Red Bull: "Aktif Süspansiyon Kullanmıyoruz"

yazar:

kategori:

RB6’nın sıralamalarda şimdiye kadar ortaya koyduğu performans, takımın akıllı bir amortisör sistemi kullandığı yönünde düşünceleri gündeme getirmişti.

Bununla birlikte padoktaki söylentiler arasında Red Bul’un, sıralamalarda araçta sıkıştırılmış gaz kullandığı, yarış için yakıt ekleneceğinde de gazın bir şekilde boşaldığı da konuşuluyor.

Takım sürekli olarak kurallara aykırı bir şey yapmadıklarını ifade etti.

Horner: “Bizde (aktif süspaniyon) yok, bu kadar basit.”

“Eğer McLaren Çin’de bunu kullanırsa onları protesto ederiz. Çünkü teorik olarak kurallara aykırılar. FIA Cumartesi günü gecesi (Malezya’da) aracımızı kontrol etti ve memnun kaldılar. Bir şey bulmakta sıkıntı yaşayacaklar, çünkü bir şey yok”

Bu durumda FIA’nın, takımlara sıralama ve yarış arasında bir defaya mahsus sürüş yüksekliği ayarı yapma izni verileceği,  öne sürülüyor.

Böylesi bir hamle, teknik kurallarda bir değişiklik gerektiriyor, dolayısıyla da takımların tamamımın onayının alınması mecburi. Kaynaklara göre de bu durum pek mümkün görünmüyor.


Yorumlar

  1. mert merter avatarı

    McLaren ,Ferari kulanacak oldumu kulanmiyoruz ayaklari :)) yemezler horner Bu iki büyük takim a boy ölcüsüyosun ya bisey demiyorum daha dün geldin yillarca sampiyon olmus takimlara laf atip puan kazanma derdindesin F1 yillarini vermis iki takim ve Enerji icecehi GP bir iki yaris daha keyfini cikarin sonra mercedesGP nin bile gerisinde olabilirsiniz tadini cikar horner
    gecen yil boslukdan yararlanip iyi puanlar kaptiniz bu yil ne olacak görecegiz.

  2. mert merter avatarı

    Tabii taaabi kulanmiyonuz :))

  3. Kütle amortisörün yaylı çözümü yada akışkanların kullanılarak bir çözümü yapılmış olabilir.

  4. AMortisör siteminde konik bir yapıdan yada yay yapısından şüpheleniyorum.oluşturulmuş tüplerin venturilerinden bir şeyler var… Vettel in hızlı turularında kafasındaki sağa sola yığılmalar vucutsal hareket değilse araçda bir miktar sert bir kullanım var.

  5. Evet malum zat'a kötü diyebilirsiniz. Bunun için geçmişi de bir yönüyle referans gösterebilirsiniz fakat bu adam Ferrari'den çok daha kısa sürede daha hızlı bir araç ortaya koydu. Ayrıca bunu dışardan acemice bakıldığında Ferrari kadar değişim uygulamadan başardı.:) He dayanıklı değil denebilir fakat yine Mclaren kıyas değil ama Ferrariden de çok çürük değil. Ortalama olarak dayanıklılık oranları çok yakın.

  6. Benim için de FIA incelemesi ve onayı yeterlidir.
    Mühim olan aktif süspansiyon tanımı değil bu sistemin background'unun kullanılmıyor oluşu. Yıllar öncesinde yasaklanmış bir şeyi atlatırız diye kullanacaklarını sanmıyorum.
    Gerekirse protesto çeksinler FIA tekrar ayrıntılı incelesin ne olmadığını söylesin ama diğerlerinin bunu anlayabilecekleri şekilde de cevap vermemesi gerekiyor. Mclaren ve bizim Ferrari istedi diye de değişim izni vermemesi lazım bence.
    Üretilen teorilerin de isabetli olduğunu sanmıyorum. Kullandıkları neyse anlamak çok güç, düşünebilen buyursun uygulasın.
    F-dock gibi yeniliklere oranla ben bu tip sistemleri daha çok severim desteklerim. Keşke daim yürür aksama yönelik gelişimlere uğraşsalar. Ben bunu desteklerim, hemde hedefe yönelik daha doğru olur.

  7. mclaren'le bir derdin var ama merak etme mclaren'de ferrari'de bu sistemi senin kullandığın gibi kullanır ve fia'ya onaylattırır.
    bu yıl mclaren-ferrari sıradışı gelişimler bulacaktır ve redbull bu geşime yetişebileceğini zannetmiyorum.
    bu yıl rakipleri bravn değil! mclaren ve ferrari!
    seneye birde kers gelirse seyret ozaman show'u..

  8. aktif süspansiyon süspansiyon ayarının sürekli olarak yarış içinde otomatik olarak değişmesidir. sıralamalardan sonra bir defalık olarak değişen bir ayaraq aktif süspansiyon denmez. tabi bu da bir sistem kullanmadıkları anlamına gelmez 🙂

  9. fia incelemiş bişey bulamamış buda benim için yeterlidir

  10. Yahu sıralamada yere değen bir araç yarışta nasıl sürtmez yere o ağırlıkla acayip birşey 😀 Yeme bizi Horner herkes biliyor kullandığını

  11. Adrian Newey iyi mühendis değil kesinlikle.Zamanında Mclarende ne yaptığı malum.Aktif süspansiyon konusuna gelince;redbull kesinlikle bir sistem kullanıyor adına ne derseniz deyin.Malezyada duble yaptılar ama ben ferrari ve mclarenin özelliklede hamiltonun redbull kadar iyi olduklarını hatta önümüzdeki yarışlarda geçeceklerini düşünüyorum.

  12. Aktif Süspansiyon Kullanmıyoruz, pasif kullaniyoruz 🙂

  13. kim ne derse desin kazanan ara Newey'in elinden çıkmış yani

  14. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Bencede protesto edilmesi gerek tüm takımlarca.

  15. "Eğer McLaren Çin'de bunu kullanırsa onları protesto ederiz. Çünkü teorik olarak kurallara aykırılar. FIA Cumartesi günü gecesi (Malezya'da) aracımızı kontrol etti ve memnun kaldılar. Bir şey bulmakta sıkıntı yaşayacaklar, çünkü bir şey yok"

    Bir de Adrian Newey'e kötü mühendis derler. Adamın ne yaptığı ve nasıl yaptığı pek öğrenilemeyecek gibi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir