Williams, Rosberg'i Elinde Tutmasına Şaşırıyor

yazar:

kategori:

Frank Williams, geçen senenin sonunda McLaren tarafından gelen görkemli teklifin reddedilmesine rağmen 2009 için Rosberg’i kaybetmekten korktuğunu söyledi.

Rosberg, Grove kökenli takımla 2008 için mutlak, sonrası içinse opsiyonlu olarak anlaşmıştı ama Alman pilot, geçen senenin sonunda bir başka sezon için daha anlaşmayı uzatmaya karar vermişti.

Daha sonra Rosberg, Williams’ın kendisine yeteri kadar hızlı bir araç vermesi durumunda takımda daha da uzun süre kalabileceğine açıklık getirmişti.

Rosberg anlaşması ile ilgili görüşmeler hakkında konuşan Williams: "Kalmak için anlaşma imzalamaktan dolayı mutlu olmasına şaşırdım. McLaren’e gitmesinden korkuyordum ve gitmediği için biraz şaşırdım"

"Bu sene gidemedi, sabitlenmiş bir anlaşması var. Ama 2009, endişeli olacaktı. 2009 için opsiyonumuz vardı ama zor şartlarda idi, takımlar şampiyonasına dayanıyordu. Bunu başarabileceğimizin garantisi yoktu"

Rosberg, Alonso’nun boşalttığı McLaren koltuğu için en güçlü adaylardandı.

Williams, McLaren’in Rosberg’in anlaşmasını almak için kendilerine yaklaştığını doğruladı ama kendilerinin Alman pilotu satmayla ilgilenmediklerini ifade etti.

Williams: "Asla kabul ettiğimiz bir düşünce değildir bu. Kimden teklif aldığımızı biliyorsunuz, görkemli bir miktarda, Ama bunu muzakere dahi etmedik."

"Değerli mücevherimi neden vereyim ki? Neden pilotu vererek yarım saniye hediye edeceksem aracımı 1 saniye geliştirme zahmetine gireyim?"

Rosberg’in Williams ile uzun dönemli bir anlaşmaya yatkın olduğunu bir çok defa görülmesine rağmen, takım ortağı Patrick Head, Alman pilota gerekenleri vermek için sorumluluğun kendilerinde olduğunu kabul etti.

Head: "Gelecek 1,5 seneye gittiğimizde, ciddi bir şekilde önde olduğumuzu gösterecek bir işaret olmazsa onun uzun dönemli anlaşma isteği kalmayacaktır."

"Yarışlar kazanma yeteneğine sahip olduğu mutlak. GP2’de gösterdi. Ama bizim rekabetçi bir konuma geri dönmemiz için elinden gelen her şeyi yapıyor"


Yorumlar

  1. sabaWillims Toyota avatarı
    sabaWillims Toyota

    rosberg e vefa borcumuz var

  2. "Neden pilotu vererek yarım saniye hediye edeceksem aracımı 1 saniye geliştirme zahmetine gireyim?" güzel söylemiş:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir