Renault, Hamilton'un Savunmasından Mutsuz

yazar:

kategori:

Hamilton, Petrov’u geçmesinin ardından Rus sürücünün kendisini çok yakın takip ettiği düzlükte bir çok kez konumunu değiştirdi ve geçilmeye fırsat vermedi.

Bu hareketin ardından Hamilton’un savunma konumundayken sadece bir kez yön değiştirebileceği kuralını ihlal ettiği tahmin ediliyor.

Ancak bazı görüşler ise Hamilton’un dalgalanmayı fren anına gelirken değil de virajdan hızlanmaya başladıkları andan itibaren yapması, durumun kurallar içerisinde olmasını sağladığı yönünde.

Boullier, takımının yarış kontrol merkezine bu konuda şikayette bulunduğunu ve yarış içerisinde Hamilton’a sportmen olmayan bu davranışı nedeniyle siyah beyaz bayrak sallanması gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Boullier “Biz kendi bakış açımızı bildirdik. Oldukça dürüst olursak kurallara göre sadece bir kez yön değiştirebilirsiniz ve eğer bunu 3 kez yapıyorsanız orada bir hata vardır.”

“O, tehlikeli sürüş nedeniyle uyarı aldı ancak bunun yeterli olduğunu düşünmüyorum. Kurallarda açık bir şekilde birden fazla yön değiştiremeyeceğiniz yazıyor ve bunu yapmamalı.” dedi.

Fransız patron ayrıca bu konuyu daha fazla uzatmayacaklarını, kurallara göre Hamilton’un bunu bir kez daha yaparsa ceza alacağını söyledi.


Yorumlar

  1. Mersedez Benz kardeşim, o büyük hatayı ve skandalı yapanlar şimdi yerlerinde yok, yeni takıma(yeni kişilere) yaptığın haksızlık değil mi? Renault takımı el değiştirdi adı ve motoru Renault. Siz kendi yalanlarınızla ve casuslarınızla ilgilenin.

  2. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Çarptırsaydınız hemen bir duvara..

  3. Cezalık herhangi bir durum yok. Yarış anında da böyle düşündüm tekrar izleyince de. Çıksın Petrov adam gibi açıklasın gerçeği. Ben çocuğu takdir ettim hatta çok güzel bir taktik uyguladı. Geçiş 8 nci turda oldu aynı şey 6 ncı turda da yaşandı. Olay sadece Petrov'un Lewis'in çekim kuvvetinden faydalanmak için onu takip etmesidir o kadar. Aksi olsa direksiyon hareketleri bu şekilde olmaz. İlk yanal hareketi lewis yapıyor ardından Petrov, sonrasında yine aynı şekilde bu tekrarlanıyor. Amaç viraj sonuna kadar yakın kalıp geç frenajdı Petrov'da bunu sağladı. Daha az yanal hareket ile aynı faydalanmayı 6 ncı turda da yapmıştı. Ben çok beyendim bu taktiğini. 🙂
    Buna ceza verilse ben çok gülerdim doğrusu…

  4. Eger kural diyorsa ki boyle davranislara ceza gelir,o zaman ceza almak lazim.3 defa zik-zak gitmek zanediyorum ki telikeli oluyor.Hemilton en iyisi kendi yolunu tutmak lazimdi,cunku Petrov onu ikinci kez zor ki gecebilirdi.Ama en iyisi olaydan sonra Hemilton Petrova yol verseydi sonra yine onu gecebilirdi,bu olayada is gelmezdi.Aman Hemilton sakin Webberden ornek alma.

  5. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bana göre de çok yanlıştı ama cezayı gerektirmediği de ortada..

  6. Schumii Kimi avatarı

    Kadir haklısın ben yasak değil demiyorum bence ceza verilmemesi doğru anlamında söyledim. burda Renault nun yakınmasını ve bazı arkadaşların durmadan başka haberler altında da petrovdan hamilton adına özür dilemelerini abes karşıladım. ben de Baran gibi genelde yorum yazmadan haberleri ve yorumları okurum ama ben de dayanamadım bazı artniyetli yorumlar karşısında. burda petrov da hamiltonla aynı şeyi yapıyor nerdeyse ama hamilton suçlu oluyor.

  7. Schumii Kimi yorumuna tamamen katılmıyorum..Hamilton'un yaptığı zikzagları petrov'u takip etmesinin nedeni hava koridorunda kalmak istemesi, mclaren kadar hızlı bir aracının olmaması..Fakat buna rağmen (dünya şampiyonu) petrov (çaylak) arkasındayken zikzaklar çiziyo..Tamam göze hoş gelebilir fakat yönetmelikte yasak bunlar..Hatırlatırım 2005 indianapolis olması lazım sırf sato çok agresif sürüyo diye ceza almıştı..Bence şu hareketlerin ceza almasını gerektirmesi lazım.Simülasyon liglerinde bile yasak bu hareketler.

  8. Genelde yorum yapmayarak konuları okuyorum.Erman Yiğit yaşın kaç bilmiyorum ama böylesine kelimeleri dile getiren yoruma inanamıyor insan.Ben 83 lüyüm be 97 den beri f1 izleyen biriyim.Böylesine yorumları okuyunca şaşırıyorum açıkçası.

  9. Schumii Kimi avatarı

    tamam hamilton yön değiştiriyor iyi de petrovun önünü kapatacak şekilde yön değiştirmiyor ki. önce hamilton sola kırıyor ardanından petrov hamilton ı takip ediyor. hamilton sağa petrov aynı şekilde hava koridrouna girmek için sağa kırıyor. madem hızlı hamilton önünden çekilidiğinde onu takip etmeden geçsin yanından. bence uyarı bile fazla çok güzel bir sahneydi

  10. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Aman Lewis'e laf etmeyelim.Ne haddimize. Yazık.Petrov'dan binlerce kez özür dilerim.

  11. normal şekilde geçemeyeceğini anlayınca hileye başvurdu. uzun lafın kısası bu!!

  12. umit isbilen avatarı

    bıraksalar da yaroşsa adamlar yahu…

  13. Arkadaşlar link bulabilcek varmı

  14. Kurallar dahilinde olanları daha net bir şekilde açıklamak gerekirse:

    Eğer arkanızda bir pilot varsa ve siz o an savunma yapıyorsanız sabit şekildeki aracınıza sadece bir kez yön verebilirsiniz ama aynı yöne doğru istediğiniz kadar manevra yapabilirsiniz. örneğin direksiyonu bi kez sola kırdıysanız, bir kez daha, istediğiniz kadar sola kırabilirsiniz(2006 brezilyada raikkonenin schumiye geçilmemek için direksiyonu defalarca sola kırdığını hatırlayın). fakat bir kez sola kırdıktan sonra ikinci kez sağa kıramazsınız.

    Hamilton bunu üç kez yaptı sanırsam önce sağ sonra sol sonra tekrar sağ olmak üzere. Tabi bunun için bir ceza gelmesi fazla ağır olabilirdi o yüzden komiserlerin uyarı kararı yerinde olmuş diyebiliriz. Hamilton' ın yarışma hırsını, heyecanını anlıyorum ama kendisinden daha güçsüz bir rakibi karşısında böyle bir harekete de başvurmamalıydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir