Alonso, Red Bull'un Hızı Karşısında Sakin

yazar:

kategori:

Red Bull bu sene hız olarak güçlü olduğunu kanıtladı ancak dayanıklılık sorunları nedeniyle ilk 2 yarıştan beklediği sonucu alamamıştı.

Red Bull ayrıca ilk 3 yarışın 3’üne de pole pozisyonundan başladı.

Alonso “3 pole pozisyonları var ancak 3 galibiyetleri yok. Bahreyn’de çok hızlıydık ve belki Avustralya’da da onlardan hızlıydık.”

“Burada ilginç bir yarış oldu, biz sıralamalarda hata yaptığımız için onlar için çok kolay oldu. Şu an için çok endişeli değiliz.”

“Şampiyona çok uzun ve aracımızı geliştirme şansımız oldukça fazla. Gelişmemiz gereken noktaları biliyoruz bu yüzden gelecek yarışlarda en iyi araca sahip olacağımız konusunda iyimserim.”

“Şampiyon olmak için her zaman istikrarlı olmak gerekiyor ve aynı zamanda hızlı da olmak zorundasınız. Henüz 3. yarıştayız ve ilk 3 yarışın ardından liderin değişmesi normal. Şampiyonanın oturması için bir kaç yarış geçmesi gerekiyor.”

“Her zaman olduğu gibi mümkün olduğu kadar fazla yarış tamamlayıp puan kazanmalıyız ancak özellikle yeni puan sisteminde yarışı da kazanmak gerekiyor çünkü ödülü 25 puan olduğu için oldukça güzel.”

“Şu anda şampiyonluk 30 puan çevresindeki her pilot için mümkün ancak şampiyonanın sonuna doğru sadece 2 – 3 pilot kalacak.” dedi.

Alonso, motor sorunu yaşamalarına rağmen dayanıklılık konusunda endişelerinin olmadığını söyledi.

Alonso  “Endişeli değiliz. Bazı sorunlar yaşadık. Kullandığımız motorlar kış testlerinde kullandığımız sorunsuz motorlarla aynı. Aynı zamanda Toro Rosso ve Sauber’le de daha fazla veri elde ediyoruz ancak Sauber’in de sorun yaşaması büyük bir talihsizlik.”

“Bu sorunu araştıracağız ancak genel olarak motorlar büyük ölçüde geçen senekilerle aynı bu yüzden motor ekibimiz sorun yaşamadan bu motorlar üzerinde oldukça deneyimliler.”

“Bu yarıştaki sorunların çok özel bir şeyden kaynaklandığına ve çözeceğimize eminim.” dedi.


Yorumlar

  1. Onun icin erken kimse konusmasin.F1-de hersey mumkun.Buttonda zanetim ki kolay bir lokma olacak Alonso icin,ama olmadi iste.Hemilton yarisa renk katti.Schumi icin de yazik oldu.Iyi ki yagmur yagmadi.

  2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Red Bull sorun yaşamazsa hiçkimse onları durduramaz. Mümkün değil.

  3. elif çivici avatarı

    Sezon çok uzun ve daha başındayız Vettel,Alonso ve digerleri için sezon yeni başlıyor,Çin de daha rekabetçi olunacagına inanıyorum,Türkiye ye kadar elimizde daha net sonuçlar olur.Ama şu bir gerçek ki Redbull müthiş hızlı,ama şu da bir gerçek ki Mclaren,Ferrari ve Mercedes Avrupa da fabrikada daha çok çalışabilecekler ve sezonun 2.yarısında esas favori olabilecekler.

  4. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Umarım Çinde geri dönersin Alonso….

  5. Bizde sakiniz,sen rahat ol,alonso,yakında farkı açacağından hiç şüphem yok,ve ferrarinin seni tranfer etmekle son yılların en iyi hareketini yaptığını herkes görecek.

  6. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    alonso sırada çin var dostummmmmmmm

  7. aslında tedirgin…üç yarıştır adamlar polü alıyorlar. ilk iki yarış gibide bir hata serisi bir daha zor gelir. büyük ümitlerle getirilen bir pilot. sakatlıktan yeni çıkmış takım arkadaşı ondan daha yüksek puan almış. işi zor…

  8. valla helal olsun alonso sana.motor sorunu yaşadın ama gercekden güzel dakikalar geçirdik seni izlerken.vitesle alakalı sorunlar olduğu belliydi zaten motordanda iyi sesler gelmiyordu.yinede tebrik etmek lazım bence massa da alonso da hamiltonda iyi iş çıkardı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir