Ferrari'nin Dayanıklılık Konusundaki Endişesi Arttı

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Sepang’da yarışın sonlarına doğru motorun iflası ile değerli puanlardan olmuştu ve müşteri takım sauber de sıkıntılar yaşamıştı.

Ferrri şu anda sorunları mümkün olduğunca erken çözmesi gerektiğinin farkında.

Domenicali: “Rekabetçiyiz, güçlüyüz ve sorunların üstesinden geldiğimizden emin olmalıyız. Ne yazık ki bu hafta sonu, genel sonuç açısından en kötü hafta sonuydu, iki ana etken için”

“Dayanıklılıkta yeteri kadar iyi değiliz. Ama bu hafta sonunun kötü sonucunun, sıralama ile ilgili olduğunu da unutmamalıyız. Çünkü 19. ve 21. başlarsanız, sonuç almak mucize olur.”

“Dayanıklılık ile ilgili bir sorun varsa endişe yaratır ve mümkün olduğunca kısa zamanda çözmemiz gerek. Şu anda Fernando’nun motor sorununun niteliğinin tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. Ayrıca Sauber’in durumunu da bilmiyoruz. Ama şimdi söyleyebileceğim tek şey, elimde olan bilgiler kadarıyla, bu sorunlar birbirinden farklı”

Sepang’daki sıralama felaketi ardından alınan derslerle ilgili Domenicali: “Cumartesi olanlar kabul edilemez. Bunu takımda görüştük. Diğer büyük takımlar da aynısını yağmış olsa da risk alamayız. Bir grup insan için ders alınacak bir durumdu. Ama aracın gelişimine çok ama çok sıkı çalışmayı sürdürmeliyiz. Çünkü diğerlerinin yeni bir adım atmalarını bekliyorum”

“Rekabetçi bir pakedimiz var ama asla yeterli değil. Piste yeni parçalar getirdiğimizde dayanıklı olacaklarından emin olmamız gerek. Veri, %100 olarak doğrulanmalı. Çünkü test olmaması ile simülatör analizinde bulduklarınızda pistte görünenin farklı olmamasını sağlamalısınız. Önümüzdeki yarışlar için sürdürmemiz gereken yaklaşım bu”

En hızlı araç olarak kimi gördüğü konusunda Domenicali: “Elbette söylemesi zor. Üç yarışın ardından en hızlı araç kimin? Puanlar açısından bakarsak şampiyonada lideriz. Bu yüzden en hızlı biz olmalıyız. Ama bunun çok iyimser bir yaklaşım olduğunu biliyoruz ve böyle düşünmüyoruz tabi”

“İlk üç yarıştaki sonuçlara bakıldığında görünen, Red Bull üç sıralama birinciliği aldı ve diğer konularda dayanıklılık sorunları yaşadı. Bu yüzden Red Bull, en rekabetçi araç olacak görünüyor. Ama McLaren’in de çok iyi göründüğünü unutmak istemiyorum.”

Domenicali, McLaren F-kanal sistemi ile ilgili olarak da çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti

Domenicali: “(Sistemin) avantajının çok ama çok büyük olduğunu gördük. Mümkün olduğunca kısa sürede %100 emin olur olmaz piste taşıyacağız.”


Yorumlar

  1. Domenic-Ali'nin yerine X bi adam veya sallıyorum Sam Michael gibi birisi olsaydı emin olun Ferrari bi kademe daha atlardı, pilotları demiyorum zaten, en iyi pilotlardan ikisi Ferrari'de.

  2. burak bocek avatarı

    Ferrari aracı aman aman sorunlar yaşamadı 3 yarıştır Malezyayı saymazsak.Orada vitesten motora sıcaktan neme bir sürü durum vardı.Buna karşın gerek testler gerekse yarışlarda iyi bir görüntü çizdik.Zayıf olduğumuz tek yön bu soğutma olsa gerek.Çok güçlü bir araç var altında pilotların.Her piste uyumlu olduğuna inanıyorum.Bizden daha dayanıksız olan bir Redbull var.Geçen sezon bakarsak ilk 4 yarışta sıfırdık yani hep sorun yaşıyorduk.Bu sene ise öyle yada böyle duble yaparak başladık.Her yarıştan puan topladık.Şimdi 2 sene içerisinde fark açıkça görülüyor.2008 yılında da o dediğin adamlar yoktu ama takımlar şampiyonluğunu kazandık.Pilotlar şampiyonluğuda son virajda kaçtı.Demekki kimse demirbaş değil Ferrari de kimse kazıkta çakmadı.Onlar olmadan da başarılı olabiliriz.Herkese o ekipteki süper insanlara,emeklerine teşekkürler.Durmadan o gitti bu geldi Ferrari çökücek bilmem ne demenin anlamı yok.Sezon sonunda lafları yutmak var

  3. Ferrarinin aracı kötü değil(hatta çok iyiy) fakat yakıt problemiyle alakalı ve mutat olarak gelen bir öotor sorunu mevcut.Umarım atlatırlar .

  4. kerim sisman avatarı

    ferrarinin endişelenmesi gerek zaten. 3 yarışın 2 sinde problem yaşadık. dayanıklılık konusunda redbulldan pek farkımız yok. kimikolik arkadaşım "konuşmaktan başka bir şey bilmeyen bir pilotla yapacağınız bir şey yok" diye bişey söylemişsin. bunu biraz açarsan sevinirim.

  5. Ertan Akkaş avatarı

    F2007, F2008 ve F10 bu araçlar yeterince şey söylüyor.

  6. Jean Todt,Ross Brawn, Rory byrne ve Paolo Martinelli + Schumacher gibi bir dahi pilot.Böyle bir ekip vardı Ferraride artık yok.Hızlı araç yapbilirsiniz.Ama şampiyonluk kazanacak bir araç yapmanız zor.Taktik ve stratejiden anlamayan bir direktör ve konuşmaktan başka bir şey bilmeyen bir pilotla yapacağınız bir şey yok.Rakiplerinize bakarsanız ne dediğimi anlarsınız.Bu ekiple Ferrari bir şey yapamaz.

  7. Mercedes taraftari degilim,ama Schumaher taraftariyim.Ferrari dayaniklilik konusunda endisesini artmak icin gerek yok.Benim bu dosuncem.

  8. Ertan Akkaş avatarı

    Düzeltme : ''…Scuderia Ferrari'nin başında…''

  9. Ertan Akkaş avatarı

    Evet bekir pehlivanlar bu adam stratejiden anlamadığı için bu yaşta Ferrari'nin başında sen haklısın!

  10. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Sıcaktan epey etkilendik.Ancak düzletmek elimizde.Umarım Çinde geri döneriz

  11. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    Domenicali hiç birşeyden anlamıyorsun ne yazıkki.
    senin stratejiden en ufak bir bilgin yok.

  12. efendimayin  avatarı

    Birde malezya çok sıcak ve nemli bu kadar sıcak bir yarış artık sadece abu dhabide olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir