2016 Lastik Seçimleri İçin Son Gün Cuma

yazar:

kategori:

Formula 1 takımları, 2016 Formula 1 sezonunun ilk yarışı olan Avustralya GP’de kullanacakları lastikleri yeni kurallara göre bu cumaya kadar FIA’ya bildirmek zorunda.

2016’da yarışları daha da karıştırmak isteyen Pirelli kurallarda bazı değişiklikler yaptırdı. Gelecek sene takımlar yarışlarda istediği lastikleri kullanabilecekler.

Yarış hafta sonunda takımlara verilen 13 set lastiğin iki seti Pirelli tarafından yarış için seçilecek. Bir set ise sıralamalar için seçilecek.

Kalan 10 seti takımlar istedikleri gibi seçebilecekler. Bu sayede takımlar daha yumuşak lastikleri tercih edip agresif bir strateji uygulayabilecekler ya da daha sert olanlarla daha muhafazakar strateji uygulayacaklar.

Pirelli’nin lastikleri zamanında hazırlayabilmesi için takımların Avrupa içi yarışlardan 8 hafta önce, Avrupa dışı yarışlarda ise 14 hafta öncesinde o yarışta kullanacakları lastikleri bildirmesi gerekiyor. Bu da 18-20 Mart tarihlerinde gerçekleşecek Avustralya GP lastiklerinin 11 Aralık tarihine kadar bildirilmesi anlamına geliyor.

Yeni araçlar ve lastikler ilk kez şubat ayında piste çıkacağı için takımlar ilk yarışlara karar verirken bir nevi kumar oynamak zorunda kalacaklar.

 


Yorumlar

“2016 Lastik Seçimleri İçin Son Gün Cuma” için 4 yanıt

  1. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Bence bu kadar zaman önceden seçilmesi iyi olur kaos olur belki ☺

  2. Birer set mor yumuşak q3 için. Kalanları da dağıtırlar.

  3. bu kadar zaman öncesinden seçileceğine hiç seçilmesin daha iyi. pirelli f1in baş belası

  4. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Pek karışık bir olay olacağını sanmıyorum.Bence hepsi bu seneki yumuşak ve orta serte denk geleni seçer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir