Massa ve Ferrari'nin Tesellisi Liderlikler

yazar:

kategori:

Massa ve aracında sorun olan takım arkadaşı Alonso, dün kötü geçen sıralamaları telafi etmek için ellerinden geleni yaptılar ama İspanyol pilot yarış sışı kalırken Massa da, Malezya’ya gelirken amaçladığı puanlardan uzakta kaldı.

Felipe Massa: “Her şey göz önüne alındığında, bu ilk üç yarışta iyi bir iş çıkardık; bu da her iki şampiyonada da lider olmamızla kanıtlanıyor. Yine de daha 16 yarış var. Aracın performansında geliştirme ve tamamıyla dayanıklı hale getirmede yapılacak çok şeyin olduğunu biliyoruz. Başladığımız yeri göz önüne alırsak 7.lik belki de umabileceğimiz en iyi sonuç Lastik değişimini mümkün olduğunca geç yapmaya çalıştık, çünkü son günlerde öğleden sonra hep yağmur yağdı ve bugün de eğer öyle olsaydı, bütün fırsatları değerlendirebilirdik. Ne yazık ki bu sefer yağmur gelmedi. Yumuşak lastikler daha hızlıydı ama galiba başlangıçta pist, bu lastikleri en iyi şekilde çalıştırmaya yetecek kadar kauçukla kaplanmamıştı. Bu yüzden stratejimiz doğruydu. Button ile mücadele çok karışıktı. Düzlükte her zaman uzaklaşıyordu ama son virajda bir hata yaptığında, ilk virajda frenlemede onu geçebilmek için yeteri kadar yaklaştım. Bugünkü yarış, şampiyonanın her turunda mücadele etmemiz gerektiğini ortaya koydu. Yapılacak çok işimiz var. Bu yüzden odağımızı kaybetmemeli ve çalışmalarımızı azaltmamalıyız”

Ferrari takım patronu Domenicali ise pilotlarına övgüde bulundu ve sorunların çözülmesi için sıkı çalışacaklarını belirtti.

Stefano Domenicali: “Sezonun üçüncü yarış hafta sonunda ortaya çıkan sonuçta mutlu olmamız mümkün değil. Malezya’ya çok farklı amaçlarla gelmiştik ve sadece 7 puanla ayrılmak hayal kırıklığı yarattı. Bugünkü sonuç, dünkü sıralamanın eseridir. Gridde bu kadar geriden başlarsanız bundan daha iyisini yapmak zor olur. Bunun dışında bazı dayanıklılık sorunları yaşadık. Eğer şampiyonluğu arzuluyorsak, bunlar kesinlikle çözmeliyiz. Fernando inanılmaz bir yarış çıkardı. Formasyon turundan beri viteslerinde sorun yaşadı. Bu şartlar altında sürmek etkileyici. Sonuna kadar puan mücadelesinde kaldı. Felipe de gerçekten harika bir yarış çıkardı, özellikle ikinci bölümde. Pilotlar sıralamalasında lider olmak, sezonun bu ilk başlarında bütün yaptıkları için bir ödül oldu. Üç yarışın ardından değerlendirme? Olumlu. Çünkü her iki şampiyonada da lideriz ve en üst seviyede rekabetçi olduğumuzu gösterdik. Berede gelişmemiz gerektiğini biliyoruz: performans ve dayanıklılık. Ama mükemmel bir pakedimiz var: araç, pilotlar, takım. Hepsi de her iki şampiyonluk için mücadelenin içinde olabilecek kabiliyette”


Yorumlar

  1. Massa Sampionlugu hak ediyor.Sesiz bir sekilde liderlige ulasti.

  2. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Domenicalli nin başında olduğu bir paket, içinde 1 değil 5 Alonso olsa yine mükemmele yaklaşamaz. En azından birer hızlı tur atıp sonra şartların düzelmesini beklemek hiç zor değildi. Bu adam kendine gereksiz risklerden avantaj çıkarmaya çalışıyor. Hiç akıllıca davranabilecek bir adam değil.

  3. efendimayin  avatarı

    Massa sağlam gidiyor. Üstelik 8 aylık ara vermişti. Massayı alonsonun ezeceğini düşünenler bekleyin daha ilerisini.

  4. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Sessiz sedasız liderliğe çıktı. Ama Button'ı geçtikten sonra Rob Smedley'in "good boy well done" gibisinden konuşması çok güzeldi.

  5. Massa;sezon ilerledikçe kendini geliştirebilen bir pilot,daha 3.yarışta liderliği almış olması oldukça güzel,sevdiği pistler geldikçe dahada iyi olacaktır.

  6. kaan kaanhan avatarı

    alonsonun motor avustralyada kullandığıda olabilir,yanlış bilgi olmasın. herhalde patlayan 3. olanı.

  7. ben bugün ferrarimizin en iyi sonucu aldığını düşünüyorum fernando çok iyi iş çıkardı ama yarışı tamamlayamamasına çok üzüldüm. felipe ye gelince gerçekten çok formda ve süperdi ölürüm ona 🙂 🙂 yalnız button u daha önce geçseydi hamılton ı da rahatça yakalar ve hatta geçerdi ama yine de olsun çok güzel bir yarıştı ve güzel bir tesellimiz var her iki klasman da da lider olmak harika! 🙂

  8. burak bocek avatarı

    Ya takım iyi,araç hızlı,lideriz mideriz ama ne kadar sürücek böyle.İlk yarışı kazanıp 5 yarış beklemek istemiyorum ben açıkçası.Şu an en hızlı araç olmasakta en hızlı olana kadar fırsatları değerlendirim en ufak hata yapmamak gerekiyor.İstikrarı dayanıklılıkla birleştirip en azından en öndekini ykalayana kadar puanları kapmak lazım.Şu aracı artık bir gözden geçirsinler.Her tarafa delik açıyoruz karoserde:)Bu sorunu halledip rakiplerin legal kabul edilen sistemleri monte ettik mi üstüne birde kendi çözümleri ekledik mi herşey güzel olucak inşallah:D

  9. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ama mükemmel bir pakedimiz var: araç, pilotlar, takım. Hepsi de her iki şampiyonluk için mücadelenin içinde olabilecek kabiliyette"

    Evet en mükemmeleri bizde.Umarım sorunumuz çözülür,sorun yaşamayız ve Çinde geri döneriz.

  10. Bence hiç fena gitmiyor.Diğer sezonlarla karşılaştırdığımızda ilk üç yarış bazında çok iyi bir başlangıç(puan açısından) yapmış gözüküyor.

  11. MagicAlonso avatarı

    senin ifade özgürlüğüne…..her Alonso ile ilgili haberin altındasın psikolojik sorunların var derhal görün doktora gerçmiş olsun şimdiden

  12. dünkü şanssız stratejiden sonra bugünkü yarış ferrari ve pilotları açısından teselli olabilecek bir sonuçla bitti. alonso bence çok birşey kaybetmedi. massa sessiz sedasız lider oldu. eğer eşit davranmaya devam ederlerse ben massanın alonsoyu kahve içme rahatlığında geçeceğine inanıyorum. bu sene için özellikle ferrari alonsoyu kazanmak istiyorlarsa ona ekstra destek vermeleri lazım. yoksa alonso zarar vererek takımdan gider. bir dahada zor iflah olur…bence(kimseyi kızdırma niyetinde değilim lütfen yorumlarımı silmeyin kişilik haklarıma ve ifade özgürlüğüme saygı duyunuz. lütfen…)

  13. bugünkü sonuç, dünkü sıralamaların ardından gayet tatmin edici. tebrikler. arada geçecek 2 haftada araçta ufak da olsa mutlaka geliştirme yapılmalı.

  14. bugünkü sonuç, dünkü sıralamaların ardından gayet tatmin edici. tebrikler. arada geçecek 2 haftada araçta ufak da olsa mutlaka geliştirme yapılmalı.

  15. kaan kaanhan avatarı

    Alonso 4. yeni motoru kullanmıştı,buyuk ihtimal birdaha kullanılmaz halde. ilk motorlarıda sıralama ve yarışlarda kullanılmayacak. 2. ve 3. kullanılabilir durumda şu anda. ilerleyen yarışlarda sıkıntı doğurabilir ferrari adına.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir