Marko “Sainz ve Verstappen Şu Ana Kadarki En İyi Toro Rosso Kadrosu”

yazar:

kategori:

Red Bull’un Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko, Toro Rosso’nun 2015 kadrosunun şu ana kadarki en iyi kadrosu olduğunu söyledi.

Bu sene Toro Rosso’nun en genç pilotu Max Verstappen sürekli gündemde yer alırken Carlos Sainz bir çok kez dayanıklılık sorunu yaşadı.

Auto Motor und Sport’a konuşan Marko “Her ikisi de beklentileri aştı. Her ikisi de çok hızlı. Verstappen biraz daha agresif olabilir ancak Sainz aracında çok fazla şanssızlık yaşadı.” dedi.

Red Bull’un bünyesinde bu kadar hızlı genç pilotlara sahip olması bir açıdan iyi bir şey değil. Red Bull programının şu anda en zirvedeki pilotu 3 galibiyete sahip olan Daniel Ricciardo. Bu sene Red Bull’a geçen Daniil Kvyat da oldukça güçlü yarışlar çıkarmaya başladı.

Öyle olunca gelecek senelerde Red Bull geriden gelen yeni nesil pilotlarla birlikte koltuk bulmakta zorlanabilir.

Verstappen’in adı gelecek seneler için Ferrari ve Mercedes gibi büyük takımlarla anılıyor ancak Marko, onu kendilerinde tutabileceklerinden emin.

Marko “Biz her zaman çok seneli anlaşmalar yaparız. İlginç olan şey ise 17 yaşındaki birisini yarıştırmanın tehlikeli ve sorumsuzca olacağını söyleyenler bir anda onu desteklemeye başladılar.” dedi.

Bu arada Red Bull, alt serilerde gençleri desteklemeye devam ediyor. Red Bull bugünkü açıklamasında 2016 için 3 yeni isimle anlaştığını duyurdu.

2015 Avrupa Formula 3 şampiyonasında 2 defa podyuma çıkan 17 yaşındaki Sergio Sette Camara 2017’de Motopark ile aynı seride Red Bull desteğiyle yarışacak.

16 yaşındaki Niko Kari 2015’te SMP Formula 1 şampiyonu oldu ve gelecek sene Avrupa Formula 3 şampiyonasında Camara’nın takım arkadaşı olacak.

15 yaşındaki Avustralyalı Luis Leeds ise bu seneki Meksika GP destek yarışlarından olan Formula 4 yarışını kazanmıştı. Gelecek sene MSA Formula’da Arden takımında yarışacak.

 


Yorumlar

“Marko “Sainz ve Verstappen Şu Ana Kadarki En İyi Toro Rosso Kadrosu”” için 7 yanıt

  1. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    En iyi pilot kadrosu demiş.Vettel bence de yetişenler arasındaki en iyisi ama takım arkadaşı Bourdaiss(bu nasıl yazılıyor bilmiyorum aklımda böyle kalmış) onun gibi değildi. Şimdiyse Verstappen ve Sainz ikisi de çok iyi o yüzden haksız bir demeç değil.

    Redbull’a meşrubatçı diyip küçümseyenler görsün bunları.Formula 1’e olan adanmışlık ve verilen emek sonucunda büyük takımlar bu pilotları görebiliyor.Ferrari,Mclaren falan bunları nerde yarıştırabilir hiçbir yerde.Anca 2016’da gidip Verstappen’e falan teklif yaparlar.Bence Redbull iyi ki F1’de kaldı.Şu an en çok emek veren takımların başında Redbull markası geliyor.

  2. Verstappen Ricciardo ya da Kvyat ikilisinden birini yakacak gibi, ama bakalım hangisi olacak. 🙂

  3. Alttaki arkadaşlar neden Vettel diyor anlamıyorum. “Red Bull programının şu anda en zirvedeki pilotu 3 galibiyete sahip olan Daniel Ricciardo.” “şu an” diyor. Şu an Red Bull programında Vettel yok bildiğim kadarıyla, kendisi kırmızının keyfini çıkarmakla meşgul 😀

  4. en iyi pilot demiyor ama. En iyi pilot kadrosu diyor.

  5. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Vettel o dönemki sürünen araç ile 1 pole 1 yarış kazandı. Bir çok kere ilk 5’te bitirdi. Takımınız güzel ama daha bunları başaramamış kişiler için yersiz bir övgü olmuş.

  6. Ehtiyar ın kafa gitmiş,vettel en iyisiydi

  7. Vettel ?????????

    Helmut bunamış !!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir