Burak Çukurova 2010 Yarış Sezonuna Hazırlanıyor

Dünya Ralli Şampiyonası’nın Türkiye ayağı olan Türkiye Rallisi ile başlayacak ralli sezonu öncesi İtalya’da 2 günlük bir toprak test yapacan Burak Çukurova, iddiali otomobili ve güçlü teknik ekibi ile galibiyet arayacak. Kendisine geçen sene İtalya Clio Cup’da servis veren Balbosca ekibinden teknik servis alacak olan Çukurova’nin co-pilotu bu sezon da Aykan Alakoç. Özellikle ilk iki yarışın şampiyonanın sonucu açışından çok önemli olduğunu düşünen Çukurova, iyi geçecen test sonrası sezona galibiyetle başlamak istiyor.

   Bugün ralli şampiyonalarının en popüler otomobilleri olan S2000’ler, WRC otomobillerin yasaklanmasindan sonra şampiyonluk yarışında öne çıkan otomobiller oldu. Türkiye Ralli Şampiyonası’nda da sayıları gittikçe artan otomobiller, en büyük şampiyonluk kozu. Sadece marka takımlarının değil, bireysel pilotlarında ulaşabileceği bütçelerde olması artık şampiyonluk mücadelesinin daha çekişmeli olacağının habercisi.

   Burak Çukurova 2009 senesinde Mitsubishi Evo 9 ile yarıştıktan ve ikinci olarak sezonu bitirdikten sonra, bu sene kendi ekibini oluşturdu ve Peugeot S2000 otomobili ile mücadele edecek. 1978 doğumlu olan Çukurova, 1992 yılında başladıgı motorsporları kariyerinin 19.senesinde. Ralli kariyerinde 1999’dan beri katıldıgı 74 rallide 68 finişle kırılması güç bir istatisliğe sahip. Bir çok birincilik ve yarış zaferleri olan Burak Çukurova 2010 sezonunda şampiyonluk arayacak.

   Burak Çukurova-Aykan Alakoç ikilisi 2010 sezonunda OMAK Lift sponsorluğunda yarışacak.

2010 Türkiye Ralli Şampiyonası Takvimi

15-18 Nisan        WRC Türkiye Rallisi

8-9 Mayıs            Ege Rallisi

12-13 Haziran    Kocaeli Rallisi

3-4 Temmuz      İstanbul Rallisi

24-25 Temmuz  ERC İstanbul Rallisi

21-22 Ağustos  Hitit Rallisi


Yorumlar

  1. haberle alakasi olmayacak ama, gecen yil erc'de bu adam ailesi ile kapali parkta fotograf cekmek istemislerdi, bizim isguzar yaris gorevlileri izin vermeyeceklerdi de az daha dovecekti burak bey 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir