Horner, Mercedes’in 2016’da da Baskın Olmasını Bekliyor

yazar:

kategori:

Red Bull’un takım patronu Christian Horner, Mercedes’in muhtemelen 2016 F1 sezonunu da domine edeceğini söyledi.

Turbo V6 motorlar girdiğinden beri art arda 2’şer şampiyonluk kazanan Mercedes, açık bir şekilde rakiplerinin önünde yer alıyor.

RB11’in Mercedes’inki kadar iyi bir şasiye sahip olduğunu söyleyen Horner “Kanat ayarlarının ve viraj hızlarının onlara kıyasla çok rekabetçi olduğunu görebiliyoruz.”

“Kurallar stabil kalacak. Mercedes’in üstün formunu sürdürebilecek kadar büyük farkı var.” dedi.

2 senedir Renault’dan istediği motoru alamayan Red Bull, gelecek sene için farklı motora geçmeyi denedi ancak rakip üreticilerden motor alamadı. Bunun üzerine Red Bull, Tag-Heuer markalı Renault motoru ile yola devam edecek.


Yorumlar

“Horner, Mercedes’in 2016’da da Baskın Olmasını Bekliyor” için 4 yanıt

  1. Fric süspansiyon sistemi yasaklandı, sonuç değişmedi. Lastik basınçları kuralı geldi, sonuç değişmedi. Starttaki telsiz desteği iptal oldu,

    Şunlardan hangisi sadece mercedes i durdurmaya yönelik bir kural sence ? Mercedes hakkıyla şampiyon oluyor ama FIA daha Mercedes i durduracak hiçbir adım atmadı bu motor kurallarıylada atamaz zaten.

    1. nazmiduman34 avatarı

      Bunlar sadece mercedesi durdurmak için yapılan kural değişiklikleri diye bir ifade kullanan yok zaten. Demek istediğim hangi değişiklikler yapılırsa yapılsın, değişikliklerle başa çıkabiliyorlar, takım her alanda çok çok iyi ve şu anki takımların içinde en eksiksizi.

      Lastik basıncı kuralının güvenlik amaçlı çıkarıldığını biliyoruz.(spadaki lastik patlamaları)
      Ama mercedesin virajlarda herkesten hızlı olması ve bunun mercedesin çok iyi kullandığı fric süspansiyon sistemine bağlanması da bu yasağın mercedesi yavaşlatmak için çıkarıldığı düşüncesini akla getirmiyor değil 🙂
      Ayrıca silverstone ‘daki starttaydı galiba williams pilotları ok gibi fırlayıp 1 ve 2. sırayı alması sonucu güzel bir mücadelenin yaşanması sonucu “startta telsiz desteği iptal olsun, surpriz startlar yaşansın, yarışlar hep böyle zevkli geçsin” denmeye başladığını da unutmayalım.

  2. nazmiduman34 avatarı

    Fric süspansiyon sistemi yasaklandı, sonuç değişmedi. Lastik basınçları kuralı geldi, sonuç değişmedi. Starttaki telsiz desteği iptal oldu, sonuç değişmedi. 2016 yılında da kimse fazla heveslenmesin. Mercedes takımı pilot kalitesi, motor, şasi, aero, yönetim ve finans gibi çok önemlik konuların hepsinde ya en iyi, yada en iyilerden biri. Eee haliyle hepsinin ortalamasına bakıldığı zaman diğerleri ile arayı açıyor.

    1. Mehmet ceviz avatarı

      Aynen katılıyorum.
      Tarihsel olarak değil ama şu an F1 in en büyüğü mercedes.
      Dünyanın en büyük 16. şirketi ve pazarlamasinin en önemli figürleri Ham ve Ros.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir