Renault: "Kubica Büyük Bir Değer"

yazar:

kategori:

Renault, Avustralya’da podyuyma çıktı ve yarışlarda RedBull, Ferrari, McLaren ve Mercedes’in etrafında dolaştı.

Boullier, Kubica’nın bağlılığının ve zorlayıcı yapısının, takımı tetiklediğini söyledi.

Boullier: “Robert Kubica, iyi iş çıkarmak için çok gayret ediyor ve takıma kendini adamış durumda. Bu da paha biçilmez büyük bir değer”

“Testlerin başlığı günden bu yana ve hatta daha da önce gördüğüm şey, Robert’in her zaman mühendislerin gerçekten yakasına yapışması”

“Çok ama çok talepkâr. İyi olan şey, bir pilot çok talepkâr olduğunda, onun yaptığı gibi ilk üç yarışta hatasız sürüşle ve iyi bir tempo ile iyi yarışlar çıkardığında, ki takım yaptıklarına büyük saygı duyuyor, takım daha fazlasını başarır”

Takımının Mercedes GP kadar hızlı olduğunu düşünen Boullier, Kubica ve takımının arasındaki güçlü kimyanın, kendilerini beklenenden daha hızlı hale getirdiğini söyledi.

Boullier: “Robert’i takıma monte ederek, takımı Robert’le bir araya getirerek daha başarılı bir şey ortaya çıkardık”

“Takım zorluyor, pilot talep ediyor ve sonuçlar alıyor. Biri diğerini besliyor. Takımın çok daha güçlü olmasını bekliyorum”


Yorumlar

  1. Şampiyonluk potansiyeli olan bir pilot… Alonso boşuna tavsiye etmedi kubicayı 🙂

  2. alonsonun renosu kubicanın renosundan iyi renonun kubicası renonun alonsosundan iyi…(maçanız yemez ya yaınlamaya ben yine görüşümü yazdım)

  3. Bravo Robert,çok iyisin.Soguk kanlılıgı bana Raikkonen'i anımsatıyor,sürüş stili ise Alonsoya benziyor.Acaba neden Renault 1 senelik imza attırdı..Kendilerine güvenmedikleri içinmi(F1'den çekilme anlamında)yoksa Massanın yerıne Ferrariye mi geçicek..

  4. zaten hatırlarsanız ferrariyle anlaşması açıklandıktan sonra yerine Kubica yı düşünmeleri gerektiğini Alonso söylemişti

  5. Robert Kubica şu an takımda geçmişte Alonso'nun yaptığı rolü üstlenmiş durumda. Boullier'in açıklamalarından bunu çıkarmaktayım. Sonuca bakarsak da Kubica rolünü iyi yapıyor. Kaliteli bir pilot olduğunu savunmuşumdur, umarım iyi bir Renault ile daha da ön sıralara çıkar. Böylece rekabet daha üst düzey olur.

  6. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Renault ve Kubica ikilisi çok başarılı bir birliktelik oldu,ayrıca petrovda gelecek vaad ediyor, Avustralyadaki startını izleminizi tavsiye ederim, boş değil bu çocukta. Bence bu sene için RedBull ile yarışmaları çok zor. Belki Michealin'e geçilirse mayayı yine sağlam tutturabilirler. Ancak Renault'un en büyük sorunu Mclaren-Ferrari ve Redbull gibi tasarım dehalarına sahip olamamaları.Ancak yavaş yavaş ilerleyen senelerde geri döneceklerdir. Kubica'da bu geri dönüşün en büyük parçalarından biri olacaktır diye tahmin ediyorum…

  7. gridde şu anda hamilton dışında gerçekten saygı duyduğum iki pilot var, robert kubica ve fernando alonso. ikisi de çok cesur pilotlar.

  8. mert merter avatarı

    Kubica bu sezon cok cok iyi isler cikariyor gelisim gösterirse RetBuL u gece bilir ayni motor kulanan iki takim bence Renault daha avantasjli motor konusunda.

  9. salih yildiz avatarı

    Gerçekten Kubica şartlara göre nasıl sürülmesi gerekiyorsa onu yapabiliyor. Zten bunları yapabilen pistte ender pilotlardan birisi de o. Benzin ikmali yasağının olması, onun gibi aracını, lastiğini, motorunu hemde yarış temposuyla kullanırken koruyabilen pilotların değerini arttırdı. İnşallah Renault da ona yakışan aracı bir an evvel verir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir