Whitmarsh: "McLaren, Red Bull'a Yaklaşıyor"

yazar:

kategori:

McLaren’in Sepang’da başarılı olma umutları, Cumartesi günkü sorunlu sıralama sonrasında darbe görmüştü.

Yarış içinde yükselişleri ve alınan sonuçların ardından şampiyonada zirveye yaklaşmaları ile birlikte Whitmarsh, takımın planlarındaki gelişimlerin, yakın zamanda Red Bull ile mücadeleye girişmelerini sağlayacağına inanıyor.

Whitmarsh: “Onların önceden çok üstün olduklarını düşünüyorum ama şimdi, çok daha yakınız. Sıralama tempoları çok iyiydi. Neden olduğunu bildiğimizi düşünüyoruz ve Bana göre diğerleri kısa sürede bunu uygulamaya geçirecek.”

Whitmarsh, Çin için McLaren’in bir dizi yeniliğe sahip olacağını söyledi. Bu yeniliklerin içinde sıralamalardaki hızlarını arttıracak sürüş yüksekliği ayarlamasına yardım edecek yenilenmiş bir süspansiyon da var.

Whitmarsh: “Çin için yeni parçalarımız olacak, bizi bir kaç ondalıktan fazla ileri taşıyacak. Burada 0,3 saniyenin üzerinde kazandığımız 6 modifiyemiz var. Eğer Çin’de 0,3 saniyeden fazla elde edebilirsek, iyi bir çalışma olacak, özellikle de sıralamalar için”

Whitmarsh ayrıca takımın, gelişim konusunda geçen seneye göre daha iyi durumda olduğunu ekledi.

Whitmarsh: “Geçen senenin başında çok uzaklarda olduğumuzu, pistte olanlarla fabrikadaki çalışmalar arasında kopukluk yaşandığını hissediyordum. Bu sene ise iyi bir bağlantı var, bu nedenle analizlerde ve simülatörde eğer daha hızlı olduğumuzu görürsek, (yeniliği) araca ekleyebiliriz.”

“Şu anda makul bir momentumumuz var. Ama kim bilir? Bir sonraki yarışta bir bakarsınız biri bir şey bulur ve birden bide 0,5 saniye kazanır. Ama Çin’de rekabetçi olacağımızı düşünüyorum”


Yorumlar

  1. burak bocek avatarı

    Şu perfonmansı ile Mercede Gp'den bir şampiyonluk mücadelesi beklemiyorum.Güzel puanlar topluyorlar ancak kazanmak şart yeni sistemde.Bana göre bariz gerideler öndeki 3lüden.O yüzden çok büyük bir adım atmak zorundalar.Takım eğer Avrupada kazanabilecek bir pakete sahip olamazlarsa Haziran Temmuz gibi gelişimi durdurup seneye odaklanacağını belirtiyor.

  2. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ferrari hastalığından ve sorunundan en mantıklı yolla kurtuldu.Kanseri tedavi etti.Şimdi sıra eski sağlığına kavuşmakta.

  3. Mclaren ve Mercedes gp Avrupada çok güçlü olacaklar.Red Bull da iyi güncellemeler yapacaktır.Ferrariden bi umudum yok.Şampiyonluk bu 3 lü arasında geçer.

  4. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    1sn yavaştılar sıralamalarda.Yakalasalar bile Ferrari ve Redbull da getireceği parçalarla yine bu sıralamayı koruyacakalrdır.Önemli olan İspanyada öne geçmek ve devam ettirmek.

  5. 0,3 sn kazanmışlarsa helal olsun çok büyük bir başarı birde , bu yeni sistem mclarene ilk yarışta problem çıkarabilir. Mclaren test etmeden bu sistemi uygulamamalı bence.

  6. burak bocek avatarı

    Mclaren çok kasıyor evet gelişimde en iyi takım ancak araçları geride olduğu için.Mükemmelleşmiş ve lider konumda bulunan bir araç sezon içerisinde çok gelişemez.Misal f2008 epey bir yerinde saydı ve 2009da Brawn gp.Tek kaynak sıkıntısından kaynaklanmadı bu.Mclaren felsefesi her yarışa minor updateler etmektir.Ferrari ise 3-4 yarışta bir major update.Piste göre 0.6-1sn arası yavaştı özellikle sıralama turlarında ilk 2yarış Mclaren.Son yarış yağmur yağdığı için ne olduğunu anlayamadık.Cuma günlerini aracın tek tur sıralama perfonmansı üzerine yoğunlaşıp gelişmeyi hedefliyorlar.Ferrari ise bir parçayı kullanmadan iyice emin olmak istiyor özellikle dayanıklılığına.F-duct sisteminide en kısa sürede deneyecez gibi bence.Belki bu yarış bir prototipini deneriz.Mclarene kesinlikle kafa tutmamız lazım gelişimde.Başarılar

  7. 0.3 sn kazanırsa aracımız diğerlerinin vay haline.

    Ferrari ile eşitiz Bahrain e oranla Red Bull u Ferrari den önce yakalıyacağız bana kalırsa.

  8. kaan kaanhan avatarı

    redbull McLaren in yeni süspansiyonu protesto ederiz diyor işler kızışacak sanırım 🙂

  9. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    mclaren gelişimde cok ii 1 numara bence her yarış ufak updateler şimdi yeni çinde süspansiyon ve yeni parclar gelck. ferrari ise barcelonada komple yeni bir aracla yarıscak aynı 2008 yılında renault barcelona testlerndn sezon ortasında yaptığı gibi. mclarenin gelişimi beni korkutoyr. ne kadar ferrari ve alonsco olsamda doğruları sölemektn korkmam. Martin Whitmarsh seviorm ii ada. sanrım mclarende bi tek bu adamı seviyorum 🙂

  10. "Sıralama tempoları çok iyiydi. Neden olduğunu bildiğimizi düşünüyoruz ve Bana göre diğerleri kısa sürede bunu uygulamaya geçirecek". Sıralama ve yarış yüksekiliğinin değiştirilebileceği sistemi kastediyor.
    RedBull ilk iki yarışı kazanamayarak büyük yara aldı aslında. Şimid diğer takımlar da bu sistemi kopyalayınca üstünlüğü sona erecek.

  11. kaan kaanhan avatarı

    şuanda monacoda yarış olsa pek varlık gösterebileceğimizi sanmıyorum 🙂 ama takım ekisklerini biliyor bunun üstüne çalışıyor.yavaş virajlarda aracın altından akan havada önemli, getirecekleri yeni süspansiyon ne kadar etkili olacak göreceğiz umarım bekleneni verir ve RBR a daha çok yaklaşırız.önceleri açıkladıkları üzere en buyuk güncelleme barcelonada.

  12. İlk yarışa nazaran gelişim kaydettgımız açık ve çin'e getirilecek olan yenı paket whitmarshında dedıgı gıbı 0,3 saniye kazandırır ise aracımız adım adım redbulla yaklaşcaktır.yanılmıyorsam McLaren barcelona içinde büyük bir güncelleme olacagını açıklmaştı.

  13. hızlı pistler maclarenin aracına uyum sağlıyor yavaş pistler için parçalarını geliştirdiler mi acaba bahreinde genel olarak yavş değillerdi aslında sadece düşük hızlı virajlarda çok zaman kaybediyorlardı monacoda izlemek lazım

  14. burak bocek avatarı

    Tamda bu haberle ilgili birşeylerden bahsediyordum evet Mclaren buraya ileri bir adım atarrak geliyor bizi geçebilirler.Cevap vermek lazım ancak bizde Barcelona için büyük bir paketle geliyormuşuz.İnşallah rakiplerden daha büyük bir adım atarız.

  15. mclaren gücünü göstermeye başlıyor. bahreyn'den malezya'ya kadar bile çok hızlı bir şekilde geliştik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir