Sutil, Force India'nın İlk 10'da Kalıcı Olduğuna İnanıyor

yazar:

kategori:

Takım şu ana kadar her yarışta puan aldı ve en iyi sonucu geçen hafta sonu Selang’da Sutil ile 5. olarak elde etti. Bu arada Alman pilot üç sıralamada da S3’e kalabildi.

Sutil, Force India’nın şu anki yerini koruyup Renault ile mücadeleye girememe için herhangi bir neden görmüyor.

Sutil: “Kış süresince iyi bir iş çıkardık ve ilk yarışlar çok rekabetçi geçti. Bu sene kesinlikle güçlü bir takımız”

“Nerede olduğumuzu görmek iyi. Büyük takımlara karşı mücadele edebiliriz. Bu kolay değil ama bazen mümkün olabilir. Şansımızı değerlendirmeliyiz.”

“Kuru şartlarda 8. ile 12. arası çok yakın. S2’de iyi bir turla başarılı olabilirsiniz. Çok yakın ama mümkün. Islak şartlarda ise elbette şüphe yok, gerçekten güçlüyüz”

“Şimdi de önümüzdeki bir iki yarış için bir kaç yenilik planlıyoruz. Eğer bunu yapar ve sezon süresince eiğilimi sürdürürsek, istikrarlı bir S3 takımı oluruz”

Sutil, Malezya’da kalkışta Renault’tan Kubica’ya geçildi ve yerini geri alamadı. Ama Alman pilot, tempo konusunda Force India ve Renault arasında pek fark olmadığına inanıyor.

Sutil: “İkinci bölümde biraz daha hızlı olduğumu hissettim, belki 20 turda bir kaç saniye.”

“Ama çok yakınız. Onları yenmek için yine de tur başına 0,2 saniye bulmamız gerektiğini düşünüyorum”

Sutil ayrıca Force India’nın, Renault ile mücadelesinde kalkışlara da çalışması gerektiğini düşünüyor.

Sutil: “Kalışta biraz gelişmemiz lazım. Renault, inanılmaz kalkışlar yapıyor. bunun üzerine yoğunlaşmalıyız. Fena değiliz ama gelişebiliriz.”

Alman pilot, Avustralya’da motor sorunu yaşaması ve Sepang’da takım arkadaşı Liuzzi’nin gaz sorunu ile yarış dışı kalmasının ardından dayanıklılığın da küçük bir endişe yarattığını kabul etti.

Sutil: “Bunun üzerine de viraz yoğunlaşmalıyız. İki defa üst üste olmamalı, bir dayanıklılık sorunumuz var”


Yorumlar

  1. force india yaklaşık 1 milyar insanın desteklediği bir takım. geçen senenin ortalarından itibaren ne olduysa bir anda araç en hızlı araçlardan biri oluverdi. pilotlarıda hafife alınmayacak iyi pilotlar. sonuçta bariz hatalar yapmazlarsa ilk onun ikinci beşine her zaman bir pilot sokarlar.

  2. N.Enes Demircioğlu avatarı
    N.Enes Demircioğlu

    Muhteşem bir gelişme gösterdiler Formula 1'e geldiklerinden beri..Bu arabaların arka arkaya gıderken 25.Turda Kimi'nin tur bindirdiğini hatırlıyorum.. 🙂 ama nerden nereye geldiler helal olsun..Fakat F1 Avrupa'ya gelince başlıycak olan geliştirme çalışmalarına ayak uydurması gerekıyor..Diğer araçların performansları bu seviyede kalmayacak..Herkes Gelişirken Force Indıa geride kalmamalı..Herşey daha kötü de olabilir..

  3. gecen yaris takimin 2 pilotu birden puan alacakti eger liuzzi sorun yasamasaydi.

    pilotlari istikrarli. bir de teknik ariza yasamasalar tamamdir. hak ettikleri yerde olacaklardir. takimlar sampiyonasinda renault ile cekisirler yine dedigi gibi ama hangi takim daha fazla gelisir emin degilim. bir de simdilik renault tek pilotuyla puan aliyor. oyle de bir sey var hani.

  4. sadece ilk ondan daha iyi olacağını düşünüyorum şampiyonaya katıldığı 2008den beri gelişimi dikkatli gözler tarafından hep beyeni topladıysada takım asıl çıkışını şüphesiz SPA daki muhteşem performansıyla elde etti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir