"Motor Sorunu Büyük Değil, Sauber'inki MES'ten Kaynaklanıyor"

yazar:

kategori:

Sezonun açılış yarışı Bahreyn’de hem Massa hem de Alonso’nun motorlarının değiştirilmesi sonrasında geçen hafta sonu da Malezya’da İspanyol pilotun motorunda sorun oldu.

Pedro de la Rosa ve Kamui Kobayashi’nin Ferrari motorları da Malezya’daki hafta sonunda sorun yaşamadı ama İtalyan takımdan yapılan açıklamaya göre bunlar, Alonso’nun sorunu ile ilgili dğeildi.

Son açıklama göre ise Ferrari, Sauber’in motorlarının elektronik motor idaresindeki arızadan kaynaklandığını belirtti. F1 araçlarındaki bütün elektronik kontrol üniteleri, McLaren Elektronik Sistemleri (MES) tarafından tedarik ediliyor.

Maranello kökenli takım ayrıca Alonso’nun Sepang’daki sorununun, anlık aşırı ısınma olarak niteledikleri Bahreyn’deki sorundan farklı olduğunu da belirtti.

Ferrari ayrıca Malezya’da Alonso’nun vites kutusu sorununun da motoru zorlamış olabileceğini de ekledi.

Ferrari: “Daha hassas bir analiz, motorun Çarşamba öğleden sonra fabrikaya geri gelmesinin ardından yapılacak.”


Yorumlar

  1. düşük devirlerde güç kaybı yaşıyordu araç, hızlanmalarda görebilirsiniz bunu, aslında Button'a dışarıdan yaptığı atakta 2. viraj için iyi hızlansaydı geçebilirdi, buna aracın izin vermediğini düşünüyorum, motor patlamasa bence button'ı geçemezdi bu koşullarda çünkü araç geçerken vites küçültmek ve hızlanmak çok kritik şeyler, tamam her zaman kritikler ama atak yapıyorsanız değerleri artıyor, Alonso yaşadığı sorun itibari ile zaten berbat bir durumdaydı, bence de motor vites küçültürken zorlanmış olabilir… öte yandan telemetre verileri falan bir sorun gösterse takım bunu Alonsoya bildirirdi, zaten 54 tur öyle yarışmış, 2 tur daha dayanır gibi düşündü bence 🙂 , ama kaybedilen 2 puan, 12 veya 18 değil, o yüzden bu riske değerdi…

  2. elif çivici avatarı

    Açıkçası ben de luris gibi düşünüyorum,motor bozuldugu için atak yapmış olmadı da atak yaptığı için motor arızalandı daha mantıklı geliyor kulağa.

  3. MagicAlonso avatarı

    luris ben işi teknik boyutuyla değerlendiriyorum ve motorun iflas etme nedenleri ve iflas belirtileri Alonso nun yaşadığı durumu açık bir şekilde ortaya koyuyor.benim ve birçok arkadaşın en büyük tesellisi böyle bir arızanın çok büyük puanlar alacakken olmaması

  4. tabikii tesadüf değil button'ı geçmeye çalıştığı virajda motorun iflas etmesi. çok pembe bir açıdan bakıyorsunuz arkadaşlar. ordaki frenajda çok zorladı ve motor dayanamadı, yuh yani 50. tura kadar 750 tane viraj geçti ve şansa bakın ki tam da button'ı geçmeye çalıştığı yerde bozuldu motor, bunun tesadüf olduğuna inanabiliyor musun merak ediyorum da??

  5. alonso ilk virajda öyle bir daldıki içeri gerçekden ağzım açık kaldı ama durduramadı otomobili aslında motor o anda arıza verdi belki tesadüf belki değil.ama motorda sorun olmasa buttonu geçebilirdi.vitesle alakalı sorunu olduğu belliydi aslında son virajda da nerdeyse buttona çarpacaktı bi kaç tur önce

  6. kerim sisman avatarı

    biraz daha içimiz rahatladı. MagicAlonso sana katılıyorum. o pozisyonda alonso buttona atak yapmayacaktı. araçta meydana gelen ani iflas olayı nedeni ile duramadı. alonsonun bozuk vites kutusuyla o tura kadar gelmesi zaten çok iyi. alonso dediki vites küçülterek yavaşlamayı deniyordum hep. buda sürekli yüksek devir demek ve hararet demek. motorda bi yere kadar.

  7. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Neyseki lider giderken veya avantaj sağlayacağı bir durumdayken olmadı vede olmaz.
    Konuyla alakasız ancak bu toplantının ardından ne karar alındı?Hani Bernie demiş ya geçiş için bu sene kanatları değiştirmeliyiz vs.Bunu nezaman kesin hükme bağlayacaklar?

  8. burak bocek avatarı

    Aynı motorlar testlerde kaç bin km sorunsuz geçtik önemli bir durum değil.Önümüzdeki yarışlarda dayanıklı olduğumuz gerçeğini pekiştiririz.O vitesle daha iyisi olmazdı.Bundan sonra daha çok geçiş ve atak denemesi bekliyoruz pilotlarımızdan.

  9. MagicAlonso avatarı

    tam tahmin ettiğim gibi sısınma falan değil bazı arkadaşlar alonso için buttonı zorlamsaydı motoru ısınmayacaktı patlamazdı deniliyor.Bununla alaksı yok motor yarış boyunca vites düşürme problemi yüzünden yeterince zorlandı şansa button ı zorladığı geçiş denemesi yaptığı ana denk geldi.Zaten bence Alonso nun birden button ın içine dalmasının sebebi de budur.Motor o sırada iflas etti ve kompresyon etkisi ortadan kalktığı için frenleme gücü biranda düştü ve Alonso duramadı.Umarım birdaha bu tarz bir sorunla karşılaşmayız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir