniz.

  56. Kimi de sözümona formula 1'i bıraktı, hala 2 lafımızdan biri Kimi.

    arada diğer eskileri de analım istiyorum. geçmişi anarken spesifik davranıp tek pilota takılıp durmayalım. arada Piquet'yi, ne bileyim Bourdais'i, JV'yi falan da analım canım. unutkanlık yapmayın lütfen.

  57. "geçtimiz yıllarda kiminin aracını çok zorladığı için eleştirenler şimdi arızalı aracı zorlayan alonsoya övgüler yağdırıyorlar"
    Helal kirve.Bunlar da aynı pilotları gibi geçmişi çabucak unutuyor bu alonso fanları.her gün başka kimliğe bürünüyorlar.Bi dedikleri diğerini tutmuyor.

  58. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    hıc bır zaman ferrarıcı olmadım.sevmedıgım tutmamdıgım desteklemedıgım antıpatık buldugum hoslanamadıgım surus stıllerını begenmedıgım ne dersek dıyelım adına ne koyarsak koylaım ıkı pılotundan da ferrarıden de hazetmıyorum.su an ıcın rakıplerım oldugu ıcın de saygı duyyorum.ancak su yorumumu objektıf yapmaya calısacagım.

    motoru ıslas ettıgı yarıs dısı kaldıgı ıcın alonsoyu asla suclayamam.motor ıflas edıyorsa pılotun az bır sucu oldugu gecegı var.zıra takım saglam dayanlabılen aracı verecekkkı pılot zorlayabılsın.hasbel kader bır sorunun oldugu bellı herneyse ona gore kullanmalıydı.gecen yarıs cok hızlıydı massa nın arkasına kadar gelıp hıc bır sorunu yokken takım arkadasına atak yapmayıp bu gun sorunlarla bogusmasına bu sıak havanın motoru bıteme ıhtımalı oldugunu bılen tecrubelı bır pılot alonso.ona gore gıtmelıydı.yıne soyluyorum.gecen yarıs massa yı hıc zorlamaması ne kadar yanlıssa bu gun buttonu zorlaması okadar yanlıstı.ama ferrarı ve alonsocu arkadaslarım benım tersımı dusunuyor.takım arkadasına rısk almayacak.bence bu yanlıs.mc laren ler yapıyor redbullar da yapıyor ama ferrarı yapıyor bence yanlıs olan bu.zaten bır pılotun en buyuk rakıbı takım arkadasıdır.bu gun e gelırsek yıne alonso cu ve ferarıcı arkadaslar zorladıgı ıcın kendısını tebrık edıyor.yıne saygı duyuyorum.ancak bence boyle sorunların varken bu kadar sıcak havada sogutmada sorun olackken ve kendı tabırı ıle devırlı gıderken frene basmanın motora bındırecegı yuku bılıyorken buttonu bu kadar zorlamasına gerek yoktu.vel hasıl yarıs dısı kalması kendı sucu olmasa bıle sevındıgımı ve tum eksılerı kabul edecegımı belırtmek ıstıyorum:)

  59. @sinan karan benim yaptığım yorumda yanlış olan nedir yazarsan anlayayım.yazdığım gibi bir durum oluşmadımı 7 gün içerisinde? Bazı arkadaşlar geçen hafta alonsonun massaya atak yapmamış olmasını ve yerını korumuş olmasını övmüşken bazı arkadaşlar bu gün arızalı aracını zorlayarak buttonun arkasına kadar gelmesini takdir etmişler.geçtimiz yıllarda kiminin aracını çok zorladığı için eleştirenler şimdi arızalı aracı zorlayan alonsoya övgüler yağdırıyorlar.aceba hangisi daha doğru? arızası olan aracı zorlamakmı yoksa arızalanır dıye aracı zorlamakmı.o araç bozuyor denen kimi 2005 ispanyada 23 turda alonsoya 26 sanıye fark atmış ama aracı bozulmamıştı.siteye zarar verdiğime kanaat getiren bir admin,site sahibi varsa hemen şimdi benim üyeliğimi silebilirler.ha o senin düşüncen saygı duyuyorum da sende bana saygı duy senı takan yok tarzı bir söylemde bulunma lütfen.

    @espoir ,sen şimdi yanlış anlamadıysam benim anlayışsız olduğumu belirtmek istedin.:) senlede çok güzel bir uslubumuz var fakat anlayamadığım bu söylemin oldu !! …ama haklısın senınle ilk tartışdığımız konu 1 mclaren taraftarının aynı zamanda bir alonso fanı olup olamayacağıydı.senın verdiğin örnek dün gibi aklımda.insan hem fenernahçe taraftarı olup hemde messi hayranı olamazmı diye sabaha kadar diretmiş bende bu yorumununun ne alaka olduğunu anlatmak için sabaha kadar çabalamıştım.şimdi sen bana anlayışsız diyorsun ya ne diyim ben sana : )

  60. Bu adam puan almak için rölanti'de gitse harika,bir iki puan fazla alacam diye agresif olsa ve motoru patlasa harika.
    Çözemedim ben bu işi.Tamam bende zorlamasıni,geçiş yapmasını isterim ama ben her iki durumda da göklerde başka pilot görmedim,gören var mı?

  61. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    kırve tum yorumlarına hepsıne bak.sadece 1 2 sıne degıl tamamına katılıyorum.bu yuzden de aynı seyleri yazacam dıye yazmıyorum.sırf bu yuzden benı yormadıgın ıcın tessekkur edıyorum sana.aldıgın eksılerı uzerıme alıyorum cogu zaman.yorumlarını benım gıbı takan takdır edenlerde var .sen kafana TAKMA yeter.:)

  62. kirve ben de sana eksi verdim 😀 belki bir rekor çıkar diye 😀

  63. bırakın siz cevap verdikçe amaçlarına ulaşıyorlar, biliyorm bnde bazen dayanamayıp yazıyorum, ama biz neyin ne olduğunu biliyoruz, körün görmediği şey sırf o görmüyo diye varlığını kaybetmiyor…

  64. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    türkçe konuşulanları farklı bir dil sanıp anlayamayınca insan bazen ortak dil giriyor araya. Bakınız matematik,bakınız matematik simgeleri… İnsanlar söyleyecek birşey bulamadığından değil,anlayacak biri bulamadığından cevap vermiyor artık herşeye…bendekide bir umut işte:D

  65. sinan karan avatarı

    seni deyil yapılan yerinde doğru tespit edilmiş yorumları takip ediyorum.yaptığın yorumlarıda tartışma çıkarmak için yaptığın gayet ortada. siteye zarar veriyorsun bence yorum yazarken dikkat edilecek hususları oku öyle yap yorumunu.

  66. _bianconera_  avatarı

    Hasarlı aracıyla aynı arabayı kullanan takım arkadaşına 0.5 sn fark atmış en hızlı 2. pilot olmuş vay canına F1'de böyle bir başka pilot var mı aceba : ))

  67. Alonso sayfasında bu yorumuna + çıksa şaşardım zaten :))))))

  68. sinan karan bak takan varmış,sen cevap veriyorsun ama söyleyecek bir şeyin olmadığı için öle iş olsun diye yazıyosun tıpkı eksi verenler gibi.her zaman beni takip etmenide takdirle karşılıyorum 🙂

  69. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    aldığı – ler den belli.

  70. Yine de heyecanlıydı Alonso, teşekkürler.

  71. sinan karan avatarı

    kirve her zamanki yorumların gibi bu yorumunda boş seni takan yok ya sen yinede lafını at ortaya belki tartışma çıkartabilirsn..

  72. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Alonso atak yaptı diye değil, baştan sona o araçla bu kadar iyi işler yapabildiği için tebrik ediliyor… O sorunlu araçla bu kadar baskı kurabildiği için övülüyor…Aracının sorunlu olmasının sebebinin KENDİSİ olmadığı için tebrik ediliyor… herkes bunu anlayamıyor,anlaması da beklenmiyor,tıpkı gereksiz yorumlar gibi…

  73. MagicAlonso avatarı

    yarış boyunca vitesi küçültebilmek için motora çok yüklenmiş onboard görüntüden de anlaşılıyor yoksa button ı takip etmesi motor patlatma sebebi değil.alonso ya o araçla göstermiş olduğu sürüşten dolayı bravo demekten başka birşey düşmüyor bizlere

  74. ben hatırlarım, hatta sonra italyada ferrariyi engellemekten dolayı ceza alıp o muhteşem turunda boşa gittiğinide hatırlarım… hasarlı aracıyla 5. sırayı almıştı, ve hızlı turuna yetişmek için tam gaz giderken ve yeni tura sadece 1-2 saniye ile yetişirken, massayı engellemekten ceza aldığınıda hatırlarım, neymiş 96 metre yaklaşmış massa alonsoya… limitte 100 metreydi… bizim türk polisinin 70 hız sınırı olan yerde 77 ye geç 78 e ceza öde demesi gibi bir şey

  75. vaybee,sorunsuz aracını geçen hafta zorlamadı diye göğe çıkarılan alonso,bu gün starta arkasındaki 2 araca geiliyor,aracının sorunlu olduğunu bile bile her tur 2 saniye farkla mclarene yaklaşıyor ve atak yapmaya çabaladı diye yine göklere çıkarılıyor.PES

  76. Herkes aynı düşünceye sahip olmak zorunda değil ama bir kişi aksini düşünüyor diye Alonso'nun yaptığı çöpe de atılamaz.Oversteer e katılıyorum ben puan almamasına üzülmedim.O bu haliyle bile Button'ı o kadar zorladı ya daha ne olsun eğer Button'ı geçebilse hızlı tur atmaya devam edecekti bana kalsa hatta en hızlı turu geliştirebilirdi bile bu olumsuzluklara rağmen.Artı çok eğlenceli ama mükemmel bir yaklaşım da var.Lash haklı Alonso bu kafasında 4 haneli sayıları çarparken bile adam geçebilir = )

  77. MagicAlonso avatarı

    zaten alonsonun dmeci herşeyi çok daha iyi anlatıyor o dışarıdan geniş alıp 2 virajda sıra kazanackken debriyaj problemi yüzünden ilk virajda arkası koptu çünkü vites değişmedi için dengesizce ara gaz veriyordu.Sağlık olsun sırada çin var ve eminim ki sorun yaşamazsa orada da çok hızlı olacaktır.Takım telsizden çok zor durumda olduğunu biliyoruz harika iş çıkarıyorsun zorlamaya devam et dedi.Pilot odur ki karşılaştığı zorluklarla başa çıkabilsin o zorluklarla iyi dereceler elde etsin.Renodayken 2005 monzada sıralamalarda arka tarafı lastik yüzünden parçalanmış araçla sıralamalarda yaptığı dereceyi hatırlarsınız belki

  78. aykut bulut avatarı

    ahhh işte bizim klasik türk insanı her yerde futbol fanatizimligi yapmazmı. ama ben genede ınanıyorum ki f1 taraftarı daha asil daha saygın.ama malesef bazıları degıl. hala bu adamı bu surusunu eleştirenlere acıyorum yazıkk. alonso cok buyuk tebrıklerı hak ettı bu yarısta ama sansızdı ıste. ve diger butun pilotlarda tebrigi hak ediyor.

  79. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    kusura bakmayın sayın fransız konsolosu,bilemedik biz sizi:D

  80. _bianconera_  avatarı

    ahh bizim Türk insanı işte klasik herşeyi abartmaz mı..Doğru Alonso sürünen Ferrari ile unutulmaz bir performans gösterdi diyeyim de mesele uzamasın daha fazla 🙂

  81. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    http://www.t u r k i y e f1.com/multimedia/video/flv/default.asp?id=1315

    hani izleyemeyenler olmuştur diye! harfleri birleştirin, izleyin! hala abartıyor diyorsanız,abartıyorsunuz!

  82. _bianconera_, Alonso'nun sorunu abarttığını düşünüyorsan, onun araç üstü kamera görüntülerini kaçırmış olmalısın. aracın sesinden ve Alonso'nun sürüşünden çok rahat anlaşılıyordu ciddi bir problem olduğu. Yarış boyunca bilmemkaçyüz kere vites değiştiriyorlar. vites geçişlerinde oluşan süreklibir problemin pilotu neredeyse her an ne kadar zorlayacağını tahmin edersin herhalde.

    geçen sene Bahreyn'de susuz kalıp bayılmış olmasına rağmen, bu yarış için "hayatımın en zor yarışıydı" diyebiliyorsa, gerçekten zorlanmıştır bence.

  83. uzaydan gelmesine gerek yok, kendisi sorunu nasıl atlattığını haberde söylemiş zaten, Ferrari'nin telsiz konuşmalarını da sadece ben mi duydum, "çok zor durumda olduğunu biliyoruz fakat zorlamalısın Fernando,Kubicaya yaklaşmalıyız" diye…

    Pitten çıkan her pilot zaten otomatikman 1-2 saniye hızlanıyor, ben sadece 1-2 turluk performansını değil tüm yarış performansını övüyorum, önümde canlı tur zamanlarıyla izledim yarışı ve buna eminmki önü açıkken takım arkadaşından hızlıydı, ve evet bu araçla(!)… düşük hızlarda aracın nasıl devir kaybettiğini ve zorlandığını gösteren görüntüleri yarışta gördüğüm gibi, yarış sonrası videolarda da az önce izledim, bu koşullarda daha iyisini ypaması zordu heralde… abarttığımı düşünüyosanız, bu sizin görüşünüz, siz inanamıyosunuz işte adam uzaydan mı geldi diyorsunuz fakat, işte pilot Alonso olunca böyle şeyler olabiliyor, bu adam boşu boşuna Renaultta şampiyon olmadı, boşu boşuna mclaren de sürmedi ve gökten zembille Ferrari koltuğuna inmedi, performansı sayesinde burada zaten…

  84. valla uzaydan mı geldi bilemiyorum ama ciddi en iyi pilot olduğunu söyleyebilirim. biz acaba startta varmıydı problem derken formasyon turundan itibaren vites kutusuyla boğuştuğunu öğrendik. kimse kusura bakmasın ama burda alonso ya yapılacak tek hareket var: şapka çıkarmak.

  85. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    yarışı izlemedin herhalde…aa tabi Alonso o sesi ağzıyla çıkartıyordu! Sırf bakın aracımda problem vardı ama ona rağmen neler yaptım diyebilmek için. Hatta sonradan motoru bilerek patlattı,bakın nasıl zorluyorum demek için..Bi de BAZILARININ anlayamaması için göze perde,beyine zincir büyüsü yaptırdı… eee sponsor büyük,para bol, çakal bu adam çakaaaal:D

  86. _bianconera_  avatarı

    @0versteer
    Alonso uzaydan mı geldi aracında ciddi bir problem olduğu halde birçok pilottan daha hızlı turlar felan atabildi..Bu kadar baskın mı olağanüstü diğer pilotlara nazaran.Pilotların çoğu abartır bazen böyle aracında bir arıza sorun olduğunda.Mesela geçen yarış ta Schumi'nin yaptıgı gibi..

  87. işte yarışı bitirmek değil olay sadece, rolantide bitirirdi, ama bu sitedeki bir çok insanın suratına vuracak bir şekilde zorladı aracını, 2 puandan oldu ama mutsuz değilim, o da değildir eminim, elinden geleni yaptı… Bu koşullarda bile takım arkadaşından hızlıydı önü açıkken, en hızlı ikinci tur zamanını yaptı, bunlar işte bizi etkileyen şeyler… ve evet yeri geldi 3 tekerle pite bile gitti bu adam, yiğidi öldürün hakkını verin… ayrıca Schumiyle ne alakası var bunun, biz Schumi yapmadı mı diyoruz benzer şeyleri? Hani öyle bir laf ki söylediğiniz, bunu Piquet Junior bile yaptı der gibi, schumi bu işte, bir schumi bir alonso yapıyor buna benzer şeyleri… bizimde haklı gururumuz var pilotumuzn performansından dolayı, bırakında bunu rahat rahat yaşayalım

  88. burak bocek avatarı

    Çinde ileri büyük bir adım atmak lazım ama nasıl yapıcaz bilemiyorum.Bu kaybedilen puanlar,fırsatları,yanlış seçimler tekrarlanmamalı.Neyse yapacak birşey yok.Umarım lider kalırız Çinden sonrada

  89. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    alonso nun aslında strateık bır hata yaptıgını soylemek mumkun.dıger bır haberde hamılton f1 nıcklı arkadasım cok guzel acıklamıs..sorunun var.sogutma sorunun var.hava cok sıcak ve nemlı.gecme sansının cok fazla olmadıgı button a yaklasıp gecemedıgını gordukten sonra bıraz mesafe bırakıp zorlmaması gerekırdı.zıra sartlar aleyhıne ıslıyordu.gecen yarıs massa yı gecmeyı denememesı ne kadar yanlıssa bu hafta buttonu zorlaması o kadar yanlıstı.

  90. Alonso bu… bozuk vites kutusuyla doğaçlama da yarışır, gerekirse kafadan 4 haneli sayıları çarparken geçiş de yapabilir, telsizden karı dırdırı dinlerken en hızlı turu da atabilir. :)) tamam, tam olarak öyle değil ama şu konsantrasyonunu, azmini takdir etmek gerek. canı sağolsun, sonraki yarışta affettirir kendini artık.

  91. _bianconera_  avatarı

    Yahu amma abartan var nerdeyse 3 tekerle dahi bitirir diyecek bazıları.Alonso'nun yaptığı olağanüstü birşey değil ya sonuçta bozuk arabayla yarış tamamlayan ilk pilotta o değil.Ben Schumi'nin sürüne sürüne dahi aracıyla yarış bitirdiğini gördüm.

  92. Sir Jack B.  avatarı

    Vites sorununa rağmen performansı iyiydi. Ancak motor freni yaptıysa bunun sonucu motor patlamış olabilir. Son yaptığı atakta duman atmaya başladı belki de o atağı yapmasa 2 puan alabilirdi 🙂

    Cık cık cık Alonso'ya hiç yakışmadı :p

  93. ozkan kalayci avatarı
    ozkan kalayci

    o zaman canın sağolsun, button' u geçememene kızmıştım, şu halde yapacak bir şey yok….

    ancak dün yarışı bitiremeyeceğini de yazmıştım…

    bir daha ki yarışaİ "rast gele"

  94. geçen yarış, startta sorun yaşamasının sebebi patinaj, bunun sebebi ise, grid te aracı konumlandırmanızı gösteren beyaz kutucukların üzerinde olması arka lastiklerin, o beyaz boyalı kısımda araçlar kayıyor, patinaja kalıyor, işin kötü tarafı ben bunu Trt stüdyolarında Tvden gördüm starttan önce, ama ne Alonso ne Ferrari bunu farketmedi, valla twitter başında olsam insideFerrari sayfasına yazardım hemen 🙂 start öncesi videolara bakın, Alonso aracı fazla sola yanaştırmış ve lastikleri beyaz çizginin üzerinde, startta ise en başta kontra vererek start alıyor, çünkü sol arka lastik büyük bir patinajda kalıyor…vites kutusuyla alakasını anlayamadım yani AArank

  95. Ben bu yazıyı okumadan önce resmen bunalıma girmiştim ki,bu açıklama imdadıma yetişti,sabaha kadar heyecandan uyku tutmadı birde üstüne bu hüsran sonuç(şükür ki alonsonun suçu değil)gelince resmen bunalıma girmiştim.ve alonsoya çok kızgındım.

  96. Alonso gwerçekten iyi dayanmış,arızalı olmasına rağmen son tura kadar iyi dayandı.

  97. ve dikkatinizi çekerim, takımı falanda eleştirmiyor, bazen biz sorun yaşarız bazen başkaları diyerek takımı savunduğunu bile söyleyebilirim hatta

  98. Sanırım bu vites kutusu geçen yarışın startının hediyesidir.

  99. demekki vites sorunu olmasaydı muhtemelen podyum gorurdu…

  100. kerim sisman avatarı

    alonso söylediğim lafları geri alıyorum :)) problem ciddi ve bütün yarış boyuncaymış. massada nası bi problem vardı acaba. zaman turları aynıydı. umarım problemler bi daha yaşanmaz. şunu kabul etmek lağzım. şu anda gridde dörtdörtlük bi pakete sahip olan bi takım yok. en kısa zamanda problemleri düzelten takım şampiyonada bi adım öne geçer.

  101. Electro_adu avatarı

    Eğer sorun dediği kadar büyükse ve yine de böyle iyi bir yarış çıkardıysa şapka çıkarılır ancak bu adama.Ferrari biraz daha gelişirse şampiyonluğun en büyük adayısın adamım.Alonso ve Hamilton F1 için büyük değerler gerçekten,zevk katıyorlar yarışlara…

  102. en hızlı ikinci tur zamanını da ele geçirdin Alonso, ne kadar geç lastik değiştirmenin etkisi olsa da bunda, başarı bu koşullarda. öteki haberin altında da belirttim, Alonso sorun yaşasa bile aracı bir şekilde limitlerinde kullanmayı başarıyor, 2003 te ingilterede o zamanlar yasal olan çekiş kontrolü bozulduğunda yine aynı şekilde hızlı turlar atmıştı, yine 2003 italya da aracın aldığı hasarlara rağmen 3. olmayı başardı, bunlar aklıma gelen ilk örnekler… biraz geçmişe gittim ama idare edin 🙂

    zaten onboard kameralardan gözüküyordu, gelen sesler bir yandan, gaza bastığında araba sanki bir şeye takılıyormuş gibi silkelenip sonradan hızlanıyordu, debriyajmış demekki…

    ve belki Button'ı geçemedi ve liderliği Massa'ya kaptırdı, fakat bu yarışta da Massa'dan gözle görülür biçimde hızlıydı, belki fark 0.1-0.3 arasındaydı ama yinede hızlıydı buna eminim, üstelik bu koşullarda, bu araçla, helal olsun Fernando…

  103. Bu şartlar altında böyle bir sürüş gerçekleştirmen sana yakışır cinstendi çıkan seslerden biz bile bekliyorduk böyle bir durumu başlardaki performansından memnun değildik ama eğer vites sorunu yarış başından bu yana olduğunu düşünürsek sadece helal diyebiliyorum puan alamasan da ne kadar zorladığını yine gördük.Hak ettiğin yere geleceksin.

  104. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    iyi idare etmiş ama.. iyiki kayıp büyük olmadı.

  105. elif çivici avatarı

    Ancak eğer motor iflas edecekse bunun liderken ve 25 puan kazanmaya doğru ilerlemektense 9. giderken olması daha iyi."
    Bu laf Vettel e 😀 Şaka bi yana cidden zor bir yarıştı onun için ve yağmur bekledik o da olmadı.Ama şampiyona daha yeni başlıyor.

  106. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    söylenecekleri söylemiş,daha fazla konuşmaya gerek yok herhalde…

  107. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Umarım Çinde telefi edersin Şampiyon.Bazıları istemesede bizlerin istedikleri olacak.Tabi bu Massa içinde geçerli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir