Ecclestone, Yeni Yarışlar İçin Bazılarını Gözden Çıkaracak

yazar:

kategori:

2012’de New York’ta cadde yarışı için uğraştığını söyleyen Ecclestone, şimdi ise Bloomberg’le yaptığı bir röportajda Rusya’da da bir yarış istediğini söyledi.

79 yaşındaki Ecclestone, Manhattan dışında yarış için aday 3 yer var, Moskova ve Suchi şehri Rusya için birer alternatif.

Ecclestone “Gelecek aylarda bir karar vereceğiz.” dedi.

Ecclestone ayrıca, takvimi 19 yarıştan 20 veya daha fazla yarışa çıkarmayı çalıştığını söylüyordu ama şimdi, F1’in İspanya’da ki 2 yarış gibi geleneksel Avrupa yarışlarını gözden geçireceğini söyledi.

“Tabii ki bazı yarışları kaybedeceğiz, sorun olmadan kaybedeceğimiz birkaç yer var.”

“Çözüm için ülkelerle konuşuyorum.”


Yorumlar

  1. özkan demir avatarı

    İnşallah bizi takvimden çıkarmazlar diyorum ancak eğer kaldırırlarsada adamalara kızmam bizimkiler bu işi iyi yapoamıyorlar biletler çok pahalı içeride yiyecek içecekler çok pahalı herşey pahalı bu yoksullukta nasıl f1 e gidecez ki Bu sene bilet fiyatlarını düşürdüler tabi gözleri korktu bizimkilerin takvimden çıkarıcaklar diyee önceden yapsaydınız yaaa neden şimdi yaptınız..Tv de bas bas bağırıyolar herkezi f1 türkiye ye bekliyoruz diyolar..Bernie Ecclestone adamın aklını alır işte böyleee merak etmeyin daha çokkkk bilet fiyatlarını düşürcek bizimkilerrrr

  2. Insallah Istambul Parka dokunmazlar.Bu yil ki yarista umarim ki biletler daha ucuzlanir ki tum tribinler dolsun.Madem ki Malezyada hep yagmur yagiyor,pilotlarda yaris kesilirken yaris kazaniyor(gecen yil Button gibi)Ben o pisti takvimden cikarirdim.Iki yaris takvime girirse daha iyi olurdu.Yillar sonra insallah KOSOVADA bir pist olur ki ben sizin,sizde benim misafirim olursunuz.Selamlar…

  3. singapur ve valencia takvimden çıkarılsa bir sorun olmaz herhalde.hatta bahreyn de olmasa takvimde olur.ama bernie bahreyn kralına karşı bahreyn gp sini takvimden kaldıramaz bence

  4. singapur ve valencia takvimden çıkarılsa bir sorun olmaz herhalde.hatta bahreyn de olmasa takvimde olur.ama bernie bahreyn kralına karşı bahreyn gp sini takvimden kaldıramaz bence

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    aslında spa pistinde sende 2 yarış olsun :S

  6. Aklımdakileri okudun minardi. =)

  7. Eh vega, sen zandvoort'u istersen ben de kyalami ile adelaide'yi isterim. Bize kalsa takvimdeki pist sayısı 25 e çıkar. Şaka bir yana, Paul ricard ve özellikle eski Hockenheim iyi olabilir.

  8. Bu arada yorumumdan Zandvoort'Un Fransa'da olduğunu çıkaranlar olabilir, kendisi Hollanda'dadır…

  9. Tolga Soydan avatarı

    A1 ring in ve san marinonun öyle oduğunu bilmiyodum.ama yinede ben eski pistleri daha çok seviyorum.magny course nin olmayışıda çok büyük kayıp.adam bi ara silverstoneyi bile kafasından silmişti allahtan orası kaldı

  10. Ertan Akkaş avatarı

    Artık iyi yarışlar yöneten pistler değil sahiplerince iyi yönetilen pistler gözde. Bir pist ne kadar para basıyorsa o derece değerlidir. Kapitalizm ! F1'i izleyenler zevk için izliyor zevk için geçiş, katıksız hız ve korkusuz pilotlar lazım. Son ikisine sahibiz birincisi elimizde yok. Oda bence araçların değil pistlerin suçu. Geçenlerde bu konu ortaya atıldı ve konunun kapanması uzun sürmedi. Herşeyi tagrtışmaya açık olan Bernie neden bunu tagrtışmıyor? …

  11. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Sanki Serhan Asker çok anlıyorda.Okay Karacan'a gelmeden neler var.Ancak bu seneki ikili iyi program yapıyor ve sorular soruyor.

    Neydi geçen sene Alonso ya lokum yedirmeye çalışmalar,pilotlara zorla arkadaşlar teklif etmeler.Bazı insanları çağırık yapmacık olarak limit yok dedirtmeler.

    Okay Karacan bu sene daha iyi.Kimi tuttuğunu hiç anlamadım.Schumi-Fisico-ALonso-Lewis-Vettel.Yakında başka birilerini bulur.Ancak f1'e bir şekilde 90 lar açısından bağlı.Fenada değil.Asıl görev bizim.Piste gitmek,reklamları iyi yapmak.Mesela İstanbulda f1 geliyor değil.Her durağa bir pilotun resmi yapıştırılmalı.Bayraklar vs.Monza 2007 ve İspanya 2006-Almanya 2006 yarışlarına gittim yurt dışında ve resmen o şehirde hayat duruyor.Malesef burda f1 varmı yokmu kimsenin haberi yok.

    Bilet satışları iyi gidiyormuş 4 yıla göre.Umarım yer kalmaz tıklım tıklım olur.Birde şu kanatları küçültürde,geçişe azda olsa katkı sağlarlarsa eminim taraftarlarda eğlenir.İstanbul'a 2005-2007 yıllarında gittim.2008 de askerliğin son haftasına geldi ve 2009 da gitmedim.Umarım bu sene gidebilirim.

  12. ölüyü diriyi bıraktın gözünü bizim pistemi diktin bay e.
    geçiş imkanı olmayan pistlere bak
    yıllardır f1 e ev sahipliği yapan sanki f1 in ortağı olan pistlere bak
    modern olmayan pistlere bak
    biz pistimizi ne çabalarla ne imkansızlıklarla yaptık
    ama bizdede suç var tabi pistlere gitmezsek.dandik f1 programları yaparsak bu programlarda sadece f1 in f sinden anlayan okay karacan gibi adamlara bu programları emenat edersek.bu programlara çıkıp bi şey biliyomuş gibi mantıksız konusan bu işten anlamayan adamları koyarsak f1 e ülkemizde ilgi çekemeyiz.daha fazla reklam daha kaliteli ve uygun reyting sattlerinde programlar yapmalıyız.

  13. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Cadde pisti olarak Monaco kalmalı.
    Eh Bernie! Cadde pistimi istiyorsun?Amerika kıtasınamı gitmek istiyorsun?Al sana Long Beach!Monaco dan sonra motorsporlarının bir numaraları cadde pistidir.Çokmu gece yarışı istiyorsun cadde pistinde?Ordakini gece yap.Tabii ille görsellik istiyorsan Las Vegas tan daha güzelini bulamassın.Ama Valencia ve Singapur artık süresini doldurdu.
    Bunların yanında Zandvoort,A1,Sanmarino geri dönsün.Bahreyn kesinlikle takvimden çıkarılsın.Zaten son haliyle pistten başka her şeye benzedi.Macaristan güzel ancak artık pist için yükselen yıldız Çek Cumhuriyetine yönelme zamanı.Brno çokta kötü değil.

  14. Bay E nin konuşmalarından sonra yorum yapmaktan bıktım. İçin kararıyor moralim bozuluyor. Şu adam bıraksa F1 in yakasını herşey düzelecek ama yok para para para…
    Cadde pisti diyor yine. Cadde birkere pist değildir. Orda yarış yapmanın ne anlamı var para kazanmak dışında ?

  15. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    sanırım pistn şuanda %70 dolmuş bi arkdş söledi… bu sene bende gitcem ama daha bileti almadm 🙂

  16. Sir Jack B.  avatarı

    Biz anlaşmayı yenilemiş olabiliriz. Geçenlerde Ecclestone F1 Turkiye de kalacak dedi. Pazar günüde yanlış anlamadıysam Okay Karacan 7 sene daha F1 İstanbula gelecek dedi.

  17. N.Enes Demircioğlu avatarı
    N.Enes Demircioğlu

    Tolga'ya %100 katılıyorum

    Hadi Monaco'yu geçelim bir Klasik oldu artık..
    Ama Macaristan , Valencia , Singapur , Abu Dhabi gibi saçma sapan pistleri takvime koyup yeni yarışlardan bahsedicek kadar şımarmış bu bay E..
    2 arabanın yan yana sığmadıgı kadar dar pistlerde yarış yaptırmak,Sırf Reklam olsun diye "Işıklar Altında,Belediye çukurlarının ustunde Daracık pistlerde ( Sİngapur ve Abu Dhabi'den bahsediyorum ) bu hız makinalarını yarıştırmak çok büyük bir hata… Singapu ve Abu Dhabi'nin asfaltları bıle yok dogru durust Bizim E-5 otoyolu gibi Arabaların Difüzörlerinden kıvılcımlar çıkıyor..
    Italya , Belçika , Çin , Türkiye gbi geniş bol ataklı pistler varken jenerasyona gitmek formula 1'i bitirecek…

  18. A1 Ring sıradışı bir pist. minardi arkadaşımın bahsettiği gibi Dietrich Matesich'e ait pist. Yeniden yapımı 2010 yılının sonunda bitecekmiş ve DTM için kullanılacakmış.

    İmola için ise yine minardi arkadaşımın dediği gibi FIA yarışların düzenlenmesi için yeterli lisansı vermemiş. Bu lisansın adı 1, İmola'da 1T lisansı var bu da bu pistte F1 testi yapılmak için uygundur anlamına geliyor.

    Ben bir Fransa GP'si olmasını isterim ama bir zahmet Magny Cours değil de Paul Ricard olsun. Ayrıca Zandvoort da süper bir pist.

  19. bizden bahsediyor sanki, gelecek sene isletmeden çekildiğine göre. Tolga, A-1 ring Red bull'un sahibine ait ,oradaki bütün tesisler yıkıldı ve pist atıl durumda. Ecclestone birşey yapamaz gibime geliyor. İmola'nın ise f1 lisansı yok, yani yarış yapılabilecek yeterliliğe sahip değil pist.

  20. bizden vazgeçemezler…iddia ediyorum. bunuda yayınlamayın yanlış anlar alonsocular(sitenin gerçek sahipleri)…

  21. Tolga Soydan avatarı

    valenci abu dhabi gibi pistler yapıcağına A1 ring san marino gibi F1 in asıl yeri olan pistleri geliştirmeye bak bay E

  22. onlardan biri biziz tabii ki

  23. sankim bizden söz edergibi bi hali var
    umarım yetkililer bunu dikkate alırlarda biraz çaba gösterirler

  24. gokhan cinar avatarı

    bu ne cadde pisti merakıymıs arkadas. valla bi cadde pisti daha gelirse izlemem f1 falan.son bir kaç sendir takvime giren pistler rezalet hiç biri ne spa ne monza yada diger geleneksel pistlerden biri etmiyor yazık valla…

  25. aman bize dokunma Ecclestone!..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir