Vettel: "İşler Çok Çabuk Değişebilir"

yazar:

kategori:

Alman pilot, ilk iki yarışta liderken potansiyel galibiyetlerden olmuştu ama sonunda Malezya’da damalı bayrağı en önde geçti.

İlk üç yarış sonunda ortaya çıkan tabloda pilotlar birbirine çok yakın ve henüz yarış kazanamamış olan Felipe Massa lider durumda.

Bütün sezonun bu şekilde yakın geçip geçmeyeceği sorusuna Vettel: “Evet, kesinlikle. İşlerin bir yarıştan diğer yarışa nasıl da çabucak değiştiğini gördük”

“Malezya’da tempomuz vardı ve (1-2) sonucu hak etmiştik, özellikle de ilk iki yarışın ardından”

Vettel, Pazar günkü Red Bull egemenliğinin, işlerin yolunda gitmesi durumunda takımının ne kadar güçlü olduğunu rakiplerine gösterdiğini düşünüyor.

Vettel: “İşler yolunda olduğunda aracımızın neleryapabileceğini göstrerdiğimizi söyleyebilirim.”

“Açık olmak gerekirse ilk iki yarıştaki arızalar çok nadir ve şansızcaydı Bu yüzden geri dönmek güzel bir duygu”

“Takımda böyle bir motivasyona ihtiyacımız da yok, çünkü herkes yarığı işi çok seviyor. Ama yine de bu sonuçlar, burada neden bulunduğunuzu size hatırlatıyor”


Yorumlar

  1. Enes Demircioğlu,redbullun aracı sağlam olsa bende redbulu,veteli,şanslı görürdüm,ondan sonra ferrari geldiği için bende ferraride alonsoyu şanslı görüyorum,olağan üstü bir durum olmadığı sürece massa nın alonso ile başedebileceğine inanmıyorum ve şimdiye kadar ki performans ta onu gösteriyor.

  2. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    vettelin bir lewis-alonso-schumi gibi olmayacağını görebiliriz. çünkü o garantici bir pilot sıralamalarda ve en öndeyken çok hızlı ancak geriden gelirken atak yapmayan , geçiş hamlesinde pek bulunmayan bir pilot. eğer şansı sürekli iyi giderse ve aracıda herkesten hızlı olursa şampiyonluğun en büyük adayıdır. ancak f1 de vetteinde dediği gibi işler çok çabuk değişiyor.Mclaren ve ferrari redbul kadar hızlı olduklarında acaba neler yapabilecek görmek lazım…

  3. iyi guzel soyluyorsun da kardes, siralama turlarinin amaci da bu degil midir allasen? olabildigince onlerde baslayip yarista kolaylik saglamak. bilerek pole almayip da avantaj birakip, birkac sira geriden baslayarak tirmanmaya mi calissin? var mi boyle bir fantazisi olan f1 pilotu?

    hem benim hemen aklima gelen gecen yildan ozellikle brezilya'da, daha sonra belcika'da gayet guzel tirmanmisti. eger sorun, tirmanip tirmalamaksa. hatta cin'de onundeki button'in pite girecegini bildigi halde risk alip gecis yapmisti. daha vardir boyle ornek de…

    ama hakkini da vermeliyim. gecis yapma konusunda kendini gelistirmesi lazim. mesela gecen yil nurburgring'de massa ile kovalamacasini hatirlayin. ha, massa'nin kers'i vardi ama yine de zorlanmisti baya. keza ayni sekilde ispanya'da katalunya'da da. ha kers bahane mi? aslinda mantikli bir bahane. spa'da trulli'nin luca badoer'i gecemeyesini hatirlayin. (luca badoer he, oyle disli bir pilot da degil)

    katildigim noktalar da var tabi soylediklerinde. hamilton cok daha iyi gecisler konusunda. heidfeld ile vettel'i kiyaslamana ise anlam veremedim. kesinlikle ayni seviyede olduklarini dusunmuyorum acikcasi.

  4. Vettel bence istikrarlı bir pilot şöyle belirteyim (bunlar benim izlenimimdir katılan katılır katılmayan katılmayabilir)
    Vettel kolay kolay atak yapıpta önündeki pilotu geçmemiştir ha bu olay yaşanmadı demiyorum ama sıklıkla yani ne bileyim bir Hamilton kadar gözü kara değil işini sağlama almayı seviyor bu yüzden sıralamalarda pole'ü almaya çalışıyor ardından da yarışta hata yapmamaya çalışıyor Vettel'in bence bu yönünü geliştirmesi gerek Schumacher'in veliahdı diyoruz ancak bu sağlamiyetçilik ile ancak Heidfeld gibi olur ha gerçi Heidfeld yeri gelince atak yapıyordu o ayrı dediğim gibi Vettel hızlı bir araca sahip hazır elinde bu imkan varken yapabildiğini yapmalı ve ataklar üstüne çalışmalı bence çünkü geriden başladığı bir yarışta öndekiler kaza yapmadan kolay kolay sıra kazanamıyor…

  5. 2006'ydi, evet. 2. antremanlardi.

    bu da aslinda yine bir rekor oluyor:

    Youngest driver to drive at a Grand Prix meeting
    Driver Age Race
    1 Germany Sebastian Vettel 19 years, 54 days 2006 Turkish Grand Prix

    kaynak:

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Formula_One_driver_records#Youngest_drivers_to_start_a_race

  6. Vettel adını ilk olarak (2005 veya 2006 kusura bakmayın tam hatırlayamadım) Türkiye Gp sinde Bmw ile antremanları lider olarak bitirdiğinde duyurmuştu belki hatırlayanlarınız vardır:)))

  7. eğer redbull bu farkı korusun ve pol pozisyonlarını silsin süpürsün kesin hem takımlar hem pilotlar şampiyonudur. şanssızlık hatalı sürüş dayanıklılık problemi bir yere kadar. neticede diğer takımlarda hata yapacak onlarında araçları yolda kalacaktır.

  8. Enes Demircioğlu Räikkönen . VetteL avatarı
    Enes Demircioğlu Räikkönen . VetteL

    @ Rafael Nadal
    Fernando için"şanssızlık olmasaydı açık ara lider olurdu" demen biraz abartı olmadı mı sence ??? Lider diyosun..Açık ara..??
    Vettel Ne oldu,Hamilton Ne oldu,Button Nerde,Massa öldü mü ?? :S
    Bu sene Hiçbir yarış için hiçbir pilot için "kesin lider olurdu"denemez bence..
    Ayrıca pistte kimse ALonso'ya "buyur geç"demez veya onu rahat bırakmaz..

  9. Bence en avantajlı pilot,Redbul un dayanıksızlığından Alonsodur,
    niye alonso?
    taraftarı olduğum için değil
    ilk üç yarışta sıralamalarda massaya göre (antremanlar dahil)çok daha hızlı
    son iki yarışta ki bence şansızlığı olmasaydı açık ara lider olabilirdi.

  10. N.Enes Demircioğlu avatarı
    N.Enes Demircioğlu

    Sebastian'ın önündeki en büyük engel Rakip arabalar değil de kaldırabileceğine emin olamadığım "şampiyonluk baskısı" umarım çok fazla etkisinde kalmaz.

  11. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Vettel inanılmaz yetenekleri olan bir pilot bunu Toro Rosso'dayken de görüyorduk o takıma ilk birinciliğini kazandıran pilot hemde yağmur altında yarış genel olarak güvenlik aracının arkasında geçmişti ama Vettel hatasız sürmüştü Monza 2008'deki Vettel performansını unutamıyorum
    sezon başındaki iki yarıştan sonra Malezyada podyumu,birinciliği ve o puanları sonuna kadar hak etti ve artık hep hak ettiği yerde olmalı

  12. N.Enes Demircioğlu avatarı
    N.Enes Demircioğlu

    C.Horner & A.Newey & S.Vettel…

    3 silahşörler gibi..Aynı Takımdalar.Ve yani bu takımın ne kadar gerilerden gelişme gösterdiğini de hepimiz biliyoruz..Bu gelişme Bu çalışma Ve bu kadro Şampiyonluğu en çok hak eden insanlar bence..

  13. N.Enes Demircioğlu avatarı
    N.Enes Demircioğlu

    Taraftarlık bir kenara…Ya Her Yorumumda söylemek zorunda Kalıyorum
    Eğer yorum Yapacaksanız taraftarlığınızın etkisinde kalmayın..Ve haberi okuyun eğer fikir sahibi değilseniz "Yorumunuzu ekleyin"kısmını boş bırakın.Sırf Beğeni toplamak için veya kendi Taraftarı olduğunuz pilotun propagandasını yapmak ıcın yorumlarda bulunmayın lütfen..

    Isviçre'de yaşayan bir Türk'ün foruma
    "Buemi Alonso'dan daha iyi dedğini gördüm 3 gün güldüm ya" :):) lütfen ego yapmayın yorumlarda

  14. elif çivici avatarı

    Herkesin eski alışkanlıkları vardır ve yeni bir şeye genelde kolay ısınamazsınız.Hamilton,Lewis,Schumacher bizim için bir alışkanlık olmuş,başkasına şampiyonluğu tam yakıştıramayablarımız var elbet çünkü yakın biz zamana dek bende pek alışamamıştım,ama şunu da unutmamak gerek bu pilotlar da bu yolardan geçtiler,ilk başarılı olduklarında bu pilotları yeren de çok oldu küçümseyen de.Ama şimdi bu adamların çok iyi oldugunu onlardan nefret eden bile inkar etmiyor,dediğim gibi Vettel taraftarların göznde şu anda bu konumda ve artık o da bu en iyilerin içinde neredeyse ama ihtiyacı olan tek şey bir şampiyonluk ve onu da bu sene kazanamasa bile önünde bir sürü sezon ve altında iyi araçlar olacak,illaki birini veya birkaçını alacak bu çocuk.Ama bu sezon için Alonso bana kalırsa en büyük aday,çünkü Vettel den tek farkı daha çok tecrübe.Bunun dışında gözü kara Hamilton da iyi bir çıkış yakaladı,kesinlikle o da en güçlülerden,hele Massa esas favori olarak adı geçmesede adam sessiz sedasız liderliğe yükseldi ve istikrarlı gidiyor.

  15. Vettel'in 'en genç şampiyon' ünvanı için son senesi mi bilmiyorum ama Vettel'in, Vettel olmazsa, en kısa zamanda bir başkasının bu ünvanı kazanmasını istiyorum. Peşine bir başkası, peşine daha başkası…

    Böyle olunca ne olacak? 8 – 10 sene sonra grid'de 2 – 3 şampiyondan çok daha fazlası olacak ve bizler daha sıkı pilotların yarışmalarını izleyeceğiz.

  16. burak bocek avatarı

    Fin tek genç starı Lewis Hamilton değil.Şuan sırf en genç şampiyonluğu gitme ihtimali var diye hatta Brezilya 2008deki o atağı nedeniyle bile bu adamdan nefret edenleri tanıyorum.Anlamsız tabi bana göre.Ancak Vettel haberin özüne bakarsak bildiğimiz şeyleri anlatmış.Abees bir durum yok.Yarış tecrübeside var artık iyice.Sadece farklı tecrübeleri edinip daha olgunlaşmaya ihtiyacı var bence.Geçen sene çok büyük bir fark yemedi kazanabilirdi de.Bu sefer en iyi araçla başladı ilk 2 yarış bir takım sorunlardan yada hatalardan yarışı bitirmedi.Şimdi çok daha güçlü bir pozisyonda gelebilirdi buraya.İşte bu fırsatlar sezon sonu çok önemli olucak.Pilotlar konuşmalı bizlerde onların yorumlarını merakla bekliyoruz.Bir Lewis-Alonso-Massa-Michael bugün ne dedi diye hepimiz bekliyoruz.Gayet mütavizide birisi bence Vettel.Bugüne kadar aşırı bir hareketini görmedim

  17. katafalk kaya +1..Ferrari-Mclaren mücadelesi varken arada Vettel parlayınca iyi hoş güzel arada başka birini de podyumda görelim diyenler şimdi çomağın ucu kendilerine batınca antipatik oldu..Bırakında vettel'ler Red Bull'lar gelsin..F1'de üretici takımların bile çekildiği ortamda bir Red Bull neden Ferrari-Mclaren olmasın ? Bundan 50 yıl sonrada Red Bull'dan bahsedelim ?? Rakibine saygı duymayan saygı beklemesin 😉

  18. Vettel'in sözlerinde bir yanlışlık göremedim. Evet, Red Bull işler yolunda gidince ne yapabildiklerini gösterdiler ve takım duble yaptı. Galibiyeti hak ettiler de…

    Kanımca şampiyonluk savaşının Vettel, Alonso, Hamilton, Massa arasında geçeceğini tahmin etmek için de Nostradamus olmaya gerek yok.

  19. niye sevilmedigini soyleyeyim…

    vettel toro rosso ile yagmurda sembolik de olsa 1 yaris kazandiginda sorun yok. "aferin, bu cocukta isik var." "gelecegin schum'si…"

    ama red bull ile birlikte guclenip mclaren, ferrari gibi buyuk takimlara ve pilotlarina -kimisine gore- ayak bagi olup, baslarina bela oldugunda; iste o zaman sorun orada basliyor.

    herkes rekabetin guzelliginden bir sekilde bahsediyor amma… amasi iste, tuttuklari takim veya pilotu gecen olunca zoruna gidiyor. gitmesin arkadasim. bunlar bahane degil.

    cok konusuyormus? daha once de konusuyordu, eminim. ama simdi daha populer oldugu icin daha fazla gozune batiyor bazi insanlarin.

    zaten sevdiginiz pilot cok konusunca "oooovv, acik sozlu. suna bak. kendine guveniyor. gercekleri soyluyor vs." yok ama sevmedigin bir pilot olunca bos konusuyor oluyor, geveze oluyor, havali oluyor.

    biraz objektif olun bence. orta yolu bulun.

  20. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ya Vettel şampiyon olsa neden içini acıtsın.O zaman adamın lisansını iptal etsinler senin canın sıkılmasın.Alonso-Massa-Lewis-Vettel bence griddeki en iyi 4 pilot.

    Button-Rosberg-Kubica ve Webber da çok geride değiller.

    Schumacher'e zaten söyleyecek birşey yok.

    Bence motorsporlarında herkesi kıyaslayabilirsiniz ancak 3 kişi vardır hatalarına rağmen hiç bir kötülemeyi haketmezler.

    Senna-Schumacher ve Rossi.
    Benim açımdan Rossi bırakın motorsporlarını diğer spor dallarındaki insanlara göre dominant bir karakter.Ancak bu diğerlerinden birinin şampiyon olması içimi acıtır lafına katılmıyorum.2008 de iki tane genç adeta kan döktü Brazilyada son viraja kadar.Ancak nedern birinin içi acusınki.Dönüp arkama baktığımda vay be ne sezondu diyorum.Evet bende sevmiyorum ve tartışıyorum.Çünkü kendininkini överken diğerlerinin de hakkını vereceksin.Geçen bir arkadaşında dediği gibi ne Alonso bir Hamilton olur,nede Hamilton bir Alonso.Kaldıki koskoca bir Lauda bir Prost yada Senna olamamıştır çünkü o Lauda dır.

    O yüzden Vettel e de bakarken geleceğin Schumacher'i değil,geleceğin şampiyon adayı olarak bakın.Ortada iç acıtacak bir durum olmadığını göreceksiniz.

  21. matematiksel olarak şansı olduğu sürece herkese şampiyon olabilir gözüyle bakmak lazım en azından ben böyle bakıyorum

  22. N.Enes Demircioğlu avatarı
    N.Enes Demircioğlu

    Ayrıca "teşekkür ederim"

  23. N.Enes Demircioğlu avatarı
    N.Enes Demircioğlu

    @ Kimmppa

    :):) herşey tamam da bu Vettel kime ne kötülük yaptı niye sevmiyolar anlamıyorum 🙂

  24. ben muhtemel olacak mücadeleden bahsettim dikkat çekmek istedim.yorum yapmayacağım.çünkü mercedes bu 3 takımla mücadele edecek kadar güçlü değil.en azından şimdilik

  25. Gayet farkındayım merak etme sen.Eğer gerekirse mücadele edebilir diyorum.Edemezsede şampiyon olamaz zaten.

  26. N.Enes Demircioğlu senin bu güzel yorumundan sonra bana yazacak bir şey kalmadı =)

  27. N.Enes Demircioğlu avatarı
    N.Enes Demircioğlu

    Niye Bu Vettel düşmanlığı..

    MSC, zaten doymuş bir kariyer o şampiyonluk almasa da olur ve o da bunun bilincinde..

    Lewis, Arabası el verdiğince limitlerde kullanıyor ve bence grid'in en büyük 3 yeteneğinden biri..

    Rosberg, Zor ama Becerikli.Büyük bi Mucize yaratabilir

    Fernando, Bahsettiğim en büyük 3 yetenekten biri de o… Renault'da parlayan Fernando'dan bile farklı.Bu sene Şampiyonluğu çok daha fazla istiyor ve çabalıyor

    Jenson,Lewis'le başaçıkabileceğini sanmıyorum 3-4 yarış dışında

    Webber,bence "Buyuk"diye nitelendirilen takımların en kötü pilotu..Hayatı çirkeflik ve fırsat geçince diğer pilotlara yarışı zehir edebiliyor..

    Felipe, Buyuklerin gölgesinde kalmaya devam edicek bence.Tamam ıyı pılot ama LH,Fernando gibi pilotlardan 1 adım geride.
    Benim düşünceme göre herkes böyle de apayrı bir paragraf

    SEBASTIAN VETTEL , Ilk 2 yarışı nasıl kaybettiğini biliyoruz..Yarışan pilotların En yeteneklisi..Ve daha gencecik çocuk..Şampiyonluğu %100 hakeden bir pilot varsa o da Sebastian Vettel'dir.. düşmanlığınız niye ve kime ??? bu çekememezlik..Belki de nickname'in "Bebek Schumi"olmasındandır..
    Umarım kalan yarışlarda da ilk 2 yarışta hakettiğin yerlerde olursun
    *** Séb ***

  28. umit isbilen avatarı

    evet vettel çok iyi ancak, hamilton da yabana atılır bir adam değil, hatta geriden yükselişleri, risk alışları, atak yaparkenki cesareti uzun zamandır f1 de özlenen şeyler. geriden başladığında artık herkes biliyor ki pist sıkıcı bile olsa lewis, yarışı seyredilebilir bir hale sokacak…

  29. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Vetteli için umarım yine tersine değişir.Hamilton, Alonso, Massa Schumi dururken Vettel'in şampiyon olması içimi acıtır.

  30. Vettel çok konuşuyor bence.Bu kadar havalı olmasının anlamı yok.Malezyada ferraride mclarende onlardan daha iyi durumdaydı.Strateji hatası iki takımıda mahvetti.Önümüzde daha çok yarış var.Vettel sanırım Webber gibi bi takım arkadaşı olunca kendini çok hızlı görüyor.Bu sene göründüğü kadar kolay değil vettel göstereceğiz onlara demek kolay.

  31. mehmet özmldal sen olayın farkında değilsin geçen yıl mclaren-farrari rbr kadar güçlümüydü.bu yıl güçlüler ve rbr yi yakalayacaklar işte o zaman
    alonso-massa-hamilton-button gibi pilotlarla mücadelesinden bahsediyorum.hatta mercedes gelişirse rosberg ve msc ilede

  32. Vettel değilmiydi gecen sene brezilyada gerilerden gelen,zaten adam yavaş araclarda yarışmış gerilerde mücadele edmiş bir pilot.Geçen sene basit hatalar ve motor problemi yüzünden gerilerde kaldı.Bu sene bunları atlatırsa aracda izin verirse şampiyon olmaması için hiç bir neden yok.

  33. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ne yazdığını anlamadım ama…Öyle olsun.Lewis i sevmem çünkü taraftarları rakip pilotun hakkını hiç bir zaman vermiyor yada ben görmedim.Ama rekabet etmedi kötü pilot vs diyorsan sen bir göz doktoruna git bence.

  34. Alonso-Ferrari

    Arkadaşım Hamilton'u kimse ilah olarak görmedi! ki o kadar şampiyonluğu elinde bulunduran Schumacher'e bile böyle birşeyin yakıştırılması yapılmadı sen ne ilahından ne Hamilton'undan bahsediyorsun yoksa sen ayrı bir seri mi izliyorsun ? yada bu siteye yeni mi üye oldun?

  35. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    "alonso-ferrari" sen dünyadamı yaşıyorsun? ruhlar aleminde filanmı?

  36. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    "Alonso-Ferrari" Arkadasim Sen KAc Senelik Formula Izleyicigiz Yada Soyle Sorim Nasil Formula 1 Izliyorsun..Hamilton Alonso*Kimi Ile Mücadele Etmedi Demek O Yüzden 2007 de 1 puanla kacirdi dimi sampiyonlugu…Ya Lütfen Bilincsizce Ve Bilmeden Yorum Yapmayin Ya Gercekten Siteninde Kalitesini Düsürüyorsunuz

  37. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    bende rosbergi severım ama vettel ınANILMAZ bır pılot hanı 2008 de hamıltona tapılıyorduya hatırlarmısınız kı hamılton ne alonsoyla ne kımıyle mucadele etmeden massa yla 2motor 1 benzın hortumu kopan massaylA kapısıp son anda sampıyon olmasına ragmen ılah goruluyoduya bence vettel hamıltonun ıkı katı bunu ben gordum 2008 brazılden 2009 abudabıye kadar sızde cok yakında daha net goruceksınız busenende sampıyonluk alonsove vettel arasında bu ıkı pılot ne hamıltonu nede massa yı yaklastırıı yanına arkadada ham mas but rosberg ıyı bır cekısme yapıcaklar

  38. vettelin bu yorumları yapmasına ve fazla konuşmasına gerek yok zaten herkes herşeyi görüyor.
    bence rakipleriyle olan mücadelesine iyi odaklanmalı çünkü daha öncede yazdım hep lider gitti.kendisi gibi hızlı ve rekabetçi arabalarla hiç mücadeleye girmedi.yani geriden yada ortalardan start alıp bi mücadele yaapmadı.bu mücadeleler yakın ferrai ve mclaren rbr ye yetişiyor. bakaılm rekabetçi olabilecekmi.
    f1 kendine msc den sonra bi star arıyordu vetteli ilan etti.ama dediğim gibi diğerleriye hiç mücadelesini göremedik henüz amam çok yakın göreceğiz.
    ama rosberg bana göre ondan daha iyi

  39. Vettel şampiyon olursa bu yıl Hamiltonun en genç şampiyon ünvanı Vettele geçiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir