İtalyan Polisi Açıklamaların Yanlış Yorumlandığını Söyledi

yazar:

kategori:

Autosport.com’da çıkan habere göre İtalyan Polisi Mclaren’in davayı İçişleri Bakanlığına iletmesine neden olacak açıklamalar yapmadığını söyledi.

Perşembe günü çıkan haberler İtalyan Polisi’nin araştırmanın ardından casusluk skandalı içerisinde Mclaren yetkililerinin sorumlulukları olduğunu açıkladığı yönündeydi.

Bunun sonucunda Mclaren takımı cuma günü tüm suçlamaları reddetmiş ve daha İtalyan Polisi’nin materyallere bile ulaşmadığını söylemişti. Aynı zamanda takım adına konuşan sözcü Mclaren’in bu olayı İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın suç ve davalarla ilgili bölümüne götüreceğini duyurmuştu.

Ancak son skandalın İtalyan Polisi’nin açıklamalarının yanlış yorumlanmasından kaynaklandığı ortaya çıktı.

Gerçekte yapılan açıklamada Surrey Polisi ve İtalyan Polisi’nin önümüzdeki günlerde materyalleri inceleyeceği söyleniyor.

Açıklamada Mclaren’in araştırılmasının öncesinde yapılan araştırmalarda elde edilen bilgilerin Mclaren’in olay hakkında bazı sorumluluklarının olduğunu iddia ediyor.

Açıklamada ayrıca çarşamba günü Mclaren Teknoloji Merkezi ve üst düzey yöneticilerin evlerinde yapılan araştırmalara 50 Surrey Polisi’nin katıldığını belirtiyor.

Yeni alınan bilgilere göre Mclaren’in telefon ve e-posta kullanımında yeni kanıtlara ulaşıldı.

Surrey Polisi yapılan araştırmalar hakkında daha fazla açıklama yapmayacağını belirtti ve araştırmanın ne zaman sonuçlanacağı hakkında bilgi vermedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir