Alonso "2007 Renault'un Güvenini Zedeledi"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso 2007’deki başarısızlığın Renault’un güvenini zedelediğini ancak yine de tekrar güçlü hale gelebileceklerine inandığını söyledi.

2005 ve 2006’da şampiyon olmasının ardından Renault geçen sene sadece tek podyum zaferi alabilmişti.

Alonso "2 sene önce iki defa üst üste şampiyonluğu kazandığımızda takımın kendi yeteneğine olan güveni daha fazlaydı."

"Şimdi ise piste her yeni parça getirişimizde işe yaraması için dua ediliyor. Bu 2007’deki negatifliğin göstergesi." dedi.

Ancak Alonso yine de 2004’te olduğu gibi takımın şansının dönebileceğini düşünüyor ve 2007 sezonu öncesi Mclaren’de de aynısı olduğuna inanıyor.

Alonso "2005’te problemlerimiz vardı ve 2005’te şampiyon olduk. Bunu yapabileceklerine ikna oldum, bunu nasıl yapacaklarını biliyorlar. Başka bir yer benim için daha riskli olurdu."

"Bunun yanında Mclaren’e geldiğimde de ilk 10’a girmekte zorlanıyorlarduk. Avustralya öncesi şubat ayında 2. yarışı kazanacak kadar güçlü olabileceğimizi hayal etmiyorduk."

"Takım seçerken her zaman kumar oynarsınız çünkü kasım ayında tüm sezon boyunca nasıl olabileceğinizi nasıl tahmin edebilirsiniz ki?"

"Açıkçası burada kendimi iyi hissediyorum ancak yarış kazanmak isterim. Her zaman 10. olmaktan keyif almam." dedi.

Alonso ayrıca motorların dondurulmasının ve tek lastik sağlayıcısının takımların tekrar gelişim göstermelerini zorlaştırdığını söyledi.

Alonso "GP2 tarzında oluyoruz: aynı lastikler, aynı motorlar. Artık en iyi teknolojiye sahip değiliz. Eğer kış testlerinde hızlı gitmeyen bir araca sahipseniz tüm sezon boyunca buna alışmanız lazım." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir